De op twee na grootste partij van Spanje wordt door Twitter geblokkeerd – twee weken voor de verkiezingen

2
Santiago Abascal, partijleider van VOX © VOX frente a los proetarras en Alsasua (Public Domain)

De slogan van de VOX-campagne is “Stop de islamisering”. Volgens Twitter houdt de leus in dat zij “dreigen, intimideren of aanzetten tot geweld”

Tijdens een lopende verkiezingscampagne in de autonome Spaanse regio Catalonië heeft Twitter het officiële account van VOX, de op twee na grootste partij van Spanje, afgesloten. VOX heeft zich nu tot de Europese Commissie gewend met eisen voor maatregelen tegen de verkiezingsinvloed van de netwerkgigant.

De reden voor de sluiting is naar verluidt de campagneslogan van de partij “Stop de islamisering” en een bericht waarin kritiek wordt geuit op de duidelijke oververtegenwoordiging van Noord-Afrikaanse migranten in de misdaadstatistieken, meldt El Diario. De verkiezingen beginnen op 14 februari.

Net als bij de sluiting van het Twitteraccount van de toenmalige Amerikaanse president Donald Trump beweert het bedrijf, dat zichzelf volgens Euro Weekly News als onpartijdig beschouwt, dat VOX de gebruiksvoorwaarden van het bedrijf heeft geschonden.

Het bericht, dat naar verluidt “dreigt, intimideert of aanzet tot geweld”, werd oorspronkelijk gepubliceerd op de persoonlijke account van de communicatiedirecteur van de partij, Rubén Pulido, en werd vervolgens gedeeld door VOX.

In de verklaring haalt hij politiegegevens aan waarin staat dat: “Ondanks het feit dat migranten uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika slechts 0,2 procent van de bevolking uitmaken, veroorzaken zij 93 procent van de aangiftes”. Toen het officiële account van VOX de post van Pulido deelde, werd de tag #StopIslamization toegevoegd.

Saoedische prins is op één na grootste eigenaar van Twitter

Opmerkelijk is dat het account van Rubén Pulido niet is geblokkeerd en dat zijn post nog steeds aanwezig is. Outono schrijft dat men dus kan concluderen dat waar Twitter zich echt op richt juist de tag #StopIslamisering is en stelt daarom de retorische vraag; Is zeggen “Stop Islamisering echt iets dat dreigt, intimideert of aanzet tot geweld?”

Outono wijst er ook op dat de Saoedische prins Alwaleed Bin Talal de op één na grootste aandeelhouder van Twitter is. In 2011 investeerde hij 300 miljoen dollar in Twitter en vandaag bezit hij 5,2 procent van het bedrijf.

  Weer correct: Reeds in 2015 voorspelden Simpsons de overname van Twitter door Elon Musk

Het aandeel is te vergelijken met dat van Jack Dorsey, de oprichter van het bedrijf, die 3,2 procent bezit, aldus Quartz. De prins is zelf zeer actief op Twitter en heeft meer dan 12,3 miljoen volgers.

Eist van Europese Commissie dat ze vrijheid van meningsuiting verdedigt

VOX-leider Santiago Abascal wijst erop dat de tweet die de censuur van Twitter uitlokte, feitelijke informatie toont over geweld tegen Spanjaarden in Catalonië en op de Canarische Eilanden. Hij zegt dat de miljonairs achter de techgiganten de gevolgen willen verbergen van de massa-immigratie die zij bevorderen in samenwerking met “bepaalde regeringen”.

Hij zegt verder dat de multinational door het censureren van kritische stemmen het democratische proces in Spanje aan banden legt. VOX-parlementslid Jorge Buxadé heeft de Europese Commissie schriftelijk verzocht dringend actie te ondernemen tegen de censuur van Twitter en zo de vrijheid van meningsuiting te verdedigen.

VOX behoort tot dezelfde fractie, de conservatieve ECR, in het Europees Parlement als de Staatkundig Gereformeerde Partij en Forum voor Democratie.

Straat van Gibraltar: Orka’s rammen migrantenboten

Vorig artikelAfghaan probeerde Zweedse supermarktmedewerkster te verkrachten: “Iedereen heeft seks nodig, het is niet van belang als het meisje geen seks wil”
Volgend artikelDe proclamatie van de ultra-globalist: “Mens en machine moeten samensmelten”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in