Na maanden van verslaggeving waarin de Oekraïense overwinningen werden gemaximaliseerd en de verliezen werden verdoezeld, geven de westerse MSM eindelijk toe wat duidelijk is geworden. Het veelgeprezen tegenoffensief is mislukt en Oekraïne kan gedwongen worden om een regeling op Russische voorwaarden te accepteren of een regelrechte nederlaag tegemoet te zien.

The Telegraph:

Oekraïne en het Westen staan voor een vernietigende nederlaag

Na maanden van verslaggeving waarin de Oekraïense overwinningen werden gemaximaliseerd en de verliezen werden verdoezeld, geven de westerse MSM eindelijk toe wat duidelijk is geworden. Het veelgeprezen tegenoffensief is mislukt en Oekraïne kan gedwongen worden om een regeling op Russische voorwaarden te accepteren of een regelrechte nederlaag tegemoet te zien.

Sinds de tanks van Poetin vorig jaar het Oekraïense grondgebied zijn binnengetrokken, liggen er drie opties op tafel voor het einde van deze oorlog: een overwinning voor de ene of de andere partij, een bevroren conflict of een via onderhandelingen tot stand gekomen regeling. De publieke opmerkingen die deze week zijn gemaakt door Oleksiy Arestovych, een voormalig adviseur van de stafchef van Volodymyr Zelensky, lijken erop te wijzen dat de laatste optie waarschijnlijker is dan eerder werd gedacht.

Arestovych opperde het vooruitzicht dat Oekraïne territoriale concessies zou doen in ruil voor de rest van het land, dat de meest ijzersterke veiligheidsgarantie zou krijgen die er bestaat: NAVO-lidmaatschap. Deze opmerkingen zijn zeer controversieel gebleken. Niet alleen zou zo’n uitkomst voor veel mensen in Kiev en andere Europese hoofdsteden onverteerbaar zijn, maar het noemen van deze mogelijkheid wijst ook op een groeiende onzekerheid over de duurzaamheid van de oorlog op de lange termijn – vooral bij de westerse steunverleners van Oekraïne.

  Poetin & Trump gezien als 'bedreiging' voor globalisten in Davos - Wall Street-analist

Het voorstel van Arestovych komt op een cruciaal moment. Het lang geplande tegenoffensief, dat nu in de tweede maand zit, is op verschillende problemen gestuit – niet in de laatste plaats dat Kiev nog steeds wacht op ongeveer de helft van de eerder dit jaar beloofde westerse militaire uitrusting. Ondertussen staan de strijdkrachten onder toenemende druk om hun reserves in te zetten, omdat de Russische troepen – ondanks berichten over een laag moreel aan het hele front – zich blijven ingraven, schijnbaar vastbesloten om elke centimeter Oekraïense grond te verdedigen die sinds vorig jaar is veroverd.

Terwijl Russische mijnenvelden hun tol eisen van de door het westen geleverde tanks en Oekraïense sappeurs, hebben hun troepen tot nu toe ongeveer 7 kilometer heroverd van de 100 kilometer die ze nodig hebben om de landbrug tussen Rusland en de Krim te splitsen. Het land tussen Mariupol in het oosten en Melitopol in het westen wordt gezien als de cruciale grond om dit te bereiken.

Het is ontzettend moeilijk voor de Oekraïners. Het ontbreekt hen aan luchtdekking en geavanceerde straaljagers om hun grondtroepen te beschermen tegen Russische aanvalshelikopters en jachtvliegtuigen. Ondertussen moeten hun soldaten kilometerslange mijnenvelden, tankvallen en uiteindelijk de zwaar gegraven Russische loopgraven doorworstelen.

Deze slopende onderneming zou altijd al langer duren dan het soms ongeduldige internationale publiek bereid was te wachten. Het is een militaire inspanning van immense proporties, waarbij massa, mankracht, moreel, uitrusting, voorraden, logistiek, doorzettingsvermogen en geluk allemaal een cruciale rol spelen. Tot nu toe vertonen de Oekraïners al deze militaire kwaliteiten.

  Oekraïne 2023 - "Het is voorbij"

De variabele die niet aan hun kant staat, is tijd. In oorlog is tijd misschien wel de wreedste factor die je niet kunt veranderen. We hebben dit gezien tijdens de NAVO-operatie in Afghanistan, waar de Taliban veel plezier beleefden aan het navertellen van een beroemd Afghaans gezegde: “jullie hebben misschien de horloges, maar wij hebben de tijd”.

De zomer zal snel overgaan in de herfst. We zijn zelfs al halverwege het seizoen. De gevechten zullen koud beginnen te worden als de ijskoude winter het vermogen van de troepen om oorlog te voeren met hoge intensiteit verzwakt. Dit zal Rusland alleen maar meer tijd geven om zijn verdediging verder op te bouwen, zoals het afgelopen winter heeft gedaan.

Ondertussen zullen in het Westen alle ogen gericht zijn op de komende Amerikaanse verkiezingen, met meer politieke aandacht voor de Britse algemene verkiezingen. Kiev weet dat het een kortere periode heeft om te profiteren van zijn slagveldinitiatief en zoveel mogelijk terrein terug te winnen.

Als Kiev faalt in zijn pogingen om die landbrug te splitsen en tegen de winter een groot deel van zijn eigen grondgebied terug te veroveren, dan zal de roep om territoriale concessies voor marginale politieke resultaten waarschijnlijk veel luider klinken – niet alleen in Oekraïne, maar waarschijnlijk ook vanuit westerse hoofdsteden, nu de zogenaamde “oorlogsmoeheid” begint toe te slaan, internationale voorraden van uitrusting en munitie slinken en politici zich zorgen beginnen te maken over binnenlandse begrotingen in de aanloop naar nationale verkiezingen.

Hoewel er de komende maanden nog veel gevochten moet worden in de zuidelijke landbouwgebieden van Oekraïne, moeten regeringen in het westen voorbereid zijn op het grimmige vooruitzicht van territoriale concessies als een van de mogelijke politieke gevolgen van een mislukt tegenoffensief. Het is uiterst twijfelachtig of een Poetinistisch Kremlin zo’n deal zou respecteren als Kiev veiligheidsbeloften zou krijgen zelfs zonder volledig NAVO-lidmaatschap.

  Daar gaan we: verder het hellend vlak af naar WOIII

Hoe dan ook, dit zou zeker een voorkeursresultaat zijn voor China’s heersende “wolf strijder” elite in het buitenlands beleid. Peking zou dolblij zijn als de oorlog zou eindigen met een verdeeld Oekraïne, met Russische troepen die Kiev en Europa permanent lastigvallen in de Donbas, en met een politieke breuk in de NAVO. Zo’n uitkomst zou een geschenk zijn voor China nu Xi Jinping zijn eigen imperialistische en extraterritoriale ambities in de Indo-Pacific begint op te voeren – en een vernietigende nederlaag voor het Westen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De roebel rolt, de dollar brandt en de globalisten gaan naar de helVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDit is waarom de wereldwijde voedselcrisis naar een heel nieuw niveau gaat…
Volgend artikelDe korte maar oncomformtabele waarheid over de bluf van Biden in Oekraïne
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. Wie niet wil meegaan met de stroming zal uiteindelijk meegesleurd worden in plaats meegedragen. Deze stroom is multipolariteit in plaats van eenheidsworst onder het mom van globalisering.

 2. Het is helemaal niet de bedoeling van Amerika de oorlog te winnen. Laat dat even inzinken, het verandert alles. Ga maar na hoeveel oorlogen er al door Amerika gewonnen werden sedert WOII.
  De verliezers van deze oorlog zijn Europa, Oekraïene en Rusland. De suprematie van de US Dollar blijft gehandhaafd.
  De komende hongersnoden zijn slechts collateral damage.

  • dom, dommer, domst.. Leugenachtig ook.. amerika wordt hier vernederd zoals nooit eerder..en een platina dollar is een hopeloze zaak nu ze hun petro-dollar aan het verliezen zijn..prutser van de msm massa….🥊🇷🇺🇧🇾🌹❗❗

   pj 🦨

   • Beste Raphaël
    Amerika is Amerika niet meer. Het is geen REGULIER LAND MEER……
    Niet Biden regeert, maar de groot industriëlen, die hebben PER BEDRIJF per jaar meer geld te besteden dan de hele Amerikaanse BEGROTING van de Amerikaanse overheid bij elkaar.
    En zo wordt het officiële beleid van Amerika GEKOCHT VOOR PROJECTEN, NU DUS DE WAPEN LEVERANCIERS , EEN PAAR JAAR GELEDEN DE FARMACEUTEN MET HUN VACCINS, Bill Gates met zijn “ liefdadigheid” 😡Zuckerberg, nu Elon Musk met Twitter, enz enz enz en iedereen “ eet mee “ uit de ruif van deze corruptie.

    IN FEITE HEEFT AMERIKA GEEN / REGERING/ en is het geen LAND MEER, maar een groep mensen die “ gedoogd wordt “ door deze Groot geld bezitters.
    Zij dicteren wat en hoe en wanneer er iets moet gebeuren.
    En let op alle lieden “ die aan de knoppen “ zitten, d..w.z. Iedereen die iets op het terrein van beleid ook in de “ officiële” regering, wat te zeggen heeft EET FINANCIEEL MEE UIT DEZE RUIF. ( het zijn er zeer weinigen die dit niet doen )

    Dit is trouwens de basis van FACISME. zo is Hitler ook begonnen……wel keurig gekozen maar als snel “ ingepalmd” door de wapenindustrie.
    En deze ( begin ) trekjes zien we ook in onze huidige samenleving.
    Blijf alert.❗️Voor we het weten zijn we ook slachtoffer…..

  • Kijk naar de website van Michael Snyder, https://www.unz.com/ en eventueel shadowstats.com. In Amerika zijn door techbedrijven 100-duizenden ontslagen(veel hoog opgeleiden) en dit gaat zo door. Oorlog in Korea, uitslag demarcatie lijn, Vietnam verloren, Afghanistan (20 jaar durend) met de staart tussen de benen. Blijkbaar maak je opmerkingen zonder ook maar grondig onderzoek te doen. Het leger rekruteert nu via transgenders, boeren worden ontzegd, zelfde als Nederland, vele daklozen en dat aantal groeit, er zijn staten die zich willen afscheiden van de Verenigde Staten van Amerika. Heb niets tegen de personen in de USA maar dit land wordt bestuurd niet door de regering maar door wat men noemt de deep state en de regering is niets anders dan de uitvoerende macht. De deep state hebben hun personen zitten in het bedrijfsleven, de politiek, de media, het leger, de universiteiten en zelfs in de christelijke denominaties.

 3. Oekraïne en de rest van het westen wachten nog zware/zwarte… tijden.. het grootste land ter wereld is niet alleen in omvang maar ook in Daden..het grootste land alsook geschiedkundig wat betreft de laatste duizend jaar (naar analogie van het 3e rijk) het is goed op weg allezins..wat betreft China.. Poetin zal eerst aan Rusland denken en dan pas aan Xi Ping…mag ik denken, wees maar gerust..💪🇷🇺🇧🇾🥊

 4. De eisen van Poetin zijn bekent, de oost/west grens volgens 1997. Dat staat gewoon op papier, die door het westen zelf ondertekend is. Maar er lak aan die afspraken hebben gehad en de NAVO gewoon bleven uitbreiden met de verboden landen. Die de NAVO goed of kwaadschiks allemaal weer moet opgeven. Anders neemt Rusland het met geweld in. Het westen heeft zich aan geen enkele afspraak gehouden en daarmee heeft Rusland volgens het handvest van de VN, het recht om de desbetreffende landen te annexeren. Dat houdt in: alle ex Warschau pact landen, Finland, Oostenrijk en Duitsland/Nederland (omdat NL officieel een deelstaat van Duitsland is) onder Ruslandbeheer komen te staan. Dit zou tevens een aderlating voor de EU zijn.

 5. Nu zijn de eisen van Poetin bijgesteld.
  Onvoorwaardelijke overgave; de-nazificering, de-militairisering, herverdeling van het land.
  Oekraine mag niet groter zijn dan in 1919; Kiev met omgevinge.

  Maar dit is een gevaarlijke situatie,
  De nazi’s kunnen een centrale opblazen en RU de schuld geven om zo WO3 te starten De gekkies zijn er gek genoeg voor, en die snuivende gek wil het zeker wel uitvoeren

  Wordt binnen 10 dagen gedaan–of niet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in