Oekraïense soldaten -Via VK

De Oekraïense militaire commandant van Koepiansk heeft de verplichte evacuatie van burgers uit de stad bevolen, evenals de gebieden ten westen van de rivier de Oskol. De Russische troepen zullen zeer binnenkort de stad binnentrekken.

Gisteren betrof de evacuatie 53 nederzettingen in de gebieden bij het front op de linkeroever van de rivier de Oskol, vandaag is de evacuatie uitgebreid naar de stad zelf, schrijft Warnews24/7.

Volgens berichten vinden er achterhoedegevechten plaats in het gebied.

De Oekraïners trekken zich terug en het lijkt erop dat hun doel is om een nieuwe verdedigingslinie te creëren ten westen van de rivier de Oskol, terwijl de Russische troepen de hele oostkant van de rivier schoonvegen.

Oekraïners hebben gemeld dat het Russische leger vanuit het noordoosten aanvalt en er zijn nu gevechten in de stad te horen.

Volgens kaarten van het Russische Ministerie van Defensie bevinden de Russische troepen zich ongeveer 9-10 kilometer ten noorden van Koepiansk en naderen ze de stad vanuit het zuidoosten, vanuit Novoselivsk en Ivanovka.

Zeldzame video: Russische nachtaanval op de Serebryansky Forest Service in het Krasnolimansky district met de deelname van de speciale strijdkrachten van Akhmat en de steun van het 2e Legerkorps.

Verplichte evacuatie van de bevolking in Kupiansk aangekondigd!

De autoriteiten van Kiev hebben de verplichte evacuatie van de bevolking uit Kupiansk en omgeving aangekondigd. Het overeenkomstige bericht werd verstuurd door het militaire commando van de regio Kharkiv.

Westerse escalatie dreigt tot verbreiding van wereldoorlog III

“Beveel de verplichte evacuatie van de bevolking naar de veilige gebieden van Oekraïne op grondgebieden in de buurt van de gevechtszone van de nederzettingen Dvoricanskaya, Petropavlovsk, Kondrashivska, Kurilovskaya en Kupyanskaya,” luidt het bericht.

De evacuatie betreft steden en dorpen zoals Radkovka, Golubovka, Kovsharovka, Kurilovka, Mitrofanovka, Glushkova, Topoli, Kupyansk, Kupyansk-Uzlovoi en Kupyansk-Zaoskolie.

Volgens lokale berichten is ook de evacuatie van het bestuur en alle openbare diensten in Kupiansk aangekondigd.

Pogingen om Oekraïense reserves in deze richting over te brengen zijn mislukt en de Territoriale Verdedigingseenheden die de verdediging in de regio Kupiansk voeren, hebben zich teruggetrokken.

Ondertussen vielen Russische luchtmachttroepen het administratiegebouw van Koepiansk aan, waarin een groot militair korps van de Oekraïense Strijdkrachten was geconcentreerd.

Video: VDV aanval op Oekraïense stellingen in Kremlin.

Kupiansk komt weer onder Russische controle! – De Oekraïners hebben twee brigades verloren!

Dat zei de Russische militaire analist Mikhail Onufriyenko tegen de Russische media Vzglyad:

“In de regio Kharkiv wordt ten noordoosten van Kupiansk gevochten. De Russische troepen rukken geleidelijk op. Met name in de regio Sinkovka worden serieuze successen geboekt.

Tegelijkertijd daalt het moreel in de gelederen van de vijand, omdat de militaire leiding een gemakkelijke tegenaanval beloofde, maar Oekraïne heeft geen succes geboekt in de richting van Kharkiv.”

Onufriyenko merkte op dat de Oekraïense strijdkrachten ongeveer twee brigades hebben verloren in de richting van Kharkiv en dat de situatie in de sector Kupiansk van het front voor hen verslechtert.

“De Russische strijdkrachten zijn de stad geleidelijk aan het omsingelen, dit is al zichtbaar,” legde Onufriyenko uit.

Recht door zee: Rusland's Sergej Lavrov waarschuwt dat de VS combattant dreigt te worden in Oekraïne oorlog

De gepensioneerde luitenant-kolonel van de Volksmilitie van Lugansk, Andrey Marochko, sprak over de succesvolle opmars van de Russische troepen in de richting van Koepiansk.

“Sinds het begin van deze week, tijdens de vijandelijkheden in de richting van Koepiansk, hebben de strijdkrachten van de Russische Federatie tot 20 Oekraïense vestingwerken en ongeveer 15 observatieposten veroverd.

In het gebied van de nederzettingen Sinkovka, Olshany en Novoselovskoye is tijdens de offensieve operaties van onze troepen over een breed front de tactische positie van de Russische offensieve eenheden aanzienlijk verbeterd en zijn ook meer voordelige posities veroverd.

Russische troepen heroverden verschillende nederzettingen en duwden ook de Oekraïense artillerie weg van de grens met Lugansk,” schreef Marochko op Telegram.

Video’s van de gevechten in het gebied.

Video: Russische T-90M met BMP-3 versterkingen in Kremina

Kaarten bekijken.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Frontnieuws filmpscoop – Russisch leger rukt op in Koepyansk, slaat aanvallen in andere richtingen afVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelSancties stuwen Rusland naar de grootste economie van Europa
Volgend artikelIndividuele familieleden ontwikkelen nu op bizarre wijze tegelijkertijd ‘Turbo-kanker’, wat ons meer bewijs geeft dat de globalisten genocidale biowapens op de wereld hebben losgelaten
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

10 REACTIES

 1. NAVO verzamelt 360.000 troepen bij grens met Rusland en wat is Polen van plan?

  De NAVO heeft 360.000 troepen gestationeerd nabij de grens met Wit-Rusland en Rusland. Onder hen bevinden zich soldaten uit Oost-Europese landen, citeerde het Russische persbureau Tass de Russische minister van Defensie Sergej Sjojgoe.

  Rusland heeft ook zo’n 8000 pantservoertuigen, 6000 artilleriesystemen, en 650 vliegtuigen en helikopters geteld bij de grens. >>>

  https://www.ninefornews.nl/navo-verzamelt-360-000-troepen-bij-grens-met-rusland-en-wat-is-polen-van-plan/

  • Polen wil historisch Pools land terug wat nu in Ukiraine ligt. Het lijkt er meer en meer op dat als de Ukies verslagen zijn er de Russen oprukken de Polen het Westerse deel van Ukraine gaan bezetten.

   Groeten,
   Hugo

 2. Als Zelensky niet snel gaat praten / onderhandelen, dan kan hij wel eens zeer spoedig de sleutels van zijn kantoor in Kiev in moeten leveren…..

  Rusland neemt het land in bezit tot aan de Djneper zo lijkthet wel….‼️
  Er blijft niets van Ukraine meer over door de halsstarrigheid van hun leider❗️

 3. Zou Rusland een eeuwenoude tactiek aan het toepassen zijn? In de loop van de geschiedenis is meermaals gebleken op het noordelijk halfrond, dat oprukken vanuit het Noorden, het Noordoosten of het Oosten het meeste kansen biedt om de strijd te winnen. Dit heeft Rusland vroeger al aangetoond in 1815 en in 1944-45. Ook Mao Tse Toeng paste die tactiek toe met zijn Lange Mars. De ‘krijgsheren’ gebruiken namelijk op deze manier de natuurlijke energie van de draaibeweging van de aarde. Zo vermoed ik dat het ‘bevrijden’ van Odessa heel moeilijk zal te verwezenlijken zijn vanuit het Zuiden of Zuidoosten, tenzij de Russen een stuk Oekraiens grondgebied gaan veroveren, waar ze denk ik eigenlijk niet op uit zijn.

 4. Ik weet niet wat ik van deze Oekraïense evacuatie van de regio Koepiansk moet denken. Het zijn in meerderheid Russen die daar wonen. Deze “evacuatie” is dus mogelijk een soort deportatie om te voorkomen dat de Russische troepen als bevrijders worden ontvangen. En als het deportatie is dan waar naartoe?… Gezien de ideologie van de Oekraïense neo-nazis is dat niet moeilijk te raden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in