De afgelopen maand hebben zowel de mainstream als de alternatieve media wereldwijd hun aandacht gericht op de Russische militaire interventie in Oekraïne. Deze is begonnen als reactie op bijna negen jaar van Westerse provocaties sinds de Euromaidan kleurrevolutie de democratisch gekozen Moskou-vriendelijke president Viktor Janoekovitsj omver wierp en verving door de opeenvolgende pro-Westerse regeringen van Petro Porosjenko en Volodymyr Zelenskii, wier acht jaar durende oorlog tegen de afgescheiden republieken Donetsk en Loehansk, waarbij het gebruik van neonazistische paramilitairen zoals het Azov-bataljon en de etnische zuivering van de overwegend etnisch Russische bevolking van beide republieken betrokken waren, voor de Russische Federatie als katalysator zouden werken om militair in te grijpen in haar westelijke buurland – terwijl de pogingen om de situatie vreedzaam op te lossen door Moskou in de afgelopen maanden uiteindelijk op niets zijn uitgelopen na de weigering van Kiev om zijn kant van de akkoorden van Minsk uit te voeren, die Donetsk en Luhansk een zekere mate van autonomie zouden hebben gegeven terwijl zij nog steeds onder Oekraïens bestuur zouden zijn gebleven, schrijft Ellen Brown.

De afgelopen week hebben de media echter merkbaar hun aandacht weer verlegd naar COVID-19, met name de nieuwe “BA.2 variant”, en de positieve tests van prominenten als Barack Obama, Hillary Clinton, Jen Psaki en Doug Emhoff, de echtgenoot van de Amerikaanse vice-president Kamala Harris – media-aandacht die niet meer gezien is sinds meerdere eind januari landen wereldwijd gelijktijdig alle beperkingen lieten vallen, tijdens de zeer toevallige timing van het virtuele evenement van de Davos Agenda van het Wereld Economisch Forum.

  Rusland elimineert meer Oekraïense luchtafweer terwijl de VS toegeeft dat de economie stagneert

Deze plotselinge en gecoördineerde ommezwaai terug naar het Covid mainstream media-narratief, dat twee maanden geleden plotseling op een soortgelijke sluitende manier werd losgelaten, roept veel vragen op. En met de recente bevestiging van de huidige staatssecretaris voor politieke zaken Victoria Nuland – die zelf een rol speelde bij de oorspronkelijke Euromaidan-operatie om het regime te veranderen – dat door de VS gefinancierde laboratoria in Oekraïne biowapens aan het ontwikkelen waren, en de beweringen van het Witte Huis dat Rusland van plan is chemische wapens te gebruiken als onderdeel van de huidige militaire operatie, zijn er aanwijzingen dat de plotselinge ommezwaai in de media naar Covid gebruikt kan worden als middel om de weg vrij te maken voor een dodelijke escalatie in Oekraïne – een valse chemische aanval of lek in een laboratorium, waarvan het Westen Rusland de schuld geeft, en die de NAVO gebruikt als middel om een “No Fly Zone” boven Oekraïne in te stellen, waar de huidige Oekraïense president Zelenskiy op aandringt.

Het ensceneren van een chemische aanval onder valse vlag als middel om een door de VS geleide militaire interventie aan te moedigen, is inderdaad een tactiek met zeer recent gebruik door de neocons van Washington.

In 2017 was de Arabische Republiek Syrië in de greep van een zes jaar durende operatie van regimeverandering, die gelanceerd was als reactie op de weigering van president Bashar al-Assad om het met het Westen geallieerde Qatar toe te staan een pijpleiding door zijn land aan te leggen. Maar in tegenstelling tot Libië, dat tegelijkertijd aan een soortgelijke regimeveranderingsoperatie werd onderworpen en in een tijdsbestek van acht maanden onder de voet werd gelopen en verwoest door terroristen die door het Westen werden gesteund, had Syrië de soortgelijke aanval die door het Westen op zijn grondgebied werd gelanceerd, met succes weten te weerstaan, mede dankzij de interventies van zijn bondgenoten Iran en Rusland, die ertoe zouden leiden dat de regimeveranderingslobby roekeloze maatregelen zou nemen.

  Oekraïne doet goede zaken met illegale orgaantransplantaties

Op 4 april 2017 werd in de Syrische stad Khan Shaykhun een chemische aanval onder valse vlag uitgevoerd, die ertoe leidde dat de toenmalige Amerikaanse regering Donald Trump drie dagen later een aanval met kruisraketten uitvoerde op de door de Syrische regering gecontroleerde luchtmachtbasis Shayrat, de eerste rechtstreekse militaire confrontatie tussen het Westen en Damascus sinds het begin van de regimeveranderingsoperatie, die echter net niet de grootscheepse militaire interventie opleverde waarop de neocons hadden gehoopt.

Niet afgeschrikt werd bijna een jaar later een soortgelijke aanval onder valse vlag gelanceerd in de stad Douma, ditmaal met luchtaanvallen van de VS, Groot-Brittannië en Frankrijk op Syrische regeringsdoelen tot gevolg, hoewel er opnieuw geen sprake was van een “No Fly Zone” zoals in Libië.

Nu het bijna onvermijdelijk is dat hetzelfde scenario zich zal afspelen in Oekraïne – mogelijk rond eind mei, wanneer het Wereld Economisch Forum zijn eerste persoonlijke top in twee jaar zal houden – moet de wereld zich voorbereiden op het voorkomen van de mogelijke gevolgen van een “beperkte” aanval op de Russische militaire infrastructuur, zoals in Syrië, die zou kunnen leiden tot de ernstigste consequentie van allemaal – de Derde Wereldoorlog.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Westerling vast in Oekraïne: Geloof de propaganda niet, Rusland wint de oorlogVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelAlleen al het Pfizer vaccin heeft 1.291 bijwerkingen!
Volgend artikelVK Gegevens: Drievoudig gevaccineerden hebben tot 4,7 maal meer kans om corona te krijgen dan ongevaccineerden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. Juist, daar waarschuw ik al geruime tijd voor.
  Aan de retoriek waarmee Biden verwacht dat Rusland chemische wapens in zou kunnen zetten is dezelfde miskleun die dat achterlijke Amerika gebruikte in Syrië.
  Assad beschuldigen van het gebruik van chemische wapens maar dat was totaal nergens op gebaseerd want Assad was aan de winnende hand. De enige die bij deze leugen baat hadden was Amerika, EU en NATO. Later bleek uit onderzoek dat de ” goede ” rebellen gesteund door Amerika, EU,NATO en Nederland de schuldigen waren.
  En nu gaan ze deze zelfde miskleun nog eens proberen.

  Wij worden al weken met propaganda overspoeld dat Rusland aan het verliezen is en zij failliet gaan maar het tegenovergestelde is waar.

  Alle sancties komen keihard als een boemerang terug in ons gezicht. Het westen lachte dat de Russische beurs en de roebel Instorten en het westen klopte zich al op de borst van zie je we brengen Rusland ten val ( wat vanaf het begin de opzet was van het westen ). Helaas want Poetin heeft meer hersenen dan alle westerse ( lijders) bij elkaar.
  Poetin deed 2 meester zetten. 1. Btw af van goud aankopen voor burgers. 2. Olie en gas betalen in roebels.

  Ik ben tegen oorlogen en geweld maar Rusland is in deze positie gedwongen door Amerika, EU en vooral NATO.

  De oorlog in Oekraïne wordt gebruikt als afleiding om dat corona paspoort wereldwijd door te voeren. Om de WHO over onze gezondheid te laten beslissen. Over mijn lijk …. ik ben geen antivaccer maar deze gifspuit zal ik NOOIT laten zetten.

  Ik heb via Burgerfront de Opzegging Machtiging Bestuur verzonden en ik bestuur mijzelf en geef niemand mijn machtiging.

  De God van Klaus Schwap is Yuval Noah Harari hij is de nieuwe Joseph Mengele en nogwel een joodse:

  https://youtu.be/QuL3wlodJC8

  Mensen deel deze gek met zoveel als mogelijk

 2. Aan Frontnieuws,
  Besteed veel aandacht aan het volgende :

  De God van Klaus Schwap is Yuval Noah Harari hij is de nieuwe Joseph Mengele en nogwel een joodse:

  https://youtu.be/QuL3wlodJC8

  Mensen deel deze gek met zoveel als mogelijk. Toon naar wat voor zieke wereld we gaan.

 3. Helaas is het zo dat we op het punt zijn aanbelandt dat de wereld waarop het driebenig mens rondloopt zal vergaan maar dan dat voor de mens zal vergaan, want de wereld draait gewoon door!!!!! Onze kleinkinderen die geboren zijn of die nog in de maak zijn zullen gedoemd zijn om snel te sterven en er zal geen leven voor de mens op deze aardkloot meer mogelijk zijn….. De mensen van nu die voelen dit aankomen en proberen nog de laatste mooie momenten van hun leven nog te beleven Men moet het zien dat mensen die ernstig ziek zijn,,,, die nog het laatste mooie van deze aardbol nog willen zien en beleven! Waarom de aller rijkste van deze aardkloot dat willen is,,,,, omdat ze hun rijkdom en macht zien verkleinen omdat de gewone mens dat verder van hun opeist door de meer mogelijkheden die ze zich verschaft hebben de laatste 60 jaren… Het mag dan een wonder zijn dat die mensen niet meemaken dat ze totale vernietiging van de mensheid niet zullen meemaken!!!!!!!!!!!

 4. Ik kijk de laatste tijd al de series/episodes van Ancient Aliens (historic channel iets of netflix zal het ook hebben)
  Wat erg opvalt, vooral vanaf zeg season 9 of 10? gaat het steeds meer over dat ze (waar we schijnbaar wellicht vanaf stammen) terug komen (ET’s) en dat wij naar een andere planeet moeten gaan zoeken om de mensheid te laten overleven…

  Ze lijken te sturen op een grote ramp die ons te wachten staat, dat kan nuclear zijn of via een planeet verwoestende astroïde oid… in vele afleveringen zie je iets in die geest terug komen, maar ook vele voorbeelden en denkbeelden natuurlijk vele gebaseerd op wat ‘zij’ ervan maken wat je erin kan zien, maar toch vallen bepaalde zaken op.

  Ook mooi (je hoort ook feiten van oude zaken) dat bv, de NASA werkt via particulieren, om zo onder WOB verzoeken uit te komen… denk aan vele bekende US mensen, stuk of 3-4 die dat al doen, maar dus eigenlijk voor de Staat en Nasa werken… ik verdenk Elon Musk ook daarvan, maar die noemden ze niet, wel zeker 3 of 4 anderen die velen van ons wellicht ook kennen.

  Ze houden in elk geval veel geheim, met noemers als, staatsgeheim, of de bevolking kan dat soort info niet verwerken dus we beschermen jullie, dat soort dooddoeners, we doen het voor de zorg, we doen het voor de ouderen/kids and so on 😉 afijn, wilde ik ff delen, zit nu aan season 15 te beginnen (van 18 en lopende)

  Tussen neus en lippen door hoor je plannen, zie je dingen waarvan je denkt, f+ck de hele geschiedenis mag herschreven worden (en lijken ze wat te vertellen maar niet echt te noemen) en zie je vele dingen die velen nog nooit hebben gezien, zelfs nog dingen in Rusland (toen mochten ze dat nog denk ik, lol, vond het wel grappig dat die uitzendingen er nog in zitten, terecht ook, maar toch) afijn, zeker vanaf season 9 zoiets, de moeite waard.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in