© Foto: Strategic Culture Foundation

Het wordt erg rommelig. Op het randje van krankzinnigheid. Een nieuwe tenlastelegging met vier aanklachten met betrekking tot de gebeurtenissen van 6 januari is uitgevaardigd tegen voormalig president Trump – die nu beschuldigd wordt van meer dan 75 misdaden. Deze nieuwste aanklachten zullen het vertrouwen in de federale justitie en in de integriteit van het Amerikaanse politieke systeem zelf waarschijnlijk alleen maar verder ondermijnen. De aanklacht wordt behandeld in het District of Columbia, dat notoir gepolitiseerd is en waarschijnlijk alleen maar een vijandige jury zal samenstellen (in DC wordt gezegd dat het Ministerie van Justitie een hamburger kan veroordelen met een DC jury), schrijft Alastair Crooke.

Door Trump te beschuldigen van samenzwering om de presidentsverkiezingen van 2020 te “stelen”, wordt nog duidelijker dan voorheen dat het land op weg is naar een grote afrekening – in de rechtszaal en bij de stembus. Het stelt vragen die alleen maar kunnen leiden tot een verdere ontrafeling van de politiek in de VS.

Zet deze twee “visies” op de betekenis van deze aanklacht eens tegenover elkaar. Ten eerste,

“In duidelijke taal met bergen bewijs legt de 45 pagina’s tellende aanklacht uit hoe Trump, samen met zes niet nader genoemde medesamenzweerders, betrokken was bij een complot om herhaaldelijk valse beweringen te doen dat de verkiezingen van 2020 gestolen of vervalst waren, en om deze valse beweringen te gebruiken als basis om te proberen de verkiezingen te stelen: Het is geen overdrijving om te zeggen dat het verloop van deze vervolging van grote invloed zal zijn op de vraag of de VS na 2024 een bloeiende democratie zal blijven”.

Ga nu naar een andere “lezing” van de aanklacht:

“De aanklacht van het MvJ ‘is een ‘oorlogsverklaring’ aan de Amerikaanse kiezers. Het gaat niet om Trump op zich. Het gaat over het criminaliseren van afwijkende meningen en het straffen van de miljoenen mensen die op hem gestemd hebben. Deze week nam het MvJ de ongekende stap om voormalig president Donald Trump – Biden’s belangrijkste rivaal in de komende verkiezingen van 2024 – aan te klagen omdat hij herhaaldelijk zijn mening gaf dat de laatste verkiezingen gestolen, vervalst en oneerlijk waren”.

Het is een mening die miljoenen Amerikanen delen, en waar ze onbetwistbaar recht op hebben dankzij het Eerste Amendement. En dat geldt ook voor Trump, die herhaaldelijk (en onlangs) heeft gezegd dat de verkiezingen van 2020 gestolen waren. Hij zal dat waarschijnlijk tot zijn laatste dag blijven zeggen, en daar heeft hij het volste recht toe. Het idee dat ons Ministerie van Justitie iemand kan aanklagen, vooral de belangrijkste politieke rivaal van de zittende president, vanwege een toespraak die beschermd wordt door het Eerste Amendement, is gewoon krankzinnig … Simpel gezegd is deze aanklacht niets meer dan een oorlogsverklaring aan de Amerikaanse kiezers en hun grondwettelijke recht op vrije meningsuiting.

Overweeg wat er beweerd wordt en wat niet: de aanklachten tegen Trump omvatten niet het “aanzetten tot geweld” op 6 januari 2021. De aanklacht veronderstelt eenvoudigweg dat er geen verkiezingsfraude was. Vervolgens worden de tegengestelde beweringen van Trump van 14 november 2020 tot 20 januari 2021 als “vals” gekarakteriseerd – alsof dit vanzelfsprekend is. “Trumps beweringen waren vals en hij wist dat ze vals waren. Op basis hiervan beweert de aanklacht dat 6 januari een “samenzwering” was – gebaseerd op bedrog – om te voorkomen dat de stemmen van de kiezers op de juiste manier geteld zouden worden”.

Tom Fitton, voorzitter van de conservatieve juridische en verkiezingswaakhond Judicial Watch, is van mening:

Saudi-Arabië wil olie in Chinese yuan tariferen: "Zou de dominantie van de Amerikaanse dollar breken"

“Deze aanklacht is een regelrechte bedreiging en intimidatie door de Democratische Partij tegen al hun politieke tegenstanders”.

En The Federalist waarschuwt:

“Als de vervolging van Trump slaagt, betekent dit dat het Eerste Amendement een dode letter is in Amerika. Het betekent dat je geen meningen mag hebben die het officiële narratief van het Ministerie van Justitie tegenspreken”.

Voor de duidelijkheid, wat hier wordt uitgedrukt is dat deze aanklacht deel uitmaakt van de voortdurende westerse “cultuuroorlog” – net zoals wetenschappers werden gecanceld, uit hun beroep werden gezet en werden verbannen voor het uiten van een mening over mRNA-wetenschap; net zoals meningen over menselijke biologie nu onderworpen zijn aan officiële ontkenning; net zoals het ‘misgendering’ een potentieel strafbaar feit is geworden (haatzaaien), zo wordt ideologische en institutionele gevangenschap uitgebreid naar de politieke sfeer.

Dit is, naast andere, de kwestie die Amerika zal ontrafelen – en die, door de VS te ontrafelen, ook Europa zal ontrafelen.

De eerdere mislukking van de Hunter Biden schuldbekentenis heeft ook veel mensen in Washington geschokt achtergelaten. Jonathan Turley, hoogleraar constitutioneel recht aan Georgetown, merkt wrang op:

“Dit is tenslotte een stad die weet hoe ze een gevecht moet oplossen [d.w.z. weten hoe ze onderzoeken van het MvJ moeten afsluiten na een passende overweging]”.

Na vijf jaar zou het corruptieschandaal van Biden sterven met een inhoudsloze schuldbekentenis en geen gevangenisstraf. Bijna iedereen zat in de val, van Congresleden tot de media en de aanklagers. Het probleem was die ene opvallende omissie: rechter Maryellen Noreika. De hoorzitting over de veroordeling was een moment waarop de ramp met de Hindenburg op een naadloze landing leek. Noreika stelde een simpele vraag over de implicaties van de overeenkomst, en de hele deal stortte meteen in.

Nu zit het Ministerie van Justitie in de knoop. Het kon tijdens de hoorzitting niet toegeven dat Hunter Biden in de toekomst zou kunnen ontsnappen aan zijn aansprakelijkheid voor een heleboel nog niet ten laste gelegde misdaden. Maar als een beklaagde zich terugtrekt uit een genereuze plea-deal, zullen federale aanklagers normaal gesproken alle beschikbare aanklachten doorzetten – en gevangenisstraf. Justitie heeft nu misschien geen andere keuze. Het zou gedwongen kunnen worden om door te gaan met een volledige vervolging.”

Een FARA-aanklacht zou de vermeende beïnvloedingsoperaties van Hunter verder aan het licht kunnen brengen, met wat de onderzoekers van de GOP van het Huis zeggen miljoenen aan buitenlandse betalingen waren van een virtuele schurkengalerij van buitenlandse ambtenaren. Het Ministerie van Justitie zou ook onder druk komen te staan om dezelfde lange gevangenisstraf te eisen die Manafort kreeg; hij werd veroordeeld tot 73 maanden gevangenisstraf”.

Biden zou Hunter een preventief of prospectief pardon kunnen geven. Dat zou effectief een einde maken aan elk federaal onderzoek, hoewel het pardon de volledige voorkant van mogelijke aanklachten zou moeten dekken. Natuurlijk is er geen garantie dat het onderzoek van het Congres dan zou eindigen. Zelfs als een dergelijke stap de vraag naar een impeachment inquiry (afzettingsonderzoek) zou temperen, zou het de Republikeinen er waarschijnlijk niet van weerhouden om antwoorden na te streven over de officiële afhandeling van dit onderzoek en beweringen over politieke inmenging”.

Het punt hier is dat de hele Amerikaanse politieke structuur – met of zonder een FARA aanklacht, en met de verkiezingen van 2024 in het vooruitzicht – fragiel is, en de politieke toekomst van de VS echt in gevaar brengt.

Taiwanezen publiceren Biden's seksfilms terwijl hij crack rookt

Los daarvan is het onvermijdelijk dat de beschuldigingen van beïnvloeding het team van vader en zoon Biden – aan de heup – verbindt aan “Project Oekraïne”. Het beleid ten aanzien van Oekraïne zal steeds meer afhangen van de politieke toekomst van Biden, wat die ook moge zijn.

Republikeinen zullen hun onderzoeken in het Congres niet opgeven. En hoe meer president Biden het “succes” van zijn “oorlog tegen Rusland” en Oekraïne ophemelt, hoe meer ruimte zijn tegenstanders zullen hebben om het spook van de invloedsmokkel in Oekraïne op te werpen en zich af te vragen welke “macht” Zelensky eventueel over de VS heeft.

Trump legt al een verband tussen de Russiagate-hoax van inmenging in de verkiezingen van 2016 en de huidige proxyoorlog met Rusland – “deels aangewakkerd door de aanhoudende dampen van het Russiagate- delirium”. Hoe meer Team Biden Oekraïne op de voorgrond van het buitenlands beleid houdt, hoe meer ruimte zijn tegenstanders hebben om het electoraat te herinneren aan Russiagate en de Burisma-beschuldigingen.

Dit zou kunnen pleiten voor een vroegtijdige terugtrekking uit Oekraïne, of omgekeerd, de Clinton-strategie met betrekking tot het “imploderen van het Lewinski-schandaal” – oorlog tegen Servië.

De reactie tegen de “politiek van ontkenning” (zoals Chris Rufo het noemt in zijn boek, America’s Cultural Revolution) of cancel culture in de volksmond van vandaag is ook naar Europa gekomen. In het Verenigd Koninkrijk onthulde het schandaal dat ontstond toen de bankwereld Nigel Farage op de zwarte lijst zette vanwege zijn politieke standpunten (de voormalige leider van een pro-Brexit partij), het tot nu toe onbekende feit dat meer dan 1400 bedrijven lid zijn van een ‘diversiteitsregeling’ van de bedrijfslobby – een regeling die erop staat dat bedrijfsleden zich verzetten tegen “alle vormen van onderdrukking” en “racistische systemen, beleid, praktijken en ideologieën ontmantelen”, en zich afstemmen op de belangen van de ‘bredere samenleving’.

De bank van Farage was geaccrediteerd bij het programma, waarbij de bank zijn ‘B Corp’lidmaatschap aanhaalde om te beweren dat de pro-Brexit Farage niet in overeenstemming was met de ‘diversiteitsverbintenis’ van de bank, of die van de ‘bredere samenleving’, als reden om zijn rekening te sluiten.

Achter de schermen is B Corp dus bezig met het nastreven van diversiteitcorrectheid en Stonewall (de liefdadigheidsinstelling voor LBGTQ) houdt toezicht op de werkgelegenheidsrichtlijnen in het Verenigd Koninkrijk. Zonder bankrekening (omdat alle andere banken zich aan de zwarte lijst hielden) zou Farage uit de maatschappij zijn “gecanceld”.

Het punt dat Rufo in zijn boek maakt, is dat een politiek programma dat geworteld is in “ontkenning” geen positief programma kan bieden dat niet snel ten onder gaat aan zijn eigen politiek van kritiek (zoals het geval Farage illustreert). Het resultaat, zo betoogt Rufo, is geen utopie, maar een oogst van “mislukking, uitputting, wrok en wanhoop, en een groeiende klasse van vervelende bureaucraten die kibbelen over symbolen en efemere zaken”.

Weekend at Biden’s

Wat hier lijkt te gebeuren, zoals Naoïse MacSweeney schrijft in The West, is dat de “oorsprongsmythe van het Westen als een groot narratief dat de geschiedenis construeert als een enkelvoudige en ononderbroken draad, van Plato tot de NAVO” nu overal ter wereld wordt gezien als feitelijk onjuist – en ideologisch gedreven.

Ze vraagt: “Hoe moet het Westen nu verder? Sommigen willen dat we achteruit gaan”. De meeste mensen, zo stelt ze, willen echter niet langer een oorsprongsmythe die dient ter ondersteuning van raciale onderdrukking of imperiale hegemonie. Ze stelt dat het oorspronkelijke narratief van “het Westen” wordt vervangen door een gedeterritorialiseerd, structuurfluïde westers narratief dat zich concentreert op tolerantie, rechten voor minderheden, diversiteit, genderfluïditeit en “democratie”.

Het probleem is echter dat het nieuwe “grote narratief” net zo feitelijk onjuist en ideologisch gedreven is als de mythe “van Plato tot de NAVO”. Het is de vervanging van het ene gebrekkige repressieve narratief door een ander.

Kort gezegd, als de traditionele westerse mythe “gevallen is” zoals de oude stad Troje (in deze analogie), dan bevinden de indringers van de traditie (Troje) zich nu binnen de stadsmuren – brandend en plunderend.

Het boek van Rufo beschrijft de moderne geschiedenis van links-radicalisme vanaf de jaren zestig tot Black Lives Matter, vertelt Mary Harrington; Rufo probeert echter een uitgebreider verslag te geven van de politieke uitdaging:

“De lijn van het boek beschrijft hoe de gehate overwinnaars zichzelf de Amerikaanse instellingen binnensmokkelden, verborgen in een Trojaans ‘houten paard’ van burgerrechten, om vervolgens eruit te springen – in een poging om de oprichtingsidealen te vernietigen die hen toegang verschaften”.

America’s Cultural Revolution is een schot voor de boeg. De citadel mag dan gevallen zijn, de tempels geplunderd. Maar Rufo daagt uit: “Wij zijn nu de belegeraars. Het is jullie beurt om te proberen de muren te behouden”.

America’s Cultural Revolution leest niettemin als een scharnierpunt in het Amerikaanse politieke discours: Weet u hoe laat het is? (Het is elf minuten na het elfde uur).

Viktor Orbán heeft het over een ander scharnierpunt – en herhaalt Rufo’s oproep tot “contrarevolutie”:

“Als je betrokken bent bij de Europese politiek zoals ik – dan betekenen de huidige ‘westerse waarden’ drie dingen: migratie, LGBT en oorlog … Het beheert bevolkingsvervanging door middel van migratie, en het voert een LGBT-offensief tegen gezinsvriendelijke Europese naties.

… de migratiecrisis kan duidelijk niet op een liberale basis worden aangepakt. En dan hebben we ook nog een LGBT-genderoffensief dat, zo blijkt, alleen kan worden afgeslagen op basis van gemeenschaps- en kinderbescherming.

Europa heeft tegenwoordig zijn eigen politieke klasse gecreëerd die geen verantwoording meer hoeft af te leggen en geen christelijke of democratische overtuigingen meer heeft. En we moeten zeggen dat federalistisch bestuur in Europa heeft geleid tot een onberekenbaar imperium. We hebben geen andere keuze. Voor al onze liefde voor Europa, voor alles wat van ons is – moeten we vechten”.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

BIDEN-CLAN DOSSIER

WOKE oorlogsvoering in de Verenigde Staten krijgt een grote klapVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet Westen kan niet langer oorlog voeren
Volgend artikel“Wetenschapper” wil een asteroïde vangen en de zon ermee blokkeren
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

20 REACTIES

 1. Het moet allemaal dienen als afleiding.

  Niet een zaak tegen Trump gaan ze winnen.

  Het volk wil verlost worden van de gehate Deep State en of Trump of Kennedy gaan de verkiezingen winnen.

  • Je kunt ze natuurlijk beide vermoorden maar nu iedereen weet dat de CIA JFK hebben vermoord gaat de bevolking dat niet nog eens pikken. Dan zal er een burgeroorlog ontstaan en dan zou ik als elite maar vluchten naar een uithoek van de wereld.

  • Kennedy kan niet echt goed duidelijk spreken door een lichamelijke gebrek, zielig voor hem terwijl hij mij zeker een goede vent lijkt, ik blijf echter ook van mening dat ondanks ik van van alles vond van Trump er van die Ruslandaffaires niks is gebleken en verzwegen de media dat er niks gevonden kon worden, Biden wilden de mensen niet maar ik vermoed Trump ook niet, gelukkig ga ik er niet over maar fraude blijf ik niet geloven, sommige kozen nog liever voor Biden dan voor weer 4 jaar Trump, je mag voor de Republikeinen zijn maar je begrijpt toch ook wel dat er veel ook tegen Trump waren waar de media ook zeker een rol in spelen want die media daar is nog veel groter dan hier bij ons, Biden of Trump, het is allebei vreselijk, de rechtzaken draaien denk ik om niks, voor de show en vooral tegen de Republikeinen dat wel, dat zie ik wel, acht dit land is voor mij nooit een voorbeeld geweest hoor dus, het probleem was voor mij altijd dat zij als land de aarde regelden, nu gaat dit gelukkig kantelen en nee ik weet nog niet wat er zal veranderen, maar veranderen zal het, of de Yankees het willen of niet, ze worden uitgekotst en terecht!!!

   • @flardinga…

    Ik denk dat de mensheid al het vertrouwen in alles en iedereen gaat verliezen en dat moet ook… zodat we gaan nadenken hoe WIJ iets nieuws gaan creëren zonder deze hele poppenkast van elites. We moeten uit de matrix ipv blijven nadenken over oplossingen in de matrix. We gaan pas uit de matrix als we alle vertrouwen verliezen. De mensheid MOET evolueren/leren dat we onszelf kunnen en moeten besturen. We zullen het zien. Uiteindelijk zullen we wereldwijd in 2 teams veranderen… mensen die vrijheid willen en daar ook wat voor willen doen en bijdragen… en mensen die net als de afgelopen 80jr alleen maar willen consumeren.

    Slaven of vrije mensen…

    Slaven worden gevoerd en mogen lui en dom consumeren tot ze worden vervangen door AI.

    Vrije mensen zullen alles zelf moeten gaan doen en bepaalde voorzieningen moeten missen, we zullen het dan SAMEN moeten gaan rooien.

    Kijk de matrix film(s) nog maar eens. Dat is waar het op neerkomt. Als slaven in een fantasiewereld of als vrije mensen in de rauwe werkelijkheid leven.

   • @flardinga – Je schrijft:

    ´fraude blijf ik niet geloven, sommige kozen nog liever voor Biden dan voor weer 4 jaar Trump, je mag voor de Republikeinen zijn maar je begrijpt toch ook wel dat er veel ook tegen Trump waren waar de media ook zeker een rol in spelen want die media daar is nog veel groter dan hier bij ons´

    Degenen die aan het scherm gekluisterd zaten destijds hebben het zien gebeuren dat voor een moment de openbare uitslagen in progress werd stilgezet waarop heel kort erna andere cijfers werden getoond en waarmee ook direct werd aangetoond dat er gefraudeerd werd ten nadele van Donald Trump. Ikzelf heb er destijds meerdere opnamen van gezien en het gebeuren is alleen te ontkennen voor degenen die hiervan geen getuigen zijn geweest dan wel (in)direct medeplichtig zijn. In dezelfde tijd zijn er massa´s filmbeelden te zien geweest waarop te zien was hoe er op grote schaal is gefraudeerd met valse stembiljetten. Ook op Frontnieuws is hiervan verslag gedaan. So .. better believe it ..

    • Antichrist,
     Ik kan het nog steeds niet anders zien, bewijzen?
     Het hele Amerikaanse kiessysteem trouwens vind ik heel ouderwets, ik heb wel gelezen dat er in diverse delen van de USA zwarte kiezers heel moeilijk hun stem kunnen uitbrengen en dat is gekomen door Republikeinen, maar ja ik heb voor beide kampen geen sympathie omdat hun buitenlands beleid al zolang hetzelfde is, ik hoef U niet te overtuigen, wilt U geloven in fraude dan kan dit natuurlijk, we verschillen slechts van mening hierover meer niet.

   • Bijna alle Amerikanen, de grote meerderheid, hebben Russen haat, zijn gehersenspoeld en onnozel.
    Maakt dan niet uit bij welke van de twee partijen je behoort.
    De ene partij is woke en schijnheilig, de ander conservatief.
    Het is treurig dat geen van de partijen in staat was een behoorlijke kandidaat te vinden.
    Trump of Biden, een schreeuwer en een onnozele.
    Kolonel Macgregor vertelde dat hij in de lobby van een hotel in Texas stapels blanco stemformulieren zag. Men kon zoveel invullen als je wilde en in de postbus doen.
    Dit was om de verspreiding van Covid tegen te gaan, haha.
    Dat zal op meer plekken zo geweest zijn.
    Frauduleus waren de “verkiezingen” dan wel.
    Maar ach, al zou het dan transparant zijn dan nog is het een circus.
    Verkiezingen zijn een farce, zo ook de geroemde democratie.
    Dat is met die corona wel duidelijk geworden.

 2. Opmerkelijk is dat Donald Trump even hoog in de peilingen staat als die idioot Joe “Biden”, ja ik weet het peilingen zijn redelijk betrouwbaar te noemen zo’n 3 weken voor de daadwerkelijke verkiezingen.

 3. We zijn in augustus 2023 en de Frontnieuwsers zijn als de mussen aan het kwetteren wie the president of the united states gaat worden. Man, man…

 4. Ik sta niet bekend als een timide/verlegen en belegen iets….daarom mijn bescheiden mening bij deze/dit item…
  WTF Alles maar dan ook alles wat na de tweede wereldoorlog onze cultuur en samenleving heeft verneukt/verwoest en ver ameikaans? WTF. de nativs in wat nu amerika heet ,die hebben ons laten zien wie/wat en hoe de nu geheten amerikanen voor monsters zijn.
  Oja…. vergeten we niet al die jongeren die zichzelf in hun toenmalige waanbeeld van vrijheid en vrijheid berengen zijn gesneuveld voor onze VRIJHEID.
  Deze jongeren ,liggen in o.a groesbeek e.o , ben er vele malen bij stilgestaan tijdens defensie-manifestaties en gelegenheden…dus ik ken de emoties…en gedachten van die jongeren destijds….maar…WTF….know your enemy…en dat zijn vandaag de dag de woke-yankees… kill them all before they kill you!.

 5. Door Trump te beschuldigen van samenzwering om de presidentsverkiezingen van 2020 te “stelen”, wordt nog duidelijker dan voorheen dat het land op weg is naar een grote afrekening – in de rechtszaal en bij de stembus. Het stelt vragen die alleen maar kunnen leiden tot een verdere ontrafeling van de politiek in de VS.”

  Het zal eerder worden: Door Trump te beschuldigen van samenzwering om de presidentsverkiezingen van 2020 te “stelen”, wordt nog duidelijker dan voorheen dat het land op weg is naar een grote afrekening – een land waarbij staten zichzelf uit de unie halen en waarbij geweld op straat de norm zal zijn. Suid Afrika laat zienn wat geschifte politici kunnen aanrichten met iedere dag een boeren gezin wat word uitgemoord omdat een politicus zijn debiele soortgenoten ophitst. Links Amerika is net zo gek en links Europa wil wel maar weet dat er keihard word terug geslagen….. Het geheel geeft aan dat de corruptie en de politieke invloed op recht en wet het belang van wetten totaal ondergraven…..er is niets meer op te bouwen op drijfzand.
  Dit leidt tot een verdere ontrafeling van de politiek in de VS maar ook in Europa, waar dezelfde soort lieden wet en recht naar willekeur gebruiken en waar “wet en recht handhaving” een middel is geworden ter onderdrukking….

  Vertrouwt u nog een politicus, of ene agent, of ene rechter…of je eigen dokter nu we er toch over nadenken?

  We zijn als samenleving feitelijk failliet door de politici dien ons de afgelopen paar decennia hebben bedrogen…uit de politiek stappen en nieuwe gezichten in het theater zetten lost dat verlies aan vertrouwen niet op…..te lang, ter diep en te ver is het gegaan, met overal in het overheid apparaat lieden die op politieke kleur functies hebben en niet op capaciteit… probeer maar eens die alleemaal te verplaatsen….iedere nieuwe partij van welke strekking dan ook zal sneuvelen op die laag net onder de politiek…

  …er zijn wel constructieve mogelijkheden en oplossingen maar het zal niemand boeien….het blijven schapen…of ze nu minimum loon of 5x Balkende norm hebben…

  je kunt de herdershond wel leren blaten maar een schaap niet leren blaffen….zoiets…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in