In de allereerste dagen van de oorlog in Oekraïne stond de Oekraïense president Volodymyr Zelensky open voor vredesonderhandelingen. De voorgestelde vrede had de oorlog kunnen beëindigen, voordat tienduizenden Oekraïners waren omgekomen en de infrastructuur van Oekraïne was verwoest, onder voorwaarden die tegemoet kwamen aan de doelstellingen van Oekraïne. Maar de VS zetten Oekraïne onder druk om door te vechten, niet om de doelen van Oekraïne te bereiken, maar om grotere Amerikaanse doelen te bereiken, schrijft Ted Snider.

Toen hij een einde maakte aan de onderhandelingen van Oekraïne met Rusland, zei woordvoerder Ned Price van het ministerie van Buitenlandse Zaken opmerkelijk genoeg dat “dit een oorlog is die in veel opzichten groter is dan Rusland, hij is groter dan Oekraïne” en drong erop aan dat de Oekraïners zouden blijven vechten en sterven voor “kernbeginselen”, voor Amerikaanse doelen.

De VS kreeg zijn zin. Nu een jaar later, nu de oorlog niet goed verloopt voor Oekraïne en het land steeds wanhopiger wordt, wordt Oekraïne gedwongen zich terug te trekken en zijn eigen doelen na te streven. Ironisch genoeg neemt dat steeds meer de vorm aan van escalatie van de oorlog op een manier die nu de doelen van de VS in gevaar brengt.

Oekraïne streeft nu zijn eigen veiligheidsbelangen na op een manier die buitengewoon gevaarlijk is voor de veiligheidsbelangen van de VS. En bij het nastreven daarvan lijken zij de Amerikaanse beperkingen te negeren. Maanden van Amerikaanse toegeeflijkheid, maanden van Amerikaans falen om nee te zeggen tegen Oekraïne bij elke overschrijding van een rode lijn, heeft Oekraïne blijkbaar aangemoedigd om de Amerikaanse grenzen en voorwaarden voor het gebruik van door de VS geleverde wapens te negeren.

Een van de belangrijkste doelstellingen van de regering Biden is Oekraïne bij te staan zolang dat nodig is om zijn soevereiniteit en territoriale integriteit te verdedigen. Dat is de belofte van Biden aan Oekraïne. Maar een tweede belangrijk doel is te voorkomen dat we in een NAVO-oorlog met Rusland terechtkomen. Dat is Biden’s belofte aan de Amerikanen. Een recente golf van Oekraïense aanvallen op het grondgebied van Rusland – niet Donbas of de Krim, maar het internationaal erkende grondgebied van Rusland – bedreigt die belofte en bedreigt de veiligheid van de Amerikanen.

  Zelensky's vrouw geeft uit aan luxe in het buitenland terwijl haar volk lijdt onder het conflict

Oekraïne heeft lang beloofd “niet op Russisch grondgebied te richten met door het Westen geleverde wapens”. Onlangs herhaalden zij die belofte toen zij beloofden dat de door de Britten geleverde langeafstandskruisraketten van het type Storm Shadow “alleen zullen worden gebruikt binnen het soevereine grondgebied van Oekraïne en niet binnen Rusland” en toen zij de VS “vlakke garanties” gaven dat F-16 jachtbommenwerpers niet op Russisch grondgebied zullen worden ingezet.

Maar Oekraïne hield zich niet aan die belofte. Bij het nastreven van hun doelen – begrijpelijk, aangezien de VS erop stonden dat zij die doelen uitstelden en verder gingen met het bestrijden van het Russische leger om de Amerikaanse doelen na te streven – hebben zij de rode lijn van de Amerikaanse grenzen en voorwaarden voor het gebruik van door de VS geleverde wapens overschreden en op Russisch grondgebied toegeslagen. Deze uitdagend onafhankelijke militaire strategie vergroot het gevaar dat de VS en de NAVO in een oorlog met Rusland verwikkeld raken.

Op 3 mei werden twee drones boven het Kremlin uitgeschakeld in wat Rusland beschouwt als een aanval op Rusland en als een poging om president Vladimir Poetin te vermoorden. Oekraïne ontkende betrokkenheid en hield vol dat “Oekraïne een uitsluitend defensieve oorlog voert en geen doelen aanvalt op het grondgebied van de Russische Federatie.” Zelensky zei categorisch: “Wij vallen Poetin of Moskou niet aan. Wij vechten op ons grondgebied. Wij verdedigen onze dorpen en steden.”

Maar Kievs aandringen dat het zijn belofte om niet binnen “het grondgebied van de Russische Federatie” aan te vallen had gehouden, was onoprecht. De New York Times meldt dat de Amerikaanse inlichtingendiensten nu geloven dat de drone-aanval werd uitgevoerd door “een van de speciale militaire of inlichtingeneenheden van Oekraïne”.

  Wees over vijf jaar klaar voor oorlog met China, Rusland, Iran en Noord-Korea - waarschuwt Britse regering

En die aanval was slechts de stoutmoedigste in een reeks recente aanvallen binnen de grenzen van Rusland. In dezelfde maand heeft Oekraïne een militair oefenterrein en een olieraffinaderij op Russisch grondgebied aangevallen. In december heeft Oekraïne twee aanvallen uitgevoerd op de Russische luchtmachtbasis Engels.

Op 23 mei werd vanaf Oekraïens grondgebied een aanval uitgevoerd op de Russische regio Belgorod. Twee dagen lang vocht het Russische leger hen terug over de grens. Foto’s van de aanval suggereren dat bij de aanval Amerikaanse pantservoertuigen zijn gebruikt.

Oekraïne heeft elke betrokkenheid bij de aanval ontkend. Denis Nikitin, die ook Denis Kapustin heet, is het hoofd van de groep die de verantwoordelijkheid voor de aanval opeist. Zijn groep voerde eerder, op 2 maart, een inval uit in twee steden in de Russische regio Bryansk aan de grens met Oekraïne. Toen zei hij, ondanks vergelijkbare Oekraïense ontkenningen van steun of betrokkenheid, dat de “grensoverschrijdende inval die hij vanuit Oekraïne in Rusland had uitgevoerd, de goedkeuring van Kiev had.” Hij vertelde The Financial Times dat de Oekraïense autoriteiten hun goedkeuring aan de aanval hadden gegeven. “Ja, natuurlijk werd deze actie goedgekeurd,” zei hij, “anders had het niet kunnen gebeuren.” Hij zei verder dat “als ik het met niemand [in het Oekraïense leger] had gecoördineerd . . . Ik denk dat we gewoon vernietigd zouden worden.”

Ondanks de publieke ontkenning heeft een Oekraïense militaire functionaris privé toegegeven met de aanvallers te hebben “samengewerkt”.

Washington lijkt zijn frustratie te uiten over het verlies van controle over Kiev. De voorzitter van de stafchefs, Mark Milley, zei dat hij “niet met zekerheid kan zeggen … of dit door de VS geleverd materieel is of niet …. Ik kan wel zeggen dat we de Oekraïners hebben gevraagd geen door de VS geleverd materieel te gebruiken voor directe aanvallen op Rusland.” Het ministerie van Buitenlandse Zaken klaagde dat “we de Oekraïners heel duidelijk hebben gemaakt dat we geen aanvallen buiten de grenzen van Oekraïne mogelijk maken of aanmoedigen.” En de woordvoerder van de Amerikaanse Nationale Veiligheidsraad, John Kirby, “zinspeelde op frustratie in Washington” en zei: “We zijn heel duidelijk geweest: we steunen het gebruik van in de VS gemaakte apparatuur niet voor aanvallen binnen Rusland … daar zijn we duidelijk over geweest tegenover de Oekraïners.”

  De VS verliezen het Midden-Oosten: Biden verbreekt betrekkingen met Saoedi-Arabië en VAE & stuurt hen naar BRICS - trekt 5.000 Amerikanen, Patriot & THAAD terug!

Niettemin meldt de Associated Press dat op 27 mei de Oekraïense aanvallen binnen Rusland gewoon doorgingen, ondanks de herhaalde, zeer openbare aanmaningen van Washington. Verschillende drones zouden zijn neergeschoten op weg naar de olieraffinaderij Ilsky in de zuidelijke Russische regio Krasnodar. Twee mensen zouden zijn gedood door Oekraïense beschietingen op de stad Almaznaya. En lokale functionarissen zeiden dat Belgorad zaterdag opnieuw werd aangevallen door Oekraïense troepen.

Aan het begin van de oorlog schoven de VS de Oekraïense belangen opzij en drongen ze erop aan dat de Oekraïners zouden vechten en sterven om de Amerikaanse doelen te bereiken. De ironische terugslag daarvan is dat Oekraïne veertien maanden later de door dat aandringen ontstane veiligheidsbelangen nastreeft op een manier die haaks staat op de Amerikaanse veiligheidsbelangen. De VS lijken de controle over Kiev te hebben verloren, en Oekraïne streeft nu zijn eigen doelen na op een manier die de Amerikaanse doelen negeert door het gevaar te vergroten dat de VS en de NAVO betrokken raken bij een oorlog met Rusland.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Kolonel Douglas Macgregor: De naderende stormVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel2 Patriotsystemen, 29 Storm Shadow kruisraketten, hoofdkwartier van de militaire inlichtingendienst in Kiev, vernietigd, Rusland evalueert Oekraiense verliezen
Volgend artikelHet belang van uniformiteit nu Oekraïne een offensief overweegt
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. Niet amerika maar joodse neocons.
  Gewoon even voor de duidelijkheid.
  Zij zijn het slijk der aarde en zij zijn schuldig aan heel deze onzin.
  Weeral joodse kornuiten die hun handen langs allen kanten in onschuld willen wassen.
  Voor al onschuldig kinderbloed…….
  Zo nu kan ik en frontnieuws weer beticht worden van antisemitische, een woord dat door joden is uitgevonden om ons blanke uitschot wat zij gentiles noemen mee te chanteren.
  Wat overigens niet lukt.
  Maar goed het is 90% joodse neocons en 10% arabier, klote moslim dus , die de wereld kapot maken .
  En die zijn geïnfiltreerd in amerika.

  • Greet mei 31, 2023 Bij 12:08

   Dag Greet,ik heb al meer reaguursels van je gelezen en je hebt het niet zo op joden begreep ik.Anti semitsch.Anti = tegen /semitsch een bepaalde bevolkingsgroep.
   Maar het zijn niet de oorspronkelijke joden,maar de Zionisten.
   Dat zijn de lui die zoveel ellende veroorzaken,omdat zij zich superieur voelen (het uitverkorene volk).Net als de Nazi’s in Duitsland.
   Daarom hebben we het hier ook wel over de ZKM(Zionistische Kahzaarse Mafia)
   Nee de arabier en moslim slaan terug,heel begrijpelijk.
   Wat dat geinfiltreerd zijn,dat klopt.
   Maar niet alleen joenaaithetsteeds,Londen Vaticaan….Overal waar wat te halen valt daar zitten ze.
   Of ze lopen net zolang te sarren en manipuleren tot ze het wel hebben.
   Oja,oorlog is wel een dingetje voor die ZKM want rond 1000 na Chr hebben de Kievan Rus ze hun koninkrijk uitgetrapt.
   En daarna?
   Vele,vele landen.Van Portugal naar Spanje naar Frankrijk en naar Amsterdam!
   Maar de ZKM zint nog steeds op wraak.Dat deden ze door oorlogen te financieren.Rothschild was er 1 van,die het leuk vond om beide zijden te financieren.
   Want ze winnen toch!Wie er ook verliest,ZIJ niet.
   Maar dit is ronde 3 tegen Rusland.Napoleon mislukte,Hitler ook.Nu het westen.
   Knap werk van ome Putin!

 2. Ach ja, het schuldenplafond in usa is gisteren weer verhoogd met 1,5 biljoen dollar. Of het niets is.
  Ik vermoed dat het usa volk eindelijk door begint te krijgen dat de meer dan 100 miljard dollar, die Oekriland al gekregen heeft, niet ten goede komen aan het eigen volk. En daarvoor moet het gewone volk wel de belasting voor betalen. Bovendien komen de verkiezingen eraan en de zittende …….( zelf invullen) wil weer in het zadel. Het valt die usa regering gewoon tegen dat Rusland zo sterk is.
  Gelukkig maar.
  En die zittende bende daar gaat letterlijk over honderduizenden lijken om hun doel te bereiken. Zelf durft dat tuig niet naar het front te gaan. Dat mag Jan soldaat opknappen en zijn / haar leven voor geven. Walgelijk en verschrikkelijk!
  Overigens de Nato en de wef marionet regeringen in Europa doen er dapper aan mee. Schandalig!!

  • Beste Jan,
   Als de komende grote NAVO oefening in juni gaat plaats vinden zou het zomaar kunnen zijn dat eea gaat escaleren en gaat uitmonden in een direct conflict tussen de NAVO en Rusland met mogelijk als gevolg een WW3
   Mogelijk roept de VS de noodtoestand uit en mag de meegaande en demente Biden blijven zitten omdat die dat de verkiezingen kan/mag uitstellen.
   Dat is prima voor de Democraten omdat ze geen andere trekpop hebben en zowiezo de verkiezingen zouden verliezen.
   Voor de rest van de ontwikkelingen is het slechts koffiedik kijken ( en die moet ik nog zetten :))

 3. De VS is niet direct betrokken bij de oorlog in Kiev tegen de Russische Federatie, hou toch es op, de oorlog duurt maar en duurt maar, veel landen en volkeren moeten nu toch wel zien hoe smerig die VS wel niet is en zijn gekochte media daarin, de strijd zal lang zijn maar de Russen zullen winnen, ik geloof erin, het moet gewoon voor de gehele mensheid en alles wat leeft op deze aardkloot!!!

  • flardinga mei 31, 2023 Bij 21:42

   Hoi!Het duurt nog wel even,voor het kwartje is gevallen bij de msm.
   Maar 1 ding hebben we nu mee:Internet.Lekker snel cummuniceren,films en fotoos delen.
   Dat kon men vroeger niet.Bovendien,Oekraine is een verrekt groot land.
   Ik weet zeker dat Rusland deze ronde ook wint.
   Kijk politici kunnen goed lullen en mooi praten,maar statistiek liegt niet!
   Dat het wat langer duurt dan je lief is dat snap ik.
   Maar het beleid dat Rusland voerde,was erop gericht de burgerbevolking zoveel mogelijk te sparen.Dus ook de electriciteitscentrales eerst niet en dergelijke.
   Nu verhard de strijd zich.Vrouwen,zelfs die zwanger zouden zijn worden naar het front gestuurd.
   Als Putin burgers treft dan doen de Oeki’s dat zelf wel.
   Hadden de Russen dezelfde tactiek erop los gelaten als de joenaaithetsteeds waren ze met 1 week klaar met carpetbomben.Maar daar zijn de Russen te beschaafd voor.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in