Foto ter illustratie: Ajay Suresh, Wikimedia Commons, CC BY 2.0

De sancties tegen Rusland drijven West-Europa steeds meer in een hoek. Iedereen heeft het over de gascrisis – maar de mensen worden niet voorbereid door de regering. Integendeel: zij worden met vage geruststellingen misleid. De tijd van sussende woorden is nu voorbij. Het is zover: er dreigt een bevoorradingsnoodsituatie van onvoorstelbare omvang. Vertrouw niet op anderen, en zeker niet op de Oostenrijkse kanselier Nehammer, die alcohol of psychotrope medicijnen aanraadt. Het is meer dan tijd om u voor te bereiden op een noodsituatie. De aanbeveling van Wochenblick: zoek uw toevlucht niet in alcohol, maar neem voorzorgsmaatregelen! schrijft Wochenblick.at.

Volg in geen geval het infantiele advies van kanselier Nehammer op, “Dan blijft er denk ik niets anders over dan alcohol en psychotrope drugs“. Wij raden u ten zeerste af uw toevlucht te nemen tot alcohol en andere verdovende middelen! U moet op uzelf vertrouwen en voorbereid zijn in geval van een crisis. Verslavingen maken crisissituaties des te moeilijker; wie rookt of drinkt, zou er goed aan doen met deze gewoonten te minderen, zodat hij zich in geval van crisis met een helder hoofd op de eerste levensbehoeften kan concentreren!

Voedsel – noodvoorraden

Neem voorzorgsmaatregelen: zorg ervoor dat u voldoende voedsel in voorraad heeft. Hieronder vallen houdbare levensmiddelen zoals rijst, deegwaren, houdbare sauzen en suikers, havermout en graanvlokken, die u bijvoorbeeld in graanbakken kunt bewaren om gedurende een langere tijdsperiode te bewaren. Het is belangrijk om noodvoorraden te hebben die ook beschikbaar zijn in praktische voorzorgsdozen of noodvoorraaddozen. Om ervoor te zorgen dat u in geval van crisis nog genoeg te eten hebt, moet u ook koffie, melkpoeder, thee, koek, jam, boter en brood inslaan, ook volkorenbrood.

  Vijf dingen die u nu moet doen om voorbereid te zijn op een natuurlijke of door de mens veroorzaakte ramp

Watervoorziening

Vergeet niet om water in te slaan. Zorg er daarom voor dat u voldoende drinkwater bewaart. U zult het ook nodig hebben om thee of koffie te zetten. Om het water te zuiveren en het te beschermen tegen bacteriën en virussen, gebruikt u een waterfilter. Waterzakken zijn geschikt om water in te bottelen en op te slaan; ze houden water een goede maand goed.

Koken zonder elektriciteit

Er zijn hier genoeg tips om zonder elektriciteit te koken. In het ideale geval hebt u thuis al een houtskoolgrill waarmee u buiten kunt koken. Zorg voor een voldoende voorraad houtskool en hout.

Groenten en fruit

Met een dehydrator kunt u nu groenten en fruit bewaren om gezond te blijven eten. Iedereen die de gelegenheid heeft om zijn eigen groenten te verbouwen, doet er goed aan om voldoende proviand in te slaan voor het komende seizoen. Dan zult u volgend jaar ook kunnen genieten van vers geoogste groenten. U kunt ook verse groenten en fruit bewaren en er in de winter van genieten.

Alternatieve verwarmingsmethoden

Schaf alternatieve verwarmingsmiddelen aan om uw huis warm te houden. Als u de mogelijkheid hebt voor een houtkachel, verwarm dan met hout. Zorg ervoor dat u er genoeg van in voorraad hebt. Als u thuis geen kachel hebt, zijn er andere verwarmingsmogelijkheden, of het nu gaat om gas of hout, of zelfs petroleum om warm te blijven. Veel mensen weten het nut van theelichtkachels al jaren te waarderen. Ze zijn betrekkelijk gemakkelijk en goedkoop zelf te maken (Wochenblick berichtte hier).

Stroomvoorziening op korte termijn

Voor acute stroomvoorziening voor gewone huishoudelijke apparaten kunt u verlichting krijgen met een draagbare noodgenerator. Voor de voeding van grotere huishoudelijke apparaten, zoals koelkasten of diepvriezers, is een stroomgenerator die op benzine werkt praktisch.

  Zelensky - Een dictator in een drugsroes: Eerst een kernoorlog, dan het wereldkampioenschap voetbal

Zorg er ook voor dat u voldoende geneesmiddelen voor u en uw gezin in huis hebt. Als u huisdieren hebt, neem dan ook voedsel voor hen in voorraad.

Het zinkende schip

De regering heeft verzuimd het volk eerlijk voor te lichten. In al die maanden van toekijken hebben de zwart-groene regering en haar handlangers van de SPÖ en de NEOS verzuimd voorzieningen te treffen voor het komende koudeseizoen. Nu worden zelfs de noodreserves aangesproken en zo worden de laatste restjes olie nog voor de winter opgebruikt.

Men moet in geen geval geloven dat deze heren Oostenrijk van een catastrofe zullen redden. Zij schuiven de verantwoordelijkheid liever af op de EU en zien zichzelf waarschijnlijk als passagiers in dit zinkende schip. Vertrouw dus niet op de politieke actoren – maar neem zelf de zorg op u!


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

HONGERSNOOD DOSSIER

Wat is uw plan om de ergste wereldwijde voedselcrisis in ons bestaan door te komen?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe nieuwe “Engelen des Doods”: Medische beroepsbeoefenaren kunnen zich niet beroepen op onwetendheid
Volgend artikelDe schokkende waarheid over de wereldwijde ontvolkingsagenda
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

30 REACTIES

 1. Dit artikel maakt mijn ochtend.

  Wat voor luxetroel heeft dit geschreven?

  Hoe leefden mensen100 jaar geleden?
  Geen koelkast of wat voor electronische apparatuur dan ook, koffie en suiker was luxe en gelukkig geen medicijnen van de pharmaffia. Zeker dat laatste: ZORG DAT JE NIET (MEER) AFHANKELIJK BENT VAN DE PHARMAFFIA!!!!!!

  • Koffie kan als ruilmiddel dienen. Een boer heeft zelf eten genoeg, maar bijvoorbeeld geen koffie, dus dat neemt hij graag als ruilmiddel aan. Ook wordt aangeraden sigaretten en alcohol als ruilmiddel in te slaan. Niet om zelf te gebruiken, in die zin is het advies van Nehammer schadelijk, maar helemaal weggooien wil ik het niet, omdat het als ruilmiddel kan dienen.

   • Mijn 2cents > als er geen voedsel in de winkel is en mensen hebben door dat jij wel “iets” in voorraad hebt, dan komen ze het halen. En jij zelf zult het niet meer nodig hebben. Het diermens zal elkaar vernietigen voor eten omdat hun hersenen niet voor zichzelf kan zorgen.
    Dieren wel, maar mensen niet.
    Dus, “mondje dicht en snaveltjes toe… slaap lekker.”

    • Zwijgen is altijd het beste. Laat je kinderen ook niet teveel weten over je voorraden en waar die verborgen zijn. Zij kunnen per ongeluk alles verraden.
     Daarom heb ik ook twee opslagruimtes. De ene is moeilijk te vinden, amper toegankelijk en de kinderen weten er niets van behalve als ze heel goed zouden zoeken maar ik heb hen er nog niet over gehoord. Hij komt nooit ter sprake. De tweede is wat gemakkelijker te bereiken en daar haal ik voorraad uit voor in mijn kasten als dat eens nodig is.
     Dus mochten er plunderingen komen dan is alleen de tweede te vinden als men goed zoekt.

     • Hoop ik dat het ergens buiten het huis ligt. Vroeger staken de dievenbendes het huis in brand.
      Het is maar historie, maar toch.

      Nee, niet zeggen,lol.

 2. Honderd jaar geleden leefde de mensen inderdaad erg sober
  Wat er in het artikel ook staat nood generator die op benzine werkt voor je koelkast en vriezer
  Hoe met deze benzine prijzen
  Geschreven met een goede bedoeling maar erg onwerkelijk
  Ik woon in het buitenland op een berg in de Campo
  Ik heb geen koelkast of vriezer geen tv geen computer geen muziek installatie geen douche alleen een chemisch toilet
  Geen water uit de kraan geen wasmachine
  Geen auto wel twee zonnepanelen
  Wel groenten in de Campo water in tanks hout en gelukkig was het mogelijk om internet te hebben
  Maar werkt 90 procent van de tijd ook niet echt goed
  bellen gaat ook vrij moeilijk maar maakt niet uit
  Ik vraag me af hoeveel mensen dit zouden kunnen om zo te leven
  Ik hou me hart vast als dit allemaal echt gaat gebeuren in de toekomst
  Ik ben voorbereid want ik leef al jaren zo
  Tot grote ontsteltenis van de familie
  Maar we zullen zien wie hier nu de domste is
  Nog ff een leuke anekdote
  Laatst vroeg een van me zussen hoe het nu ging met de was machine in heb er geen ik zei nou goed hoor werkt prima
  Waarop ik haar een foto stuurde van mijn teil en borstel waar ik mijn kleren was haha

  • Gaaf!

   Hier ook steeds meer terug in de tijd.
   Gistere heeft de oude koelkast het begeven.
   Vandaag maken we een diep gat om te koelen. (de nieuwe apparaten zijn geheid al voorzien van de op afstand door de criminelen te besturen technieken)

   Mijn grootouders hebben 2 wereldoorlogen meegemaakt.
   Was destijds grappig hoe ze hun hele leven voorraden aanhielden. Nu ga ik wat zij op voorraad hadden ook maar wat opsparen.

   • Van preppers overal ter wereld kun je veel leren.
    In Nederland is men jarenlang te verwend geweest.
    Degenen die altijd al arm waren staan er nu het beste voor, die doen al jaren zonder.
    De tot armoe vervallende middenstand zal het het moeilijkst krijgen.
    Interessante tijden, ik zie het wel zitten hoor. Ben niet zo op luxe gesteld. Heb een kluizenaarsmentaliteit en zie overal kansen om te kunnen overleven. Als ik niet overleef is het ook best, heb niets te verliezen.

  • Zo zag mijn jeugd er in de ’50-’60 ook uit in NL, staat nog in mijn geheugen gegrift. De opgroeiende bevolking vanaf ’70 heeft geen weet en vanaf die jaartallen zullen de mensen grote moeite hebben om met “primitieve” middelen te moeten leven.
   Het zou slim zijn om een waterpomp te graven, met het handje pompen wel te verstaan. ALLES met het handje, niet afhankelijk van brandstoffen en EL. Zonder water ben je nergens.

  • “Laatst vroeg een van me zussen hoe het nu ging met de was machine in heb er geen ik zei nou goed hoor werkt prima
   Waarop ik haar een foto stuurde van mijn teil en borstel waar ik mijn kleren was haha”

   Savage !
   Lol

  • Leuk je verhaal. Ik woon ook in de campo. Water uit de berg stroom van de zon.. mn familie denkt ook dat ik gestoord ben.. haha.wacht maar😅

  • Prachtig, ik heb zelf een tijdje in de woestijn tussen Jordanië en Saudi Arabia geleefd. Ik kookte ook op een houtvuurtje. Mensen denken dat er in de woestijn geen hout te vinden is (stronken, zitten ondergronds) of helder zuiver water,(ook ondergronds onder rotsen), maar als je weet waar je zoeken moet, gemakkelijk te vinden. Ik waste ook net zo als jij, geen enkel probleem. Verder leefde ik ook erg sober. Maar er kwam veel volk langs, locals Bedouin , om een praatje. Nachten lang ouwehoeren bij het kampvuur. Overdag hield ik me bezig met verzamelen, hout en eetbare zaken. Ik had het gevoel echt “mens” te zijn. Het heeft me sterk gemaakt. Gelukkig leef ik nu op het platteland, straks gaat het gevaarlijk worden in de stad, als er echt honger gaat komen gaan de mensen in paniek elkaar te lijf.

   • Beste Mensen

    Dan vluchtend trekken die Stads mensen richting het Platte land
    Upsss wat werd er nou per ongeluk gezegd ?
    Sorry
    Niet zo best …..
    Dus alsnog goed opbergen Uw eerste levens behoeften
    Weest op Uw hoede

    Dank U

    • Aanvulling
     Zelf word er niks ….
     Dus nergens iets van aan of uit getrokken
     Als er iets staat te gebeuren
     Dus
     Als het lot het zo heeft bepaald
     Dan kan men daar donder op zeggen
     Maar dat gaat geheid gebeuren
     Vandaar
     Laat maar gebeuren wat gebeuren moet
     Nergens op voorbereiden
     Voorzorgsmaatregelen staan gelijk aan voorbedachte Rade
     Zo lokt men dus onheil tot zich

     Dank U

 3. https://www.telegraaf.nl/nieuws/694864490/181-mensen-uit-afghanistan-in-nederland-aangekomen

  De ellende is al binnen, 181 deze keer, een vliegtuig vol, betaald met ons gezamelijk noodpotje… en met welke andere reden dan het vervangen van de eigen bevolking, het opzettelijk creëren van burger oorlog.

  Europa heeft helaas een ramp nodig om zaken terug in orde te brengen, en voor de aanhangers van Schwab’s great reset zal er na de reset geen ruimte zijn, enkel in de bomen.

 4. Gaaf!

  Hier ook steeds meer terug in de tijd.
  Gistere heeft de oude koelkast het begeven.
  Vandaag maken we een diep gat om te koelen. (de nieuwe apparaten zijn geheid al voorzien van de op afstand door de criminelen te besturen technieken)

  Mijn grootouders hebben 2 wereldoorlogen meegemaakt.
  Was destijds grappig hoe ze hun hele leven voorraden aanhielden. Nu ga ik wat zij op voorraad hadden ook maar wat opsparen.

  • Nederland is te vochtig om geen vacuum geseald voedsel te bewaren. Glazen potjes kunnen kapotvriezen in een winter zonder verwarming. Blikken ook, al zit daar nog wat rek in, als het tenminste ouderwetse blikken zonder lipje zijn. Maar die ouderwetse blikken kun je bijna al niet meer kopen. Het zal niet meevallen allemaal.
   Ben blij dat ik oud ben en mijn leven heb gehad, heb wel te doen met de jeugd van tegenwoordig.

   • Vroeger hadden ze ook geen verwarming.
    Wel weckpotten en een kelder.
    Nu geen kelder, maar misschien iets voor de kruipruimte?

 5. Best grappig eigenlijk: we gaan armoede tegemoet en toch importeert men lui die een huis krijgen en voedsel…..het mooie is dat je weet waar er altijd eten te halen is…

 6. we gaan armoede tegenmoed ,we moeten vanalles uitzoeken om te overleven ,maar hoor hier niemand zeggen ,we gaan organiseren en deze psychopaten proberen te stoppen en dit in het belang van kinderen en kleinkinderen ,die we altijd overbeschermd hebben en nu aan hun lot overlaten,straf vind ik dat

  • Inderdaad Marly, die strijdvaardigheid mis ik ook. Zij zijn met weinig, wij met velen.
   Maar zolang wij het druk hebben met overleven (door wat zij gecreeerd hebben), zijn zij veilig…

 7. Aanvulling
  Zelf word er niks ….
  Dus nergens iets van aan of uit getrokken
  Als er iets staat te gebeuren
  Dus
  Als het lot het zo heeft bepaald
  Dan kan men daar donder op zeggen
  Maar dat gaat geheid gebeuren
  Vandaar
  Laat maar gebeuren wat gebeuren moet
  Nergens op voorbereiden
  Voorzorgsmaatregelen staan gelijk aan voorbedachte Rade
  Zo lokt men dus onheil tot zich

  Dank U

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in