Deze verklaring van het hoofd van de Britse versie van de CIA – MI6 dus – zegt meer over de pathetische status van de Britse inlichtingendienst dan over de militaire vooruitzichten van Rusland in Oekraïne, schrijft Larry Johnson.

Neem bijvoorbeeld deze bewering:

Richard Moore, hoofd van de Geheime Inlichtingendienst (SIS), bekend onder de naam MI6, schatte ook dat er tot nu toe ongeveer 15.000 Russische troepen gedood waren in zijn oorlog in Oekraïne, en voegde eraan toe dat dat “waarschijnlijk een voorzichtige schatting” was.

Een schatting? In godsnaam. Inlichtingendiensten doen “schattingen” wanneer zij geen harde inlichtingen hebben. U weet wel, in plaats van zich op werkelijke feiten te baseren. Voor de nieuwelingen op het gebied van inlichtingen die de tijd nemen om dit te lezen, wil ik proberen u enig inzicht te geven in de instrumenten waarover een professionele inlichtingendienst moet beschikken.

Ten eerste zijn er beelden van bovenaf, d.w.z. foto’s, genomen door satellieten en vliegtuigen (waaronder drones), die ambulances kunnen tellen die de doden en gewonden wegslepen. Er moeten ook foto’s zijn van nieuwe graven op militaire begraafplaatsen. Dat kan arbeidsintensief zijn, maar daarom hebben de Britten en de Verenigde Staten het laatste decennium duizenden analisten in dienst genomen. Er zouden ook beelden moeten zijn van Russische veldhospitalen. Het moet geen moeilijke taak zijn om het aantal brancards te tellen dat in en uit die inrichtingen gaat.

Ten tweede zijn er onderschepte signalen-SIGINT. Zeker is dat Russische commandanten doden en gewonden aan het hoofdkwartier rapporteren. Het VK en de VS, met dank aan GCHQ en NSA, beschikken zeker over de technische middelen om die communicaties te onderscheppen, te ontcijferen en te vertalen. Dit soort informatie levert geen “schattingen” op. Nope. Het levert echte cijfers op.

Zelensky is op zoek naar Anne Frank... om haar naar Bakhmut te sturen... niet Auschwitz

Ten derde, ter bevestiging van dit verzamelen aan de hogere kant, is er de sociale media. De Oekraïense sociale media staan vol met foto’s van rijen nieuwe graven voor pas gesneuvelde soldaten.

Tot nu toe heb ik nog geen vergelijkbaar materiaal van Russische zijde gezien. Rusland is geen totalitaire staat. Russen hebben mobiele telefoons en de mogelijkheid om foto’s te nemen en tekstberichten naar vrienden en familie te sturen. Waar zijn de foto’s van de 15.000 dode Russen? Als u foto’s heeft van Russische begraafplaatsen die vollopen, laat het me dan weten.

Weet u wat een ander woord is voor “schatten?” Gissen! Inlichtingendiensten gissen wanneer zij geen harde inlichtingen hebben. De ongegronde bewering van Richard Moore dat Rusland uitgeput raakt en een fantastisch aantal slachtoffers maakt, is onverantwoordelijk.

Moore geeft de echte reden voor deze onzinnige bewering over Russische slachtoffers verderop in het Reuters stuk:

ASPEN, Colorado, 21 juli (Reuters) – Het Russische leger zal waarschijnlijk in de komende weken een soort operationele pauze in Oekraïne inlassen, waardoor Kiev een belangrijke kans krijgt om terug te slaan, zei de Britse spionnenchef donderdag.

Richard Moore, hoofd van de Geheime Inlichtingendienst (SIS), bekend als MI6, schatte ook dat er tot nu toe ongeveer 15.000 Russische troepen gedood waren in zijn oorlog in Oekraïne, en voegde eraan toe dat dat “waarschijnlijk een conservatieve schatting” was. “Advertentie – Scroll om verder te gaan

“Ik denk dat ze op het punt staan uitgeput te raken,” zei Moore, die het Aspen Security Forum in Colorado toesprak, en eraan toevoegde dat het Russische leger het de komende weken steeds moeilijker zou krijgen om manschappen en materieel te leveren.

“Zij zullen op de een of andere manier moeten pauzeren, en dat zal de Oekraïners kansen geven om terug te slaan.”

Bijna vijf maanden nadat Rusland Oekraïne is binnengevallen, hoopt Kiev dat westerse wapens, vooral raketten met een groter bereik zoals de Amerikaanse HIMARS die Kiev de afgelopen weken heeft ingezet, het in staat zullen stellen om de komende weken een tegenaanval uit te voeren en door Rusland bezet gebied te heroveren.Advertentie – Scroll om verder te gaan

Moore onderstreepte dat Oekraïne moet laten zien dat de oorlog te winnen is – zowel om het hoge Oekraïense moreel te behouden als om de vastberadenheid van het Westen te versterken nu de bezorgdheid over Europese energietekorten tijdens de komende winter toeneemt.

“Het is, denk ik, voor de Oekraïners zelf belangrijk dat zij laten zien dat zij in staat zijn terug te slaan. En ik denk dat dat heel belangrijk zal zijn voor hun blijvend hoog moreel,” zei Moore.

Is Moore werkelijk zo dom? Er zijn volop video’s op de Oekraïense sociale media van politie die burgers opjaagt en hen dwingt zich in het leger aan te sluiten. Er zijn ook video’s van eenheden Oekraïense soldaten in de Donbass die hun wapens neerleggen en weigeren bevelen op te volgen die volgens hen een gegarandeerd doodvonnis zijn.

De Oekraïense komiek geeft niet om zijn volk - Hij heeft liever dat zij hun leven opofferen voor zijn arrogantie en waanideeën

Hier is een recente video van soldaten van de 36e Mariniersbrigade van de Oekraïense strijdkrachten die klagen dat de officieren van de brigade hun kameraad hebben doodgeslagen. Let wel, geen van hen draagt wapens, noch dragen zij trots hun uniform. U noemt dit “hoog moreel”.

Aangezien Richard Moore deze opmerkingen gemaakt heeft op het Aspen Instituut in Colorado, moet ik vragen – is hij high? Is hij naar één van de plaatselijke marihuanawinkels gegaan en heeft hij daar wat krachtige ganja gekocht voordat hij zijn opmerkingen maakte?

Op een gegeven moment moeten de belastingbetalers in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten eisen dat hun respectieve inlichtingendiensten ophouden met het uitvoeren van beïnvloedingsoperaties tegen hun eigen mensen en beginnen met het werk te doen waarvoor zij overbetaald worden.


Copyright © vertaling 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Ruslands leger, ooit krakkemikkig, is modern en dodelijkVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe gewone man wil niets van de waarheid weten: Daarom regeert het staatsnarratief
Volgend artikelBiden heeft “Covid,” Witte Huis zegt dat het niet uitmaakt hoe hij het gekregen heeft, want iedereen krijgt het
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

5 REACTIES

 1. Grootspraak is alleen om gelden los te peuteren om een verloren zaak nog proberen te willen winnen, tegen alle feiten in. Bij een oorlog sneuvelen aan beide zijdes altijd militairen, maar als 1 partij constant blijft verliezen in mankracht, materieel en grondgebied. Is het heel onlogische dat de regenpartij dan grotere verliezen zou lijden dan de verdedigde partij die telkens meer en meer land kwijt raken.

 2. Laat ze eerst maar wat zeggen over die slachtpartij in Irak tegen een zwak leger, en de bombardementen op burgerdoelen. VS en VK.
  Laat ze eerst maar volop gaan vertellen dat de burgers van de Sovjetunie in de tweede wereldoorlog de Duitsers hebben verslagen en daarmee Nederland hebben bevrijd. 123 miljoen dode Sovjetburgers in WO2. De VS hebben op eigen bodem niets meegemaakt dat daar op lijkt. Wel hebben ze vele doden overzee gemaakt. Wapenhandel is groot geld.

 3. De leugens blijven regeren
  Trap er niet in
  Kijk naar ons eigen land dat is veel belangrijker van het geen hier onder onze neus plaats vind
  en wij alles voor zoete koek slikken automaten verdwijnen
  straks niet meer cass betalen
  Aldi met gezichtherkenning bet waar of niet waar ik let op en ga bepaalde zaken mijden wij moeten kontakt blijven betalen
  Wees niet te makkelijk met de pas

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in