Ernst Kirchweger huis © KF / Wikimedia (CC0)

Op de tweede dag op rij werd een demonstratie van Koerdische linkse groeperingen in Wenen aangevallen door radicale rechtse Turken. Leden van de ‘Grijze Wolven’ vielen demonstranten aan in het 10e district van Wenen, Favoriten. Ze gebruikten kanonslagen en gooiden ook stenen.

De linkse activisten vluchtten vervolgens naar het ‘Ernst Kirchweger Haus’ en zochten daar bescherming bij Antifa. Omdat de politie in eerste instantie niet tussenbeide kwam in de confrontatie, ontstond er ruzie tussen Antifa en de Grijze Wolven. Ongeveer 200 tot 300 Turkse fascisten probeerden het gebouw binnen te dringen, schrijft Freiewelt.

Volgens de politie was er sprake van materiële schade. Een woordvoerder van de politie verklaarde dat de protestbijeenkomst aanvankelijk vreedzaam was verlopen. Aanvallen op de bijeenkomst werden voorkomen. De politie gaf een menigte mannelijke Turkse en Oostenrijkse jongeren de schuld van de latere aanvallen. Er waren zes arrestaties. Een politieagent raakte gewond door een steen worp en had een gebroken vinger.

Zoals de Indymedia meldt, gooiden de aanvallers stenen, flessen en vuurwerk naar het huis en probeerden ze “zich een weg te banen in het gebouw. Verschillende ruiten op de begane grond werden daarbij verbrijzeld”, schrijft Indymedia. “Alleen door solidariteit van de antifascisten”, zegt men verder, “was het mogelijk om iets ernstigers te voorkomen”. Tot slot klagen de antifascisten: “De politie heeft lange tijd niet gehandeld”.

Het ‘Ernst Kirchweger huis’ wordt sinds 1990 bezet en is de thuisbasis van vele linkse groepen en organisaties. De naam verwijst naar een communist die in 1965 dodelijk gewond raakte tijdens een linkse demonstratie tegen een universiteitsprofessor – het eerste slachtoffer van politiek geweld in Oostenrijk na afloop van de oorlog.

40 procent van de delicten in Oostenrijk wordt gepleegd door buitenlanders

  Sinti en Roma ontvoerden zieke Oostenrijkse grootvader en sloten hem op
Vorig artikelMijn vriend de winkeleigenaar
Volgend artikelEen derde van alle burgerluchtvaartpiloten in Pakistan heeft valse licenties
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

3 REACTIES

 1. Misschien is het handig eens te kijken naar bondgenoten in de komende Europese burgeroorlog, de weerbaarheid van vele Nederlanders is dusdanig laag dat men met petities denkt nog mee te tellen in enige besluitvorming.

  De aankomende burgeroorlog zal vele partijen kennen. Groepen die tot de staat behoren, compleet met ingehuurde moordenaars, groepen die tot de staat behoren maar zelfstandig nog wat bijverdienen, groepen die tot de staat behoorden maar erachter kwamen dat zelfstandig de zakken veel voller kunnen worden geladen, privé milities, politieke groepen, ethnische groepen, criminele organisaties, gekleurde groepen, religieuze bendes, sekten die de wereld komen bevrijden, mensen die op geld uit zijn, mensen die ervan genieten om anderen leed aan te doen……en ik zal er nog wel een aantal vergeten zijn. Daar tussen heb je horden verdwaasde burgers die compleet de weg kwijt zijn, Dan heb je nog alle mogelijke combinaties van bovengenoemde groepen…..

  In dit alles zal een Turkse gemeenschap van vele miljoenen in bijvoorbeeld Duitsland de baas in de straten van vele steden zijn. Maar ook in die steden moet men eten, dus macht in een stad wil niet zeggen dat je melk hebt om iets in te brokkelen….

  Er zijn dus meerdere partijen die elkaar nodig zullen hebben om loslopend Afrika niet de binnendeuren van de huizen te laten opstoken in de woonkamer….

  Het kan nog leuk worden.

  Nog een noot: gezien de weg die de politiek en pers volgen, het verneuken van eigen volk en soort, is een totale Collapse een veel beter optie geworden dan de zogenaamde stabiliteit, die ons tot slaven reduceert en mensen eenzaam dood laat gaan, mensen niet eens het recht op zelfbeschikking ontneemt…..dus misschien is totale instorting we de enige weg naar een mogelijk leven in vrijheid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in