De moslimorganisatie IS neemt de verantwoordelijkheid voor de terroristische aanval in Wenen

1
759
"Abu Dagnah Al-Albany" in de film van IS

De islamitische staat, IS, heeft de terroristische aanslag van maandag in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen op zich genomen, meldt Reuters.

Via zijn eigen persbureau Amaq heeft IS een foto en een video vrijgegeven van een persoon die achter de daad zou zitten en die “Abu Dagnah Al-Albany” heet.

In de video zweert de moslim in het Arabisch trouw aan de terroristische moslimorganisatie en haar leider Abu Ibrahim al-Hashemi al-Quraishi.

Het feit dat de man “Al-Albany” in zijn nom de guerre heeft, geeft aan dat hij Albanees is. Eerder vandaag kondigden de Oostenrijkse autoriteiten aan dat de moslimterrorist die gisteren in Wenen door de politie werd doodgeschoten, een 20-jarige was met Albanese wortels, genaamd Kujtim Fejzulai.

Fejzulai is geboren en getogen in Wenen en was reeds bekend bij de Oostenrijkse veiligheidsdiensten. De 20-jarige was een van de 90 moslims in het land die naar de terroristische sekte IS wilden reizen.

Hij werd in april 2019 veroordeeld tot 22 maanden gevangenisstraf, nadat hij had geprobeerd naar Syrië te reizen om zich bij de terroristische moslimgroepering aan te sluiten. Hij werd echter in december van hetzelfde jaar vervroegd vrijgelaten, vanwege de wetten voor jongeren in Oostenrijk.

Schapen levend afgeslacht: Turk voert beestachtig moordritueel uit in het midden van een woonwijk

Horrorstraffen in Oostenrijk moeten verplichte vaccinatie afdwingen - 3.600 tot 7.200 euro geldboete, vier weken gevangenisstraf

1 REACTIE

  1. IS = Creatie CIA
    Dacht dat je dat wel wist..
    Gewonde IS’ers worden opgelapt in IsraHell

    Dus.. wie zou er werkelijk achter die aanslag kunnen zitten??

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here