Wat Oekraïne had moeten doen, was deze raket en soortgelijke raketten gewoon hun militaire bestemming laten bereiken die het doelwit waren in overeenstemming met het internationale recht dat gewapende conflicten reguleert, nadat ze er niet in waren geslaagd ze veilig te onderscheppen ver weg van stedelijke gebieden. In plaats daarvan nam degene die de luchtverdediging boven Dnjepropetrovsk/Dnipro bemande die dag die noodlottige beslissing om roekeloos te proberen die Russische raket neer te schieten, ondanks de extreem grote kans dat sommige van hun landgenoten gewond zouden kunnen raken door de vallende brokstukken, zoals uiteindelijk gebeurde, schrijft Andrew Korybko.

De hele wereld heeft het over de tragedie van zaterdag toen een raket neerkwam op een flatgebouw in Dnjepropetrovsk/Dnipro, waarbij de door de VS geleide westerse mainstream media kunstmatig het valse narratief produceren dat Rusland die burgerlocatie opzettelijk heeft getroffen als zijn nieuwste zogenaamde “oorlogsmisdaad”. Zelensky’s senior adviseur Alexey Arestovich gaf later diezelfde dag in een YouTube-interview echter impliciet toe dat wat er werkelijk is gebeurd, is dat Kiev opnieuw per ongeluk zijn eigen mensen heeft gedood.

Volgens deze prominente functionaris werd “[de Russische raket] neergeschoten (door de Oekraïense luchtverdediging). Hij viel blijkbaar op het [appartementen]blok. Maar hij ontplofte toen hij viel.” Hoewel hij later op Facebook een wanhopige poging deed om “zijn gezicht te redden” na zijn faux pas door onbedoeld de schuld van zijn kant toe te geven om zijn overtuiging te bevestigen dat Rusland zogenaamd de enige schuldige is, klonken zijn latere woorden hol, omdat hij de kat al uit de zak had laten vallen.

  Wat moeten we van Prigozjin en de Wagner Group denken?

Het objectief bestaande en gemakkelijk controleerbare feit is dat deze tragedie niet zou zijn gebeurd als Kiev niet roekeloos de inkomende Russische raket boven Dnjepropetrovsk/Dnipro had neergeschoten die gericht was op militaire kritieke infrastructuur. Moskou heeft zich volledig gehouden aan het internationale recht dat gewapende conflicten reguleert en dat bepaalt welke terreinen van zijn tegenstanders tijdens de vijandelijkheden mogen worden getroffen. Op dezelfde manier heeft Kiev ook zijn internationale wettelijke recht aangewend om te proberen dergelijke aanvallen te onderscheppen.

Het probleem is echter dat het crimineel roekeloos was van Kiev om dit te proberen boven een stedelijk gebied, vanwege de extreem grote kans dat de onderschepte raket per ongeluk burgers zou kunnen treffen als hij neerstortte, zoals uiteindelijk gebeurde. W
at Oekraïne had moeten doen, was deze raket en soortgelijke raketten gewoon hun militaire bestemming laten bereiken die het doelwit waren in overeenstemming met het internationale recht dat gewapende conflicten reguleert, nadat ze er niet in waren geslaagd ze veilig te onderscheppen ver weg van stedelijke gebieden.

In plaats daarvan nam degene die die dag zijn luchtverdediging boven Dnjepropetrovsk/Dnipro bemande die noodlottige beslissing om roekeloos te proberen die Russische raket neer te schieten, ondanks de extreem grote kans dat enkele van hun landgenoten door de vallende brokstukken gewond zouden kunnen raken. Arestovich verdient waardering voor het feit dat hij toegeeft dat Kiev dus opnieuw per ongeluk zijn eigen mensen heeft gedood, zoals het tot nu toe in de loop van het conflict al ontelbare keren heeft gedaan, ook al was het niet zijn bedoeling dit te onthullen.

  Onthullingen van Scott Ritter: De VS voeren oorlog "niet alleen tot de laatste Oekraïner, maar ook tot de laatste Duitse fabriek"

Achteraf blijkt dat hij dacht te kunnen opscheppen over de vermeende effectiviteit van de luchtverdediging van zijn kant, in een misplaatste poging om het moreel op te krikken nadat de bevrijding van Soledar zijn kant met eieren op het gezicht had achtergelaten na de verspilling van zoveel kostbare middelen die hij tevergeefs probeerde vast te houden. Het enige dat hij uiteindelijk deed, was impleciet toegeven dat Kiev schuldig was aan de Dnjepropetrovsk / Dnipro-tragedie van zaterdag, vandaar dat hij waarschijnlijk spijt heeft van wat hij zei, maar de soft power-schade aan zijn zijde is onherstelbaar.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

EU-top: Europeanen MOETEN bereid zijn de prijs te betalen voor hulp aan OekraïneVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe elites hebben besloten: Europa trekt ten strijde tegen Rusland
Volgend artikelWP: Kiev overweegt de mogelijkheid van een “tactische terugtrekking” van de Oekraïense strijdkrachten uit Bakhmut
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

 1. @Allen die reageerden tot nu toe.
  Laten we ons niet verliezen in onwaardige scheldpartijene en beschuldigingen jegens Rutte.
  Ik ben bepaald geen liefhebber van Rutte.
  Ik vind Rutte ook een gevaarlijk politicus.
  Maar als je deze zaken opschrijft richting Rutte dan zeg ik dat ik dat voor deze site onwaardig vind.
  Want: wie beweert bewijst.
  En dát doen jullie niet.
  Houd je bij de feiten en laat deze site “Frontnieuws” geen onwaardig platform zijn voor scheldpartijen.
  Dat doet schade aan de reputatie van de site Frontnieuws.

  • Bedankt voor deze zeer terechte opmerking. Ik heb al veel overwogen om deze site te laten omwille van de lage, primitieve taal, volledig buiten het onderwerp. Dat hoort in het putteke. Het zou de moderator sieren als hij diegenen die zichzelf niet meer in de hand hebben, zou vragen om het proper te houden.

 2. ´Komende week trekken zeven kabinetsleden naar het Zwitserse Davos voor de jaarlijkse bijeenkomst van het World Economic Forum (WEF). De delegatie wordt geleid door niemand minder dan Rutte zelf. Naast Kaag (Financiën) en Hoekstra (Buitenlandse Zaken), wordt hij vergezeld door Van Gennip (Sociale Zaken en Werkgelegenheid), Ollongren (Defensie) en Schreinemacher (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking).

  Hoekstra zegde zelfs een Kamerdebat af om bij de conferentie aanwezig te zijn. Dat is op zijn minst opmerkelijk, gezien een minister op de eerste plaats verantwoording hoort af te leggen aan het parlement – aan het Nederlandse volk dus. Waarom wordt een bijeenkomst van het WEF belangrijker geacht dan het debat in de Tweede Kamer? En waarom gaat onze regering überhaupt naar een congres van het grootste lobbyplatform ter wereld? Wat wordt daar besproken, wat gebeurt er achter de gesloten deuren?´

  https://fvd.nl/nieuws/rutte-naar-davos-met-zes-kabinetsleden-voor-wef-bijeenkomst

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in