Ik wacht al sinds de NAVO-conferentie in Vilnius, Litouwen, op 11-12 juli 2023 tot het rumoer is gaan liggen, in afwachting van iemand – wie dan ook – die de voor de hand liggende reden aanwijst waarom de cocaïnesnuivende mascottepresident van Oekraïne, Zelensky, die een jaar geleden nog werd bejubeld, plotseling in ongenade is gevallen bij deze organisatie, schrijft Dmitry Orlov.

Ja, Oekraïne kan op een dag nog steeds uitgenodigd worden om het lange en moeizame proces van toetreding tot de NAVO te beginnen, maar pas nadat een onbepaald aantal NAVO-leden besloten heeft dat het genoeg gedaan heeft om te voldoen aan de “NAVO-normen” (ik zal later uitleggen wat dat zijn) en verschillende andere vage dingen. Als u bedenkt dat het Oekraïense parlement op 20 september 2018 amendementen op de grondwet goedkeurde die van de toetreding van het land tot de NAVO en de EU een centraal doel en de belangrijkste doelstelling van het buitenlands beleid zouden maken, is een dergelijke wending van de gebeurtenissen zeer gênant voor de mascottepresident en zijn helpers en handlangers.

Oh, de wisselvalligheden van het lot! Veel analyses en commentatoren boden kant-en-klare verklaringen voor deze wending. Maar geen van hen vond het nodig om ook maar een klein beetje te graven en de overduidelijke reden voor deze gedenkwaardige verschuiving te ontdekken. Misschien willen ze allemaal, om verschillende redenen, niet toegeven aan de realiteit van wat de NAVO is, wat ze doet, en waarom Oekraïne plotseling een bedreiging is in plaats van een zegen voor haar kerntaak. U kunt dit commentaar allemaal op uw gemak doorlezen – als u moeite heeft om in slaap te vallen. Het officiële communiqué van de NAVO-top, fantastisch breedsprakig en gevuld met irrelevante zaken, is bijzonder slaapverwekkend om te lezen.

Dus, wat heeft Oekraïne gedaan om zo in ongenade te vallen? Misschien deed het iets dat de kerntaak van de NAVO in gevaar bracht? Dat lijkt een goede gok. Maar wat is dan de kerntaak van de NAVO?

In de film “Silence of the Lambs” verwijst Hannibal Lecter naar een citaat van Marcus Aurelius wanneer hij tegen Clarice Starling zegt: “Eerste principes, Clarice. Eenvoud. Lees Marcus Aurelius. Vraag van elk bijzonder ding: wat is het op zichzelf? Wat is zijn aard?” Het citaat komt uit boek drie van “Meditaties” van Marcus Aurelius, en benadrukt het belang van het begrijpen van de essentie van dingen.

De NAVO werd opgericht op 4 april 1949 met de ondertekening van het Noord-Atlantisch Verdrag, beter bekend als het Verdrag van Washington, zogenaamd om de Sovjet-Unie in Europa tegen te werken. De USSR reageerde door de Warschau Verdragsorganisatie (ook bekend als het Warschaupact) te vormen – een politiek en militair bondgenootschap dat op 14 mei 1955 werd opgericht tussen de Sovjet-Unie en verschillende Oost-Europese landen met het uitdrukkelijke doel om hen tegen de NAVO te verdedigen. Het Warschaupact werd op 1 juli 1991 ontbonden en kort daarna, op 26 december 1991, volgde de USSR zelf dit voorbeeld, maar de NAVO blijft bestaan. Op dat moment had het Warschaupact iets minder lang bestaan dan de NAVO, en de USSR iets langer. Het is duidelijk dat de communistische dreiging als reden voor het bestaan van de NAVO slechts een list was, een rookgordijn… een afleidingsmanoeuvre.

Wat was dan het echte doel van de NAVO? Er zijn veel manieren om deze vraag te beantwoorden, maar de plotselinge val van Oekraïne biedt misschien wel de meest grafische verklaring.

– Was het dat de oorlog daar zich voortsleepte? Nee, een langzame verbranding zou precies zijn wat het Pentagon had bevolen, zodat het de kans zou hebben om het hectische tempo van de Russische wapen- en munitieleveringen bij te houden.

– Was het dat Oekraïne de oorlog aan het verliezen was? Nee, Oekraïne was niet aan het verliezen; het was gewoon niet aan het winnen. Vooral de aanvallen op de verdedigingslinies van Rusland, die door de Russische troepen “vleesaanvallen” werden genoemd vanwege de enorme en nutteloze verliezen die ze aan Oekraïense kant veroorzaakten, leken nogal nutteloos.

– Was het dat Oekraïne op het punt stond verslagen te worden? Nogmaals, nee, de Russen waren blij om hier en daar een paar kilometer op te rukken, met als hoofddoel het instellen van een bufferzone die breed genoeg was zodat de Oekraïense artillerie zou stoppen met het beschieten van wat nu Russische burgerwijken zijn.

  Oekraïense president Zelenski beveelt algemene mobilisatie, verbiedt mannen van 18 tot 60 jaar het land te verlaten

– Was het dat de NAVO geen wapens en munitie meer had om aan de Oekraïners te geven? Nogmaals, nee, er is nog heel wat semi-verouderde troep die aan de Oekraïners overhandigd zou kunnen worden.

Dus, wat hebben de Oekraïners gedaan om zo plotseling de woede van het Pentagon op te wekken, en als direct gevolg daarvan in ongenade te vallen bij de NAVO? Kort gezegd lieten de Oekraïners zien dat de wapens van de NAVO waardeloos zijn. Het bewijs hiervoor werd in de loop van de tijd langzaam geleverd. Eerst bleek dat verschillende stukjes schoudervuurwapens van Amerikaanse makelij – luchtafweer Stingers, anti-tank Javelins, etc. – meer dan nutteloos zijn in moderne gevechten. Vervolgens bleek dat de M777 houwitser en het HIMARS raketcomplex nogal kwetsbaar zijn en niet in het veld kunnen worden onderhouden.

Het volgende wonderwapen dat naar het Oekraïense probleem werd gegooid, was de Patriot raketbatterij. Deze werd in de buurt van Kiev opgesteld en de Russen maakten er al snel een grap van. Ze vielen het aan met hun supergoedkope Geranium 5 “vliegende brommer” drones, waardoor het zijn actieve radar aanzette, waardoor het zijn positie onthulde, en vervolgens zijn hele lading raketten afvuurde – ter waarde van een miljoen dollar! – waarna het daar gewoon bleef zitten, ongemaskerd en weerloos, en uitgeschakeld werd door één enkele Russische precisieraketaanval.

Dit zal de Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin, wiens belangrijkste persoonlijke melkkoe toevallig Raytheon is, de maker van de Patriot, flink kwaad hebben gemaakt. Ja, de Patriot bleek nutteloos tijdens de Eerste Golfoorlog, toen het Israël niet kon beschermen tegen oude Iraakse Scudraketten; en het bleek later ook nutteloos toen het de Saoedische olie-installaties niet kon beschermen tegen oude Jemenitische Scudraketten… maar dat mag je niet bekendmaken. En nu dit!

En als klap op de vuurpijl presteerden de door Duitsland gedoneerde Leopard 2 tanks en de door de VS gedoneerde Bradley infanterievoertuigen, om nog maar te zwijgen van de domme Franse non-tanks op wielen, absoluut beroerd tijdens de recente Oekraïense pogingen om de eerste verdedigingslinie van Rusland te naderen, laat staan binnen te dringen. Om zout in de wonden te strooien, merkte Poetin onomwonden op dat westerse pantsers makkelijker branden dan de oude Sovjet-uitrusting.

De laatste wanhopige zet zou zijn om de Oekraïense luchtmacht (die overigens niet meer bestaat) een aantal oudere F-16 straaljagers te geven. Deze kunnen wel 50 jaar oud zijn en hebben de bijzondere eigenschap dat ze een luchtinlaat hebben die heel dicht bij de grond zit, waardoor ze zeer effectief zijn als stofzuigers tijdens het opstijgen. Ze kunnen niet werken vanaf de vuile en door putten bezaaide start- en landingsbanen die kenmerkend zijn voor Oekraïne, omdat het puin in de motor gezogen zou worden en deze zou vernielen. Als de Oekraïners proberen om nieuwe start- en landingsbanen voor hen te verharden, zouden de Russen dit onmiddellijk zien vanaf de geosynchrone satelliet die permanent op Oekraïens grondgebied gericht is. In plaats van verse bomkraters op deze nieuwe start- en landingsbanen aan te brengen, zouden ze iets subtielers kunnen doen: een van hun supergoedkope Geranium 2’s gebruiken om metaalschilfers te verspreiden die de motoren van de F-16’s kunnen opzuigen… en tijdens de vlucht verbranden. En aangezien dit eenmotorige vliegtuigen zijn, is er geen mogelijkheid om op de overgebleven motor naar huis te hinken: de piloot zou moeten katapulteren en het vliegtuig zou neerstorten. Maar er is een nog belangrijkere reden waarom het idee om F-16’s aan Oekraïne te geven onwerkbaar is: deze vliegtuigen kunnen kernbommen dragen en Rusland heeft al aangekondigd dat het deze stap als een nucleaire escalatie zou zien. Maar het uitlokken van een nucleair conflict met Rusland is verboden, dus F-16’s zijn een no-go.

Waarom is het falen van het meedogenloos gepropagandeerde Westerse wapentuig belangrijker dan zo ongeveer al het andere, inclusief de steeds slechter wordende staat van de Westerse financiën, de belachelijke mislukking van de anti-Russische sancties, de obsceen grote aantallen Oekraïense slachtoffers of de algemene Westerse vermoeidheid met alles wat met Oekraïne te maken heeft en vooral met de stroom Oekraïense vluchtelingen die het Westen niet langer aankan?

  Waarom al die ongefundeerde russofobie en anti-Poetin hysterie?

De reden is eenvoudig: de NAVO is geen defensieve organisatie (vergeet niet dat de USSR al meer dan 30 jaar weg is); het is ook geen offensieve organisatie (nou ja, ze heeft Servië en een paar andere relatief weerloze landen gebombardeerd, maar ze kan het onmogelijk opnemen tegen Rusland of een andere goed bewapende natie).

De NAVO is eerder een kopersclub voor door de VS gemaakte wapens. Dat is waar de hooggeprezen NAVO-normen, waaraan Oekraïne moet voldoen voordat het waardig wordt bevonden om lid te worden van de NAVO, over gaan: om aan deze normen te voldoen, moeten uw wapens voornamelijk van Amerikaanse makelij zijn. Dat is ook de reden voor al die verschillende keuzeoorlogen, van Servië tot Irak en Afghanistan tot Libië en Syrië: dit waren demonstratieprojecten voor Amerikaanse wapens, met als bijkomend doel om de wapens en munitie op te gebruiken zodat het Pentagon en de rest van de NAVO ze opnieuw zouden moeten bestellen. De geopolitieke redenen voor deze militaire conflicten zijn slechts rationalisaties. Tussen 1964 en 1973 dropten de VS bijvoorbeeld meer dan 2,5 miljoen ton bommen op Laos tijdens 580.000 bombardementsvluchten – gelijk aan een vliegtuiglading bommen elke acht minuten, 24 uur per dag, negen jaar lang. Wat was de geopolitieke reden? Niemand kan zich herinneren of die er ooit geweest is. Maar die bommen waren bijna verlopen en moesten opgebruikt en opnieuw besteld worden om het geld te laten stromen.

Als antwoord op zulke vreemde prikkels zijn in de VS gemaakte wapens vaak overdreven complex (zodat hun makers meer kunnen vragen voor de nutteloze extra functies) en nogal kwetsbaar (nooit getest tegen een gelijkwaardige tegenstander zoals Rusland of China, of zelfs tegen Iran), langzaam ontwikkeld (om schoon schip te maken met O&O-financiering), langzaam gebouwd (want waarom zo’n haast?) en zeer onderhoudsgevoelig (zodat Amerikaanse defensieaannemers nog rijker kunnen worden door reserveonderdelen en service te leveren). Deze wapens zouden om de zoveel tijd getest worden door achterlijke stamleden gewapend met oude Kalashnikovs en RPGs het vuur aan de schenen te leggen.

Oekraïne is een heel ander verhaal. Daar wordt de Oekraïners, met hun misplaatste afgedankte westerse pantsers, gevraagd om door drie linies van verharde Russische verdediging te dringen. Na ongeveer een maand van inspanning en duizelingwekkende verliezen aan manschappen en uitrusting, zijn ze er nog niet in geslaagd om de eerste verdedigingslinie te bereiken. De aanblik van westerse pantsers in brand is geen goede reclame. Bijgevolg moeten de Amerikaanse defensieaannemers wel heel graag willen dat deze gestage stroom van negatieve reclame voor hun producten nu stopt – voordat hun reputatie volledig geruïneerd wordt; vandaar de ongepaste haast waarmee het hele Oekraïense project verweesd wordt.

Het alternatief voor actieve oorlogsvoering, nu dat mislukt is, is wat in het Westen gewoonlijk “onderhandelen” wordt genoemd, maar in werkelijkheid zou inhouden dat er wordt toegegeven aan de Russische eisen die in november 2021 zijn gesteld (waaronder het terugbrengen van de NAVO-wapens tot waar ze in 1997 waren), plus meer recente eisen, zoals denazificatie, demilitarisering en neutraliteit voor wat er nog over is van Oekraïne, erkenning van de nieuwe grenzen van Rusland (waaronder de Krim, Kherson, Zaporozhye, Donetsk en Lugansk) en vervolging van alle Oekraïense oorlogsmisdadigers, inclusief degenen die sinds 2014 krijgsgevangenen martelen en burgers beschieten. Oh, en het opheffen van alle smakeloze sancties zou ook nodig zijn.

Maar dit is nogal veel om in één keer te verwerken, en dus heeft de NAVO besloten om het in hapklare brokken te doen. Het officiële NAVO-document waarnaar hierboven gelinkt wordt, is maximaal breedsprakig en staat bol van de poeha, maar een nauwkeurige lezing van de gezwollen bureaucratische taal onthult een flink aantal concessies, of in ieder geval hints naar concessies:

– “We zullen in een positie verkeren om Oekraïne uit te nodigen om lid te worden van het Bondgenootschap wanneer de Geallieerden akkoord gaan en aan de voorwaarden wordt voldaan.” Om een Russisch spreekwoord te gebruiken: dit zal gebeuren “als een kreeft op een berg fluit” – d.w.z. nooit. Dat wil zeggen, Oekraïne zal nooit deel uitmaken van de NAVO.

– “De omstandigheden waarin de NAVO kernwapens zou moeten gebruiken zijn uiterst onwaarschijnlijk.” Vertaling: We trekken ons terug! Vermoord ons alstublieft niet! Blijkbaar zijn de NAVO-hoofden ingelicht over de mogelijkheden van de nieuwe strategische wapens van Rusland, zowel offensief als defensief, en willen ze niet eens een directe militaire confrontatie met Rusland overwegen.

  Biden krabbelt terug over toetreding van Oekraïne tot de NAVO

– “We dringen er bij alle landen op aan om geen enkele vorm van hulp te bieden aan de agressie van Rusland…”. Vertaling: we zouden willen dat ze ophielden, hoewel we het al vaak genoeg gevraagd hebben en ze niet geluisterd hebben, dus we hebben niet veel hoop dat ze nu wel zullen luisteren.

– “Het zich verdiepende strategische partnerschap tussen de VRC en Rusland en hun wederzijds versterkende pogingen om de op regels gebaseerde internationale orde te ondermijnen, druisen in tegen onze waarden en belangen.” Maar het zich verdiepende strategische partnerschap is volledig in overeenstemming met de waarden en belangen van zowel Rusland als China en ze zijn niet van plan om iemand om toestemming te vragen. Jammeren over de “op regels gebaseerde internationale orde”, ook al bestaat die niet meer, is een beetje zielig, maar wat kunnen ze anders nog doen? Boehoe!

– “De verdieping van de militaire integratie van Rusland met Wit-Rusland, inclusief de inzet van geavanceerde Russische militaire capaciteiten en militair personeel in Wit-Rusland, heeft gevolgen voor de regionale stabiliteit en de verdediging van het Bondgenootschap.” Nou, dat is precies waar die militaire integratie voor bedoeld was en het is goed dat ze dat gemerkt hebben. De implicatie is dat de NAVO nooit meer met Wit-Rusland zal sollen.

– “We blijven bereid om de communicatiekanalen met Moskou open te houden om risico’s te beheren en te beperken, escalatie te voorkomen en de transparantie te vergroten.” Dat is inderdaad goed nieuws! Bel het Kremlin wanneer u een opsomming wilt horen van de veiligheidseisen van Rusland, om uw geheugen op te frissen.

– “De verklaarde ambities en het dwingende beleid van de Volksrepubliek China vormen een uitdaging voor onze belangen, veiligheid en waarden.” En de belangen en waarden van de NAVO vormen een uitdaging voor de Volksrepubliek China en haar veiligheid, dus we zitten in een impasse. Ander nieuws: Rusland heeft net een wet aangenomen die alle geslachtsveranderende operaties verbiedt; hoe strookt dat met de “westerse waarden”? Kom op, schud uw kleine vuistjes in impotente woede!

– “De NAVO zoekt geen confrontatie en vormt geen bedreiging voor Rusland. In het licht van zijn vijandige beleid en acties kunnen we Rusland niet als onze partner beschouwen.” En in het licht van het vijandige beleid en de vijandige acties van de NAVO beschouwt Rusland de NAVO-landen als vijandige naties (en zeker niet als partners). Hoe kan het geven van wapens aan Oekraïense nazi’s geen bedreiging vormen voor Rusland?

– We herhalen onze duidelijke vastberadenheid dat Iran nooit een kernwapen mag ontwikkelen. We blijven ons grote zorgen maken over de escalatie van het Iraanse nucleaire programma.” Iran is dus het enige land dat de tandeloze oude NAVO nog durft af te blaffen. Dat lijkt veilig, aangezien Iran hen inmiddels niet eens meer kan horen.

En zo staat het er voor. Europa kijkt vol afschuw naar de VS, die nog steeds zijn wapenleverancier en veiligheidsgarant is, maar geleid wordt door een nauwelijks functionerende seniele oude man wiens woedende uitbarstingen zijn kabinetsleden doen terugdeinzen voor de Oval Office, en wiens enige mogelijke vervanger – de imbeciele, kakelende Kamala – nauwelijks beter zou zijn. Misschien begint het langzaam tot sommige van de meer heldere Europese leiders door te dringen dat er op de een of andere manier een manier moet worden gevonden om zich terug te trekken uit de Russofobe doodlopende steeg waarin ze zich nu bevinden, maar ze zien geen manier om dat te bereiken zonder enorm gezichtsverlies. Laten we het nog een jaartje geven en kijken of ze tegen die tijd nog een gezicht hebben om te redden.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Medvedev over NAVO-troepeninzet in Oekraïne: “Wilt u supersonische aanvallen in Europa?”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelFactcheck: Nee, RFK Jr. zei niet dat COVID een etnisch gericht biowapen was dat Joden spaarde
Volgend artikelDe visie van Poetin decoderen: De reis van München naar een multipolaire wereldorde
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

14 REACTIES

 1. Prachtig artikel, maar ook een beetje wishful thinking, je kan of mag onze westerse reptielbreinen niet onderschatten ….

 2. Ik denk niet dat ze het nog een jaar volhouden. Er komt in Amerika in een razend tempo informatie bekend over de omkoop schandalen van Jo en Hunter Biden en de rest van zijn familie. Er staan steeds meer klokkenluiders op die duiden op omkoping op grote schaal. A.s. woensdag worden er in het congres in Washington belangrijke klokkenluiders gehoord en het wordt naar ik heb begrepen live uitgezonden. Ik denk dat de val van Biden niet lang meer kan duren. Ook zal zijn gedrag tijdens het bezoek aan Scandinavië hier aan bijdragen.
  Ik mag hopen dat daarnaast de Europese bevolking eindelijk massaal op gaat staan en regeringsleiders onder grote druk komen. In Duitsland wijzen de peilingen op grote winst voor de AfD die de SPD al achter zich gelaten hebben en nu de CDU gaan naderen. Paniek daar bij de Ampel coalitie en ze weten niet beter te bedenken dan gaslighting en zelfs een AfD verbod komt op tafel. Ook in andere Europese landen zijn tekenen dat de bevolking wakker wordt en het niet meer pikt. In Nederland heeft Rutte een hele sluwe streek uitgehaald door het kabinet te laten vallen. Nu hij demissionair is heeft hij alle macht en eigenlijk Nederland verandert in een dictatuur. De oppositie stond erbij keek er na en applaus was zijn deel. Alle maskers af! Een absurde situatie die m.i. alles duidelijk maakt. Maar of ze het redden als Biden valt waag ik te betwijfelen.

 3. Koud kunstje dus verder voor de in alle opzichten superieure Russen, of niet? Blijft natuurlijk wel de vraag waarom ze met alle geweld tóch een permanente ‘veiligheidsbuffer’ wilden, die er nog steeds niet is. Tegen een tandenloze, papieren tijger, die nu wel aan alle kanten dichterbij is dan ooit?

 4. Waarom ga je oorlog voeren op de grond zonder luchtmacht? Wellicht hebben ze in het Westen geweten dat er geen overwinning behaald kon worden en speelt er meer dan oude afgeschreven voorraden verkopen om jezelf verder te verrijken. Denazificatie is niet alleen een probleem dat voor de Oekraïne geldt, de EU stoelt ook op nazi wortels. Zolang oorlogsmisdadigers tot standbeelden en helden verheven worden zal er niets veranderen, en gaat het spelletje gewoon verder. Als ik een Rus was zou ik nu toeslaan en mijn tegenstanders volledig vernietigen, maar ja wie ben ik, een westerling.

 5. Volgens fbf usa is rutte al hemelen 20 / 11 / 2020, heeft klonen, en biden niets anders als klonen , zelfs kleindochter zegt dood sinds 2018.Zal kijken hier te plaatsen over ratte ,rotte rutte.

  • — HE WAS A 33rd DEGREE FREEMASON WORKING FOR THE NEW WORLD ORDER & REPTILIANS — TO BECOME A 33rd DEGREE FREEMASON YOU MUST MARRY A LITTLE BOY FIRST — THE REAL NAZI SATANIC PEDOPHILE PRIME MINISTER RUTTE OF NON-EXISTING NETHERLANDS WAS EXECUTED ON OCTOBER 4, 2020 — CRIMES AGAINST HUMANITY — ADRENOCHROME — PEDOPHILIA — IF U TOUCH OUR INNOCENT CHILDREN IN THE WORLD — NO DEALS — NO MERCY — DEAD PENALTY — HANG THEM ALL — THEY ARE THE VIRUS IN THE WORLD — MILITAIRY THE ONLY WAY — JOIN: https://t.me/QSPARTANWARRIQRS

 6. Het gaat precies zoals voorspelt.
  Drupje voor drupje.
  Mak als lammeren.

  Wie in rubberen maskers clonen aliens of meer hollywood crap gelooft gelooft alles.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in