© Lennart Meri Conference / Flickr (CC BY-NC-ND 2.0)

De ideeën waarmee Brussel en Berlijn de door henzelf veroorzaakte energiecrisis willen oplossen, tonen aan hoezeer de machthebbers alle realiteitszin verloren hebben. Er bestaat geen twijfel meer over dat de energie- en gascrisis, die niet alleen in Europa dreigt maar voor iedereen al voelbaar is geworden, inmiddels onvermijdelijk tot een echte crisis in de winter zal leiden. In plaats daarvan bereiden de politiek en de media de bevolking van de EU voor op een “totale economische oorlog”. Men zou bijna willen zeggen dat het jammer is dat het Berlijnse Sportpaleis er niet meer staat, want het zou een passend decor zijn voor de verklaringen van minister Habeck, EU-leidster von der Leyen en al die andere politici die de mensen momenteel voorbereiden op allerlei ontberingen in de totale economische oorlog, bericht Anti-Spiegel.

De gevolgen van het beleid van de EU

Reeds een woningbouwcoöperatie in Saksen heeft de warmwatervoorziening beperkt, ook al is het op het ogenblik zomer. Wat zal er in de winter gebeuren?

Een woningbouwvereniging heeft hier nu op gereageerd. Lars von Lackum, het hoofd van LEG, het op één na grootste onroerendgoedbedrijf van Duitsland, heeft zich hierover uitgesproken, en Der Spiegel heeft er verslag van gedaan. Volgens het rapport is het volgende wat de Duitsers in de winter te wachten staat:

“Een extra trui aantrekken binnen uw eigen vier muren is misschien niet genoeg, vervolgt Lackum. “Er zal waarschijnlijk nog een warme wollen deken nodig zijn”.
De LEG baas riep op tot een wettelijke mogelijkheid om de temperaturen meer te verlagen dan voorheen. Marktleider Vonovia had eerder deze maand al aangekondigd dat het gas wilde besparen en daartoe het verwarmingsvermogen in veel van zijn flats ’s nachts wilde verlagen.”

Het wordt koud in de winter, niet alleen buiten, maar ook binnen. En aangezien gas en energie ook ontbreken voor de economie, zullen veel bedrijven waarschijnlijk (tijdelijk?) hun deuren sluiten. Voeg daarbij een Corona lockdown, die de mensen die nog een baan hebben dwingt om in hun koude huizen een thuiskantoor in te richten, en de “winterromantiek” is perfect.

  Poetin en Xi zijn wereldstaatsmannen terwijl de westerse elites de echte bedreiging voor de wereldvrede blijken te zijn

Afstemmen op een totale economische oorlog

De LEG baas zei ook:

“Ik geloof dat het in de huidige oorlogssituatie aan de bevolking in Duitsland duidelijk moet worden gemaakt dat afzien nu aan de orde van de dag is”.

Dat Duitsland in oorlog is met Rusland, dat Duitsland zich in een “oorlogssituatie” bevindt, is nieuw voor mij. Vanuit het oogpunt van het volkenrecht is dit echter reeds het geval, zoals blijkt uit een deskundigenrapport van de wetenschappelijke dienst van de Bondsdag van half maart, maar de Duitse politici hebben tot nu toe vermeden deze uitspraak te doen.

In 2014 heeft president Steinmeier in zijn functie als Duits minister van Buitenlandse Zaken de basis gelegd voor de situatie van vandaag, want hij ondertekende toen als garant de overeenkomst tussen de Maidan-oppositie en president Janoekovitsj, en de Maidan-radicalen verscheurden die slechts enkele uren later en pleegden de Maidan-coup, die op alle punten in strijd was met de overeenkomst. Steinmeier zweeg hierover in plaats van te protesteren en te weigeren de Oekraïense coup-regering te erkennen. Vandaag zien wij het resultaat.

Zelfkritiek is echter niet zijn ding; in plaats daarvan bezweert ook Steinmeier de Duitsers tot soberheid. Der Spiegel schrijft:

“Het gaat hier “niet alleen om het grondgebied van Oekraïne”, zei Steinmeier. “Het gaat om de gemeenschappelijke grond, in dubbele zin, van onze waarden en onze vredesorde.” Maar deze waarden verdedigen en ervoor opkomen betekent ook bereid zijn om “gevoelige nadelen te aanvaarden”, benadrukte de bondspresident. “Zijn wij daar klaar voor? Dat is de vraag waarvoor wij allen staan – vandaag en in de komende dagen, weken en maanden.””

Het zou nog niet te laat zijn…

Het is nog niet te laat om de catastrofe die in de winter dreigt af te wenden, of althans te verzachten. De EU zou de sancties kunnen opheffen die de bevolking en de economie van Europa het meeste pijn doen. Het zou de problemen met Nord Stream 1 kunnen oplossen, Nord Stream 2 kunnen inschakelen, Polen kunnen dwingen de Yamal pijpleiding te heropenen en Oekraïne onder druk kunnen zetten om zijn pijpleiding weer op volle capaciteit te brengen (details over de pijpleidingen vindt u hier).

  De voortdurende waanideeën van Generaal David Petraeus

Maar dit wordt niet gedaan. In plaats daarvan schept de Duitse Minister van Economische Zaken, wiens voornaamste taak het eigenlijk is de Duitse economie te beschermen, er genoegen in steeds meer nieuwe beperkingen op het gasverbruik uit te vaardigen, maar die zullen de situatie niet veranderen.

Sparen voor Europese solidariteit

De EU-Commissie van Uschi von der Leyen is nog gekker. Zij kondigde aan dat alle EU-staten in solidariteit 15 procent gas zouden moeten besparen, maar dit stuitte onmiddellijk op verzet. Het resultaat was dat er een compromis werd uitgewerkt waarin de 15 procent besparingen worden genoemd, maar dat zo vol staat met uitzonderingen voor verschillende landen dat het nauwelijks effect zal hebben. Bovenal is de invoering van besparingen er niet verplicht in gesteld, maar moeten de regeringsleiders daartoe besluiten. Velen van hen zullen daar echter niet mee instemmen.

Laten we Hongarije als voorbeeld nemen, dat gewoon een nieuw langetermijncontract met Gazprom heeft gesloten en geen problemen heeft met gas of hoge gasprijzen. Denkt u serieus dat Hongarije in de winter gas zal geven aan andere landen die zelf Russisch gas vaarwel hebben gezegd? Ik ben nu al benieuwd naar deze komende twisten.

Ook sprookjesverteller Habeck begint nu pas in te zien dat zijn gewauwel over Europese solidariteit, dat inhoudt dat je in geval van nood gas moet geven aan andere landen, behoorlijk dom was. Habeck bedoelde natuurlijk dat andere landen Duitsland moeten bijstaan als het dankzij zijn beleid krap wordt.

Maar andere landen zien dat anders en nu heeft Oostenrijk zich daarop beroept en aangekondigd dat het gas uit de opslagplaats in Haidach zou kunnen afkolven. Hoewel de opslaginstallatie tot het Duitse gasnet behoort, bevindt zij zich in Oostenrijk. Beieren, dat vanuit deze opslagplaats bevoorraad wordt, vindt dit niet grappig.

Medvedev trolt de Europese politiek

  Voormalig CIA-officier onthult mogelijk motief voor drone-aanval op het Kremlin

De voormalige Russische president Medvedev houdt zich op zijn Telegramkanaal al enige tijd met zeer duidelijke woorden niet meer in over het beleid van de EU. Op 26 juli schreef hij daarop:

“Het hele huidige Europese beleid tegenover Rusland is een walgelijke cocktail van arrogante lompheid, puberaal infantilisme en primitieve domheid.
Eerst kondigden zij het voornemen aan om Rusland streng te straffen voor het beschermen van lijdende volkeren en het veiligstellen van zijn belangen op lange termijn. Zij hebben besloten, zoals gewoonlijk, de Russische economie aan stukken te scheuren, het Russische geld van de energie-export af te snijden en harde sancties op te leggen aan alles wat brandt. Zet ‘m op!!
Het kan hun niet schelen dat Europa een grote industrie en een ontwikkelde landbouw heeft en dat de burgers van de EU in warme huizen met warm water willen wonen. Het voornaamste is dat de Russen lijden.
Dan opeens schrikken zij… Zij hebben zich herinnerd dat de winter niet is afgeschaft en dat alternatieve voorraden van gas, olie en steenkool kostbaar of gewoon onrealistisch zijn. Zij beseften hoe moeilijk het is om op drie stoelen te zitten. Volgens het motto van wij helpen Oekraïne en schaden Rusland, maar wij zijn ook niet vies van onze eigen economie en bevolking ten gronde te richten.
Al met al heeft dit niet goed uitgepakt. De geel-blauwe hysterie heeft een hevige diarree veroorzaakt van angst dat zij zullen doodvriezen in hun koude flats en uit hun bevroren ramen zullen kijken naar de zinkende industrie. De Europese slimmeriken stellen echter een beproefd middel tegen de diarree voor: meer wapenleveranties aan het Kievse regime en oorlog tot het bittere eind. Al goed. Spoedig zal de koude komen…”


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Neem NU voorzorgsmaatregelen: De winter van ellende staat voor de deur!Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelZe brengen COVID terug… en deze keer is het permanent
Volgend artikelVaccinschade Narcolepsie bij Duitse minister van Volksgezondheid Lauterbach?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

21 REACTIES

 1. En nu maar hopen dat t min 50 wordt in heel europa . Kijken hoe veel mensen er wakker worden . En dat t niet kan geloof ik niet .. ze kunnen t ook laten regenen . Dussuhhhhhh kom maar op . Ik gooi nog een blokkje hout in mn allesbrander . En ik denk dat ik dat blokje van te voren eerst ff lekker insop met tectielverf

   • Tectiel: is net als bitak; spuit/smeer je op de onderkant van je auto; brand als de hel.

    Nee, je kan het niet op de onderkant van duitse ijders smeren….
    ————————-
    Ik gebruik gewoon plastic als het hout beetje nat is….wekt prima…

 2. Pffff… “I don’t care”. Zero solidariteit met Duitsland.
  Vier jaar geleden werd Duitsland uitgebreid gewaarschuwd.
  https://youtu.be/nu57D9YcIk0
  En nu zouden wij, die ons gas elders duurder kopen, moeten delen om die Duitse dommeriken hun economie in stand te houden?
  Berlijn zal gewoon een pact moeten sluiten met Moskou, en dus een luid en duidelijk “NEEN” zeggen aan Washington. Dat kan Berlijn niet, de Duitsers staan er alleen voor. Punt.

 3. Misschien kunnen die overbetaalde mislukkingen met hun arrogante tronies een nieuw wetsvoorstel indienen betreft de jaargetijden schaf herfst winter en lente af zodoende blijft het hele jaar door dan zomer wat een geweldig idee is dit het is echt om te huilen

 4. Wat ik werkelijk niet begrijp is dat de bevolking dit eindeloos blijft ondergaan. Waarom laten wij ons al jaren onderdrukken door dit tuig in den Haag en Brussel. Zij kijken op ons neer, wanen zich heer en meester over ons horigen. De middeleeuwen zijn nooit voorbij gegaan. Waarom komen we niet massaal in verweer? Dit kan toch niet zo doorgaan? ik wordt er moedeloos van, ECHT. Ik wil leven in vreugde, ik wil geen oorlog, Ik wil ook wel 8.5% meer loon. Geloof me, deze mensen die ons regeren moeten weg, zulk een domheid mogen we niet tolereren.

  • Wat ben je van plan er zelf aan te doen, al stappen ondernomen met gelijkgestemden?
   De meeste mensen vinden dat “ze” het moeten oplossen, maar wie is “ze”??
   Verder hebben die klote Duitsers zelf die links-groene DDR-teringzooi gekozen en wie zijn reet verbrand moet zelf op de blaren zitten.

 5. Ik heb als Europees burger nu iets besloten, ik geef mijn stem niet meer aan iemand in het Europees Parlement, ben het nu zo zat en vooral boos om wat daar allemaal gaande is, zonder de inbreng van wij, de burgers, 1 stem minder het is maar iets heel kleins maar je kunt toch iets doen, beter dan meegaan in die corrupte bende !

 6. Wij hebben een Nexit /Bexit partij nodig. Dit is echt niet normaal that er geen partij bestaan om dit op een democratische manier te bewerkstelligen

 7. Weg met die arrogante wef smeerlappen in Brussel en in de overige west Europese regeringen. Allen lopen aan de hand van Schwabber. Het volk moet lijden en zij zelf zitten lekker bij de warme kachel.
  De idioterie van de krankzinnige sancties. Nooit zullen zij Rusland op de knieën krijgen. Het is pure hoogmoed en het opvolgen van de walgelijke usa politiek. De deep State ziet in Rusland olie, gas en heel veel grondstoffen. En daar gaat het dat tuig om. Europa wordt door usa bewust naar de donder geholpen. En het klootjesvolk slaapt nog steeds.
  Europa moet samen met Rusland een sterk continent opbouwen ipv alles af te breken. Maar dat mag niet van Juncker Sam. Hun wereldheerschappij is over, alleen willen ze dat nog niet beseffen. Ook daar geldt hoogmoed komt voor de val.
  Arm volk dat met zulke krankzinnige lijders ( geen leiders) opgescheept zit.

 8. Ja ik vind het geweldig een afgepeigerde hoer Van Lyeden bijnaam Ursela de WEF hoer loop op haar laatste krachten zij begint uit te zien of ze onder een wals is gekomen maar nee hoor zij is aan het door liggen van de vele WEF personen die over haar kruipen.

 9. Er gaat NL gas naar Italie en Mofrikana.

  Beiden konden gewoon betalen in Roebel; niks aan de hand en normaal.
  Zij MAAKTEN hun eigen problemen.

  GEEN NL GAS MEER NAAR DE OF ITALIE!!!!!

  Ik hoop dat het de strengste winter wordt ooit!
  Dan valt ook electriciteit in woonwijken uit–electrische kachels vreten veel….
  ================================================================
  Zij steunden een nazi regime dat 14.000 plus moorden pleegden: dit is de prijs!

 10. “The issue today is the same as it has been throughout all history, whether man shall be allowed to govern himself or be ruled by a small elite.” – Thomas Jefferson

 11. In de 2e wereldoorlog hebben de Russen ons ook bevrijd met 21 miljoen doden!
  Als dank stuurd de Nederlandse regering na jarenlang pesten met sankties nu stingerraketten af tegen de Russen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in