Men kan inderdaad met enig vertrouwen zeggen dat de gemiddelde mens van begin tot eind van zijn leven nooit echt nadenkt. Er zijn ogenblikken waarop zijn overpeinzingen betrekkelijk meer respect verdienen dan gewoonlijk, maar zelfs op hun hoogtepunten bereiken zij nooit iets wat goed omschreven kan worden als het niveau van serieus denken. De geestelijke activiteit van zulke mensen is niet meer dan het prevelen van clichés. Wat zij met denken verwarren, is slechts een herhaling van wat zij gehoord hebben. Mijn schatting is dat ruim tachtig procent van het menselijk ras door het leven gaat zonder ook maar één enkele originele gedachte te hebben. Dat wil zeggen, zij denken nooit iets wat niet al eerder en door duizenden gedacht is.” ~ H.L. Mencken, Minority Report

Voorwoord: Ja, “covid” was en is een fraude. De hele pandemie zoals die verklaard werd was een leugen, want de echte pandemie is de bio-wapen injectie die ten onrechte een “vaccin” genoemd wordt. De lockdowns en de economische vernietiging die opzettelijk tegen de samenleving werden aangericht, en die de staat tot nu toe alleen maar sterker hebben gemaakt, waren geplande samenzweringen en totale bedriegerij. De massale tekorten aan goederen en de extreme inflatie werden opzettelijk door de staat beraamd en uitgevoerd. De gewelddadige plunderingen, vernielingen van eigendommen, en terreur die “protesten” genoemd werden, door die misdadigers die BLM en Antifa heten, werden opzettelijk in scène gezet en laten gebeuren. De overname en vernietiging van het geld worden succesvol bevorderd, terwijl de plannen om het monetaire systeem te digitaliseren om technologische controle over de burgerij te krijgen, in uitvoering zijn. En ja, de moord op vele miljoenen, en zelfs miljarden, wordt nagestreefd door de heersende klasse, en gebeurt al voor onze ogen, want de technocratische controle over de maatschappij is al in zicht. Als het om machthebbers en regeringen gaat, geloof dan niets, vertrouw niets, en stel alles in vraag, schrijft Gary D. Barnett.

Niets is duidelijker voor ieder kritisch denkend mens dan Mencken’s beoordeling van de gemiddelde Amerikaan, en in feite de gemiddelde mens wereldwijd. Hoewel het soms zo lijkt, is dit niet te wijten aan een algemeen gebrek aan inherente intelligentie bij de massa, ook al zijn de normale intellectuele vermogens in de loop der tijden aanzienlijk verzwakt. Dit is te wijten aan de doelbewuste afstomping en indoctrinatie door toedoen van de staatsactoren, zodat de meesten vandaag noch de wens, noch het vermogen hebben om kritisch na te denken. Dit is een direct gevolg van het bezit van en de controle over het hele schoolsysteem, en natuurlijk van de controle over alle massamedia, die niet alleen bepalen wat er aan het publiek gepresenteerd zal worden door alle mainstream nieuwsorganen, maar ook alle pogingen censureren van degenen die bereid zijn om eerlijk verslag te doen van geschiedenis, politiek, en belangrijk nieuws in tegenstelling tot het valse staatsnarratief. Dit is een travestie.

  Europol voorziet straatgeweld zoals in Latijns-Amerika

De aanwijzingen voor dit gebrek aan inzicht, deze blinde onwetendheid van elke waarheid of gezond verstand, is op zijn zachtst gezegd onthutsend, en is één, zo niet het belangrijkste aspect van een volledig verlies van rede, logica en kritisch denken bij de massa. Dit verschijnsel is altijd duidelijk geweest in de menselijke samenleving, maar niet op het niveau dat we vandaag de dag zien. Dit is zeker een gepland resultaat geweest van langdurig regeringsbeleid, maar in deze moderne tijd heeft het gebrek aan enig vermogen om de waarheid te onderscheiden geleid tot de mogelijkheid van universele slavernij aan de staat. Ja, steeds meer mensen stellen vragen bij sommige van de duidelijke leugens en bedrog, maar tot nu toe hebben zij, als het grootste deel van de maatschappij, de aanval niet tegengehouden. Beseffen dat de dingen niet zijn zoals ze lijken, maar niets wezenlijks doen om het bloedbad te stoppen, heeft veel weg van een diepgewortelde en verterende apathie bij de bevolking in het algemeen.

Deze houding van de velen is aanvaardbaar voor de heersende machten, want zelfs als het volk zich enigszins vragen stelt, maar toch te bang of te afhankelijk is om voor zichzelf op te komen tegen een tirannieke regering en haar meesters, dan zullen alle inspanningen van de weinigen die er wel voor kiezen om van mening te verschillen, opgeslokt worden door de massale onverschilligheid. Bovendien, zij die werkelijk terugvechten, zij die weigeren bevelen te gehoorzamen, zij die de kwaadaardige staat uitschreeuwen en ontmaskeren voor wat zij werkelijk is, zullen gemakkelijke doelwitten zijn, daar zij slechts enkelen zijn die een grote minderheid vormen.

Voortdurend wordt er op aangedrongen om positief nieuws te melden en te beweren dat “wij aan de winnende hand zijn,” terwijl in feite de agenda’s van de staat met volle kracht doorgaan, zelfs in deze zogenaamde omgeving van “wakker worden”. Wakker worden betekent meer dan aanvaarden dat de dingen niet zijn zoals ze lijken, en dat de leugens evident zijn; het betekent dat met het meer ontwaken voor de realiteit dat de mensheid wordt klaargestoomd voor slachting en slavernij, de velen massaal en zonder toegevingen moeten terugduwen om de machtigen te stoppen met het veroveren en controleren van de wereld. Daarom is individueel bewustzijn de sleutel, want groepsdenken, politieke remedies en collectivisme kunnen de beesten die de heersende elite zijn en hun corrupte en verdorven handlangers in regeringen alleen maar voeden.

  De mensen worden wakker! 2023 was het jaar dat samenzweringstheorieën feiten werden

Het grootste wapen van de staat tegen ons allen is de enorme propagandamachine van de mainstream media, die tot taak heeft de massa’s gewone mensen te temmen door middel van angstzaaierij, leugens, bedrog, en verdeeldheid. Dit was alleen mogelijk door de bevolking dommer te maken, terwijl het grootste deel van de maatschappij voor zijn overleving afhankelijk van de staat werd gemaakt. Dit is in de loop van de tijd zo ver gekomen, dat Mencken’s oordeel, dat meer dan 80% van de bevolking door het leven gaat zonder ook maar één originele gedachte te hebben, gestaafd is. Houd het volk dom en afhankelijk, en controle wordt elementair. Een deel van dit proces is de vernietiging van de correcte geschiedenis, de eliminatie van de band met alle anderen, de afbraak van morele en traditionele waarden, en het mijden van iedereen die niet in de lijn van het narratief van de natiestaat ligt; dit veroorzaakt massale verdeeldheid onder de meestal niet-denkende meerderheid.

Om de vrijheid te herwinnen of te redden, wordt het op een gegeven ogenblik verplicht voor de mensen om afstand te nemen van de massakudde, en als individuen te denken en te handelen; met andere woorden, de volle verantwoordelijkheid op zich te nemen voor het eigen welzijn en dat van het gezin. Dit is in de maatschappij als geheel nooit echt gebeurd, behalve in meer kleine en unieke situaties, of op momenten dat het niet anders kon. In dit stadium van het spel is het duidelijk dat zelfs de meest stompzinnigen begrijpen dat dit de enige beschikbare oplossing is om ook maar enig gevoel van vrijheid te behouden. Kan iets van deze omvang werkelijk gebeuren? Het kan eigenlijk wel, want ook al zijn de meesten meelopers, en hebben ze de sterken nodig om hen te motiveren om meer zelfvoorzienend, onafhankelijk en ontwaakt te worden, en ook al wordt deze houding gedreven door een groter aantal individuen die het oneens zijn dat ze het huidige getij van totalitaire controle kunnen keren, de mogelijkheid blijft bestaan.

  Wat is precies die "Great Reset" waar men het steeds over heeft?

De tegenstrijdigheid is hier duidelijk, maar het volgen van de weinige verlichten uit zelfbehoud in het streven naar vrijheid kan leiden tot een sterker zelfgevoel in plaats van een afhankelijkheid van de onwetende collectieve menigte. Dit is een betere weg. Normaal moet een totale ramp toeslaan voordat de massa terugvecht, en dan is het meestal te laat om de koers te veranderen. Dit leidt tot een gewelddadige revolutie in plaats van de vreedzame afbraak van het heersende orgaan, gewoon doordat de massa weigert zich te schikken. Wanneer gewelddadige revolutie het antwoord van het volk op tirannie wordt, is een meer onderdrukkend en wreed bewind, vaak militair gestructureerd door de krijgswet, het resultaat. Dit moet ten koste van alles vermeden worden, zodat de staat zijn valse gezag niet met nog barbaarsere en strengere middelen kan terugwinnen.

Als de geschiedenis een leidraad is, gaan wij in de nabije toekomst zeer moeilijke tijden tegemoet. Men kan alleen maar hopen op een vreedzame opstand, waarbij het volk dat massaal als individu optreedt, weigert zich in een leven van slavernij te laten leiden door deze hofleveranciers van dood en verderf, die ervoor gekozen hebben het eigendomsrecht over de mensheid op te eisen.

“Het verstandigste in de wereld is het uit te roepen voordat men gekwetst wordt. Het heeft geen zin om te roepen nadat u gewond bent; vooral niet nadat u dodelijk gewond bent. Men spreekt over het ongeduld van het volk; maar gezonde historici weten dat de meeste tirannieën mogelijk zijn geweest omdat de mensen te laat in beweging kwamen. Het is vaak van essentieel belang een tirannie te weerstaan voordat zij bestaat.” ~ G.K. Chesterton, Eugenics and Other Evils: An Argument Against the Scientifically Organized State


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

De komende moord met voorbedachten rade op miljarden: Een 21e eeuws complotVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHuis van beroemde Duitse zangeres binnengevallen op verdenking van valse “vaccinatie”-kaart – Zij vecht terug (Video)
Volgend artikelRusland op het punt “uitgeput te raken” in Oekraïne, zegt Britse spionchef
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

17 REACTIES

  • Favoriet antwoord van een narcist, de andere; Dat weet ik al allemaal al!!
   Vallen 5 minuten later op hun bek want ze wisten het niet.

  • Hoi Reneetje,

   Ik haal er juist veel plezier uit dan meer simpele vragen te stellen in plaats van einde gesprek. Ik zeg dan altijd prima. Mijn favoriete simpele vraag is ”Wat vind je er van dat de ECB biljoenen aan Euro’s heeft geprint en er zoveel mee heeft gekocht? Ik vind dat oneerlijk omdat jij en ik er voor moeten werken en steeds armer worden”. Een andere is, als ik een moeilijke beslissing moet nemen vraag ik meerdere mensen die verschillende invalshoeken vertellen & delen. Als ik de media lees zie bijna altijd maar een (1) antwoord en / of verklaring. Dat kan geen toeval zijn. Hoe zie jij dat.
   Geloof je echt het Ukraine verhaal? Heb je wel eens die claims van de Russen gezien mbt de (neo) nazi’s? Ik wel en was geschokt om te zien dat ze gelijk hadden. Azov battallion was de bekendste, allemaal lichamen vol met hakenkuizen etc. Schokkend en dat zit in het Uki leger. Nog erger was dat er meer zijn. Zoals het Aiden battallion. Kijk zelf maar. Ik vind het heel erg want mijn familie heeft geleden onder de nazi;s en nu moet ik ze steunen met belasting betalen. Hoe zie jij dat.

   Ik kan wel even doorgaan maar je snapt het punt. Pak die lui verbaal aan en laat ze maar zeggen. Die discussie ga ik niet aan. Elk punt dat je maakt maakt je sterker. Of ze lopen boos weg en kan je ze lachend nog wat naroepen of zlef weglopen en lachend ook wat zeggen. In mijn ervaring veel sterker dan meteen stoppen met spreken. Vandaag weer een deukje geslagen in het Russen zijn monsters narratief op het werk. Had slechts

   Leer prychologische spelletjes spelen en je omgeving beinvloeden op een positieve manier. We worden al op en negatieve manier pychologisch beinvloed. Je kan leren hoe het werkt. Doe dat en je kan een paar mensen in je omgeving ombuigen.

   Groeten,
   Hugo

  • Het is ook zó absurd wat er gaande is..ik kan me voorstellen dat een niet wappie er niet in mee gaat. Wij beginnen dan ook met de hoge gasprijs en het nieuwe energie contract. En vervolgens dat alles in de winkels veel duurder geworden is..

 1. Wat is er mis met gewone mensen, ze doen geen kwaad, ze houden van elkaar, zorgen voor elkaar, ze hebben de gewone zorgen, zijn gelukkig bespaard gebleven van zware tegenslagen, helpen een naaste, werken hard, zijn tevreden, en sterven rustig en tevreden…

  • Nee hoor mensen waren over het algemeen klootzakken de meesten hebben net als de zogenaamde, dictators(regering instanties), zogenaamde Moordenaars(de doctoren en zorg+bejaardenhuizen+hospice), hebben de meesten mensen om ons heen ook hun maskers laten vallen.
   Narcisme reageert al heeeeeel lang op alle fronten en een narcist is een gevoelloos harteloos bedweeter van een mens.

   • In huidige scholen worden bijna iedere leerling omgevormd tot een narcist. Op scholen wordt enkel de linkerhersenhelft gestimuleerd, de gehele maatschappij is gericht op de linkerhersenhelft. Een narcist heeft dan ook een zeer zwakke rechterhersenhelft. Kenmerken van een dominante linkerhersenhelft: het rechtlijnige denken en alles stap voor stap doen. Alles moet netjes en opgeruimd zijn. Meer gericht op het verleden, dan de toekomst. Alles moet gepland worden in een agenda. Het abstracte en theoretisch denken, regels zijn regels, denken in woorden, leren in regelvorm, volgens het boekje leren. Altijd op tijd zijn, alles volgens de voorgeschreven methodes doen. Beschikt over een grote woordenkennis. Sterk in verbaal uitdrukken, zich zelf op de voorgrond willen plaatsen, doen alsof zij alles beter weten. Andere minder vinden, dan zich zelf.

  • Ze zijn de nuttige idioten, die straks als eerste afgeschoten worden door dictators als die de boel overnemen. En voor de sterken die weerstand bieden, zal het dan des te moeilijker zijn om de vrijheid voor allen te herwinnen.

 2. Vrijwel niets is zoals het lijkt zodra je serieus iets gaat onderzoeken. De waarheid proberen te benaderen kan zeer complex zijn, zeker in combinatie met deugdelijke bewijsvoering.De waarheid is eindeloos reproduceerbaar staat onwrikbaar en is nooit te koop. Dit maakt dat corrupte overheden de waarheid zoveel mogelijk proberen te onderdrukken en te vervangen door leugens en desinformatie.

 3. Ze zijn de nuttige idioten, die straks als eerste afgeschoten worden door dictators als die de boel overnemen. En voor de sterken die weerstand bieden, zal het dan des te moeilijker zijn om de vrijheid voor allen te herwinnen.

 4. Het staatsnarratief heerst.

  Oke wat doe je ertegen?
  Je weet het.
  Je doet nergens aan mee, wat je niet bevalt.
  Dat ben ik, altijd al geweest, van jongs af aan.

  Helpt het in het grote plaatje?
  Nee, want ik ben alleen de opstandige.
  Voel ik me er goed bij?
  Ja, lang leve de dwarsklepel.
  Dat meen ik.

  In mijn directe omgeving word ik genomen zoals ik ben.
  Iemand die heel bewust in het leven staat.
  Die je niets aanleunt, zonder tot op de bodem uit te leggen.

  Ik ben een belangstellende, die men weleens net iets teveel toevertrouwd.
  Aangezien ik geen roddel ben, brief ik nooit iets door aan anderen.

  Ik schend niemands vertrouwen.

  Ben geïnteresseerd in wat anderen bezig houd.
  Tijdens de covid crisis, heb ik door mijn gedrag, heel wat te horen gekregen.
  Door mijn vragen, heb ik anderen de weg naar de alternatieve waarheid van het regeringsnarratief kunnen wijzen.

  Ik kwam tot het besef, dat ik niet alleen een denkend mens ben.
  Velen met mij zijn dat.

  Zo ontstond los van elkaar meer verzet.
  Nu zie ik in mijn directe omgeving, zowel maatschappelijk als politiek het verzet rijzen.

  Hoe het verder zal gaan?
  Geen idee.

  Regeringen zijn machtig, door voorkennis.
  Dat mist het individu.

  Stukje bij beetje komen we meer van hun mensonwaardige plannen te weten.

  Stukje bij beetje kunnen we ertegenin gaan.

  Geschiedenis blijft zich herhalen.
  De rijken en daardoor de machtigen, zijn de “niet denkenden”‘

  De gewone normale bevolking, heeft door de dagelijkse zorg en het gepaard gaande werk, minder tijd om te denken.
  Ze zijn er echter beter in als bovegenoemde “niet denkende”.

  Hun leugens en bedrog moesten de massa op een dwaalspoor brengen.
  Daar hebben ze liederlijk in gefaald.

  Ze stomen door.
  Ze moeten wel.
  Ze zijn betrokken bij de grootste misdaad ooit.

  De denkende mensen, maken het hun moeilijk.
  Daarom wringen ze zich in allerlei bochten, om ermee weg te komen.

  Lukt ze dat?
  Ja, degenen die het hoogst in de piramide vertoeven, laten hun slaven en lakeien er voor opdraaien.

  Het is nooit anders geweest.
  Dat geeft de geschiedenis, vervalst of niet aan.
  Wat ze geleerd hebben is niets.

  De strijd tussen rijk en arm.
  Tussen denkende en niet denkenden.

  Het zal zich tot in eeuwigheid blijven herhalen.

  Tenzij ze het deze keer zo goed hebben gedaan dat alles eindigd.

  • Ik stel mij soms de vraag “is het niet beter gewoon niet zelf meer na te denken en alles te geloven” dan het tegenover gestelde te zijn want dat doet soms veel pijn zoals buiten gesloten worden omdat je niet in hun wereldje leeft en daarin mee doet. Dus wordt ik gemeden gelijk de pest dus het is zoals het is.

  • Dat is het antwoord op de vraag: hoe komt het dat de Linksen en de kerksen en de burgelijken zo dom zijn, en nu alvast oefenen voor ‘Wir haben da nicht gewusst…..”?

 5. “Vergeet niet: NL is christelijk; en christelijken hebben de moraal en overtuiging van macht is van God; RK het minste gereformeerden het meesten. Wat zelfs de gereformeerden aftopt: de art.31 gekkies. Maar–ofschoon laag in aantal: zij streven ernaar de profane wereld te beheersen.

  Zie Friesland; die zitten in alle besturen, vanaf sociale instituten tot en met gemeente besturen, en zijn zo corrupt als de pest.
  het is daarom, dat ons nep koninklijk huis zo gaarne naar de kerk in leeuwarden gaat….minste kans op demonstraties.
  Het is ook daarom, dat zoveel landverrades protestant waren in 40-45; en nu alweer; het is ook daarom, dat die gekkies denken dat plitici en overheden niet kunnen liegen….

  Dit is NL 2022……

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in