Op een Instagram-foto onthult de EU-Commissie hoe zij Europa ziet in het post-Corona tijdperk. Een verdere stimulering van de immigratie maakt deel uit van het streven om Europa nog “kleurrijker” te maken.

Op social media heeft een bericht van de Europese Commissie een ware shitstorm veroorzaakt. Onder de hashtag #NextGenerationEU wordt op Instagram reclame gemaakt voor de volgende langetermijnbegroting van de EU van 1,8 biljoen euro, die moet worden gebruikt om een post-Corona Europa op te bouwen.

Foto via Instagram

Instagram-gebruikers roepen op tot uittreding uit EU

“Together, we can shape the world we want to live in“ (“Samen kunnen we vorm geven aan de wereld waarin we willen leven”). Maar blijkbaar is er duidelijk verschil tussen de Europese Commissie en de burgers wat betreft de wereld die moet worden vormgegeven. Veel lezers merken kritisch op waarom er geen “autochtone” Europeanen – d.w.z. wat sommige van de Instagram-gebruikers waarschijnlijk nog steeds als Europeanen beschouwen – op de foto waren afgebeeld.

Ook de roep om uittreding uit de EU klinkt steeds luider in de commentarensecties, met DEXIT, IREXIT, ILATEXIT, GREXIT en ROEXIT kreten.

Stop de propaganda

Velen eisen ook dat de voortdurende propaganda in de naam van “diversiteit” eindelijk moet worden gestopt. Zij merken op dat blanken, of Europeanen van westerse herkomst, blijkbaar de enige bevolkingsgroep zijn die ongestraft, openlijk en consequent mag worden gediscrimineerd.

Slechts één dag na het bericht voelde de EU-Commissie zich genoodzaakt te reageren. Zij was bedroefd over het grote aantal negatieve reacties vanwege de huidskleur van de vader en het kind. De Europese samenleving is immers divers en dat is een sterk punt van Europa, dat zij in de post wilden laten zien en vertegenwoordigen.

Wij betreuren het een aantal negatieve reacties te zien die gebaseerd zijn op de huidskleur van de vader en het kind die in dit bericht zijn afgebeeld. De Europese samenleving is divers. Dat is een sterk punt van Europa, en dat willen we in onze berichten laten zien. Wij tolereren geen racistische of xenofobe opmerkingen op onze pagina. Zie de link naar ons moderatiebeleid voor sociale media in onze bio.

Met zoveel gevoeligheid van de kant van de EU is het bijna verbazingwekkend dat zij nog steeds de – volgens de moderne linkse ideologie – achterhaalde term “vader” gebruiken en niet reeds het moderne en progressieve “ouder”.

Vluchtelingenleugen gebarsten: EU-Commissie dringt aan op massale hervestiging van migranten

De nieuwe IKEA-catalogus: Vaarwel Zweden - van het verlies van stukje spiritueel vaderland

4 REACTIES

  1. Je ziet het ook in de reclames. Nu zelfs twee vaders, de een blank en de ander zwart met een kind. Moet niet erger worden. Propageren van diversiteit en homo samenlevingen. Ik ben daar voor beide sterk tegen. Ik voel mij als hetero steeds meer achtergesteld en gediscrimineerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here