Eerder voor terrorisme veroordeelde migrant aangewezen als een van de moordenaars in Wenen – afgelopen winter vrijgelaten uit de gevangenis

3
Een van de terroristen wordt aangeduid als Kujtim Fejzulai, foto's via Twitter

Dinsdagochtend maakte de Oostenrijkse regering bekend dat tenminste één van de terroristen die maandagavond in Wenen burgers aanvielen, banden heeft met de IS. Nu worden de foto en de naam van de persoon ook in de Oostenrijkse media gepubliceerd. Het handelt zich om een 20-jarige migrant met het Oostenrijkse staatsburgerschap die vorig jaar vroegtijdig werd vrijgelaten uit de gevangenis waar hij zijn straf uitzat voor lidmaatschap van een terroristische organisatie.

Kujtim Fejzulai

Kujtim Fejzulai is van Noord-Macedonische afkomst en is aangemerkt als aanhanger van de terreurorganisatie Islamitische Staat. Na zijn vrijlating zou hij onder toezicht van de Oostenrijkse veiligheidsdienst hebben gestaan, meldt Kronen Zeitung, maar desondanks heeft hij toch kunnen deelnemen aan de terroristische aanslag van maandag.

Op social media circuleren foto’s van Kujtim waarvan wordt vermeld dat hij die zelf kort voor de aanslag op een Instagram-account heeft gepubliceerd. Op de foto heeft hij zijn gezicht gedeeltelijk gemaskeerd en poseert hij met een machete, pistool en een automatisch geweer van het type Kalasjnikov.

Trouw aan gezworen aan de IS

Volgens de Oostenrijkse media heeft Kujtim een crimineel verleden met banden met het moslimterrorisme. Hij werd in december 2019 vrijgelaten uit de gevangenis nadat hij 22 maanden had gezeten voor het lidmaatschap van een terroristische organisatie en had geprobeerd naar Syrië te reizen om zich bij IS aan te sluiten.

In verband met een huiszoeking in Kujtim’s huis na de terroristische aanslag vond de politie IS-gerelateerd videomateriaal. Volgens informatie in de Oostenrijkse media heeft Kujtim kort voor de terroristische aanslag trouw gezworen aan IS’ nieuwe leider Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurashi.

“Te westers”: Sharia-politie tiranniseert vrouwen in Oostenrijk

  De realiteit van de Grote Omvolking in Frankrijk
Vorig artikelDe islamitische staat wordt verdacht van de terroristische aanslag in Wenen
Volgend artikelMeisjesschool in Pakistan imiteert onthoofding – moslima roept gelijktijdig op tot wraak tegen Frankrijk
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

  1. Een constante bij veel van dergelijke aanslagen is, dat de daders gekend waren door de politie & veiligheidsdiensten, en zogezegd in het oog werden gehouden en dat na veroordelingen voor lidmaatschap van een terroristische organisatie, deze veroordeelden in het land mogen blijven en zelfs de nationaliteit van het gastland (sic) mogen behouden. Zoiets doet denken aan Biedermann und die Brandstifter. Bovendien komen dergelijke elementen aan wapens.. blijkbaar zonder problemen. Er rust dan ook een verpletterende en misdadige verantwoordelijkheid op de schouders van de Oostenrijkse regering. Het is immers deze regering, zoals ook al de anderen, die de “rode loper” heeft uitgerold, voor de Islamitische 5de colonne en Paard van Troje, die dan mogen rekenen op de hulp van collaborateurs en verraders.

  2. Wanneer gaan regeringen die geradicaliseerde moslims nu eens het land uit trappen. Die smoes dat ze zo beter in de gaten gehouden kunnen worden gaat niet op. Steeds zijn het terroristen die al in beeld waren. Dus gewoon het land uit flikkeren of preventief af maken. En nabestaanden klaag jullie regering aan. Tijd voor een sterke leider die wel voor zijn mensen op komt, voor mijn part een nieuwe Hitler.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in