Al die visuele oorlogstaferelen die ik op het net tegenkom en niks mee doe omdat er naar mijn idee geen interessant verhaal aankleeft, of überhaupt een verhaal heeft, krijgen hier dagelijks een stekkie op FN. Het staat u vrij om in de reacties zelf videolinken te plaatsen.

De Russische Zapad Group of Forces is gevorderd in de richting van Kupyansk en heeft de situatie langs de frontlinie verbeterd, kondigde het Russische Ministerie van Defensie op 10 augustus aan.

In zijn dagelijkse briefing zei het ministerie dat de groep ook zeven tegenaanvallen afsloeg van de 14e en 44e gemechaniseerde brigades van Oekraïne in de buurt van Novosyolovskoye, Sinkovka en Mankovka.

Kievse troepen verloren 55 manschappen, twee gepantserde gevechtsvoertuigen, drie motorvoertuigen, een Amerikaanse M109 gemotoriseerde houwitser en een Amerikaanse M777 getrokken houwitser tijdens de gevechten in deze richting.

Ondertussen sloeg de Russische Yug Group in de richting van Donetsk 17 aanvallen af in de buurt van Belogorovka, Novomikhailovka en Artyomovsk.

Volgens het ministerie bedroegen de Oekraïense verliezen in deze richting 290 manschappen, twee gepantserde gevechtsvoertuigen, drie motorvoertuigen, een gemotoriseerde Krab houwitser van Poolse makelij, een gemotoriseerde Akatsiya houwitser, een M777 getrokken houwitser van Amerikaanse makelij en twee D-20 getrokken houwitsers.

In de richting van Zaporozhye werd een aanval van de 46ste Luchtmobiele Brigade van Oekraïne bij Uspenovka afgeslagen. Tot 125 Oekraïense manschappen, een tank, twee gepantserde gevechtsvoertuigen, twee motorvoertuigen en drie Msta-B, D-20 en D-30 getrokken houwitsers werden geneutraliseerd, aldus het ministerie.

De Russische Tsentr Group sloeg ook een aanval af van de 21ste Gemechaniseerde Brigade van de Kievse strijdkrachten bij Terny in de richting van Krasny Liman. Het ministerie zei dat onder de Oekraïense verliezen 60 manschappen, drie gepantserde gevechtsvoertuigen, een Msta-B getrokken houwitser en een Akatsiya gemotoriseerde houwitser waren.

In de richting van Zuid-Donetsk sloeg de Russische Vostok Group twee aanvallen van Kievse troepen af in de buurt van Urozhaynoye. 130 Oekraïense manschappen, twee gevechtsvoertuigen, een Giatsint-S gemotoriseerde houwitser en Msta-B en D-20 getrokken houwitsers werden tijdens de gevechten door de groep geneutraliseerd.

Ondertussen verloren de Kievse strijdkrachten in de richting van Kherson 30 manschappen, twee pick-up trucks, een D-30 getrokken houwitser en een AN/TPQ-36 tegenbatterijradar van Amerikaanse makelij aan Russisch militair vuur.

Het Russische ministerie van Defensie gaf in zijn briefing ook de volgende details:

Operationeel-Tactische en Luchtmacht, Rakettroepen en Artillerie van de Strijdkrachten van de Russische Federatie hebben mankracht en militaire hardware in 146 gebieden geneutraliseerd.

1 munitiedepot van de AFU 28e Gemechaniseerde Brigade is vernietigd in de buurt van Dyleevka (Volksrepubliek Donetsk).

2 commandoposten van de 63e en 110e gemechaniseerde brigades van de AFU zijn geraakt in de buurt van Torskoye en Avdeevka (Volksrepubliek Donetsk).

Luchtverdedigingseenheden hebben 5 HIMARS en Uragan raketprojectielen onderschept.

Daarnaast zijn 38 Oekraïense onbemande luchtvaartuigen neergeschoten in de buurt van Pershotravnyovoye (regio Charkov), Gorlikovka, Georgievka, Vasilyevka (Volksrepubliek Donetsk), Chapaevka (regio Zaporozhye) en Vasilyevka (regio Kherson).

In totaal zijn er 458 vliegtuigen, 245 helikopters, 5.638 onbemande luchtvaartuigen, 428 luchtverdedigingsraketsystemen, 11.216 tanks en andere gepantserde gevechtsvoertuigen, 1.144 gevechtsvoertuigen uitgerust met MLRS, 5.837 veldartillerie kanonnen en mortieren, evenals 12.165 speciale militaire motorvoertuigen vernietigd tijdens de speciale militaire operatie.

Daarnaast deelden Russische nieuwsbronnen verschillende video’s waarop de vernietiging van Oekraïens militair materieel met artillerievuur, antitank geleide raketten en Lancet loitermunitie te zien was. Andere video’s toonden een aantal beschadigde Bradley infanteriegevechtsvoertuigen van Amerikaanse makelij en een vernielde YPR-765 gepantserde personeelsdrager van Nederlandse makelij. (Via Southfront.)

Meer dan negen weken na hun tegenoffensief hebben de Kievse strijdkrachten nog geen noemenswaardige winst geboekt, ondanks de zware verliezen aan mensen en materieel. Nu hebben ze moeite om de opmars van het Russische leger in Kupyansk te stoppen.

3 leden van Oekraïense DRG geven zich over aan Russische troepen op linkeroever van rivier in Kherson

Oekraïne haalt chique BTR-4 tevoorschijn voor nieuwe aanval – maar het loopt niet goed af

Defecte Bradley wordt geraakt door ATGM

Nog een grimmig CNN-verslag ingebed in AFU nabij Rabotino-linie

Jeffrey Sachs legt uit hoe de VS Oekraïne volledig zal vernietigen

Sparta Bataljon Training Video

NYC heeft LGBT Pride-kamp voor de jongste “LGBT-kinderen”

Ohio zet bewakingsbots in voor “openbare veiligheid”

Russische Tunguska-M1 snelle blik

CNN-segment leek het symbool op de pet van deze Oekraïner te missen

Oekraïense mannen doen er alles aan om het land uitgesmokkeld te worden voor $4000

Man opgewonden om zijn Russische paspoort te krijgen

Ierse man in Rusland toont omvang van infrastructuurprojecten

Vriend van Oekraïense vrouw ontvoerd door staatsronselaars

Russische verkenners gingen achter vijandelijke linies en saboteerden Oekraïense tank


Rusland gaat voor het eerst in 45 jaar terug naar de maan – Luna-25 maanlander klaar voor lancering

Zweedse militaire parade demonstreert NAVO-waarden

De vraag naar Russische vlaggen groeit in heel West-Afrika

Amerikaanse overheid creëert menselijk-dierlijke Chimaera

Oekraïense aanvalsgroep gaat naar de frontlinie van Klesjevka

Russische reparatiefaciliteit repareert motoren in lijn


Oekraïens P-18 radarstation getroffen door de nieuwe Lancet op 60 km van de frontlinie

Verslag van NTV over Russische sluipschutters in de richting van Oegledar

Russische Ka-52 piloot beschrijft hoe hij kolommen Leopards verbrandde

Russisch 2S5 Hyacinth-S gemotoriseerde houwitser vernietigt NAVO-apparatuur

Strijders van Akhmat-Vostok (Oost) houden stand in Orekhovo

Sudoplatov Brigade schakelt Oekraïense voertuigen uit met FPV-drones

CNN verslaat “sombere taak” om AFU’s oorlogsslachtoffers te bergen


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

FRONTNIEUWS FILMPSCOOP DOSSIER

Frontnieuws filmpscoop – Ukrop beleeft laatste momenten voor zijn dood tijdens Russische aanvalVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWat denkt u over de richting die de wereld opgaat?
Volgend artikelBreaking: De onwetenden ontvangen ontnuchterende informatie over de mislukking van het Oekraïense tegenoffensief – De realiteit zinkt eindelijk in (Video)
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

3 REACTIES

  1. ondertussen in de msm: Oekraïense commando-eenheden zijn de Dnipro overgestoken en doorbreken de russische linies.
    verder geen nieuws van hun kant.
    als het westen niet kan winnen, dan melden ze gewoon een overwinning…

    • @ ralf augustus 10, 2023 at 19:39,
      Dat komt omdat het westen in de facto leeft en niet in de jure. Zo blijft de massa geloven dat we winnen en blijven ze rustig. Want als ze wisten dat al het westerse wonder wapens stuk voor stuk verschoot wordt en eigenlijk nog geen deuk in de Russische tegenstand maakt, dan is er geen animo meer om nog meer te laten verschroten daar. De gevallen soldaten daar geeft het westen niets om, het is voor hen een ver van hun bed show. Deze stumpers krijg je niet aan het verstand dat de verhalen over Rusland, exact andersom zijn dan ze via de media hier vertelt worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in