Het zal echter niet worden uitgevoerd omdat de machthebbers illegale immigratie juist willen aanmoedigen. Op die manier kunnen zij zorgen voor bevolkingsvervanging. Ze brengen mensen binnen die gemakkelijker te controleren zijn en bereid zijn minder politieke rechten en lagere lonen te accepteren. Voor de elite is het een win-winformule.

Het zou duidelijk moeten zijn, toch? schrijft Peter Halligan.

Opmerking: Niets van het onderstaande is van toepassing op LEGALE immigranten.

Hier is een analogie.

Iemand breekt in door het raam van uw woonkamer. Wat doet u? Schiet hem ter plekke dood (“stand your ground” staten), arresteer hem en bel de politie, jaag hem weg en repareer het raam, of, zoals gebruikelijk in de VS, het VK en de EU, gooi het bejaarde familielid, de veteraan of het kind uit een slaapkamer (verdubbel ze in een andere slaapkamer) geef de crimineel te eten, zet hem op uw ziektekostenverzekering, geef hem toegang tot uw hele huis en geef hem een uitkering?

Misschien kunt u, als de crimineel eenmaal goed is ingeburgerd in uw huis, de crimineel betrekken bij een gesprek als “is de klimaatverandering in uw land zoveel erger dan bij ons” of “betekenen die tatoeages dat u in de gevangenis zat voor drugsgebruik, of moord of verkrachting?” of “waren de berichten over fentanyl-smokkel, moord en verkrachting op weg naar uw huis, vijf of twintig keer overdreven of waren ze veel erger?”.

De crimineel kan man of vrouw zijn, kan ziek zijn, en kan zijn eigen kind of dat van iemand anders dragen of een kind tussen 7 en 17 jaar oud zijn. De kans is echter groot dat de crimineel een fitte en potentieel gewelddadige man in gevechtsleeftijd is.

Het equivalent van die analogie doet zich dagelijks voor in de hele westerse wereld. In de VS zijn er waarschijnlijk bijna 40 miljoen illegale immigranten in de slaapkamers van verschillende gemeenschappen.

Burgemeester Adams van NYC verklaarde zojuist dat er 41.000 worden ondergebracht in 151 hotels – (waarvan vele eigendom zijn van de Pakistaanse overheid) – die tussen de 200 en 500 dollar per nacht kosten. Of liever gezegd, de stad zoveel in rekening brengen. De werkelijke kosten liggen dichter bij 20 dollar per nacht.

  "De zelfmoord van Europa" - Marine Le Pen lanceert campagne tegen het nieuwe migratiepact van de EU

NYC is op breekpunt – 41.000 illegale immigranten gehuisvest in 151 hotels – vraagt een verhoging van de federale steun van 30 miljoen dollar naar miljarden (substack.com).

Ted Cruz verklaarde onlangs dat 6 miljoen illegale immigranten de zuidelijke grens zijn overgestoken sinds Resident Biden zijn “troon der schande” besteeg.

Senator Ted Cruz op Twitter: “Amerika heeft meer dan 6 miljoen illegale vreemdelingen door onze zuidelijke grens zien stromen. Het is een regelrechte leugen van het Witte Huis dat de illegale immigratie met 90% is gedaald 

ZES MILJOEN!!! Dat is groter dan de bevolking van 31 van de 50 Amerikaanse staten!

Ellis Island verwerkte slechts 12 miljoen in de 62 jaar tussen 1892 en 1954.

Dit zal u aan het lachen maken (of niet). Het VK heeft net een recordaantal van 600.000 aan netto migratie geregistreerd voor 2022, maar dat komt omdat de Britten de manier waarop ze het aantal berekenen hebben veranderd.

Van hier:

Onze officiële statistieken kloppen niet – The Conservative Woman

“Het blijkt dat de ONS tot voor kort de immigratie schatte aan de hand van gegevens uit het onderzoek naar vliegtuigpassagiers op sommige luchthavens.”

Schatten???? Er zijn douane en accijnzen plus immigratieposten bij alle belangrijke grensovergangen van de eilandnatie – kanaaltunnel, zeehavens en absoluut niet bij slechts enkele luchthavens. Er zijn enorme bedragen besteed aan het stroomlijnen van toegangstijden – allemaal geautomatiseerd en gekoppeld aan databanken – en toch heeft het Office of National Statistics (ONS) gegevens van “enkele” luchthavens genomen en geraamd hoeveel immigranten (en emigranten?) cruciaal zijn voor het plannen en toewijzen van middelen uit belastingen.

Terug naar de VS. Wat kost illegale immigratie?

Bekijk dit eens:

Shocking Cost of the Illegal Immigration Crisis to Americans | The Heritage Foundation

“Jaarlijks kost illegale immigratie de belastingbetaler nu miljarden dollars per jaar. In staten ver weg van de zuidelijke grens, zoals Illinois, bedroegen die kosten bijvoorbeeld 4,59 miljard dollar in 2022. Dat is 930 dollar per huishouden. Elk jaar.”

  Pakistaanse moslim creëert nieuwe wet in Schotland, criminaliseert gebruik van "haatspraak" thuis in de huizen van mensen

“Grensgemeenschappen zijn al lang overweldigd door dit beleid. De crisis kost Californië nu $21,76 miljard en Texas jaarlijks $8,88 miljard aan onderwijs, gezondheidszorg, kosten voor wetshandhaving en strafrecht, uitgaven voor welzijn en meer.”

Misschien is NYC duurder dan andere staten “Met een tarief van 65.116 dollar per vreemdeling schat burgemeester Eric Adams van New York City dat zijn stad in het volgende fiscale jaar 2,8 miljard dollar zal moeten uitgeven om de snelle toestroom op te vangen.”

Laten we voor het gemak zeggen dat elke illegale immigrant 50.000 dollar per jaar kost. Vermenigvuldig die 50.000 dollar met 6 miljoen voor de afgelopen 2-3 jaar – DRIE HONDERD MILJARD BUCKS PER JAAR.

Elk van die 300 miljard dollar komt bovenop de begrote uitgaven in de lokale, stedelijke, staats- en federale jurisdicties – het is niet gepland en moet ofwel worden betaald met leningen – waardoor toekomstige generaties verder in de schulden raken – of andere uitgaven moeten worden “ontmanteld” – zoals het ontmantelen van de politie (onthoud dat – niet zo veel in de MSM-koppen nu er een recordcriminaliteit is, wat de idioten treft die het idee naar voren brengen).

U kunt uw deelstaat hier op een kaart bekijken:

Kosten van illegale immigratie per staat 2023 (worldpopulationreview.com)

Ik stel een oplossing voor.

Een grote meerderheid van de illegale immigranten – zeker iedereen die een uitkering ontvangt – staat in databanken van de overheid. Er zijn gegevens over hun namen en adressen.

De (verkeerde) regering Biden vloog een hele hoop (tienduizenden?) illegale immigranten, vanaf de zuidelijke grens, diep de VS in en de steden in, zonder voorafgaande waarschuwing aan de lokale overheid of wetshandhaving – in het holst van de nacht.

Hier is slechts één verhaal van 18 maanden geleden.

Psaki bevestigt dat illegale immigranten in het holst van de nacht naar New York worden gevlogen (yahoo.com)

Gelijke monniken, gelijke kappen.

Illegale immigranten die op kosten van de belastingbetaler worden gehuisvest, kunnen morgen met bussen naar luchthavens worden gebracht, gezichts- en DNA-gegevens worden afgenomen en vervolgens kunnen ze worden teruggevlogen naar de dichtstbijzijnde veilige luchthaven van hun land van herkomst.

  Kijk: CNN probeerde kannibalen te interviewen - Het ging niet zo goed

In plaats van een stel jets te charteren om illegale immigranten diep het binnenland in te vliegen of een chartervliegtuig om ze terug te vliegen, kunt u voortaan een stel transitvliegtuigen van de strijdkrachten klaarzetten op militaire bases, ze met bussen naar die militaire bases brengen en ze terugsturen naar waar ze vandaan kwamen.

Aan de grens recidive van illegale immigranten voorkomen door iedereen die al is uitgewezen de toegang te ontzeggen.

Om het gehuil en gekrijs van de NGO’s, die in samenspraak met de regering-Biden en de drugskartels hebben bijgedragen tot het opzetten van rattenlijnen voor deze miljoenen illegale immigranten, tot bedaren te brengen, de illegalen elk 500 dollar geven bij hun vertrek. Jammer dat de miljarden dollars aan vers gedrukte 100 dollar biljetten in Afghanistan achterbleven toen de VS zich vorig jaar overgaven.

In plaats van 300 miljard dollar per jaar voor ten minste de komende 3 jaar – een biljard dollar – zouden de kosten voor het uitzenden van illegale immigranten in de tientallen miljoenen lopen.

Als we een niet-corrupte USAID hadden, zouden we zelfs honderden miljarden kunnen besparen door nog eens tientallen miljarden te geven aan landen ten zuiden van Mexico om de nodige infrastructuur aan te leggen die de levensstandaard verbetert en de criminaliteit vermindert. Dat zal uiteraard niet werken tenzij de VS de directe leiding heeft over de projecten en zelfs dan is corruptie en “wokisme” een kenmerk, geen probleem, van USAID.

Nu, weg met die “got-aways” en degenen die illegaal binnenkwamen voordat de Resident het Witte Huis begon te bezetten.

Vooruit!


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OMVOLKING DOSSIER

Turbofase omvolking: Nederland kan burgers dwingen migranten in hun huis op te nemen!Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWERELDWIJDE BIO-OORLOGSVOERING: Amerikaanse biolabs staan niet alleen in Oekraïne: Ze worden ook ingezet in Afrika en Azië-Pacific
Volgend artikel2 Patriotsystemen, 29 Storm Shadow kruisraketten, hoofdkwartier van de militaire inlichtingendienst in Kiev, vernietigd, Rusland evalueert Oekraiense verliezen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

15 REACTIES

 1. OIL FOR IMMIGRATION

  Door Pamela Hemelrijk †

  18 december 2005

  Op gevaar af dat u uw buik inmiddels boordevol heeft van gezeik over de multiculturele samenleving, wil ik u toch iets vertellen wat u nog niet weet. Namelijk dat de massale moslim-immigratie naar West-Europa niet zomaar uit de lucht is komen vallen. Zij is een rechtstreeks gevolg van een Europese richtlijn, die in 1975 geruisloos is bekokstoofd.
  Aanleiding was de oliecrisis van 1973. Uit angst dat de oliekraan voorgoed dicht zou gaan, is toen op Europees niveau besloten om een “Euro-Arabische Dialoog” op gang te brengen met de OPEC-landen. Deze EAD kreeg een permanent hoofdkwartier in Parijs, en organiseerde overal ter wereld congressen, waar afgevaardigden van de toenmalige EEG zich beijverden om de Arabische olieboeren te vriend te houden.

  In juni 1975 rolde daar een convenant uit, waarvan wij nu met z’n allen nog steeds de zure vruchten plukken: 200 zaakgelastigden namen in Straatsburg, met algemene stemmen, een resolutie aan. Uit naam van de hele toenmalige Europese gemeenschap. Het was een tijd van moordende consensus: in heel West-Europa waren toen sociaal-democraten aan de macht, en van oppositie was nauwelijks sprake. De geestelijke vader van de tekst, de Belg Tijl De Declercq, mocht dan een christen-democraat zijn, hij was ook zo links als een deur, en een warm voorstander van totalitarisme. Hij ijverde bijvoorbeeld ook driftig voor innige vriendschapsbanden met de Sovjet-Unie. Het is deze Resolutie van Straatsburg (onthoud die naam!) waarvoor Pim en Theo met hun leven hebben geboet, zou je kunnen zeggen.

  In het document belooft de EEG om voortaan de Arabische immigratie actief te bevorderen, en de nieuwkomers ruim baan te geven om hun cultuur naar Europa te exporteren. De tekst benadrukt “de grote verrijking, die het Arabisch cultuurgoed ons te bieden heeft, vooral op het gebied van normen en waarden”, en draagt de lidstaten op om aan de verspreiding “de hoogste prioriteit” te geven. De pers moet worden ingeschakeld “om een gunstig klimaat te scheppen voor de immigranten”, en de academische wereld moet worden gemotiveerd “om de nadruk te leggen op de positieve bijdrage van de Arabische cultuur aan de ontwikkeling van Europa”. Geld moet worden uitgetrokken om de oprichting van moskeeën, Islamscholen, centra voor Arabische cultuur en wetenschappelijke instituten ter bestudering van de Islam te stimuleren. Het staat allemaal zwart op wit. Sinds 1975. Dankzij ons onvolprezen Europarlement.

  Verrek, nou begrijp ik ineens waarom Wouter Bos van mening is dat er “meer moskeeën bijgebouwd moeten worden”! Geen wonder dat Samir A. steeds wordt vrijgelaten: als er iemand bezig is de Arabische way of life te exporteren is hij het wel, geef toe, en wij hebben zwart op wit beloofd daaraan de hoogste prioriteit te geven! Het verklaart ook waarom zelfs Beberkindertjes hier – voor het eerst van hun leven – Arabische les kregen, bij wijze van “onderwijs in eigen taal”. Andere smaken hadden we namelijk niet.

  Het verklaart ook waarom er hier te lande al tien jaar een literatuurprijs bestaat, waarvoor uitsluitend auteurs met een Marokkaanse of Arabische achtergrond in aanmerking komen. De “El-Hizra-prijs” heet dat ding, en hij wordt gefinancierd door het Rijk. Als je hem wint wordt je manuscript op staatskosten uitgegeven, en je krijgt een geldbedrag. Alles is welkom, ook song- en rapteksten, mits het maar door Marokkanen of Arabieren is vervaardigd. Zelfs als je Nederlands niet machtig bent is dat geen bezwaar: dan lever je je proza gewoon in het Arabisch of Tamazight in. Sinds 1992 zijn er zo 70 auteurs bekroond. Het is dit “steuntje in de rug”, zoals de El Hizra website het uitdrukt, waaraan schrijvers als Abdelkader Benali, Khalid Boudou en Mohammed Benzakour hun carrière danken. Met name Benzakour bleek al spoedig een kat in een zak te zijn: medio 2001 werd hij er bij de Volkskrant als columnist uitgegooid wegens plagiaat. Maar sindsdien heeft hij er zowaar alweer twee nieuwe prijzen bijgekregen: de Zilveren Zebra 2001 – “wegens zijn opvallende, in enkele jaren opgebouwde oeuvre” (zeer opvallend, zegt u dat wel) – en de Journalisten Vredesprijs 2005. Plagiaat of niet, de verbreiding van het Arabisch cultuurgoed krijgt hier inderdaad de hoogste prioriteit, dat is een ding wat zeker is. Nederland is nou eenmaal altijd het braafste jongetje van de klas geweest als het op Europese richtlijnen aankwam.

  Jarenlang heb ik me afgevraagd hoe het mogelijk was dat onze autoriteiten, zonder uitzondering, allemaal letterlijk dezelfde zoetsappige cliché’s bezigden als het over moslim-immigratie ging. Niet alleen hier, maar in heel West-Europa! Nooit eerder, zelfs niet toen half Suriname naar de Bijlmer verkaste, had ik er eentje horen lullen over “onderwijs met behoud van eigen taal en cultuur”, of “verrijking van de samenleving”. En nu deden ze het ineens allemáál! Ze leken wel gehypnotiseerd!

  Maar nu begrijp ik het: ze voeren al 30 jaar gehoorzaam de Resolutie van Straatsburg uit! Het is Europees beleid! Oil voor Immigration, als het ware! Voor zover ik nog niet Islamofoob was, ben ik het nu. Eurofoob was ik al lang, en terecht, dat blijkt maar weer. Heer ontferm u over ons, en over de zelfmoordmaniakken in ons Europarlement.

  (Voor wie geïnteresseerd is in bronnen: lees “Eurabia, The Euro-Arab Axis” van de schrijfster Bat Ye’or (Uitg. Associated University Presses, Cranbury, New Jersey, ISBN 0-8386-4077). Het is zo goed gedocumenteerd met registers en voetnoten dat het voor de leek bijna onleesbaar is. Verder heeft Oriana Fallaci erover geschreven (in “De Kracht van de Rede”, als ik me niet vergis), en wie op Google “Tijl Declercq” intikt, kan ook zijn hart ophalen.)

  Pamela Hemelrijk

  Over de auteur
  Pamela Hemelrijk (1947 – 2009) heeft twaalf jaar voor het ANP gewerkt als algemeen verslaggeefster, en tien jaar voor het Algemeen Dagblad, als feature-reporter en columniste.

  Steeds meer conflicten met de hoofdredactie wegens het buiten hangen van de vuile was, en censuur op columns. Kreeg in 1995 een verbod om nog langer columns te schrijven over Srebrenica. (Hoofdredacteur: “Jij altijd met je gezeur over de waarheid, de hele waarheid en niets dan de waarheid; wij moeten hier een krant maken ja? Wij hebben hier te maken met de orde van de dag ja?”)

  • Beste Adriaan,

   Tja, en deze info staat al jaren op het internet.
   Het interesseerde niemand iets omdat het iets onbelangrijks was uit Brussel.
   Vandaag de dag zijn er slechts weinig die het verband leggen van de huidige instroom met de olie crisis in de jaren 70.
   Ik heb lang geleden eens het verhaal gelezen van een kapitein van een olietanker.
   Hij schreef; ” wij lagen met tientallen tankers maandenlang voor de Noordzee kust en mochten niet binnenlopen en aanleggen om te lossen”.

   Er was dus olie zat.
   Maar pak je de Koran erbij waarin staat dat het de plicht is van iedere moslim om het islamitische geloof te verspreiden, dan zie je een mooi voorbeeld van chantage op grote schaal.
   Het was/is een mooie aansluiting bij het Kalergi plan.

   • Tigron mei 31, 2023 at 11:44

    Weinigen kennen de klassiekers Tigron, ene Patrick Poole schreef 2 artikelen die precies uit de doeken deed hoe het moslimbroederschap alle migranten min of meer de richting wijzen voor de aanstaande jihad.

 2. idd ,dit en het Kalergiplan !!!!!En mensen maar van alles blijven wijsmaken ,en het wordt nog geloofd ook ,ocharme die vluchtelingen he !!!!

  • Je zult verplicht zijn om Russisch te leren heb ik begrepen maar ik denk dat er voor agrariërs en techneuten wel een uitzondering gemaakt wordt.

  • Asiel aanvragen kun je proberen, maar je zult de afhandeling van je aanvraag hier moeten afwachten. En eerlijk gezegd geef ik je niet veel kans.
   Aan de andere kant, emigratie naar Rusland is een mogelijkheid. De aantallen die worden toegelaten zijn erg laag, maar er wordt momenteel gewerkt aan verruiming. Vereiste is wel dat je Russisch leert VOORDAT je daarheen gaat.
   Als je een technisch beroep hebt zul je welkom zijn. Idem voor landbouw of veeteelt. Land kopen is niet toegestaan als buitenlander, maar je kunt wel land huren voor een periode van 40-50 jaar tegen extreem lage prijzen. En als je emigreert en een Russisch staatsburger wordt kun je het land wel kopen.

   Voordat je naar Rusland gaat zul je wel wat zaken moeten begrijpen
   – je MOET Russisch leren. Er zijn maar heel weinig mensen die bv Engels of Duits spreken, dus daarmee kom je er niet.
   – je MOET je conformeren aan de Russische wetten
   – zeker buiten de grote steden zul je merken dat veel zaken niet zo modern zijn als in het westen; je zult echt moeten werken en niet bang zijn je handen vuil te maken.
   – veel werk in de landbouw die in het westen is geautomatiseerd wordt nog steeds handmatig gedaan; alweer, je zult bereid moeten zijn te werken. En veel zaken zelf moeten doen/regelen/repareren.
   – de cultuur is in veel opzichten heel anders en daar zul je aan moeten wennen, verwacht een cultuurschok.
   – afhankelijk van het gebied zul je moeten wennen aan lange, strenge winters met VEEL sneeuw en ijs en mogelijk wekenlang niet bereikbaar zijn of ergens heen kunnen

   • Hele accurate reactie Johan.
    Voordeel daar is wel dat de mensen je heel snel in hun gemeenschap opnemen en helpen. Als je je goede wil toont is het wantrouwen snel weg.

  • Putin heeft hierop jaren geleden al een antwoord gegeven wat in de westerse wereld natuurlijk weer in verkeerde aarde viel. “Rusland heeft geen asielzoekers nodig, jullie hebben Rusland nodig en als je hier wil komen moet je Russisch spreken denken en leven anders rot je maar gewoon op” Niet zoals hier waar uitgeprocedeerde asielzoekers nog jarenlang rondschuimen in ons land word je daar daadwerkelijk buiten geflikkerd als je jezelf niet aanpast.
   Anderzijds is het toch niet zo moeilijk om een verblijfsvergunning te krijgen, je kan bijvoorbeeld een partner trouwen, investeren in een bedrijf of onroerend goed kopen. Bezint eer gij begint….Deze wereld daar is echt anders als bij ons en vraagt een enorm groot aanpassingsvermogen en het gras is er zeker niet groener.

 3. Beste Mensen

  Kort gezegd
  Met listen en bedrog worden om een bepaalde periode een generatie lang slaven binnen geharkt
  Goedkope mankracht
  1959 – 1979 laatste belichting
  Turken Marokkanen Molukkers enzovoorts
  Dit gebeurt telkens weer om en bij de periode verstrijk van 50 jaren
  Nu Polen Croaten Oekrainers enzovoorts
  Kunt U dat zien ?
  Kijk met de Geest via het Brein

  Dank U

  • Wat is dat nou weer voor achterlijke opmerking om Molukkers, burgers van het koninkrijk der Nederlanden en veelal vechtend voor ons KNIL leger, christenen die vervolgd werden door de moslim Indonesiërs, te verlagen tot het niveau van Afrikaanse gelukzoekers?

   Gebruik je verstand liever. In plaats van verdovende middelen.

   • Beste Mensen

    Schrijven is alleen voor niet te intelligente mensen
    Dus aan mensen die proberen om na te denken
    Die die geven de Geest de vrije loop
    Niet aan die genen die dus zijn groot gebracht met de paplepel pollepel theorie

    Dank U

 4. DINSDAG 16 OKTOBER 2007

  Het Moslim Broederschap Project

  door Patrick Poole,11 mei, 2006

  Stelt u zich eens voor: internationale politiemachten en Westerse geheime diensten ontdekken een twintig jaar oud document, opgesteld door de oudste islamistische organisatie ter wereld met één van de grootste terreurnetwerken; een document dat een uiterst geheim plan onthult om een “culturele invasie”en uiteindelijke verovering van het Westen op gang te brengen dat een vrijwel exacte afspiegeling is van de tactieken die meer dan twintig jaar lang door de islamisten zijn gebruikt. Men zou toch denken dat zulk nieuws in vette koppen op de voorpagina’s van de New York Times, Washington Post, London Times, Le Monde, Bild, en La Republica zou worden gepubliceerd .
  Als u dat had gedacht, had u het goed mis.

  De Zwitserse autoriteiten hebben bij een inval op november 2001, twee maanden na de verschrikkelijke gebeurtenissen van 11 september inderdaad de hand gelegd op zo’n document. Sindsdien is informatie over dit document, in contraterrorisme-kringen bekend als “Het Project” en elke discussie omtrent de inhoud beperkt gebleven tot de uiterst geheime wereld van de Westerse geheime diensten. Alleen door het werk van een moedige Zwitserse journalist, Sylvain Besson van Le Temps, en zijn in oktober 2005 gepubliceerde boek, La conquête de l’Occident: Le projet secret des Islamistes (De Verovering van het Westen: Het geheime project van de islamisten) is informatie over Het Project eindelijk openbaar geworden. Een door Besson geciteerde Westerse functionaris heeft Het Project omschreven als “een totalitaire ideologie van infiltratie die uiteindelijk het grootste gevaar vormt voor de Europese maatschappijen.”

  Wat Westerse inlichtingendiensten over Het Project weten begint met de inval in een luxueuze villa in Campione, Zwitserland, op 7 november, 2001. Het doelwit van de inval was Youssef Nada, directeur van de Al-Taqwa Bank van Lugano, die meer dan 50 jaar lang actief met de Moslim Broederschap heeft samengewerkt en die toegaf een van de internationale leiders van de organisatie te zijn. De Moslim Broederschap, die als de oudste en één van de belangrijkste islamistische bewegingen in de wereld wordt beschouwd, werd in 1928 gesticht door Hasan al-Banna met als motto: “Allah is ons doel, de Profeet onze leider, de Koran is onze wet, jihad is ons pad, sterven in de naam van Allah is ons hoogste streven.”

  De inval werd uitgevoerd door Zwitserse ordediensten op verzoek van het Witte Huis in het begin van de campagne tegen de financiering van het terrorisme in de onmiddellijke nasleep van 11 september. De VS en Zwitserland hadden onderzoek gedaan naar de betrokkenheid van Al-Taqwa bij het witwassen van geld en het financieren van een lange reeks islamitische terroristische groeperingen waaronder Al-Qaeda, HAMAS (de Palestijnse tak van de Moslim Broederschap), de Algerijnse GIA en de Tunesische Ennahdah.

  In de documenten die tijdens de inval in Nada’s Zwitserse villa in beslag werden genomen was een in Arabisch geschreven plan van veertien bladzijden, gedateerd op 1 december, 1982, dat een strategie van 12 punten schetst om “een islamitische regering op aarde te vestigen” – genaamd Het Project. Volgens een verklaring van Nada tegenover de Zwitserse autoriteiten was het ongetekende document opgesteld door “islamitische onderzoekers” die betrokken waren bij de Moslim Broederschap.

  Wat Het Project zo anders maakt dan de standaard islamistische retoriek van “Dood aan Amerika! Dood aan Israël!” en “Sticht een wereldwijd kalifaat!” is de flexibele benadering van de “culturele invasie” van het Westen in meerdere fasen en op lange termijn. Het Project roept op om gebruik te maken van diverse tactieken, van immigratie, infiltratie, surveillance, propaganda, protesten, bedrog, politieke legitimiteit en terrorisme, heeft langer dan twee decennia dienst gedaan als “blauwdruk” voor de Moslim Broederschap. Zoals een aantal voorbeelden uit heel Europa laten zien – inclusief de politieke erkenning van parallelle islamistische overheidsorganisaties in Zweden, de recente “cartoon” jihad in Denemarken, het in de brand steken van auto’s gedurende de Parijse intifada vorige november, en de terroristische aanslag van 7/7 in Londen – is het in Het Project geschetste plan een overweldigend succes.

  In plaats van zich te concentreren op terrorisme als de enige methode om actie te voeren voor de groep, zoals het geval is met Al-Qaeda, valt het gebruik van terreur op perfect postmoderne wijze in een veelvoud aan beschikbare opties om in toenemende mate te infiltreren, confronteren en uiteindelijk de islamitische heerschappij over het Westen te vestigen. Onder de vele aanbevelingen die in Het Project worden gedaan vallen de volgende tactieken en technieken:
  Netwerken met en het coördineren van acties met gelijkgestemde islamistische organisaties.
  Het vermijden van open allianties met bekende terroristische organisaties en individuen om de schijn van “gematigdheid” op te houden.
  Infiltreren in en overname van bestaande moslimorganisaties om ze op één lijn te stellen met de collectieve doelstellingen van de Moslim Broederschap.
  Gebruik maken van misleiding om de voorgenomen bedoelingen van islamistische acties te maskeren, zolang dit niet tegenstrijdig is met de wetten van de sharia.
  Het vermijden van lokale, nationale en globale conflicten met Westerlingen die op de lange termijn het vermogen om de islamistische machtsbasis in het Westen uit te breiden schade zouden kunnen berokkenen of die een negatieve reactie tegen moslims zouden kunnen veroorzaken.
  Het opzetten van financiële netwerken om de bekering van het Westen te financieren, inclusief de ondersteuning door fulltime bestuurders en medewerkers;
  Verkennen, gegevens verzamelen, en het opbouwen van capaciteit om gegevens te verzamelen en op te slaan.
  Het opzetten van een controlesysteem om toe te zien op de Westerse media om moslims te waarschuwen voor “tegen moslims gerichte internationale samenzweringen”.
  Het ontwikkelen van een islamistische intellectuele gemeenschap, inclusief het opzetten van studiecentra en belangenorganisaties, het publiceren van “academische” studies om de islamistische positie te legitimeren en de geschiedenis van de islamistische bewegingen te boek te stellen.
  De ontwikkeling van een allesomvattend honderd-jaren-plan om de islamistische ideologie over de hele wereld te bevorderen.
  Internationale doelstellingen afwegen tegen plaatselijke flexibiliteit.
  Het creëren van uitgebreide sociale netwerken van scholen, ziekenhuizen en liefdadigheidsinstellingen die de islamitische idealen zijn toegedaan, zodat moslims in het Westen constant in contact staan met de beweging.
  Het betrekken van moslims die onze ideologie trouw zijn bij democratisch gekozen instellingen op alle niveaus in het Westen, inclusief overheid, NGO’s, particuliere instellingen en vakbonden.
  Gebruik maken van bestaande Westerse instellingen tot ze kunnen worden overgenomen in dienst van de islam.
  Het opstellen van islamitische grondwetten, wetten en beleid voor uiteindelijke ten uitvoerlegging.
  Conflicten binnen de islamistische bewegingen op alle niveaus vermijden, inclusief de ontwikkeling van processen om conflicten op te lossen.
  Allianties sluiten met Westerse “progressieve” organisaties met vergelijkbare doelstellingen.
  Autonome “veiligheidstroepen” organiseren om moslims in het Westen te beschermen.
  Geweld ontketenen om de moslims die in het Westen wonen “in de stemming te houden voor jihad”.
  Jihad-bewegingen in de hele islamitische wereld ondersteunen door preken, propaganda en financiële, personele en operationele steun.
  Zorgen dat de Palestijnse kwestie wereldwijd een wig drijft tussen moslims en het Westen.
  De bevrijding van heel Palestina uit handen van Israel en de oprichting daar van een islamitische staat tot een hoeksteen maken van het plan voor globale islamitische overheersing.
  Een doorlopende campagne op touw zetten om onder de moslims haat tegen de joden op te wekken en elke discussie over verzoening of co-existentie met hen af te wijzen.
  Het actief oprichten van jihad-terreurcellen in Palestina.
  De terroristische activiteiten in Palestina verbinden met de wereldwijde terreurbeweging.
  Voldoende geld inzamelen om de jihad wereldwijd voor onbepaalde tijd voort te zetten en te ondersteunen.
  Bij het lezen van Het Project moet men in gedachten houden dat het document in 1982 werd opgesteld, toen de huidige spanningen en terroristische activiteiten in het Midden Oosten nog in de kinderschoenen stonden. In veel opzichten loopt Het Project uitermate duidelijk vooruit op het leeuwendeel van de islamistische activiteiten gedurende de afgelopen twee decennia, zowel van “gematigde” islamistische organisaties als van uitgesproken terroristische groepen.

  Het grootste deel van wat tegenwoordig openbaar is gemaakt over Het Project is het resultaat van onderzoek door Sylvain Besson, inclusief zijn boek en een artikel daarover in het Zwitserse dagblad, Le Temps, “L’islamisme à la conquête du monde” (Het islamisme en de verovering van de wereld), waarin zijn boek, dat alleen in een Franstalige uitgave beschikbaar is, wordt geschetst. Minstens één Egyptische krant, Al-Mussawar, publiceerde de Arabische tekst van Het Project vorige november in zijn geheel.

  In de Engelstalige pers is bijna geen aandacht geschonken aan Bessons onthullingen betreffende Het Project. De enige vermelding in de oude media in de VS is te vinden in een artikel in de Weekly Standard (20 februari, 2006) van Olivier Guitta, The Cartoon Jihad. Het meest uitgebreide commentaar op Het Project is geschreven door een in Londen woonachtige Amerikaanse onderzoeker en journalist, Scott Burgess, die zijn analyse van het document op zijn blog, The Daily Ablution heeft gepubliceerd. Een Engelse vertaling van de Franse tekst van Het Project werd samen met zijn commentaar in december 2006 in een reeks afleveringen gepubliceerd (delen I, II, III, IV, V, Conclusion). De volledige Engelse vertaling van dhr. Burgess wordt daar met zijn toestemming in zijn geheel aangeboden.

  Niettegenstaande het ontbreken van een openbare discussie over Het Project zijn het document en het daarin geschetste plan onderwerp geweest van aanzienlijke discussies onder de Westerse inlichtingendiensten. Eén antiterrorisme-functionaris die met Besson over Het Project heeft gesproken en die in Guitta’s artikel in de Weekly Standard wordt genoemd is de huidige autoriteit op het gebied van terrorisme, Juan Zarate. Hij noemde Het Project een blauwdruk van de Moslim Broederschap voor “het verspreiden van hun politieke ideologie” en uitte zijn bezorgdheid omdat “de Moslim Broederschap een groep is die ons zorgen baart, niet omdat ze zich bezighoudt met filosofische of ideologische ideeën, maar omdat ze het gebruik van geweld tegen burgers verdedigen.”

  Eén befaamde internationale geleerde en kenner van Islamistische bewegingen die ook met Besson heeft gesproken, Reuven Paz, sprak over Het Project in zijn historische context:

  Het Project maakte deel uit van het handvest van de internationale organisatie van de Moslim Broederschap die officieel werd opgericht op 29 juli 1982. Het is een weergave van een uitgebreid plan dat in de jaren 60 nieuw leven werd ingeblazen door de immigratie van hoofdzakelijk Syrische en Egyptische intellectuelen van de Broederschap naar Europa.

  Zoals Paz opmerkt werd Het Project in 1982 opgesteld door de Moslim Broederschap als onderdeel van hun handvest, een periode die wordt gekenmerkt door een opleving van zijn organisatorische uitbreiding op internationaal niveau, evenals door een keerpunt in de afwisselende periodes van repressie en tolerantie door de Egyptische regering. In 1952 speelde de organisatie een cruciale ondersteunende rol voor de Vrije Officieren, een beweging geleid door Gamal Abdul Nasser, die koning Faroek van de troon stootte maar die al snel uit de gunst raakte bij het nieuwe revolutionaire regime omdat Nasser weigerde gehoor te geven aan de roep van de Moslim Broederschap om een op de Islamitische ideologie gestoelde staat op te richten. Sinds de Juli Revolutie in 1952 is de Broederschap regelmatig in de ban gedaan en zijn de leiders door de Egyptische autoriteiten ter dood gebracht en gevangen gezet.

  Sinds 1982 heeft de Moslim Broederschap zijn netwerk over het Midden-Oosten, Europa en zelfs Amerika uitgebreid. In eigen land in Egypte won de Moslim Broederschap 20 procent van de beschikbare wetgevende zetels in de parlementaire verkiezingen van 2005, zodat ze het grootste oppositieblok vormen. De Palestijnse afdeling, in de hele wereld bekend als HAMAS, kreeg onlangs de macht in handen in de Palestijnse Autoriteit nadat ze bij de verkiezingen 74 van de 132 zetels in de Palestinian Legislative Council wonnen. De Syrische tak is historisch gezien de grootste georganiseerde oppositiegroep tegen het regiem van Assad, en de organisatie heeft afdelingen in Jordanië, Soedan, en Irak. In de VS wordt de Moslim Broederschap voornamelijk vertegenwoordigd door de Muslim American Society (MAS).

  De Moslim Broederschap heeft vanaf haar oprichting gepleit voor het toepassen van terrorisme als een middel om haar agenda van islamitische wereldoverheersing te bevorderen. Maar als de grootste radicale volksbeweging in de islamitische wereld heeft ze veel leidende islamitische intellectuelen aangetrokken. Onder deze groep van Moslim Broederschap-intellectuelen bevindt zich Youssef Qaradawi, een in Egypte geboren islamistische geestelijke, die in Qatar zijn hoofdkwartier heeft.

  Qaradawi, een van de leidende spirituele figuren binnen de Moslim Broederschap en onder de islamitische predikers (hij heeft zijn eigen wekelijkse programma op Al-Jazeera), is een van de belangrijkste apologeten geweest wat betreft zelfmoordaanslagen in Israel en terrorisme tegen Westerse belangen in het Midden Oosten. Zowel Sylvain Besson en Scott Burgess leveren uitgebreide vergelijkingen tussen Qaradawi’s publicatie Priorities of the Islamic Movement in the Coming Phase, gepubliceerd in 1990, en Het Project, dat acht jaar voor Qaradawi’s Priorities verscheen. Ze vestigen de aandacht op de opvallende overeenkomsten in het taalgebruik en de plannen en methoden die de beide documenten aanbevelen. Men speculeert dat Het Project door Qaradawi werd gebruikt als een sjabloon voor zijn eigen werk, of dat hij betrokken was geweest bij het opstellen ervan in 1982. Het is misschien toeval dat Qaradawi de op drie na grootste aandeelhouder was in de Al-Taqwa Bank van Lugano, waarvan de directeur, Youssef Nada, de persoon was bij wie Het Project werd aangetroffen. Sinds 1999 is Qaradawi de toegang tot de VS verboden als gevolg van zijn connecties met terroristische organisaties en zijn openlijk pleiten voor terrorisme.

  Voor degenen die Het Project hebben gelezen, is het meest zorgwekkende niet dat islamisten een plan hebben ontwikkeld om de wereld te overheersen; door experts werd al aangenomen dat islamistische organisaties en terroristische groeperingen vanuit een overeengekomen reeks algemene principes, netwerken en methodologiën hebben geopereerd. Het verrassende is hoe effectief het islamistische veroveringsplan dat in Het Project wordt geschetst gedurende twee decennia door moslims in het Westen is geïmplementeerd. Even zorgwekkend is de achterliggende ideologie van het plan: haat en geweld ontketenen tegen joodse bevolkingsgroepen over de hele wereld; het welbewust overnemen en ondermijnen van Westerse publieke en particuliere instellingen; de aanbeveling van een tactiek van doelbewust escalerende confrontatie van in het Westen wonende moslims tegen hun buren en medeburgers; het accepteren van terrorisme als een legitieme optie om hun doel te bereiken en de onvermijdelijke realiteit van jihad tegen non-moslims; en het uiteindelijke doel om met geweld de islamitische heerschappij van het kalifaat door sharia in het Westen, en uiteindelijk over de hele wereld, in te voeren.

  Als de praktijk die we de laatste kwart eeuw in Europa en de VS hebben gezien een indicatie is, dan moeten de “islamitische onderzoekers” die Het Project meer dan twee decennia geleden opstelden, ingenomen zijn dat hun lange-termijnplan om het Westen te veroveren en de groene vlag van de islam over zijn burgers te hijsen zo snel, efficiënt en volledig verwezenlijkt wordt.. Als de islamisten in de komende jaren net zo succesvol blijken, dan kunnen de westerlingen maar beter van hun persoonlijke en politieke vrijheden genieten zolang het duurt.

   • Tigron juni 1, 2023 at 00:25

    Graag gedaan Tigron, maar er staan nog 2 heel belangrijke artikelen van Patrick Poole maar het zijn zulke grote lappen tekst ik weet niet of ik ze hier kan posten zonder toestemming van Rommel.

    Bewaar ze goed het is nog steeds erg actueel.

    Fijne dag verder Tigron

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in