U.S. Secretary of Defense / Wikimedia / (CC BY 2.0 DEED)

Deze week is het 75 jaar geleden dat de NAVO in april 1949 werd opgericht. De organisatie is een wereldwijd gevaar voor vrede en veiligheid geworden en had meer dan 30 jaar geleden ontbonden moeten worden toen de Koude Oorlog zogezegd eindigde. Dat het bondgenootschap niet werd ontbonden bewijst dat zijn werkelijke doel altijd is geweest om als wapen te dienen voor het door de VS geleide Westerse imperialisme.

Nauwelijks vier jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog – de grootste ramp in de wereldgeschiedenis – en te midden van de ruïnes van een verwoest Europa en Azië, was het Westerse imperialisme opnieuw zijn snode interne krachten aan het uitvinden, schrijft Strategic Culture Foundation.

Bijna 30 miljoen burgers van de Sovjet-Unie waren gestorven door toedoen van Nazi-Duitsland. En toch, ondanks de gruwel en het kwaad van de oorlog, waren de Westerse mogendheden druk bezig met het herconfigureren van hun militaire strijdkrachten om de Sovjet-Unie opnieuw te confronteren. Toen de nazi-oorlogsmachine grotendeels door het Rode Leger van de Sovjet-Unie was verslagen, ontwikkelden de westerse imperialisten een nieuw instrument in de vorm van de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie.

Het verraad en het bedrog waren niet alleen tegen het Sovjetvolk gericht. De hele mensheid werd opnieuw onderworpen aan de oorlogszuchtige plannen en behoeften van een mondiale elite onder het Westerse imperialisme.

Het verklaarde doel van de NAVO was om Europa te verdedigen tegen Sovjetagressie. Dezelfde pretentie bestaat vandaag de dag in de bewering dat het bondgenootschap Oekraïne verdedigt tegen de Russische agressie.

Het bewijs van de werkelijke functie van de NAVO wordt geleverd door het feit dat de organisatie niet werd ontbonden in 1991 toen de Sovjet-Unie werd ontbonden. In de daaropvolgende 33 jaar heeft het militaire blok zijn ledenaantal verdubbeld tot 31 landen. Rusland heeft de Sovjet-Unie vervangen als de door het Westen aangewezen veiligheidsbedreiging voor Europa. Maar zo’n redenering zet de realiteit op zijn kop. De NAVO heeft altijd bestaan als een agressiemiddel voor westers imperialisme. Waar Nazi-Duitsland er niet in slaagde de Sovjet-Unie te veroveren, nam de NAVO stilzwijgend de taak over en toen de Sovjet-Unie verdween, werd de nieuwe vijand de Russische Federatie.

  To nuke or not to nuke?

Vijfentwintig jaar geleden was de door de VS geleide NAVO-as betrokken bij een cruciale verandering toen het eenzijdig het voormalige Joegoslavië bombardeerde in een vermetele agressie gebaseerd op dubbelhartigheid en leugens (zoals gewoonlijk). Die illegale militaire interventie was het begin van een nieuwe fase van Westers imperialisme dat het internationaal recht en het Handvest van de Verenigde Naties schaamteloos negeerde. In datzelfde jaar, 1999, begon het NAVO-bondgenootschap aan zijn snelle expansie door nieuwe leden te werven in Oost-Europa tot aan de grenzen met Rusland.

De Verenigde Staten en hun NAVO-partners hebben de wettelijke beperkingen tegen oorlog met voeten getreden en begonnen de volgende drie decennia aan een orgie van agressie en militarisme, waarbij ze talloze landen binnenvielen en saboteerden en wereldwijde problemen van terrorisme, ontheemding, armoede en massale migratie ontketenden.

In 2007 hield de Russische president Vladimir Poetin een belangrijke toespraak op de Munich Security Conference waarin hij waarschuwde voor de dreigende chaos en conflicten als gevolg van ongebreideld westers militarisme.

Het jaar daarop, in 2008, verklaarde het NAVO-bondgenootschap dat het Oekraïne en Georgië zou toelaten tot zijn gelederen. Geen van beide voormalige Sovjetrepublieken heeft zich nog bij het blok aangesloten, maar voor Moskou is zo’n stap al lang een ontoelaatbare rode lijn.

De uitbreiding van de NAVO tot aan de voordeur van Rusland is geen onschuldige ad hoc ontwikkeling. Het is een doelbewust agressieplan om Rusland strategisch te verslaan voor de verovering van zijn natuurlijke rijkdommen door het Westerse imperialisme.

De proxyoorlog in Oekraïne die in februari 2022 uitbrak, is al tientallen jaren aan de gang. De agressie gaat niet alleen terug tot de door de CIA gesponsorde staatsgreep in Kiev in 2014, noch tot de Kleurrevoluties in Oekraïne na 1991. De vijandigheid van het Westen tegen Rusland is ontstaan in de Tweede Wereldoorlog, toen het Westen nazi-Duitsland steunde om de Sovjet-Unie aan te vallen. In de daaropvolgende Koude Oorlog tot vandaag is de NAVO het instrument van agressie geweest.

  Amerika's vazalstaten kijken vooruit naar een winter van koude onderdanen

Daarom is het niet voldoende om te beweren dat de NAVO ontbonden had moeten worden toen de Koude Oorlog eindigde. Natuurlijk had dat gemoeten, want het had duidelijk moeten zijn wat het werkelijke doel van de NAVO was. De meer logische stelling is dat de NAVO überhaupt nooit opgericht had mogen worden omdat het altijd al een oorlogszuchtige organisatie was die het door de VS geleide Westerse imperialisme diende. De organisatie is inherent bedoeld om oorlog te voeren. Ze heeft per definitie een terroristisch doel, om oorlog uit te lokken, om oorlog te rechtvaardigen en om nooit te stoppen met het bevorderen van oorlog omdat Westers imperialisme nooit kan samengaan met vreedzame relaties tussen naties.

De NAVO is aan het Westerse publiek en de rest van de wereld verkocht als een soort internationale veiligheidsorganisatie. Hetzelfde bedrog is gebruikt door het Amerikaanse militarisme en alle andere westerse imperialistische avonturen. Hoe Orwelliaans kun je zijn? Vrede betekent oorlog, veiligheid betekent chaos en bedreigingen en een op regels gebaseerde orde betekent overheersing en uitbuiting.

Om te beginnen was het NAVO-blok altijd in strijd met de Verenigde Naties en het veronderstelde primaat van de VN-Veiligheidsraad. Bovendien waren de pretenties van de NAVO als handhaver van de veiligheid duidelijk absurd voor iedereen met een kritisch vermogen. Waarom deze pretenties niet breder werden gezien en verworpen als een schaamteloos bedrog, is voor een groot deel te wijten aan het massale propagandasysteem van de Westerse nieuwsmedia die illegale oorlogen en agressie verkopen als een soort nobel doel. Stel je voor dat je gelooft dat miljoenen mensen werden uitgeroeid in door de VS geleide oorlogen voor democratie en vrijheid! Dat is geen dystopische fantasie. Het is echt gebeurd en het gebeurt nog steeds, van Korea tot Vietnam, van voormalig Joegoslavië tot Irak, van Oekraïne tot Gaza, en nog veel meer verschrikkingen.

  Biden stort van de trap van de VS-China reset af

De proxyoorlog in Oekraïne heeft echter een noodlottige Rubicon overschreden. De wereld kan eindelijk zien dat de NAVO-as een flagrante fraude is die de internationale vrede in gevaar brengt met zijn meedogenloze agressie en giftige leugens. Het gaat niet alleen om Rusland. Elke natie die besluit zich te verzetten tegen de door het Westen gewenste hegemonie loopt het risico in het vizier te komen van een door de VS geleide aanval waarbij de NAVO wordt gebruikt als legale dekmantel voor een internationale coalitie.

Het westerse imperialisme is al minstens 500 jaar een dominante wereldmacht in lijn met de dominantie van het westerse kapitalisme. De leidende hegemoon heeft in de loop der tijd gevarieerd en de lijn van opvolging heeft ontelbare oorlogen en vlagen van vernietiging veroorzaakt. De laatste westerse hegemoon is de Verenigde Staten. Maar zijn rijk stort in, samen met zijn disfunctionele, door schulden geteisterde economie. Het NAVO-blok is uitgegroeid tot een logge, overbelaste imperiale machine die door Rusland in Oekraïne een halt is toegeroepen. Napoleon, de Britten, het Derde Reich en nu het door Amerika geleide Collectieve Westen.

Die historische nederlaag van het Westerse imperialisme is op een historisch eindpunt aanbeland. Het door Amerika geleide kapitalisme is failliet en onherstelbaar. Dat maakt de NAVO-oorlogsmachine tot een zeer gevaarlijke instabiele “multiplicator” van het Amerikaanse militarisme. Zal het een wanhopige laatste wereldoorlog riskeren of zal het afschuwelijke westerse systeem veilig worden gereviseerd door de meerderheid van de mensen die het verafschuwen?

De houdbaarheidsdatum van de NAVO is ruimschoots verstreken. Rusland heeft daar een stokje voor gestoken. Het blijft aan de mensen van de Westerse naties om iets constructievers en democratischer uit de rokende hulk te redden.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Waggelend Duitsland is het lachertje van de wereldVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet Mechanisme: Hoe de verzonnen op “orde” gebaseerde regels afglijden naar wreedheid
Volgend artikelNucleaire oorlog onder ogen zien
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

 1. Eigenlijk is het te triest voor woorden dat NAVO in deze huidige tijdlijn nog bestaat.
  Maar waar blijf je met al die mensen die denken een belangrijke rol te spelen omdat ze geen ander doel van bestaan hebben als enige zichzelf belangrijk vinden en gezien te worden als machthebbers van verdeel en heers. Wat en bijzondere wereld. Het is net onkruid wat zich niet laat beteugelen.

 2. “NAVO” een leger onderleiding van Amerika.!
  “DEEP-STATE” Washington DC.!
  “Pentagon” als militair hoofdkantoor.!
  “Europees Commando centrum” RAMSTEIN Duitsland..!!
  NAVO opgericht als “DEFENSIE MACHT” c.q. “VERDEDIGS MACHT”..!!
  NAVO geworden en gebruikt door de Amerikanen als, “AGRESSIEF AANVALS LEGER”, over de hele wereld……..!!!!!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in