Ministry of Defense of Ukraine / Wikimedia (CC BY-SA 2.0 DEED)

De Oekraïense artillerie heeft zojuist de Russische stad Zhuravlevka, die slechts een paar kilometer van de Oekraïense grens ligt, gebombardeerd met verboden clustermunitie, die de Amerikanen een paar dagen geleden aan de Oekraïners hebben overgedragen, schrijft Pronews.

Dit werd kort geleden aangekondigd door de gouverneur van Belgorod, de heer Gladkov.

Met andere woorden, volgens de aankondiging van de gouverneur werd er verboden clustermunitie gebruikt tegen burgers en dit maakt de Amerikanen automatisch medeverantwoordelijk.

Dit is een criminele daad en laat zien dat Kiev zijn geduld heeft verloren na herhaalde nederlagen aan de oorlogsfronten.

Het doet een beetje denken aan het gedrag van Hitler in de Tweede Wereldoorlog, toen hij Londen aanviel met de beruchte V1- en V2-raketten.

Volgens de heer Gladkov, gouverneur van de #Belgorod regio in #Rusland, hebben de Oekraïense strijdkrachten clustermunitie gebruikt tegen het dorp #Zhuravlevka.

Het dorp ligt een paar kilometer van de Russisch-Oekraïense grens.

#ukraine #charkow #belgorod UkraArmy valt Russische woonplaatsen langs de Russisch-Oekraïense grens in het Belgorod gebied aan met artillerie en drones (Geroman). Vanaf hier is het niet ver meer naar Kharkov verder naar het zuiden.

In totaal werden er drie cluster-projectielen gebruikt, zoals de Russen zeggen.

  Mainstream media: Duitse wapens falen in Oekraïne

Oekraïense strijdkrachten hebben naar verluidt #Zhuravlevka (bij #Belgorod) aangevallen met 3 clustermunities 🇺🇸.

Clustermunitie direct tegen burgers gebruikt.

Oekraïne faalt op alle fronten in zijn tegenaanval op de Russische troepen, ondanks de enorme Westerse militaire hulp die het heeft ontvangen, en valt opnieuw dorpen in de Zuid-Russische regio Belgorod aan om een afleidingsmanoeuvre te creëren en de Russen te dwingen troepen naar de grens met Oekraïne te verplaatsen.

Het gebruik van verboden clustergranaten is echter bedoeld om paniek te zaaien onder de Russische burgerbevolking met het vooruitzicht dat de Russische samenleving vervolgens druk zal uitoefenen op het Russische leiderschap om de oorlog in Oekraïne te stoppen.

De Oekraïners willen de Russische burgers laten zien dat de Russische oorlogsmachine hen niet kan beschermen.

Toen de Amerikanen de clusterbommen aan de Oekraïners gaven, garandeerden ze dat ze niet tegen burgers gebruikt zouden worden. Het incident van vandaag heeft hen ontmaskerd…

Terwijl #Oekraïne’s #tegenoffensief in de #NAVO #proxyoorlog tegen #Rusland op alle fronten faalt ondanks massale Westerse #bewapening, valt het opnieuw dorpen aan in de Zuid-Russische regio #Belgorod; volgens sommigen ook met verboden #strooi clustermunitie.

Twee dagen geleden doken er beelden op van het eerste bevestigde gebruik van Amerikaanse clusterbommen door de Oekraïense strijdkrachten tegen een recente Russische aanval bij de stad Krasnohorivka in de Donetsk regio, waarbij de Russische blogger Mikhail Luchin gedood zou zijn.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Videobewijs: Oekraïne is begonnen met het gebruik van clusterbommenVolg Frontnieuws op Telegram

  Hoe de VS (en het VK) de vrede in Oekraïne saboteerden

Lees meer over:

Vorig artikelNou, dat werd tijd
Volgend artikelDochter van Big Pharma directeur overlijdt ‘plotseling’ na COVID-prik
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

34 REACTIES

 1. Zou zomaar een vrijkaartje wezen om al het Russische clustermunitie op kiev te gooien. Maar zo onmenselijk zijn de Russen niet! Maar ze hebben nu alle recht.

 2. Als dit echt zo is, dan moet de hele wereld dit weten. Ik ben zo ontzettend woedend nu, dat ik geneigd ben om verkeerde dingen te schrijven😡😡😡😡😡

  • Gerrit,
   Het zijn gewoon Nazi’s uit Kiev met de steun van de VS, vroeger heeft de VS ook Duitsland geholpen met het laten ontsnappen van grote groepen Nazimisdadigers waarbij het Vaticaan ook weer hielp, oude tijden herleven maar ook nu weet Rusland er wel raad mee, ik reken op dit land en zijn geschiedenis, de wraak zal zoet zijn en de oorlog blijkbaar langer dan eigenlijk nodig is.

  • Als dit waar is kan ik alleen zeggen dat de moraal van de Nederlandse media is gedaald tot het absolute nulpunt en is vergelijkbaar met een strafbaar feit zoals opruiing en aanzetten tot haat en geweld.

 3. Rusland kan voor de verandering ook een paar cluster bommen op een Europese hoofdstad gooien of in Amerika. Wedden dat er dan een gigantische paniek ontstaat daar ter plekke. Of in de achtertuinen van de ware opdrachtgevers.

 4. Tja…..dit was natuurlijk te verwachten. De Verenigde Staten van Agressors en Co (Joden) kunnen deze oorlog tegen Rusland niet winnen en wat gaan ze dan doen? ………. Juist………onschuldige Burgers vermoorden met verboden munitie!!!! Want daar zijn zij namelijk wel goed in. Kijk maar naar Dresden, Hamburg en andere grote steden in WW2, en niet te vergeten het laten creperen van Duitse soldaten nadat ze zich hebben overgegeven (Rheinwiesen lagers) na het einde van de overgave van Duitsland, Vietnam bombarderen met napalm, Irak schieten met verarmd uranium en tal van andere oorlogen waar die U.S. Smeerlappen aan begonnen waren onder het mom van democratie. Ik wil niet zeggen dat alle Amerikanen slecht zijn maar hun land heeft wel een groot probleem, het staat namelijk onder controle van zionistische Joden, net zoals de E.U. dat ook is… omdat ze klakkeloos alles doen wat die terroristenbende daar in de States en U.K. zeggen. De SMO van Rusland is er niet op gericht om onschuldige burgerslachtoffers te maken, dat doen die oekies namelijk wel al vanaf 2014 en voor het gemak zijn ze dat hier in dat hersenloze Europa gewoon vergeten of zoals ze hier in Nederland zouden zeggen……………..daar hebben we geen actieve herinnering van!!!! Makkelijk toch? Maar ja, als je in een landje zit dat voor 80 tot 90 % uit idioten bestaat dan heb je wel makkelijk praten.

  Proost!!

 5. Veeg dat gehele Ukri van de kaart start met Kiev en liviv gooi zo veel als mogelijk clusterbommen daar op en geen enkel land kan je ooit vertellen dat het verboden was .
  Het westen nemen het voor lief dat Rusland er mee bekogeld worden en ze zeggen niets .
  Dus daarom veeg Ukri van de kaart en neem dat gore Polen mee .
  Amen

 6. “Oekraïense artillerie heeft zojuist de Russische stad Zhuravlevka, die slechts een paar kilometer van de Oekraïense grens ligt, gebombardeerd met verboden clustermunitie”

  Zelf verwacht ik een serieuze vergeldingsaanval van de Russische luchtmacht en precisie raketaanvallen op Oekraïense beleidsvoeringscentra of wordt het weer een rode lijn die overschreden werd.

 7. Reeds 9 jaar worden beschietingen op Russisch sprekende burgers in de vier oblasten in het oosten van Oekraïne uitgevoerd door de Oekraïense artillerie waarbij ongeveer 14.000 burgers omkwamen, elke dag vind een aanslag plaats en nog steeds worden het verlies van mensenlevens gelaten aanvaard.

  • Juist, en het westen heeft 8 jaar gezwegen als t graf.
   Ik zou zeggen gooi eindelijk alle regeringsgebouwen plat in heel Ukrastan.

 8. Verbaasd me niks als Kiev straks nukes mag terugkoppen. Ukrain knikt ja ik beloof maar ze hebben schijt en doen in wanhoop alles om toch ma6iets te forceren. Dat begrijp ik ergens ook nog, maar het is beter om te weten wanneer je verloren hebt en redden wat er te redden valt.

  • Nee niet van yankee go home maar Yankee verrot zo snel mogelijk met Yogy bear voorop, waardeloze honde die Amerikanen en dat godvergeten Brussel

 9. Ik denk dat vrede pas begint als burgers in de EU moordzuchtige oorloghitsende lieden zoals Verhofstadt aanklagen en de politie de Ver-hofstadtjes ook arresteert.

  Ik heb niet gestemd voor oorlog tegen Rusland of wie dan ook, uit mijn naam is het niet. Ik heb gestemd tegen importeren van massa’s vreemdelingen die hier nu als “gasten” openlijk oorlog voeren tegen ons….ik werd niet gehoord.

  Misdadigers zijn misdadigers, ongeacht hoeveel EU en WEF vrienden ze op hoge posities hebben….

 10. Natuurlijk wisten USA en NATO dat dit zou gebeuren.
  Maar Poetin moet voorzichtig zijn.
  Dit gebeurt om WO3 te triggeren.

  Wat KAN: overmatig veel cluster ammo gebruiken tegen Oekie aanvallen; een heel zootje clusters op Kiev gooien.
  Maar ook: een amerikaans schip tot zinken brengen.
  Amerikanen aanvallen in Syrie; schijnen basis te zijn.

  Het liefste zou Poetin een paar clusters naar USA sturen; zou niet gek zijn trouwens; daar zitten de minstens even schuldigen.

  Maar dattie gaat reageren, en hard, kunnen we verwachten; ik denk daar waar de Oekies aanvallen; laat het daar maar clusters of TOS2 regenen.

 11. …ik heb hier juist n video, gezien van n ollander in Mallorca die schijt op het hoofd van iemand die op n bank ligt te slapen…..Het is duidelijk dat Olland en de Ollanders in puur moreel decadent verval zijn ! ….NEEN Vlamingen en Belgen in t algemeen zouden dit nooit doen !! Het is tijd dat er ns n goeie BOM, maar dan écht goeie bom valt op Sodoma en Gonorra, waar dat ook mogen zijn , de goeden zullen het dan bekopen voor de gedegenereerden maar die opoffering zou ik desnoods willen maken, de westerse maatschappij is door en door ROT tot op het been … en Ollanders zijn nog 100X rotter dan Belgen !

  • Patrick,
   Ik herinner mij ook eens Nederlandse supporters van PSV die zich ook zo barbaars gedroegen bij een dakloze in Spanje, mensen zonder enige moraal, zou ze voor straf effe het riool in laten zwemmen en dan op blote voeten naar huis, ik schaam mij voor hen geloof me als kaaskop maar een dikke nek ben ik niet hoor !

   • Sorry hoor, ik wil zeker niet veralgemenen, t was mn eerste spontane woedende reactie en zou dit niet mogen doen ….Is het misschien omdat de politie in Nederland heel repressief optreedt zoals in England bijv ….kweet het echt niet hoor, maar Belgskes zijn voorlopig braver waar ze ook gaan….

 12. Defeca en la cara de un aficionado de la UD Las Palmas mientras duerme / Hij poept op het gezicht van een UD Las Palmas-fan terwijl deze slaapt

  https://www.laprovincia.es/videos/sucesos/2023/07/21/defeca-cara-aficionado-ud-palmas-duerme-90146876.html

  Maar Patrick in België heb je mensen die geestelijk nog meer gestoorder zijn dan die schijtende gestoorde Ollander.

  Marc Dutroux – the beast from Belgium
  https://youtu.be/S6eBpZAhf3w

  Helaas heb je dit soort beesten ook in Ollanda en in de rest van de wereld

  Marc Dutroux – the beast from Belgium

  • Ik ben zeker dat jullie in Olland ook n aanzienlijke lijst met seriemoordenaars hebben…. dus dit heeft maw absoluut NIKS te maken met Dutroux of welke moordenaar dan ook ….Schijten op het hoofd van n slapende is gewoon n teken dat de Nederlandse maatschappij om welke reden dan ook nog veel verder in ontbinding is dan de Belgische …. Say it ain t so …

    • Merci beste, ik weet ni, we zitten hier op n site met een meerderheid aan Ollanders, das duidelijk, en hoewel we allen min of meer akkoord zijn dat Rusland aan de goeie kant van de geschiedenis staat, merk ik ook n zekere vorm van fanatisme ivm met onderwerpen van religieus, sociaal , seksuele aard, als je even niet akkoord bent met hun soms erg fanatieke ingesteldheid krijg je n hoop bagger over je hoofd. Iedereen mag een mening hebben en die MOET door iedereen gerespecteerd worden, als men niet akkoord gaat met bepaalde inzichten is een beleefde discussie altijd welkom maar dat ze aub niet direct beginnen met verwijten en scheldwoorden want daar zijn Ollanders blijkbaar erg goed in en dat ergert mij geweldig….

     • @Patrick
      Waarde .
      Niet alles over een kamscheren. svp .
      Verder je draadjes zijn inhoudelijk .
      Ik zelf voel mij niet aangesproken hoor .
      Maar je hij en zij toon is ongegrond en degenererend .
      Groeten .

 13. Het wordt tijd dat de misdadige Zelensky-kliek definitief wordt opgeruimd, dus Rusland, zet de voeten op het gaspedaal en vernietig de oorlogsmisdadigers.
  Iedere Nederlander die nu nog durft te zeggen dat het ONZE oorlog is, bewijst hiermee een oorlogsmisdadiger te zijn. Waarom Rutte nog niet opgepakt is, is een verdacht raadsel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in