Na een maand van mislukte pogingen om de Russische verdedigingslinies te bereiken, zit Oekraïne vast. De Oekraïense strijdkrachten zijn niet eens in staat om de veiligheidszone vóór de Russische linies over te steken. Het lang gepropageerde tegenoffensief, gelanceerd onder druk van Washington en de NAVO, is ongetwijfeld mislukt. Omdat het enorme verliezen heeft veroorzaakt zonder noemenswaardige winst, verandert het Oekraïense leger nu van tactiek, schrijft Bernhard.

Gisteren twitterde de secretaris van de Oekraïense Nationale Veiligheids- en Defensieraad, Oleksiy Danilov, in het Engels en Russisch:

In deze fase van actieve vijandelijkheden vervullen de Oekraïense strijdkrachten hun belangrijkste taak – de maximale vernietiging van mankracht, uitrusting, brandstofdepots, militaire voertuigen, commandoposten, artillerie en luchtverdedigingstroepen van het Russische leger. De afgelopen dagen waren bijzonder vruchtbaar. Nu is de oorlog van vernietiging gelijk aan de oorlog van kilometers. Meer vernietiging betekent meer bevrijding. Hoe effectiever het eerste, hoe meer het tweede. We handelen kalm, verstandig, stap voor stap.

Vannacht heeft het Oekraïense leger meer raketten afgevuurd op de stad Donetz en op de regio’s Belgograd en Koersk in Rusland.

Uitputtingsoorlog is natuurlijk wat Rusland de afgelopen twaalf maanden heeft beoefend door systematisch Oekraïense troepen te vernietigen, vooral artillerie en wapenvoorraden langs de frontlinie en diep in Oekraïne. Wanneer beide partijen een uitputtingsoorlog voeren, zoals in de Eerste Wereldoorlog, zal de partij met de meeste middelen meestal winnen. In dit conflict is dat zonder twijfel de Russische kant.

Het Oekraïense leiderschap ontkent dit feit ten zeerste:

Clash Report @clashreport – 9:12 UTC – 5 jul 2023

Oleksandr Syrskyi, bevelhebber van de grondtroepen van Oekraïne:

  Drs. E. Michael Jones: "De oorlog in Oekraïne eindigt in 2023 en de Russen gaan winnen"

Het tegenoffensief verloopt volgens plan. Het commando verzekert dat Bakhmut bevrijd zal worden, en de verliezen van de Russen zijn 8-10 keer hoger dan die van de Oekraïners.

De afgelopen maanden heeft de Russische kant tien keer meer artilleriemunitie afgevuurd dan de Oekraïense. Rusland voert ook een speciale tegenartilleriemissie uit die Oekraïense artilleriesystemen vernietigt.

In moderne oorlogsvoering veroorzaakt artillerie ongeveer driekwart van alle verliezen. Het werkelijke aantal doden en gewonden aan Oekraïense kant ligt daardoor ongeveer 10 keer hoger dan aan Russische kant. De eerste keer dat ik hierover schreef was in mei 2022. Het thema ging door tot december en meer recentelijk.

Syrsky zal dit waarschijnlijk weten, maar hij moet liegen om het moreel van zijn troepen niet onder het vriespunt te duwen.

Voor een echte uitputtingsoorlog zou het Oekraïense leger zich moeten terugtrekken om verdedigingslinies op te bouwen en om vervolgens te proberen alles tegen te houden wat de Russen besluiten op hen af te sturen. Er is nog geen teken dat Oekraïne dat doet.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Lavrov: “De weg van de Europeanen doet denken aan het begin van de Tweede Wereldoorlog”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelKievs strijdkrachten lijden meer menselijke en materiële verliezen tijdens tegenoffensief (Video’s)
Volgend artikelDe VN heeft een schokkend verraderlijk plan bedacht voor wereldheerschappij
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

  1. Tsjonge jonge valt er nog te trekken aan dat paard…
    En staat de Zopiroshka Centrale in de fik? Ik ruik niets hier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in