© Foto: Public Domain

De wet van de onbedoelde gevolgen kan worden gekenmerkt door een week van blunders in de media, waarin zogenaamde leidende figuren over de oorlog in Oekraïne zich met de mond belijden en niet alleen onthullen hoe misleid en verkeerd geïnformeerd ze zijn over de crisis, maar ook hoe slecht het is voor het westen, schrijft Martin Jay.

Het enige spel in town is escalatie. Toen de westerse elites begonnen, waren ze zo bang om langeafstandsraketten of tanks te sturen, omdat dit beschouwd werd als een provocatie aan Poetin die ernstige gevolgen zou kunnen hebben. Maar vandaag de dag zijn we al deze verschillende stadia gepasseerd – als een gokker aan de blackjacktafel die zijn verliezen alleen kan terugverdienen door grotere risico’s te nemen met een hogere inzet – en nog steeds, na meer dan 120 miljard dollar aan Amerikaans belastinggeld, is de oorlog geen centimeter verschoven in het voordeel van Oekraïne. En dus blijft er nu helemaal niets anders over dan Poetins vastberadenheid om zich niet te laten meeslepen in escalatie te manipuleren, door de oorlog daadwerkelijk naar een hoger niveau te tillen. Escalatie. De NAVO, die het woord “de-escalatie” zo misbruikt dat het bijna komisch is, wordt gedwongen om de inzet in Oekraïne te verhogen. En hun gok is eenvoudig. We verhogen de inzet en rekenen erop dat Poetin niet met kernwapens reageert. En daarmee behalen we winsten die in principe kunstmatig zijn en op geen enkele andere manier “gewonnen” kunnen worden dan met deze vuile trucs.

Maar hebben de westerse elites echt goed gerekend? Zijn dit dezelfde NAVO en EU/VS regeringen die fout na fout hebben gemaakt, zelfs vanaf de eerste dag, over de vastberadenheid van Rusland? Misrekening is eigenlijk het enige dat het Westen consequent heeft gedaan en daarom is het moeilijk om het serieus te nemen; ze hebben bedacht dat Poetin nog meer provoceren en verwachten dat hij koel blijft en niet in het aas hapt, de enige winnende formule is na 15 maanden in een oorlog te zitten die alle militaire voorraden van het Westen heeft opgebruikt en zo spectaculair is misgelopen met zijn verkeerde beslissingen – zoals sancties tegen Rusland die de Europeanen letterlijk het eten uit de mond nemen en hen bij de benzinepompen rippen – dat het lachwekkend is.

  Terwijl de globalisten zich klaarmaken om de wereld op te blazen, moet u zich voorbereiden op TEOTWAWKI omdat de wereld geen ervaring heeft met het stoppen van een oorlog tussen twee nucleair bewapende vijanden

Het draait er vooral om dat je alleen naar je eigen propaganda luistert en je eigen opgesmukte rapporten gelooft. Hoe verklaar je anders het ietwat idiote citaat van Ben Wallace in een Britse krant, waarin hij voorspelde dat Oekraïne zonder wapens kwam te zitten… maar dat zijn leger de Krim voor het einde van het jaar zou innemen? Volgde hij gewoon een thema van anderen in een week die begon met de verachtelijke opmerking van Lindsey Graham over het doden van Russen, die vreemd genoeg niet werd gevolgd door een verwijzing – zelfs geen spoor – naar de duizenden Oekraïense soldaten en burgers in hun graven, allemaal omdat de VS zichzelf voor de gek houden dat ze nog steeds een supermacht zijn en om de vuile deals van Joe Biden’s familie in Oekraïne te verdoezelen? Dode Oekraïners spelen voor lomperiken als Graham niet eens een rol. Ze zijn niet eens hun gewicht in vuil zout waard. Niets.

Het Westen heeft niets anders gedaan dan zich misrekend. En misrekenen. Dat is eigenlijk allemaal wat het gedaan heeft. En nu zijn we getuige van hetzelfde met het laatste signaal van de Britse minister van Defensie James Cleverly, die ons vermoedelijk een glimp van de toekomstige strategie laat zien met zijn opmerking over Kiev die legitieme doelen in Rusland zelf aanvalt. Het is niet erg ingewikkeld. Het Westen zet hem ertoe aan om het met hun raketten te doen, in de hoop dat Poetin niet zal terugslaan en doelen in Polen of zelfs Duitsland zal bestoken. Het antwoord van de NAVO, tegen de tijd dat Ben Wallace NAVO-chef is, zal absurd moedeloos zijn en de wereld vragen om te doen alsof ze dom zijn en de vooronderstelling te blijven accepteren dat “hé, wij zijn het niet. We zijn niet in oorlog met Rusland”. En als Rusland toehapt, zal Wallace klaar staan om toe te slaan en de callcenter-journalisten in Brussel te voeden met het “oh kijk eens wat Rusland net heeft gedaan. Kijk naar deze niet-uitgelokte daad van agressie”. De grap is bijna net zo grappig als de Amerikaanse commandant in Apocalypse Now die Vietnamese boeren “fucking wilden” noemt omdat ze het lef hebben om een handgranaat naar een Amerikaanse helikopter op de grond te gooien, terwijl zijn hele familie aan stukken wordt gereten door Amerikaanse soldaten die hun .50 cals van bovenaf spuiten.

  Meer bewijs van een bloedbad onder valse vlag op een begrafenis in een dorp door het Kievse regime

Behalve dat het geen grap is. Hoe lang kan deze poppenkast nog doorgaan? De tijdlijn is net zo belangrijk als militaire hardware of zelfs troepen, die beide erg kort zijn in Oekraïne, een punt dat Zelensky heeft toegegeven. De enige hoop die we hebben dat er geen kernoorlog uitbreekt terwijl het Westen opnieuw met de dobbelstenen gooit, is dat Poetin het geduld heeft om Biden de Amerikaanse verkiezingen te laten verliezen, wat waarschijnlijk is gezien zijn dementie en het gebrek aan geduld in Amerika van arbeiders die ongelovig zijn over de rekensom om 130 miljard dollar aan Oekraïne te geven terwijl de meeste Amerikanen niet eens gezondheidszorg hebben, laat staan een baan of eten op tafel. En dan is er nog het zogenaamde lenteoffensief dat verplaatst is naar het zomeroffensief. Als dit nog een keer verschuift naar het herfstoffensief, zal het gebrek aan geloofwaardigheid van het project daaronder lijden.

Vergeet niet dat alles wat de NAVO en de westerse elites in Oekraïne doen een spel is, een experiment, ongeteste ideeën en strategieën. Het is allemaal onzin en de enige winnaars zijn de cabal van Zelensky die de miljoenen naar hun buitenlandse rekeningen in BVI blijven sturen terwijl de Europeanen steeds dieper wegzakken in schulden en slechtere levensomstandigheden. Natuurlijk is Amerika de algehele winnaar: de EU-landen worden nu letterlijk gesodomiseerd door Amerikaanse bedrijven die schoon schip maken met nieuwe gasdeals, EU-bedrijven die banen creëren in de VS na hun verhuizing en militaire deals die records breken. De fout van Biden is niet het omvallen over zandzakken of zelfs het zich niet herinneren van één land dat hij de afgelopen weken heeft bezocht, toen hem dat door een kind werd gevraagd. Zijn fout is niet dat hij ervoor zorgt dat dergelijke winsten uit de oorlog in Oekraïne aan de kiezers worden doorgegeven. Iedereen in zijn kring is elke dag van het jaar jarig, zelfs zijn gedegenereerde zoon die al in 2013 250.000 USD per maand kreeg van Oekraïense oligarchen om senatoren namens hen te e-mailen. De oorlog in Oekraïne eindigt met het vertrek van Biden. Het enige dat Trump of een andere Republikeinse kandidaat hoeft te doen om in 2024 te winnen, is zeggen: “Hé, ik zal in mijn eerste termijn 130 miljard dollar uitgeven aan armoede in de VS” en de oorlog in Oekraïne onmiddellijk beëindigen om een verpletterende verkiezingsoverwinning veilig te stellen.

  Propaganda verandert de oorlog niet - Oekraïne verliest nog steeds

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Journaliste ontmaskert leugens en propaganda over Oekraïne: “Elke smeerlap in onze regering is erbij betrokken”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDuitsland kampt met elektriciteitstekorten, industrie zal instorten door groen programma, waarschuwen bedrijfsleiders
Volgend artikelDe reorganisatie van de Russische strijdkrachten
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. Duidelijk artikel. Maar het mist een aantal cruciale zaken.
  Wie nog steeds denkt dat de verkiezingen daar in de States in 2024 de oplossingen gaan geven, is te naïef voor woorden.
  De in 2020 grootschalig geriggde verkiezingen zijn blijkbaar totaal naar de achtergrond gedrukt.
  En los daarvan, gaan zitten wachten tot november 2024, is het voor ons veel te laat.
  Ook weer zo’n zoethoudertje voor de bevolking in de States, straks met de verkiezingen kan het roer om, zo houd de cabal dus de touwtjes en regie stevig in handen.
  En ze hopen erop dat Putin niet compleet doorslaat, hem wel continu uitdagen, maar dat hij beheerst en gecontroleerd terug reageerd.
  Laten wij hopen dat Putin niet het slechtste met ons voorheeft, dat hij ook geen onderdeel van het grote cabalplan is.
  Dat hij doorgaat tot die smerige criminele bende is opgeruimd.
  Maar laten wij hem niet gaan zien als de redder van onze corrupte criminele samenleving.
  Het feit blijft, zolang de bevolking van de EU, the States cq het decadente westen niet opstaan, er weinig hoop is voor ons.
  Dan glijden we steeds sneller naar 2030 toe.

 2. Ik weet niet zeker of de Republiekeinen dat zullen doen. Misschien zitten zij ook in de zak van de mega bedrijven die goed geprofiteerd hebben van deze oorlog. Een nog grotere verliezer dan Europa is Oekraine, behalve degenen die het land op tijd hebben kunnen verlaten. Als ik de auto’s van die mensen zie hier in Nederland, dan behoorden zij tot de welgestelde klasse. Het is / was zeker geen private lease waar de meeste Nederlanders in rijden tegenwoordig, omdat ze geen 40000 euro op tafel kunnen leggen voor dergelijke auto’s

 3. Amerika is niet de grootste winnaar.. idioot die dat gelooft…ba 🤮 vervloekt zijn deze gelovigen en hun herauten..

  • inderdaad, de toestand in amerika is eerder rampzalig…mijn vrouw is amerikaanse, schoonfamilie daar, vrienden daar…en van hetgeen ik van hen te horen krijg, is de toestand daar eerder dramatisch…
   de prijzen hier zijn zot, ze zijn ginder zo mogelijk nog zotter….
   heb vrienden in san diego….containerschepen worden LETTERLIJK maaaaaaaaaaaandenlang uit de haven geweerd..met ARTIFIËLE prijsstijgingen tot gevolg (gebeurt hier in europa en engeland ook trouwens hoor)…, ramzalige wetten in de linksliberale staten zorgen ervoor dat heel wat grote bedrijven, winkelketens enzomeer ofwel over kop gaan of er wegtrekken (los angeles kent een 1.000 dollar gedoogwet, je kunt een winkel binnenstappen, tot 1000 dollar pikken en weer buitenstappen zonder gearresteerd te MOGEN worden of aangeklaagd worden, je kent dus het gevolg voor dergelijke winkel(keten)s…)
   dat is maar 1 van dergelijke absurde wetten….
   amerika is een derde wereldland geworden…letterlijk

 4. Ze spelen een script , het zijn acteurs.
  Democraat, Republikein één pot nat.
  Verkiezing ; maakt niet uit waarop je stemt , stemfraude is de oplossing.

  Grote lijn is The great reset voor EU, USA
  Ontregelen samenleving dmv acteren problemen die men zelf / overheid heeft gecreëerd. – en als redder tzt ze op -eigen- wijze oplost.

  Oorlog , gaat USA winnen vrees ik.
  Zo zijn ze ingesteld, the sky is the limit.
  Geld bij drukken geen probleem voor hen.
  Een mensenleven, men wil depopulatie
  Zij zitten ondergronds veilig , wij niet.

  In Nederland zelfde route;
  Was verbaasd, toen ik het zag
  Over de omslag route van een partij als FVD – volg jaren geen actueel nieuws.
  Het WEF gehalte straalt ervan af,
  Op naar een noodtoestand, dmv asielbeleid, wat men zelf gecreeerd heeft hOewel EU leidend is.
  Nederland heeft het gefaciliteerd dmv handtekening destijds.
  In feite gaat EU erover. Maar zeg maar bovenste laag VN,WEF, etc .

  ongekend verdekt racisme ,promoten door deze man.
  de burger/ kiezer trapt erin .

  Er is absoluut GEEN politieke partij in Nederland die niet onder de plak zit.
  En de BBB, Haga ook niet.
  Enerzijds is acteerwerk , er zit capaciteit in . anderzijds is het niveau bedroevend laag. Emotie , loze dreinscenes, geklets zonder enige waardevolle inhoud.
  Dat staat erbij in dure pakken, schattige jurkjes.
  Opgetuigd als circus attractie , met NIETS in die hersens. Of er zit eea maar dan speelt men zijn rolletje niet correct.
  Een afgang.

  zo zie je net als bij Corona, oorlog, wat media en politiek doet, brainwash
  En waar het Nederlandse volk “goed” in is.
  Hoewel net als bij Corona rond de helft natuurlijk bij de bolsjewistische secret club zit: die dit ongetwijfeld aanjaagd.

  • * verdekt; de bewoording gebruikt. Procenten benoemen; accentueren van problemen, cijfers: onbetrouwbare imput doorgaans.
   Ik heb UITERMATE goede collega’s gehad van buitenlandse afkomst, zaten ook Nederlanders bij natuurlijk.
   Asielbeleid; mi veroorzaakt door de EU /NL overheid, Ontregeling en als onderdeel van noodtoestand creëren.
   Mogelijk zijn ze soros leden 💸maar dan nog : je bent een individue. Maakt zelf keuzes.

 5. De man die het masker van Biden draagt en doet alsof hij seniel is doet zijn werk uitstekend! Zo goed zelfs dat iedereen straks op Trump gaat stemmen! Maar Trump hoort ook bij de Elite, anders was hij allang opgeruimd. Alles wat hij in zijn termijn heeft gedaan was voor Israël. Kunt u nog het “elite magazin” herinneren waar trump werd afgebeeld als de ratten vanger van Hamelen!? Door Trump blijven alle patriots op hun gat zitten wachten en de elite kunnen zo lekker doorgaan. Toen Trump failliet ging werd hij uit de brand gehaald door 1 van de grootste en rijkste mafia jood in Amerika.

  • Dat denk ik dus ook. In voorgaande reactie zei ik iets over dat Trump ook al 3 jaar met zijn handen gebonden zit, maar dat doet hij zeer waarschijnlijk volgens een script. Alles wijst op het rustig houden van “het volk” tot alle plannetjes op hun plaats zijn.

   Ik hoop dat er nog hoop is. We lezen liever dan dat we roepen, we schrijven liever dan we oproepen tot.

   Ja ja……

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in