Reeds eerder is verslag uitgebracht over de gedragscode van de EU ter bestrijding van desinformatie, die de Commissie van de EU enkele dagen geleden heeft aangescherpt. Maar daar houdt het verhaal niet op, want bij de presentatie van de EU-censuurcode werden nog meer interessante verklaringen afgelegd. Maar omdat het artikel hierover al erg lang geworden is, heb ik besloten om een apart artikel te schrijven over de uitspraken die op de persconferentie gedaan zijn, schrijft Thomas Röper.

Het Russische nieuwsagentschap TASS bracht het onderwerp onder mijn aandacht, omdat de Westerse media begrijpelijkerwijs niet berichtten over de EU-censuurcode. Aangezien alles wat TASS meldde waar bleek te zijn en te vinden is op de site van de EU-Commissie, waarnaar ik in het artikel heb gelinkt, vertaal ik hier het TASS-verslag over wat er op de persconferentie is gezegd. Na de vertaling zullen wij voorbeelden bekijken om aan te tonen dat dit geen uitspraken waren van een verwarde EU-vertegenwoordigster, maar dat wat zij eist reeds een realiteit is in de EU.

Begin van de vertaling:

Vice-commissaris van de EU stelt EU-staten voor media te blokkeren die “de nationale veiligheid in gevaar brengen

De tweede versie van de gedragscode van de Europese Commissie ter bestrijding van desinformatie is ondertekend door 34 onlineplatforms

De vice-voorzitster van de Europese Commissie, Vera Jourova, die verantwoordelijk is voor Waarden en Transparantie, riep de EU-landen op om permanent na te gaan of bepaalde media een bedreiging vormen voor de nationale veiligheid en ze zo nodig te blokkeren zonder te wachten op besluiten van de EU. Zij zei dit op donderdag in Brussel bij het beantwoorden van vragen van journalisten op een persconferentie over de nieuwe gedragscode van de EU ter bestrijding van desinformatie.

“Wij hebben besloten tot ongekende sancties op EU-niveau tegen media die ik niet eens media zou willen noemen. RT en Spoetnik zijn slechts werktuigen van het Kremlin,” zei Joerova.

“Ik ben van mening dat de EU-staten het recht hebben conclusies te trekken dat de media een bedreiging voor de nationale veiligheid vormen, en dat zij op hun niveau beslissingen kunnen nemen zonder te wachten tot de EU sancties oplegt. Zo hebben de Baltische staten gehandeld, door bepaalde [Russische] tv-zenders te verbieden op grond van hun eigen beoordeling. Ik ben van mening dat alle EU-landen in het kader van de informatieoorlogsvoering voortdurend moeten nagaan of bepaalde media een bedreiging vormen voor de nationale veiligheid. Dit moet niet door de EU worden beslist, maar door de lidstaten,” aldus Jurowa.

  Ook dat nog: Nu moeten we miljarden aan "annuleringskosten" betalen aan Pfizer

De tweede versie van de door de Europese Commissie gepresenteerde anti-misinformatiecode is vrijdag ondertekend door 34 onlineplatforms, waaronder het door Rusland verboden Meta, Google, Twitter, TikTok, Microsoft en anderen.

De code verplicht de online-operatoren om inhoud die als desinformatie wordt beschouwd op te sporen, te demonteren en te verwijderen, ook op het niveau van de algoritmen. De bepaling van wat desinformatie is, moet gebeuren door een uitgebreid netwerk van “onafhankelijke feitencontroleurs” (Fact Checkers), waarbij de Europese Commissie de gebruikers uitgebreide mogelijkheden biedt om berichten te markeren die zij als desinformatie beschouwen. Bovendien zal een task force worden opgericht om toe te zien op de naleving door de internetplatforms van deze EU-code.

Einde van de vertaling

Censuur in de Baltische staten

In de Baltische staten, waar deze EU-commissaris zo lovend over sprak, is het slecht gesteld met de persvrijheid voor Russische of andere media die kritisch staan tegenover de verhalen van het Westen.

Lang vóór de huidige gebeurtenissen in Oekraïne heeft Estland in december 2019 alle journalisten die voor Spoetnik werkten met strafvervolging gedreigd als zij niet vóór 1 januari 2020 ontslag namen. De andere Baltische staten hebben tot soortgelijke maatregelen hun toevlucht genomen. In Letland werden in december 2020 journalisten gearresteerd en hun huizen doorzocht en computers in beslag genomen omdat zij voor Russische media werkten. In februari 2021 werden in Letland 16 Russischtalige televisiestations gesloten, en in maart 2021 werden daar nog meer Russischtalige televisiestations doorzocht en gesloten. Dit alles gebeurde niet in China of Rusland, maar in landen van de EU, waar zogenaamd persvrijheid bestaat.

Dit waren slechts voorbeelden, men kan doorgaan met de lijst van censuurmaatregelen in de EU die al lang voor de Russische interventie begon bestonden, zij het de problemen die RT in het VK had, zij het de weigering om Russische journalisten in Frankrijk en het VK te erkennen, de classificatie van RT als een buitenlandse agent in de VS, de problemen die RT in Duitsland al voor februari 2022 had, enzovoort.

  Gelekte EU-documenten tonen aan dat het controversiële migratiepact van de VN bindend is

En ook toen de EU-Commissie eind februari 2022 per decreet RT en Spoetnik verbood, waren de Baltische staten er snel bij. Op 28 februari heeft Litouwen twee Russische tv-zenders verboden, nadat het land op 25 februari al zes Russische en Wit-Russische tv-zenders had verboden. Op 1 maart heeft Letland twee Russische tv-zenders verboden, nadat het op 24 februari al drie Russische tv-zenders had verboden en op 25 februari één Wit-Russische en twee Letse Russischtalige tv-zenders.

In de Baltische staten, waar een zeer grote minderheid van etnische Russen woont, zijn de Russische en Russischtalige media bijna volledig verboden.

Hoe valt dit te rijmen met de zogenaamd heilige persvrijheid en vrijheid van meningsuiting in het Westen?

Italië

RT-DE berichtte over een artikel in het Italiaanse dagblad La Verità van 17 juni. Het ging over een schandaal dat in Italië de krantenkoppen haalde.

Volgens het artikel berichtte het meest gelezen dagblad in Italië, “Corriere della Sera”, op 5 juni onder de kop “Poetins netwerk in Italië: dit zijn de influencers en opiniemakers die propaganda voeren voor Moskou” over vermeende Russische propagandanetwerken in Italië die de Italiaanse geheime dienst aan het licht had gebracht.

Toen de ophef zich opstapelde, ontkende de inlichtingendienst en gaf het desbetreffende document vrij waarover de krant had bericht. Maar dit maakte de zaak alleen maar erger, want het document onthulde twee alarmerende feiten tegelijk: ten eerste, dat de geheime dienst politiek gemotiveerd te werk ging, en ten tweede, dat de krant delen van het artikel vrij had verzonnen. Zelfs de NAVO-vriendelijke Italiaanse on-linekrant Atlantico Quotidiano berichtte hierover.

In Italië woedt nu een debat over de methoden die de geheime dienst gebruikt om Italiaanse dissidenten hard aan te pakken en over de manier waarop grote Italiaanse kranten berichten verzinnen om te gebruiken in de informatieoorlog tegen Rusland. Aangezien ik hier niet alle details kan weergeven, raad ik u aan het artikel van RT-DE te lezen als u de site van RT-DE via VPN of andere trucs kunt bereiken ondanks de censuur van de EU.

  Europese Unie ondergaat een 'enorme conservatieve verschuiving' nu het publiek mislukt globalistisch beleid afwijst: Rapport

Duitsland

Ook in Duitsland wordt de lucht voor kritische stemmen steeds ijler. Alina Lipp, die uit de eerste hand verslag uitbrengt vanuit de Donbass, riskeert in Duitsland tot drie gevangenisstraffen wegens haar afwijkende mening over de gebeurtenissen in de Donbass, haar account (en zelfs dat van haar vader) zijn reeds opgezegd, en Duitse aanklagers hebben zelfs geld dat abonnees aan haar geschonken hebben, in beslag genomen.

De Duitse mainstream media zijn een mediacampagne tegen Alina en mij begonnen, waarin ook nogal schaamteloos tot censuur wordt opgeroepen, waarbij de campagne momenteel vooral tegen Alina gericht is. Er gaat bijna geen dag voorbij zonder dat zij in sommige Duitse media “de propagandiste van Poetin” genoemd wordt.

En Alina is zeker niet de eerste met wie dit gebeurd is. De meesten van ons herinneren zich nog hoe KenFM eerst in de media werd aangevallen vanwege zijn afwijkende mening, hoe zijn rekeningen vervolgens werden afgesloten en hoe hij uiteindelijk Duitsland om veiligheidsredenen moest verlaten omdat Spiegel-TV zijn privé-adres liet zien, dat een nauwelijks verhulde uitnodiging was aan Antifa om langs te komen.

Ik herinner u eraan dat artikel 5 van de Grondwet luidt:

“Er zal geen censuur zijn”.

Alleen al het feit dat de EU-Commissie de media in Duitsland per decreet kan verbieden, d.w.z. censureren, toont aan wat de grondwet nog waard is. Het feit dat intussen zelfs het Duitse Openbaar Ministerie optreedt tegen afwijkende meningen en dat die bedreigd worden met gevangenisstraffen tot drie jaar, toont aan dat een kritisch discours over het regeringsbeleid in Duitsland niet alleen niet meer gewenst is, maar nu zelfs gevaarlijk is geworden.

De de EU-Commissie van moedigt de EU-landen aan om dergelijke maatregelen nog vaker uit te voeren. Boven dit alles zweeft het voorbeeld van Julian Assange, die laat zien wat er kan gebeuren met al te kritische journalisten in het Westen.


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

EUROPESE UNIE DOSSIER

Nieuwe EU-wet moet alternatieve media op internet smorenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelItaliaanse omgang met de klimaatwaanzinnigen van de “Laatste Generatie”
Volgend artikelZweden heeft zijn kinderen van de lockdown gered
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

14 REACTIES

 1. Ziet er niet best uit. Maar de geest is inmiddels bij velen wel uit de fles. Die krijgen ze er niet meer in terug. Ik denk dat ze de informatieoorlog met de alternatieve media uiteindelijk dus toch hebben verloren. En inmiddels timmeren bladen als Gezond Verstand en De Andere Krant ook flink aan de weg. Dus we zijn niet al niet helemaal meer afhankelijk van digitale media. Een poging om Gezond Verstand te verbieden is al jammerlijk mislukt.

 2. ONS WEGHOUDEN VAN DE WAARHEID…..IS NU AL IN DE VERGEET PUT GEDUMD…. Jullie zijn te laat !!!! Zelfs God houdt een man/mens niet van zijn brood…

 3. Ik ben benieuwd hoe lang het nog duurt voordat frontnieuws.com ninefornews.nl, xandernieuws.org, cafeweltschmerz.nl, deblauwetijger.com, blckbx.tv, videowaarheid.nl enz. van het internet worden verwijdert. Dan moeten we het via het dark web gaan doen, dat is niet tegen te houden. De lezers moeten dan wel even een korte cursus darkweb surfing doen want dat is wel iets lastiger, de urls zijn allemaal encrypted. Wel te doen hoor maar je hebt wel iets te leren vooraf. Begin alvast maar met het downloaden van tor browser, nu het nog kan.

  • Later… ga je punten tot zelfs geld verliezen door iets te zoeken dat ze niet graag of verboden hebben…
   Dat is onze toekomst! Zonder je ID kan je dan niet meer op internet en je zal moeten voldoen aan al hun voorwaarden zoals oa vaccinatie…

 4. Ik woon in noorwegen en lees nog steeds dagelijks rt.com, gelukkig geen probleem hier. Ook staan de noren die ik spreek postitief tov rusland. Zeker niet negatief. Dus in noorwegen ontvang je gewoon alles.

  • Dat dit nog wel in Noorwegen wordt ontvangen komt omdat Noorwegen niet bij de EU inzit.
   Wees daar maar hartstikke blij mee!

 5. “Bestrijden van desinformatie” ????
  Gaan ze dan de NOS en alle door D66 gecontroleerde “nieuws media”opheffen?

 6. “Ik ben van mening dat de EU-staten het recht hebben conclusies te trekken dat de media een bedreiging voor de nationale veiligheid vormen.”

  Schapen: “Dat is zeer begrijpelijk.”

 7. “Er zal geen censuur zijn”.

  “Wiens brood men eet diens woord men spreekt”.

  EU, NATO, USA en VK, voeren processen tegen Rusland, China, en andere niet Nato- landen omdat ze journalisten gevangen zetten om hun woordvrijheid.
  En nu doen ze hier hetzelfde bij ons… dingdong.
  Grikke

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in