Ik heb mijn mening over Mr. Strelkov niet voor één keer benadrukt dat hij niet alleen GEEN militair leider IS – dat is hij nooit geweest, hij heeft GEEN militaire opleiding gehad en zijn mislukkingen in Donbass zijn door zijn zelfpromotie en vriendelijke media verzwegen voor militaire amateurs – maar dat vanaf het begin van SMO zijn “meningen” en “voorspellingen” over kwesties van moderne geopolitiek, gecombineerde wapenoperaties, Russische strijdkrachten, NAVO enz. niets meer waren dan een delirium van een bittere verliezer die Rusland en “het regime van Poetin” bij elke gelegenheid zwart maakte. Hij is er zeker in geslaagd om een soort cultus te creëren onder een groep onwetenden en streefde de laatste jaren zijn politieke ambities na, samen met enkele andere overblijfselen van de Russische Lente uit Donbass, zoals Pavel Gubarev, die een politiek proces van integratie van LDNR (Luhansk People’s Republic and Donetsk People’s Republic) in Rusland als een goede gelegenheid zagen om zichzelf te verrijken en hun ego’s groter dan een kathedraal uit te oefenen, schrijft Andrei.

Welnu, zoals al jaren door velen in Rusland werd opgemerkt: niet alleen was Igor Girkin aka Strelkov een man die schuldig was aan de overgave van de stad Slavyansk aan het Oekraïense leger (alleen tussenkomst van Alexander Borodai redde Strelkov van zijn executie in Donetsk), maar zijn openlijke steun voor Oekraïne werd met de dag duidelijker en duidelijker, inclusief enkele zeer sterke tekenen dat hij misschien al vanaf het begin een SBU-troef (Oekraïense geheime dienst) was. Welnu, de politieke carrière van Girkin, hoe pathetisch die ook is, is nu voorbij:

Een districtsrechtbank in Moskou heeft bevolen dat de voormalige militiecommandant van Donbass, Igor Strelkov, tot 18 september in voorarrest moet blijven, volgens een persbericht op vrijdag. De controversiële figuur is aangeklaagd voor het publiekelijk oproepen tot extremistische activiteiten. Russische media meldden eerder dat Strelkov, die ook bekend is onder zijn echte naam Igor Girkin, vrijdag in Moskou was aangehouden op beschuldiging van extremisme. Uit rechtbankdocumenten blijkt dat hij beschuldigd werd van openbare oproepen tot extremistische activiteiten via het internet. Op deze overtreding staat volgens de Russische wet een gevangenisstraf van maximaal vijf jaar, met een verbod om daarna nog drie jaar bepaalde regeringsfuncties te bekleden. De rechter verklaarde bij haar beslissing dat Strelkov over een uitgebreid netwerk van contacten en vaardigheden beschikt die hem zouden kunnen helpen om aan justitie te ontkomen, zo meldde RIA Novosti. – RT

Voor een Westers publiek dat leeft van propaganda en sensatiezucht is het vaak bijna onmogelijk om een goed perspectief te hebben op zulke persoonlijkheden of gebeurtenissen, bijvoorbeeld Prigozhin en Wagner en hun buiten proporties geblazen militaire “capaciteit”, terwijl ze in werkelijkheid catastrofale verliezen leden. In de manicheïstische wereld van zwart-witbeelden is het dus erg moeilijk om het feit te verwerken dat Strelkov niet alleen een vijand is van Poetin, maar van de meerderheid van de Russen en dat zijn “militaire prestaties” nogal minuscuul zijn, of dat Prigozhin nu onder de loep wordt genomen door enkele serieuze mensen in het Ministerie van Defensie en de FSB en dat hij ZAL boeten voor Russische heli’s en IL-22 piloten die door zijn “troepen” zijn neergeschoten. Dat is begrijpelijk.

  Dood door duizend sneden: Waar blijft de strategie van het Westen voor Oekraïne?

Maar hier is het dan, de langverwachte reactie van de natie die in oorlog is op iemand die altijd al een vijand was. De heer Gubarev werd vandaag ook gearresteerd, vooral nadat bekend werd dat deze ooit “held” van de Russische Lente zich zeer grote sommen geld heeft “toegeëigend”. Niemand staat boven de wet, vooral niet tijdens de SMO. Het is ook een goed signaal aan al die “voenkors”, variërend van lowlifes zoals Sladkov of Pegov, tot “analisten” van het “kaliber” Rybar of Podolyaka die nu al maanden openlijk desinformatie verspreiden, dat de tijden veranderen. En dat werd tijd ook. Het is onnodig om te zeggen dat het bijna allemaal mensen zijn die hun geografische locatie in de buurt van de SMO-contactlijnen of een groot publiek voornamelijk gebruiken om hun persoonlijke financiële belangen en ego’s te promoten en het werk van echte militaire verslaggevers standaard in diskrediet te brengen.

Ik zeg het nog eens dat TG-kanalen over SMO voornamelijk rotzooi zijn, met uitzondering van officiële kanalen van het Ministerie van Defensie of FM en kanalen van mensen zoals Marat Khairullin – de rest is pure rotzooi. Daarom moest ik het bijvoorbeeld oneens zijn met Scott over Alexander Kotz, die zijn stempel drukte door Maidan te steunen en een constante stroom BS te leveren, ondanks het feit dat hij door het Kremlin geïdentificeerd werd als propagandist. Het feit dat Strelkov en Gubarev vandaag achter de tralies zijn gezet, waar ze allebei zeker thuishoren, is dus een goed teken van Moskou’s intenties om eindelijk de beerput te reinigen van mensen die bewust of door pure domheid voor de vijand hebben gewerkt.

  De Duitsers gaan stinken in strijd tegen Poetin: Nemen minder douches als antwoord op de kostencrisis 

Nu, voor degenen die nog steeds doorgaan met het verkeerd interpreteren van VSU-verliezen en een algemene term “slachtoffers” gebruiken die staat voor de som van alle KIA’s, MIA’s, WIA’s, (killed in action, missing in action, wounded in action) in plaats van de specifieke categorie KIA – gesneuveld in actie. Veel mensen blijven het cruciale onderscheid in Russische MvD-rapporten negeren. Zoals dit:

MvD gebruikt de term “уничтожено” (vernietigd), in termen van personeel betekent het GEDOOD. De gepresenteerde aantallen zijn dus die van KIA’s, niet van “slachtoffers”. Realistisch gezien kan het ministerie van Defensie alleen een algemene schatting maken van het aantal gewonden, maar het heeft een betere documentatie van KIA’s, vooral met moderne middelen voor objectieve controle. Ook Poetin sprak vandaag over tienduizenden DODEN (погибших) tijdens het VSU “tegenoffensief” (in het Russisch). Dus, ik herhaal – MvD geeft KIA’s van VSU. Daarom is het absoluut gerechtvaardigd om nu te spreken over ongeveer 350.000 KIA’s en ongeveer 700.000 tot 900.000 gewonden in het Oekraïense leger, wat neerkomt op 1.000.000 + slachtoffers. Het Oekraïense tegenoffensief resulteerde dus in ongeveer 41.000 gesneuvelden en ongeveer 100.000 gewonden van 4 juni tot vandaag, 21 juli. In totaal ongeveer 140.000+ slachtoffers. In werkelijkheid zal het aantal veel hoger liggen en beginnen ze in Washington ‘m te knijpen.

Zoals Bernhard vandaag scherpzinnig opmerkte:

Er is een oorlog gaande in Europa die, interessant genoeg, niet meer vermeld wordt op de eerste twee schermen van de voorpagina’s van de Washington Post en de New York Times. Wie wil er nog schrijven of lezen over de enorme strategische fout die de regering Biden beging toen ze Oekraïne en haar andere vazallen chanteerde, vooral nu de Beltway-bende een groot voorstander is van nog een Biden presidentschap. Het alternatief, nog een ronde van kunstmatig door Trump-ed-up chaos, lijkt hen ondraaglijk.

Vergeet niet dat zodra het ECHTE Internationale Oorlogstribunaal voor Oekraïne begint, er veel mediahoeren van de NYT, WaPo, The Telegraph, MSNBC en CNN et al zullen worden aangeklaagd wegens oorlogsmisdaden en misdaden tegen de mensheid als propagandamakers voor dood en verderf en dat geen enkele hoeveelheid manoeuvreren en manipuleren hen zal helpen, zoals het Strelkov en Gubarev niet hielp.

  Facebook kondigt "Smalle Uitzondering" aan voor eerder gecensureerde Neo-Nazi "Azov Bataljon"

Copyright © vertaling 2023 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Als de waarheid de leugen inhaaltVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelPoetin geeft grimmige waarschuwing aan Polen en NAVO
Volgend artikelDe Oekraïners nemen hun toevlucht tot oorlogsmisdaden: Clustergranaten bombarderen op Russische steden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

 1. Poetin werpt de westerse media een bot toe om op te kauwen… om nog meer leugens over MH17 te kunnen verspreiden!

  Wanneer gaat de VS de radar- en satellietbeelden van de “Buk-raket” vrijgeven…

  • Dat zal niet gebeuren want het was een SU25 met 30mm boordkanon van de oekraïense luchtmacht. Aangezien de CIA daar de scepter zwaait blijft dat geheim.

   Dat is heel simpel na te gaan. Zoek op plaatjes van de linkerkant van de cockpit. Daar zijn hoge resolutie foto’s van. Je ziet duidelijk de 3cm gaten op een regelmatige afstand van zo’n 15cm. Een Buk explosie bevat H-vormige delen en is onregelmatig.

   Maar goed, die hele operatie is een psy-op om de bevolking de Russen te laten haten.

   • En volgens de lokale mensen in de Donbas waren de dode passagiers van de MH17 (MH370???) al veel eerder overleden en zaten vol met formol oid in plaats van bloed en hadden vrijwel allen een Aziatisch uiterlijk. Duidelijk niet de Nederlanders die met de MH17 (?) uit Nederland waren vertrokken.

    Pateo TV gaat hier verder op in.

    • @Casse, er doen verhalen de ronde dat MH370 op 08.03.2014 (8 + 3 = 11) is uitgeweken naar de Amerikaanse luchtmacht- en marinebasis Diego Garcia in de Indische oceaan. De zwarte doos is nog altijd niet teruggevonden.
     Het blijft uiterst opmerkelijk dat Malaysia Airlines in 2014 twee toestellen heeft verloren.

     • Dat heb ik ook altijd vermoed. Maar die dode Aziaten met naar formol ruikende lichamen tussen de wrakstukken van de zogenaamde MH17 is nog door bijna niemand aangekaart (buiten Pateo TV, Johan Oldenkamp). Als dat de op Diego Garcia vermoorde passagiers van de MH370 waren, waar zijn dan de passagiers van de MH17 belandt? Want ter plekke in de Donbass lagen volgens de lokale bevolking geen verse doden, en geen Europeanen.

 2. Amerikaanse “Locks-On” vuurleidingsradar tegen Russische straalvliegtuigen in Syrië

  HAL TURNER
  20 JULI 2023

  Amerikaanse “Locks-On” vuurleidingsradar tegen Russische straalvliegtuigen in Syrië

  Volgens het Russische Ministerie van Defensie (MoD) hebben Amerikaanse troepen in Syrië vandaag de vuurleiding “Radar Lock” verkregen tegen een Russische straaljager op routinematige luchtpatrouille in het zuiden van Syrië.

  Het ministerie beweert dat een Amerikaanse F-16 zijn vurencontroleradar activeerde, die “vergrendelde” op een Russische straaljager.

  Typische burgers begrijpen de ernstige implicaties van een dergelijke actie misschien niet. Volgens de gevechtsregels is het vergrendelen van een vuurleidingsradar het equivalent van het daadwerkelijk afvuren van een wapen.

  Voor landen als de VS en Rusland is vuurleidingsradar de “piep des doods”. Over het algemeen geldt dat zodra de vuurleidingsradar is vergrendeld op een doel, de systemen in het doel piepende waarschuwingspiepjes beginnen te geven om aan te geven dat het doel is vergrendeld. In de meeste gevallen is er bijna NIETS dat zo’n radarlock kan doorbreken.

  Zelfs met de eersteklas straaljagers van de vijfde generatie is er bijna geen manoeuvre die het vliegtuig kan uitvoeren om de radarvergrendeling te doorbreken. Als zodanig zal een doelwit dat is vergrendeld in het algemeen binnen enkele seconden dood zijn.

  Daarom beschouwen landen het gebruik van vuurleidingsradar – en vooral een lock-on – als een oorlogsdaad en daadwerkelijke betrokkenheid bij een gevecht.

  Dat de Verenigde Staten dit naar verluidt vandaag hebben gedaan, met een Russische straaljager, is een heel groot probleem. De zaken blijven escaleren tussen de VS en Rusland, en zoals gewoonlijk is de VS de agressor.

  https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/u-s-locks-on-fire-control-radar-against-russian-jet-in-syria

  • Russische jets hebben een groot aantal tegenmaatregelen die treffers voorkomen. Meer en geavanceerder dan wat de Amerikanen zelf hebben (chaff en flares). Bijvoorbeeld lasers die de raket verblinden. Denk maar aan hoe ‘goed’ de patriots presteren. Radar kun je ‘jammen’.

   Lock-on is geen doodsoordeel maar wel een daad van agressie.

   En wat voor uitnodiging hadden de Amerikanen eigenlijk om daar te zijn? Rules based order. Ja, ja.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in