Ik blijf me verbazen over het volslagen falen van journalisten om feiten te verzamelen. Ik denk dat het neerkomt op luiheid. Waarom zou u nadenken of onafhankelijk onderzoek doen, waarvoor u naar de frontlinies moet gaan, als u voorverpakte praatjes kunt opslurpen en uitbraken? U krijgt hetzelfde betaald en u kunt zelfs een Pulitzer krijgen als u de meest enthousiaste verkondiger van regimekletspraat bent, schrijft Larry Johnson.

Een recent stuk in de New York Times, De Tekorten van Rusland Scheppen een Kans voor Oekraïne, Zeggen Westerse Functionarissen, illustreert dit verschijnsel. Hier zijn de saillante punten uit het artikel van Julian Barnes en Eric Schmitt:

Nu de gevechten de zesde maand ingaan, zouden kritieke problemen met mankracht en uitrusting de Russische operaties opnieuw kunnen vertragen en het tegenoffensief van Oekraïne een betere kans op slagen geven, aldus Amerikaanse en Europese functionarissen.

De tekenen van Ruslands uitdagingen zijn legio: artilleriegranaten die hun doel missen, intercepties van Russische soldaten die klagen dat zij oude tanks hebben gekregen en een sterk stijgend doden- en gewondencijfer in zijn militaire gelederen…

Amerikaanse en Europese functionarissen zeggen dat weinig mogendheden een land hebben veroverd en een vijandelijk leger hebben vernietigd met een merendeels vrijwilligersmacht, zoals president Vladimir V. Poetin van Rusland dat probeert te doen. Maar de heer Poetin heeft geen aanwijzingen gegeven dat hij een volledige dienstplicht wil, wat voor zijn land zou betekenen dat hij toegeeft dat de strijd in Oekraïne een lange oorlog zal worden, en geen korte operatie.

Rusland heeft bijna 85% van zijn leger ingezet voor de strijd in Oekraïne, waarbij het troepen uit het verre oosten van het land en troepen over de hele wereld heeft ingezet, zei een hoge ambtenaar van het Ministerie van Defensie onlangs. Het Russische leger, zeiden Europese functionarissen, heeft het moeilijk gehad om reservisten en nieuwe rekruten in de strijd te brengen.

Schattingen van het aantal gesneuvelde Russische soldaten lopen uiteen van 15.000 tot meer dan 20.000, met nog eens duizenden gewonden of vermisten. Zelfs als men het voorzichtige getal neemt, heeft Rusland volgens Amerikaanse en geallieerde inlichtingenfunctionarissen dit jaar meer soldaten verloren dan de Sovjet-Unie in bijna een decennium van gevechten in Afghanistan.

In zijn zoektocht naar rekruten heeft Rusland zijn normen moeten verlagen, zeiden Westerse inlichtingenambtenaren. Poetin heeft een wet ondertekend die de leeftijdsgrens schrapt waarop Russen hun eerste contract voor militaire dienst kunnen tekenen. Westerse functionarissen zeiden ook dat zij hebben vastgesteld dat het Russische leger de gezondheids- en fitheidsnormen verlaagt en ontheffingen geeft aan mensen met een strafblad om zich aan te sluiten.

Tsjongejonge, over het psychologische principe van “projectie” gesproken. De New York Times schrijft Rusland precies datgene toe wat er met Oekraïne gebeurt. Eigenaardig.

  In het Britse parlement: Een week na het bezoek van Xi Jinping aan Moskou heeft hij Zelensky nog steeds niet gebeld

Laten we beginnen met de Barnes/Schmitt bewering dat Rusland “85 procent van zijn leger heeft ingezet voor de strijd in Oekraïne.” Hoe is uw rekenvaardigheid? Het leger van Rusland is 850.000 man sterk met 250.000 in reserve. Wat is 85% van 850.000 (zie dit als een toelatingsexamen voor een universiteit)? Dat is juist – 722.500. Er is NUL bewijs dat Rusland zoveel troepen op de grond heeft in de Donbas en Zuid-Oekraïne. In feite zet Rusland zijn Vostok 2022 (Oost 2022) oefening, gepland voor 30 augustus – 5 september, door, waarbij troepen op manoeuvres zullen zijn op 13 schietterreinen van het Oostelijk Militair District.”

Het is onmogelijk dat een Russisch leger dat door de Oekraïners gedecimeerd is en aan zijn vingernagels hangt, het zich kan veroorloven om de resterende troepen naar het Verre Oosten te sturen voor oorlogsspelletjes.

De onverschrokken scribent van de NY Times verzuimt te vermelden dat het grootste deel van de gevechten op het terrein in de Donbas door de milities van de republieken Donetsk en Luhansk wordt uitgevoerd. De Russische strijdkrachten hanteren artilleriebatterijen, vliegen met drones, gevechtsvliegtuigen helikopters. Daar zijn geen 700.000 plus troepen voor nodig.

Er is geen bewijs dat Rusland reservisten van middelbare leeftijd en nieuwe rekruten naar het front stuurt om als kanonnenvoer te worden opgegeten. Die eer is weggelegd voor de arme drommels in Oekraïne die door de veiligheidspolitie worden opgepakt en in dienst gesleept. Het videobewijs daarvan is uitgebreid.

Als de Russische troepen werkelijk zo belegerd, zo afgemat en zo ontmoedigd zijn (zoals de heren Barnes & Schmitt beweren), waarom trekt Oekraïne zich dan terug en staat het grondgebied af aan zo’n bont gezelschap?

  Ursula von der Leyen: "Bereid zijn om voor het Europese perspectief te sterven"

Let op de vage bewoordingen in één van de eerste alinea’s van het fantasiestuk van Barnes/Scmitt:

kritieke problemen met mankracht en uitrusting zouden de Russische operaties opnieuw kunnen vertragen en het tegenoffensief van Oekraïne meer kans van slagen geven, aldus Amerikaanse en Europese functionarissen.

De Amerikaanse en Europese functionarissen vertrouwen op HOOP – hoop dat het tekort aan manschappen en oud, versleten materieel de Russische opmars vertragen. Een verslaggever die zichzelf waard is, had moeten vragen: “wat is het bewijs van de troepentekorten?” Rusland is geen totalitaire staat. Rusland heeft de media en de politieke partijen van de oppositie niet opgedoekt. Dat heeft Oekraïne wel gedaan. Dus waar zijn de social media berichten die een opkomende vloed laten zien van ontevreden Russen die gedwongen worden het uniform aan te trekken en dan gedwongen worden aan de frontlinies te verschijnen zonder voldoende opleiding? Ik heb het niet gezien. U wel? Stuur door als u het hebt en alstublieft, geen beelden van videospelletjes. Dat telt niet.

Kent u het refrein: “Als mitsen en maren snoep en noten waren, zou het elke dag Kerstmis zijn.” Dat schijnt het standpunt te zijn van de niet met name genoemde Amerikaanse en Europese functionarissen die wanhopig hopen dat het miljoenenoffensief van Oekraïne tegen Kherson zal slagen. Alleen verschillende probleempjes. Oekraïne heeft de grootste moeite om dat mythische miljoenenleger bij elkaar te schrapen. En als zij er al in slagen zoveel zinnige mensen bijeen te schrapen, hoe zullen die dan een degelijke opleiding krijgen, terwijl Rusland Oekraïense oefenbases blijft bestoken met raketten, bommen en granaten?

  VIDEO: Oekraïense troepen op het slagveld brengen de nazigroet

En hoe zit het met die vervelende Russische artilleriegranaten die “hun doel missen?” Hebben we het over de meeste, enkele of een paar? Barnes en Schmitt zijn geen nieuwsgierig duo. Zij zijn vergeten om die informatie te vragen. Misschien als zij naar Pesky waren gegaan en het aantal inkomende Russische granaten hadden geteld en dan de missers hadden opgeteld, dan hadden zij een heel verhaal gehad. Ik zie de kop al voor me: “Rusland schiet slecht – Slechts 10% van de granaten treft doel.” Niet moeilijk om dat soort verslaggeving te doen, als je van je luie achterwerk afkomt, een kogelvrij vest aantrekt en je aan het front meldt. Maar Barnes en Schmitt hebben dat niet gedaan. Ik zal hun echter wel nageven dat zij verslag uitbrachten vanuit een gevechtszone. Andere berichtgeving bevestigt dat veel delen van New York City echte gevechtszones zijn. Het is gevaarlijk om de metro te nemen of gewoon op straat te wandelen en daarbij sucker punches en daklozen te ontwijken, die er overvloedig urineren. Ik denk dat zij zich op die realiteit baseren om hun soldij voor gevaar te rechtvaardigen.

Late breaking-CBS News is blijkbaar ontwaakt uit zijn dronken sluimer en heeft besloten verslag uit te brengen over wat Oekraïne doet met de miljarden dollars aan wapens die de Verenigde Staten en de NAVO naar Zelensky en zijn bende dieven sturen.

U kunt de volledige reportage hier bekijken (https://www.cbsnews.com/video/arming-ukraine-cbs-reports/?intcid=CNM-00-10abd1h#x). Te oordelen naar de kleding die de verslaggever en zijn collega’s dragen, is de film in april of begin mei opgenomen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Iedereen heeft het over Poetin. Wat hij werkelijk zegt, mag niemand weten. Hier is zijn toespraak in het NederlandsVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel“Baby’s voor reserve onderdelen”: Wetenschappers creëren ’s werelds eerste in het lab gekweekte “synthetische embryo”
Volgend artikelCOVID-19 vaccin niets minder dan afschuwelijk experiment
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

 1. Een blik op Ukraine live update van vandaag en je ziet duidelijk dat Rusland over het hele front van duizend kilometer luchtoverwicht heeft. Helikopters bij Kharkiv en luchtaamvallen bij zowel Donbass en Kherson… heeft Oekraine nog vliegtuigen?? Een militaire operatie zonder luchtsteun bij Kherson? Ik zou me nog even bedenken…

 2. De Nederlandse media hebben vanaf het begin 24 februari toen de speciale operatie Z begon gelogen totdat de neten op de koppen van de presentators en presentatrices barsten, over propaganda gesproken Nederland staat met een sterretje genoteerd als een van de vijandige landen van Rusland, decennia lang is dit aan de gang.

  Geen leugen kan grof genoeg verzonnen worden of de NOS/NPO Radio 1 braken hen 24 maal 7 uit zonder met de ogen te knipperen, tja ze zijn zó geloofwaardig in de ogen van al deze slappe mensen die hun mening afstellen op deze vervloekte media tyconen die het werk van de CIA, Deep State naar de letter en de geest uitvoeren.

  Yippee Ki Yea

 3. Onze luchtverdediging staat machteloos, – het commando van de Oekraïense luchtmacht

  De Oekraïense luchtverdediging is machteloos tegen beschietingen van kanonartillerie en meervoudige raketlanceersystemen, Yuriy Ignat, woordvoerder van het bevel van de luchtmacht van de strijdkrachten van Oekraïne, gaf toe in de ether van de Kiev TV-zender.

  Volgens hem lijden frontliniesteden zoals Charkov, Dnipro, Nikolaev en Zaporozhye voornamelijk onder raket- en kanonartillerie.

  “Hierdoor wordt ook een luchtaanvalsignaal ingeschakeld als er informatie is over beschietingen vanuit het gebied dat wordt gecontroleerd door Russische troepen, namelijk Grads, Tornado’s, Hurricanes. Mensen zien dit ook als een raketaanval, hoewel dit een aanval van raketartillerie is, waartegen onze luchtverdediging machteloos is’, vertelde Ignat aan verslaggevers.

  Eerder reageerde Zelensky op een petitie met het verzoek om Kharkiv te voorzien van een luchtverdedigingssysteem. Hij droeg de opperbevelhebber van de strijdkrachten van Oekraïne Zaluzhny op zich over deze kwestie te buigen.

  Bron: https://rusvesna.su/news/1659867321

 4. Hahahahahha Rusland heeft 85% van zijn troepen ingezet LOL. Maak daar 5% van en je komt dichter bij de waarheid. Wat een bs toch weer he. De Russen voeren op dit moment de strijd met één half oog open en één hand op de rug gebonden, al pokerend en gezellig ouwehoerend. Als Rusland écht oorlog gaat voeren zouden we dat echt wel merken. Dan moet je ook in NL dekking gaan zoeken en zul je wereldwijd de ene na de andere aanval vanuit onderzeeërs gaan zien. Alleen daarvan al hebben ze er honderden van en die hebben we nog niet gezien…. 100% dat er al diverse Russische vloten klaarliggen voor onze en Amerikaanse kusten. Die USA en EU puppets hebben echt geen idee wat ze aan het doen zijn, zielige linkse woke psychopaatjes.

  • Er komt een dag dan staat het volk aan de rand van de weg als de Russen binnen komen en ons bevrijden mag hopen dat ik het nog mag mee maken als die laffe uit gehongerde Nederlanders met hun vlaggetje de Russen verwelkomen en hun voeten kussen. RIP Rutte. VVD VVD VVD weg ermee.

 5. Volgens sommige kanalen gaat onze vrienden uit rusland straks via 3 wegen het eens zo mooie en vrije westen bevrijden van de satanische kliek wef honden.
  Nostradamus.edgar cayce, gezond verstand, een volksverlangen….birgit fischer(duits medium)gaan de bevrijders via polen, baltische kliek verraders over tot een grootscheepse aanval die binnen een week onze BEVRIJDING inluiden gaat.
  De nazistaat duitsland polen en de baltische nazilikkers, alsmede onze hedendaagse media-politiek-gerechterlijke macht-politie-provinciale en gemeentelijke nazi-sympathianten en woke-gtbqrt etc etc gedrochten van bestuurders worden dan ook meteen ontheven van hun wangedrochten en ter beschikking gesteld van het Volkstribunaal….

 6. Heil Hitler, goedemorgen mijn furer her Rotte,
  Kijk nu wat er om ons heen allemaal gebeurd volkeren om ons heen sterven als ratten waar zijn die holanders nu zij waren toch de personen die riepen nooit meer oorlog en de Duitsers waren slechte mensen en wat blijk nu achteraf nee de Hollander dat zijn fijne mensen en ik begin mij af te vragen hoeveel zij er inmiddels hebben vermoord met hun toestemming aan Rutte te geven door zich zelf te laten vergiftigen wat is NL volk toch tuig daar valt Hitler in het niets bij maar dat willen zijn niet horen wan NL volk zijn immers tolerante mensen die hun huizen hun grond en bezittingen afgeven en hun vijanden betalen om ons land naar de afgrond te brengen. RIP Heil Rutte.

 7. Karel van Wolferen ex NRC gepensioneerde journalist zegt al heel lang veel over het ontbreken van echte onafhankelijke media en Ewald Engelen doet dit ook soms, 2 zeer verschillend denkende personen maar heel blij mee !

  • Gezond Verstand-hoofdredacteur Karel van Wolferen heeft in 1990 de Bilderberg-conferentie bezocht en tot op heden weigert hij daarover openheid van zaken te geven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in