Midden in het Oekraïense conflict heeft de Russische Federatie besloten om de reorganisatie van haar strijdkrachten te voltooien. Het is een gigantische taak die sinds het uiteenvallen van de Sovjet-Unie en de complete anarchie die daarop volgde, is volbracht. Ondanks de problemen die zich vorig jaar voordeden, eerst met het naar het front sturen van jonge mannen zonder militaire opleiding, daarna met vertragingen in de bevoorrading van bepaalde eenheden, is er al duidelijk een professionalisering van het systeem zichtbaar. De aangekondigde hervorming is er niet alleen op gericht om de strijdkrachten naar boven toe te homogeniseren, maar ook om de bevelvoeringsmethoden radicaal te veranderen, schrijft Thierry Meyssan.

President Vladimir Poetin heeft sinds hij aan de macht is persoonlijk toegezien op de transformatie van de legers van Rusland. Deze waren in een deplorabele staat. De meerderheid van het personeel bestond uit alcoholisten die jonge rekruten tot smerige ontgroeningen dwongen.

Als eerste stap ontsloeg hij 150.000 onderofficieren en officieren, wat een diepe managementcrisis teweegbracht. Vervolgens richtte hij het eerste ruimteleger op, zo’n twintig jaar voor de Verenigde Staten, om nieuwe vormen van bevelvoering te testen en om een nieuw inzetgebied te betreden. Bovenal vertrouwde hij Anatoly Serdyukov de strijd tegen corruptie toe, wat hij met ijzeren vuist deed, maar ten koste van de strijdkrachten.

Vervolgens stuurde Vladimir Poetin zijn soldaten een decennium lang naar Syrië voor een gevechtstraining van zes maanden. Tot slot creëerde hij bij wijze van experiment een privéleger, de Wagner Group, waar hij verschillende organisatievormen kon testen.

De afgelopen twee jaar werd Wagner vanuit de schaduw geleid door kolonel Dmitri Outkin, terwijl de medeoprichter van het bedrijf, communicator Jevgeni Prigozjin, in het middelpunt van de belangstelling en kritiek stond.

  Nederlaag in Oekraïne - De westerse ineenstorting

Legers zijn enorme structuren waarvan de organisatie voortdurend opnieuw doordacht moet worden.
Ter vergelijking: in de jaren 90 realiseerden de Verenigde Staten zich dat het verhogen van de militaire uitgaven de resultaten niet langer verbeterde. Dus benoemden ze Donald Rumsfeld tot minister van Defensie. Rumsfeld had uitzonderlijke managementvaardigheden. In 2001 moedigde hij de oprichting van particuliere militaire bedrijven aan (waaronder het beroemde Blackwater) om nieuwe werkmethoden te testen. Maar het experiment mislukte, omdat de gevormde groepen meer geïnteresseerd waren in het uitvoeren van geheime operaties voor de CIA dan in het voldoen aan de eisen van het Pentagon. De Verenigde Staten blijven zitten met een leger waarvan de effectiviteit steeds verder afneemt, zoals we zagen toen in 2021 Kaboel viel.

President Vladimir Poetin voert vandaag een algemene reorganisatie van de strijdkrachten door, met de oprichting van een tweede regulier leger van vijf divisies en 26 brigades. Dit leger zal een aantal van de door Wagner geteste methoden om een hoog niveau van efficiëntie te bereiken in de praktijk brengen.

Generaal Jevgeni Burdinsky, plaatsvervangend stafchef van de strijdkrachten van de Federatie, zal toezicht houden op het nieuwe leger. Hij is een erkend bevelvoeringsspecialist.

Deze reorganisatie van het personeel zal gepaard gaan met een revisie van de geografische structuur. De toetreding van de Krim en, gedeeltelijk, van Novorossia tot de Russische Federatie heeft geleid tot de oprichting van een marinedistrict voor de Zee van Azov. De terugkeer van de terroristische dreiging van de Oekraïense “integrale nationalisten”, de “Banderisten”, heeft geleid tot de oprichting van speciale militaire districten om Moskou en Sint-Petersburg te beschermen.

  Nederland: Onbeperkte wapenhulp voor Zelensky

Het doel is om het transformatieproces van de strijdkrachten te voltooien en alleen datgene te behouden wat zijn waarde heeft bewezen. Rusland heeft al de beste wapens ter wereld en een opmerkelijke strategische en tactische doctrine. In de komende jaren wil het land het beste leger ter wereld hebben.

President Vladimir Poetin zet deze transformatie voort te midden van een speciale militaire operatie in Oekraïne, met alle ernstige risico’s van dien. Hij lijkt erop te wedden dat dit conflict ten einde loopt.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Russisch leger bereidt zich voor op conflict met neocons en NAVO – Oorlog met de NAVO komt van de Noordpool tot PolenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe NAVO escaleert, Poetin de-escaleert de oorlogsinzet – Het enige spel dat het Westen nog heeft is Russisch Roulette
Volgend artikelDe criminalisering van de waarheid in de westerse wereld
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

 1. A good analysis. But I think some other components are involved too. Namely, the Russian Army was many years specially consiously intoxicated by the financial rulers as they are present in any nation (central banks). Now the new financial era has arrived goldstandard between nationtrading BRICCs. The sabotazing of the armies from inside and the corrupting of actors is easier to control and so now can be easier a nations army kept healthy under control. Also has to be taken into consideration, the WEF has as a goal that a financial goldstandard is implemented, private armies are now the standard as is the whole financial and corporate structure in the world. So is the implementing of the goals as planned maybe!!!! Europe’s and USA’s living standards must be downed…..they are in the proces. All the heavy war equipment should be removed from these teriitories, in the proces……..Give me your reaction

 2. Wat een man zeg…als het hem helemaal lukt is hij De staatsman voor de Eeuwigheid..een zeldzaam hoog niveau..er zijn grote namen in het Pantheon..maar Poetin is De grootste…nu al en voor de eeuwigheid…God laat het hem lukken…Poetin vertrouw en volg hem bedankt ook de schrijver hiervan alsook de dapperheid van zijn moederland en hun inwoners ❤️🇷🇺🌹❗

 3. Putin is een ECHTE STRATEEG.
  DIT IS EEN GOEDE ONTWIKKELING VOOR ZIJN LAND.
  Het is grappig om te lezen hoe dus maar een “ klein deeltje “ van zijn leger zich heeft ingezet in de Ukraine.
  En heel Amerika en de NAVO denkt Putin en het strijdende Russische leger, dat het een grote tegenstander is……. Ha ha ha …….
  Dit zegt veel over het niveau van denken in Amerika.
  Amerikanen en het westen, Het zijn soms net kleuters……😩

  De USA en de NAVO “ vecht dus met het uitvoerend orgaan Ukraine tegen een groepje Wagner soldaten.
  Nu begrijp ik dus pas goed wat Putin bedoelde toen hij zei: “DE OORLOG IS NOG NIET BEGONNEN “…..🤭
  Dat is dus nog steeds zo.
  Het is een speciale operatie met een klein groepje van putins leger…….
  Zouden er nog verdere acties komen?
  Het wapentuig waarmee de Russen beschoten worden begint aardig op te geraken…..
  Maar het westen is onbetrouwbaar want ze moeten hun zin krijgen. Luister naar Rutte……. Zijn idiote uitspraken….
  Het is geen oorlog van generaals maar van politici……en nog wel hele domme ook…..😡😡😭

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in