Ondanks alle recente waarschuwingen van Washington aan Peking tegen strategische of militaire samenwerking met Moskou, belooft China nu om “de krachten te bundelen” met “gelijkgestemde” partner Rusland om de nationale belangen te verdedigen. De verklaring kwam aan het eind van de eerste dag van de reis van de directeur van het Bureau van de Commissie Buitenlandse Zaken van het Centraal Comité van de Communistische Partij van China, Wang Yi, naar Moskou, bericht Zerohedge.

“De Volksrepubliek China is bereid om samen met Rusland resoluut op te komen voor nationale belangen en wederzijds voordelige samenwerking op alle gebieden te bevorderen,” zei Wang dinsdag tijdens zijn ontmoeting met de Russische secretaris van de Veiligheidsraad, Nikolaj Patrusjev. Woensdag had hij een ontmoeting met de Russische president Vladimir Poetin in wat een warm en coöperatief bezoek leek.

“Tijdens een virtuele ontmoeting eind vorig jaar hebben onze leiders [Xi Jinping en Vladimir Poetin] een plan opgesteld voor de verdere ontwikkeling van de bilaterale betrekkingen. Wij zijn bereid om samen met de Russische kant, in overeenstemming met de afspraken op hoog niveau, resoluut op te komen voor de nationale belangen en deugden, en de samenwerking tot wederzijds voordeel op alle gebieden te bevorderen,” aldus de verklaring van de Chinese diplomaat.

Bovendien zei hij dat China “samen met alle gelijkgestemde partners de ontwikkeling van de internationale orde verder zal bevorderen in de richting van rechtvaardige ontwikkeling.”

“Het is noodzakelijk om het potentieel van dit mechanisme te ontsluiten, en het is ook noodzakelijk om nieuwe stappen van strategische interactie te ontwikkelen in overeenstemming met de veranderende situatie om de nodige garanties te bieden voor nationale ontwikkeling,” voegde Wang eraan toe. “Ik wil me volledig aansluiten bij uw waardering voor de strategische samenwerking tussen beide landen.”

De positieve en gloedvolle verklaringen te midden van het bezoek op hoog niveau komen op een cruciaal moment waarin Moskou een krachtige steunpilaar in zijn hoek nodig heeft die ook een zetel heeft in de nationale veiligheidsraad. De oorlog in Oekraïne is bijna een jaar oud sinds het begin van de invasie.

  Europa: De slaaf van Amerika

Het Kremlin prees Wangs houding als reactie, waarbij de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov “China’s evenwichtige standpunt in de Oekraïne-kwestie” verwelkomde. Hij verklaarde verder dat “onze visie en die van China grotendeels overeenkomen” met betrekking tot de crisis.

Het zal echter interessant zijn om te zien of China verdere details over Oekraïne naar voren brengt. Tot dusver lijkt Wang de officiële, enigszins dubbelzinnige partijlijn te volgen, ook toen hij in Moskou zei dat China zijn “objectieve en onpartijdige houding” ten aanzien van de Oekraïne-crisis zal handhaven. In dit verband zei hij dat China “de bereidheid van Rusland waardeert om de crisis via onderhandelingen op te lossen,” aldus TASS.

Peking heeft de laatste tijd de wens geuit dat de strijdende partijen via onderhandelingen tot een vreedzame oplossing komen in Oekraïne. De komende reis van president Xi Jinping naar Rusland zou hierop gericht kunnen zijn. Terwijl het nieuws over de toekomstige reis dinsdag bekend werd, bevestigde president Poetin woensdag dat de reis zal plaatsvinden – een zeer belangrijke symbolische primeur sinds de invasie in Oekraïne.

“We verwachten dat de president van de Volksrepubliek China Rusland zal bezoeken. Dat hebben we eerder afgesproken,” zei Poetin terwijl hij Wang Yi verwelkomde in het Kremlin. De Russische leiders prezen de “nieuwe mogelijkheden” die beide landen samen aan het smeden zijn:

President Vladimir Poetin zei woensdag dat de Chinese Xi Jinping Rusland zou bezoeken en zei dat de betrekkingen “nieuwe mogelijkheden” hadden bereikt te midden van de Amerikaanse bezorgdheid dat Peking materiële steun zou kunnen verlenen aan de invasie van Rusland in Oekraïne.

  Het Russische geduld met de oorlog in Oekraïne is niet eindeloos, zoals het Westen spoedig zal leren

“We begrijpen dat [China] een binnenlandse politieke agenda heeft, maar we gaan ervan uit dat we, naarmate we alle kwesties in verband met deze agenda aanpakken – met het Nationale Volkscongres, dat bestaat uit Chinese afgevaardigden, die ook ernstige personeelskwesties moeten oplossen – ook onze plannen voor persoonlijke ontmoetingen zullen uitvoeren, wat een extra impuls aan onze betrekkingen zal geven,” voegde de Russische president eraan toe. Een specifiek tijdschema moet nog bekend worden gemaakt, maar de Amerikaanse beleidsmakers zullen samen met de rest van de NAVO en andere leden van de VN-Veiligheidsraad ongetwijfeld nauwlettend toezien.

Ondertussen is Poetin in het offensief tegen zijn vijanden dichtbij en veraf…

En wat betreft de opmerkingen van Zelensky van gisteren over het vooruitzicht van een derde wereldoorlog gezien de intensivering van de betrekkingen tussen Moskou en Beijing…


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oh Oh! Medvedev: “De Ruiters van de Apocalyps galopperen vooruit”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVoormalig diplomaat confronteert het Westen met de onaangename waarheid over Rusland
Volgend artikelWerd de Turkse aardbeving door de mens veroorzaakt? Nou, de technologie bestaat
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

34 REACTIES

  • Ik denk dat er geen WO III met Wapens komt, (of de KAT (WESTEN) in het nauw maakt rare sprongen) ze weten dat ze dit niet gaan winnen.
   Het WESTEN 777 miljoen, tegen de BRICS 3.5 miljard, (en de BRICS + Tweederde wereld).
   De WOIII, is al een poosje bezig, maar niet met WAPENS, het is de BRICS acroniem.
   In de BRICS is de waarde van GELD gewaardeerd aan GOUD, met een nieuwe Wereld Bank waar het GOUD is opgeslagen, De Shanghai Stock Exchange.
   De BRICS, Brazilië, Rusland, India, China, Zuid Afrika, is steeds populairder, in Azië heeft de Azië Unie (10 landen) zich aan gesloten volgens een BRICS B status.
   Nu komen er steeds meer volg landen bij, Saoedi-Arabië OPEC landen, Iran, Turkije, maar ook in Zuid Amerika als Argentinië, Venezuela.
   Het Westen heeft z’n Doller de Euro en de Britse Pond, maar de Dekking is gebaseerd op een SCHULDEN ECONOMIE, en SCHULDPAPIER, DERIVATEN.
   Steeds meer landen willen geen betalingen van het Westen met geld dat gedekt is door SCHULDPAPIER /DERIVATEN, Saoedi-Arabië wil geen Dollars meer voor hun Olie.
   De zeer slecht gedekte onbetrouwbare waarde van dit WESTERSE SCHULDPAPIER/DERIVATEN zakt of erger stort in.
   De WOIII is dus, het WESTEN, (éénderde wereld) tegen de BRICS +, (tweederde wereld), of SCHULDPAPIER/DERIVATEN, tegen GOUD.
   Éénderde, het WESTEN heeft een kleine productie (fabrieken) en grondstoffen.
   Tweederde, de BRICS + heeft een zeer grote productie (fabrieken) grondstoffen.
   Welke Derde Wereldoorlog ook maar gestart wordt, de WAPEN OORLOG, of de ECONOMISCHE OORLOG, het WESTEN en de BRICS + weten wie de verliezer is.
   Misschien begrijpt U nu waar de SCHOEN WRINGT.

 1. En gaat nu de beroemde ‘Chinese Muur’ ook verdwijnen, net zoals de Berlijnse muur? Of wordt dit een internationale (Chinees en Russische) trekpleister?
  Misschien zijn die gebieden straks de veiligste op aarde.(heel ver weg van het verdorven westen)
  Of de Amerikanen daar ook welkom zijn valt nog te bezien.

 2. Ook Xi heeft zwaar geleden onder de Chinese Deep state!! Hij zat werkelijk verschrikkelijk klem en overleefde in november een dodelijke aanslag
  Het lijkt erop dat de DS verslagen is.
  Weer wat meer ontwikkeling te zien!
  Mooi.
  Ik vermoed dat Poetin de NAVO gaat verdrijven en/ opruimen in heel Europa!

 3. Satanische club gaat door,
  Fijn dat dit resultaat er is , vredesonderhandelingen… geen goed plan
  Voor Ruslands veiligheid , Oekraïne erbij trekken .
  Deze club gaat niet opgeven , hooguit uitstellen .
  Het zit in hun project , evenals de prik, één wereld orde , in ieder geval de Oekraïne is een must.
  In Nederland 🇳🇱 gaat men stilletjes door met wetswijzigingen; pvda er sprak over invoer doodstraf , die de overheid kan opleggen ( zag zich ahw als afgevaardigde van God )
  En wie gaat hen berechten , totaal gestoord in Den Haag

  • Mooi die doodstraf…..kunnen we beginnen met al die criminele politici, later de verkrachters, pedofielen en ander geteisem. Besparen we daarmee de burger ook wat geld en geen risico op herhaling van delicten. Een rechter moet je nog zoeken maar als beul meld ik mij hierbij aan.

  • Ze schieten als paniekerigen in de rondte!!
   Verdwaalde kogels treffen onschuldigen.
   Geloof er maar niets van van deze wettenfabrikage!!
   Wat een stelletje turfstekers.
   Laat je angst gaan. Stem voor vrede en een aarde zoals jij je deze voor jezelf.
   Ook de provincies zitten in dezelfde modderschuit met turfstekers.
   Elke burgermeester zit ook in dit spel gevangen!
   Griezelland.

 4. Op zich een goede ontwikkeling dat er tegenwind komt tegen de westerse satanische nazi regimes hoewel ik geen fan ben van communisten staat China waar mensenrechten ook niet bepaald hoog in het vaandel hangt.

 5. Wordt moeilijk al deze tegenstrijdige verklaringen aangaande de 3e wereloorlog, wie tegen wie?

  22 februari – “China verklaart de oorlog aan de VS”

  Als de Derde Wereldoorlog in het verschiet ligt, waarom zouden de Demonrats dan de Amerikaanse strijdkrachten verzwakken met “vaccins” en gendergekte wakker schudden? Biden staat aan dezelfde kant als Poetin en Xi. Het gemeenschappelijke doel is om de VS te vernietigen
  en het Westen in het algemeen.

  Gonzalo Lira gebruikt de titel “China verklaart de oorlog” om een ​​recente Chinese verklaring over de Amerikaanse hegemonie en haar gevaren te beschrijven , waarin staat dat het Amerikaanse pesterijen niet langer zal tolereren.

  https://www.youtube.com/watch?v=mj7mauNj8DY

 6. Als ze in het pannenkoekenrestaurant van Xi en Vlad ook spekpannenkoeken met gember en stroop serveren, dan kom ik zeker even langs. Ben een smulpaap.

 7. China, Noord-Korea, Iran, Pakistan, en nog wel twintig landen.

  Deze hele oorlog gaat om verschuiving van macht bloedlijnen en hun mega-corporaties.
  Prima, maar laat Rusland maar een flink deel van het gigantische landoppervlakte afstaan
  voor de volksverhuizing.

 8. Kijk, ik wist dat het Britse leger regelmatig oogsten in Ierland confisceerde in de 18e en 19e eeuw, waardoor er daar grote (kunstmatige) hongersnoden ontstonden, waardoor de Ieren naar de Amerika emigreerden / moesten emigreren, maar dit is een héél ander verhaal !!

  Af en toe vraag ik me af of er überhaupt wel iets is dat wààr is, van wat mij mijn leven lang is aangepraat, want er blijft inmiddels van die “waarheid” niet veel meer over ; téééring !

  Nederlandse geschiedenisleraren : allemaal geïndoctrineerde stoephoertjes van de “Hogere Macht” !

  Doe als ik en zet het geluid uit en lees de tekst beetje bij beetje ; die vertellende stem voegt namelijk niets toe :

  https://www.bitchute.com/video/QylSSFmz0fgv/

 9. Verwisselde Engeland met China en woon hier nu al zo’n 20 jaar. In 2004, direct na de moord op Theo v. Gogh, heb ik mij intensief bezig gehouden met ‘conspiracy theories’ en alles wat daar zo’n beetje onder valt. Wilde nu wel eens weten waarom de Moslims zo’n slechte naam aan het aanmeten waren. Dat opende voor mij een box van Pandora…. Mijn inmiddels aangeschrepte gut feeling verteld mij dat Hitler (voor WW2) ook door vele Duitsers (niet slechts Duitsers) op handen werd gedragen. That gift that keeps on giving…. https://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica/sociopol_tavistock07.htm was dus duidelijk niet voor de kat ze kut in het leven geroepen en legde zijn vruchten af…. Wat ik hiermee wil zeggen is. Ik merk dat er velen zijn die de op handen zijnde verandering van macht op het wereldvlak een warm hart toedragen… Ik sta verre niet te trappelen van enthousiasme over de zogenaamde goede bedoelingen van Rusland (Poetin) en Xi (China) gezien hun backtrack record en hoe ik zie hoe de hazen lopen. Mijn opgedane info zou uiteraard niet kunnen kloppen maar indien waar, dan vraag ik mij o.a. af waarom SPUTNIK V (Rus) en Sinopharm (Chinees) Nanotech deeltjes bevat terwijl een ieder denkt/zegt dat deze vials op de oude traditionele wijze zijn gemaakt. https://www.orwell.city/2022/01/argentina.html Buiten dat… sinds het openstellen van China (Deng Xiau Ping “LET SOME OF US GET RICH FIRST”) heeft het Westen het meeste van hun industriele macht in handen gegeven van de CCCP hetwelke gezien mag worden als HOOGVERRAAD! Stond dat op de AGENDA v/d Spychopaths in Charge of was dit een CONSPIRACY? En zijn talloze feiten op te noemen hoe het Westen zichzelf verzwakt heeft ten opzichte van hun vernoemde zogenaamde vijanden. Als eerste gegeven…in de jaren ’60 zag de eerste Moslims verschijnen in het dagelijkse leven…

 10. In 1951 zag ik de voor het eerst een zwarte man .
  Hij introduceerde zich op mijn school.

  De eerste moslims zag ik in Duitsland eind jaren 60.

 11. Zelensky wil dolgraag oorlog. Hij realiseert zich nog steeds niet dat hij de oorlog al lang verloren heeft. Hij kan wel dreigen met WOlll, maar dat gaat niet gebeuren, omdat niemand dat wil. Zelensky is overigens nu reeds verantwoordelijk voor 1.000-en doden en heeft de code van Nürnberg overtreden. Deze gevaarlijke gek zou per direct gevangen moeten worden genomen en verdient de doodstraf. De VS zullen hun verlies niet toegeven. De EU stelt niets voor en Stoltenberg van de NATO is een havik, maar kan geen deuk in een pakje boter slaan. Er is maar 1 oplossing en dat is vredesonderhandelingen, waarbij de zeer redelijke eisen van Rusland worden ingewilligd. Dus nakomen van de akkoorden van Minsk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in