Het Oostfront van de Oekraïners is ingestort. De Oekraïense legerleiding heeft een verplicht evacuatiebevel uitgevaardigd voor 53 nederzettingen in het noordoosten van Kharkiv vanwege de dreigende komst van Russische troepen, bericht Warnews24/7.

De Oekraïners hebben het over een “Schokvuist”, een Russische “vuist van staal” die op dit moment onmogelijk te stoppen is, wat bevestigt waar Warnews24/7 al de hele tijd over schrijft.

Er zijn zelfs folders verspreid door Oekraïense soldaten onder burgers.

Herinner u het WarNews247 artikel van gisteren waarin we de ontwikkelingen aankondigden: zie Frontnieuws Verbrijzelde Oekraïense verdedigingslinie: Oekraïens leger verlaat noordoostelijk Kharkiv – Russisch 6e leger rukt 11 km op (Video’s)

@OctarRuga

Verplichte evacuatie van de burgerbevolking en gedwongen evacuatie van kinderen in voorbereiding uit het district Kupyansk

Bewoners van 53 nederzettingen in de buurt van de gevechtszone moeten mogelijk als eerste evacueren.
Deze kwestie werd vandaag besproken op de operationele vergadering in het regionale militaire district Kharkov, in verband met de verslechterende operationele situatie.

Op 7 augustus kondigde het ministerie van Defensie 🇷🇺 aan dat de troepen in de regio Koepjansk 3 km waren opgerukt in verdediging van de strijdkrachten.

Schokkende video: gevechten tussen Russische en Oekraïense strijdkrachten bij Kupiansk – Oekraïense slachtoffers

Evacuatie in noordoostelijk Kharkiv…

Andrei Kanashevich, een functionaris van Kiev in Kupiansk in de regio Kharkiv, wendde zich tot de lokale bevolking met de oproep tot een onmiddellijke evacuatie.

  Oekraiene doet het geweldig, daarom stuurt Biden hen clustermunitie

Volgens Zelensky’s adjudant in Kupiansk…

“Moeten de inwoners van de regio een verantwoordelijke en evenwichtige beslissing nemen om hun gebieden te evacueren en naar veilige gebieden in Kharkiv en andere regio’s te verhuizen. Er is een verplichte evacuatie van 53 nederzettingen in de regio Kharkiv (Kupiansk) aangekondigd. Zelfs militaire hoofdkwartieren worden naar het westen verplaatst.

Er wordt verwacht dat meer dan 11.000 mensen geëvacueerd zullen worden, waaronder 600 kinderen,” aldus Oekraïense bronnen die zich beroepen op informatie van de legerleiding.

Tegelijkertijd worden er folders naar de plaatselijke bewoners gestuurd met oproepen om de evacuatie niet uit te stellen.

Video van de gevechten.

Oekraïense leger: Ze hebben een Schokvuist gemaakt – Onmogelijk om ze te stoppen

In de richting van Koepiansk hebben de Russen een “Schokvuist” gemaakt, zei de bevelhebber van de grondtroepen van de Strijdkrachten van Oekraïne (AFU) Alexander Syrsky.

Volgens hem is het doel van de strijdkrachten van de Russische Federatie om het regionale centrum van de regio Kupiansk in Kharkiv te bezetten.

“Het doel van de vijand is om door de verdediging van onze troepen te breken en Kupiansk te bereiken. De gevechten zijn momenteel zeer intens. Posities zijn deze dagen verschillende keren van eigenaar veranderd,” zei Syrsky.

“Er is een formidabele taskforce samengesteld,” zei de Oekraïense generaal Syrsky naar verluidt.

Syrsky erkende ook de moeilijke situatie die is ontstaan in de richting van Kupiansk, waar volgens hem zo’n 100.000 Russische troepen zijn geconcentreerd.

De Oekraïense generaal gelooft dat het Russische opperbevel Koepiansk heeft gekozen als de hoofdrichting voor zijn offensief, waarbij een aanvalsmacht is gevormd bestaande uit acht aanvalsdetachementen van het particuliere huurlingenbedrijf Storm-Z.

  Eindelijk ontdoet Poetin zich van zijn masker - dit is tenslotte maskirovka - en onthult hij zijn ware, gebruikelijke verdachte gezicht

Video: TOS-1A van het Russische 1e leger tegen Oekraïense stellingen bij Stelmakhivka in Koepiansk.

Ministerie van Defensie: Uitbreiding offensief – We hebben 4 vestingwerken veroverd

In het operationele rapport van vanochtend zei het hoofd van het perscentrum van de Zapad Group van de strijdkrachten van de Russische Federatie dat aanvalsgroepen van het 6e Gecombineerde Wapenleger in de richting van Koepiansk vier Oekraïense vestingwerken en vijf observatieposten hebben veroverd.

Russische troepen zetten hun offensief in de regio Kharkiv voort en slaan aanvallen van de Oekraïense strijdkrachten af. Dit staat in het nieuwe rapport van het Ministerie van Defensie.

Eenheden van de “West” Group zijn erin geslaagd om op te rukken in de regio Kharkiv en hebben hun posities aanzienlijk verbeterd.

Zoals verduidelijkt door het Russische Ministerie van Defensie wordt het offensief in de richting van Kupiansk uitgevoerd op een breed front, de pogingen van de Oekraïners om de Russische aanvallen af te remmen mislukten.

In de loop van de dag sloegen Russische troepen zes tegenaanvallen af van eenheden van de 14e, 32e, 41e en 67e Gemechaniseerde Brigade van de Oekraïense strijdkrachten in de districten Novoselovskoye en Mankovka in de regio Charkiv.

In de regio’s Sinkovka en Kislovka vernietigde Russische troepen uitrusting en personeel van de 67e Gemechaniseerde Brigade van de Oekraïense strijdkrachten en de 103e Troepenbrigade.

De totale verliezen van de Oekraïense strijdkrachten zijn: tot 75 personeelsleden, twee gepantserde gevechtsvoertuigen, één gemotoriseerde houwitser en één AN/TPQ-50 luchtdoelradar.

Het Oekraïense leger deed herhaalde pogingen om een tegenaanval in te zetten en verloren terrein terug te winnen. In het gebied rond Mankovka en in het dorp Sinkovka voerden Oekraïense eenheden van de 67e en 14e Gemechaniseerde Brigades negen aanvallen uit op onze posities, die allemaal werden afgeslagen. Als gevolg van de gevechten vernietigden Russische troepen een infanteriecompagnie van de 67e Speciale Brigade van de Oekraïense Strijdkrachten.

  Biden's Crack Kronieken trappen het Trans Pride zomeroffensief van de NAVO af

In de buurt van het dorp Novoselovskoye sloegen soldaten van het 1ste Tankleger drie aanvallen af van de 32ste Afzonderlijke Gemechaniseerde Brigade van de AFU. De Oekraïense verliezen bedroegen één peloton infanterie.

Video: Ka-52 in actie op de as Kremina-Lyman

Video: Vernietiging van een Oekraïense tank in Kupiansk.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Verbrijzelde Oekraïense verdedigingslinie: Oekraïens leger verlaat noordoostelijk Kharkiv – Russisch 6e leger rukt 11 km op (Video’s)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVernederde westerse functionarissen geven toe dat het tegenoffensief van Oekraïne “hoogst onwaarschijnlijk” is dat het slaagt
Volgend artikelBio-ethicus gelieerd aan WEF roept op tot genetische modificatie van mensen om vleesallergie te induceren
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

  1. meer dan 11.000 mensen moeten het gebied verlaten, waar oekraïne steeds laat blijken niets om mensenlevens te geven of ze bewust bestookt met het doel ze te doden. het klopt niet met de feiten.
    zou het kunnen dat oekraïne iets in het gebied van plan is wat zo desastreus is dat bij afwezigheid van burgers gezegd kan worden dat ze alleen soldaten vermoord hebben? een vuile bom of zo?

    • Nee , ik denk aan die kinderen zo uitdrukkelijk vernoemd .Gezien de RF enkele van hun kinderboerderijen hebben veroverd en nu ze een tekort aan onderdelen hebben om aan hun verplichtingen te voldoen .Daarom zullen ze eerst die kinderen wegbrengen en deze zullen verdwijnen in de zogenaamde verwarring.

  2. En welke kant worden die evacuees op gestuurd?
    Als de meesten daar Russisch gezind zijn kunnen ze grote problemen verwachten bij die Rushaters als ze verder het westen in worden gestuurd. Zij hadden toch via referendum voor aansluiting met Rusland gekozen? Waar zijn al die mensen heen die vroeger in de nu verwoeste dorpjes en steden hebben gewoond?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in