Foto ter illustratie.

Nu de brandstofprijzen dreigen te verdrievoudigen, overweegt de EU rantsoenering van gas in het gehele blok. Problemen in verband met de oorlog in Oekraïne hebben ertoe geleid dat er geen gas meer door de Nord Stream 1 (NS1)-pijpleiding stroomt en dat de gasprijzen in heel Europa binnenkort zullen verdrievoudigen, schrijft Ethan Huff.

Om te voorkomen dat wat onvermijdelijk een grootschalige catastrofe voor de Europese economie zal worden, bespreken EU-ambtenaren naar verluidt het rantsoeneren van brandstoffen als volgende stap in hun impasse tegen de Russische president Vladimir Poetin, die eerlijk gezegd op alle fronten aan de winnende hand lijkt te zijn.

Mocht de NS1 pijpleiding nooit meer op gang komen wegens problemen met een belangrijk onderdeel van de motorturbine, dat door de sancties in Canada vastzat, dan staat West-Europa in de komende maanden een totaal verlies van energie te wachten.

Tot nu toe hoorde het publiek alleen maar simpel nieuws over deze problemen. Nu echter worden de gevolgen van het falende politieke leiderschap omgezet in torenhoge gasprijzen en nu de mogelijkheid van gedwongen rantsoenering.

Uit een recente opiniepeiling blijkt dat meer dan 60 procent van de Duitse burgers vreest dat er deze winter niet genoeg gas zal zijn om te gebruiken, vooral omdat sommige mensen voorraden zullen aanleggen en zullen hamsteren wat zij kunnen voordat de prijzen in 2023 verdrievoudigen.

Duitsers beginnen te “zweten” nu zij beseffen dat er deze winter geen gas voor verwarming beschikbaar zal zijn

In de ontwerpmaatregelen van de EU wordt voorgesteld de verwarming van openbare en commerciële gebouwen te beperken tot 19 graden Celsius, wat koud genoeg is om binnenshuis extra lagen kleding te moeten dragen.

  Scott Ritter: Hoe een rondreis door Rusland me liet zien dat propaganda de werkelijkheid in de hoofden van Westerlingen verdraait

Ook particuliere huishoudens worden aangemoedigd hun thermostaat één graad lager te zetten, een voorstel dat ook al in februari werd gedaan, vlak nadat Rusland Oekraïne was binnengevallen.

“Nu handelen kan de gevolgen van een plotselinge onderbreking van de bevoorrading met een derde verminderen,” staat in het ontwerpvoorstel, eraan toevoegend dat “iedereen nu gas kan besparen.”

Hoe meer mensen het voorstel vrijwillig naleven, zo staat verder in het document, “des te minder is er behoefte aan verplichte beperkingen voor de industrie.”

Ondanks de inspanningen om voorrang te geven aan het gebruik van gas voor ziekenhuizen en huishoudens, verklaren de verslagen dat de individuele lidstaten nog steeds de mogelijkheid zullen hebben om gas over te hevelen naar andere toepassingen, indien zij dat wensen.

Het zal, met andere woorden, een wedloop razernij worden van Europese landen die vechten en wedijveren om elke druppel gas die zij te pakken kunnen krijgen voordat het allemaal op is.

Wat aanvankelijk slechts een mogelijkheid van gastekorten was, wordt deze winter snel een zekere realiteit, naarmate de patstelling tussen de NAVO en Rusland langer duurt. En het is duidelijk dat Duitsland en zijn bondgenoten aan de kant staan die zal lijden, niet Rusland.

Uit een opiniepeiling van Der Spiegel blijkt dat 63 procent van de Duitse bevolking nu vreest voor een tekort aan gas voor de verwarming deze winter. Bij de vrouwen ligt dat percentage nog hoger, namelijk rond de 67 procent.

Bovendien is men alom bezorgd dat, zelfs als er genoeg gas beschikbaar is om iedereen te bedienen, het voor velen te duur zal zijn om het zelfs maar te gebruiken.

  Met de culturele en sociale teloorgang van het door de VS bezette Europa is Rusland nu de belichaming van de Europese waarden en cultuur geworden

“Tegen 2023 zullen de afnemers van gas moeten rekenen op afbetalingen die minstens verdrievoudigd zijn,” aldus Klaus Müller, hoofd van het Duitse federale netwerkagentschap.

Nu de realiteit zich begint af te tekenen, geven sommigen in de Duitse regering eindelijk toe dat zij misschien met Rusland zullen moeten samenwerken in plaats van een offensieve houding tegen het land te blijven aannemen – vooral omdat die houding alleen maar gebakken lucht is, aangezien Duitsland en de NAVO geen echte onderhandelingsfiches hebben in dit spel van politiek poker.

“Het onuitgesproken besef is dat de hernieuwbare energie-fantasie ontmaskerd is voor haar broosheid en nutteloosheid bij het vervangen van een op fossiele brandstoffen gebaseerde economie,” merkte een commentator op Breitbart News op.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Duits “gasnoodplan”: Nu wordt zelfs Brussel nerveusVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBREAKING: Russische geografische doelstellingen “zijn veranderd” in Oekraïne
Volgend artikelWist u dat Rusland de oorlog in Oekraïne nog steeds aan het verliezen is?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

 1. Rusland gaf gisteren al te kennen wel weer te zullen leveren.
  En van Trutten &Co straks de verwarming laag zetten op straffe van Brussel.

 2. Betaal in roebel en er is geen probleem. En hef die sancties op.
  Maar dat gaat de EU nooit doen.
  Wij moeten het doen. Die ondemocratische europese commissie moet weg.

 3. Eens leugenaars en bedriegers altijd leugenaars en bedriegers.

  De idioten zullen er zelf niets van lijden.
  Bovendien zijn deze crises georkestreerd.

  Rusland wil gas leveren.

  Weer een plan v.d. great reset door het riool, waar het overigens thuishoort.

  Nu de greendeal nog volledig op de schop en de krankzinnigen kunnen afdruipen in hun donkere spelonken, met hun zwartgalligheid.

  E-id slopen.

  De gewone man en vrouw mogen de kolen uit het vuur halen.
  Evenals na W.O.2 de wereld weer opbouwen.

  De hoog in de piramide verschansten kunnen na het opschudden van de rust, weer plannen maken voor het volgende debacle.

 4. Dit is een vrijwillig gekozen energie “crisis”, zelf gekozen en zelf veroozaakt. Er is geen tekort aan energie, maar ze veroorzaken er een omdat dit politiek goed uitkomt. Als dit nu eens tot de mensen zou doordringen…

 5. Schaf een petroleumkachel aan of een houtkachel, in een houtkachel kan je ook al jou afval papier van reclame folders/kranten tot verpakkingspapier/karton en kartonnen dozen in opstoken. Geeft wat meer as, maar levert wel warmte op. Doe ik al jaren als alternatief voor hout. Zou je al je afval papier en karton versnipperen en dan nat maken tot papiermachee. Dan kun je er briketten van maken voor de winterdag. Dit kan ook met al je tuinafval en je groente en fruitafval en je oude koffiefilters met koffiedrap erin deze laten drogen en in de winter opstoken. Mijn gas verbruik is van 1600 kuub terug gevallen tot onder de 50 kuub per jaar. Deze 50 kuub verbruik ik met douchen en koken.

 6. Er is een oud gezegde ga nooit in de clinch met mensen die je nodig hebt, vernietig nooit u zelf, iets wat Europa volop doet, al jaren lang.
  Zij die alles plannen en beslissen, met hun grote wedde, zullen hoe dan ook niets tekort komen, hoe duur ook, op het einde van de maand, sparen ze gewoon iets minder, de gewone man is de klos.
  Zelfs ons houtkacheltje willen ze verbieden, ze kunnen het met de politie, komen weghalen, nooit doe ik het weg, in het Noorden bestaat er reeds een taks, voor brandhout, dat buiten gestockeerd wordt, niet te bevatten toch. Europa heeft ons niets goed gebracht, dan taksen, hoge prijzen, en massa’s migranten, die het beter hebben dan degene die ervoor, ongewild, moeten betalen.

  • Ëen taks voor bandhout? Waar? Hoeveel?
   Goede houtkachel kost ongeveer 300.
   Betalen de bio centrales ook die taks?

   benzine /gas prijzen maken voor het vuilnis van Brussel en Den Haag niets uit.
   In Brussel krijgen ze 14.000 plus per maand, plus heleboel extra’s.
   Zij hebben trouwens trouw gezworden aan Brussel, NIET aan NL.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in