Terreuraanslag in Wenen, 2 november 2020

De Europese manier van leven wordt aangevallen en heeft een “wake-up call” nodig, schreef de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken en Handel Péter Szijjártó op Facebook nadat hij kennis had genomen van de terroristische aanslag in Wenen.

“Er is een verbazingwekkende golf van terreur uitgebroken op het continent, het wordt tijd om alarm te slaan en het wordt tijd dat Europa zich verenigt tegen terreurdreigingen en terroristen. Er moet worden geconstateerd dat de veiligheid van Europa, en daarmee ook de Europese manier van leven, onder vuur ligt”, schreef Szijjártó.

Terroristen gewapend met automatische geweren, pistolen, machetes, en bomvesten droegen, begonnen maandagavond op verschillende plaatsen rond een synagoge in het centrum van Wenen te schieten, waarbij ten minste twee mensen werden gedood en ten minste vijftien mensen gewond raakten. Ten tijde van de schietpartij was de synagoge gesloten, maar een van de bewakers is tijdens de aanval ook neergeschoten. De grenscontroles zijn ook verscherpt toen een grote antiterreurjacht begon op een van de moslims die mogelijk naar Tsjechië is gevlucht, meldt Remix.

“We maken momenteel moeilijke tijden door in onze republiek. Ik wil alle hulpdiensten bedanken die hun leven riskeren voor onze veiligheid, vooral vandaag. Onze politie zal vastberaden optreden tegen de daders van deze afschuwelijke terroristische aanslag”, schreef de Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz in een Twitterbericht.

Szijjártó:

“We staan achter onze Oostenrijkse vrienden, ze kunnen op ons rekenen. Europa, de naties van Europa, moeten zich verdedigen tegen de bijtende onzin van het geweld, anders wordt het een groot probleem”.

De Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken deed al een soortgelijke oproep aan Europa om “wakker te worden” na de islamitische terreuraanslag in Nice, Frankrijk, eind vorige maand, waarbij een illegale moslimmigrant uit Tunesië drie mensen in de basiliek van de Notre Dame heeft vermoord – de derde grote moslim terreuraanslag in twee maanden tijd in Frankrijk.

Orban – West-Europa is niet langer een voorbeeld: “Wij verdedigen onze grenzen en we geven ons land over aan onze eigen kinderen, niet aan immigranten”

  "Europa is de gaskamer van Soros"
Vorig artikel“De zelfmoord van Europa” – Marine Le Pen lanceert campagne tegen het nieuwe migratiepact van de EU
Volgend artikelDe moslimorganisatie IS neemt de verantwoordelijkheid voor de terroristische aanval in Wenen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in