Toenemende scepsis bij burgers ten aanzien van vaccinatie baart de EU zorgen

7

Steeds meer mensen willen wachten met een Covid 19-vaccin om een keuze te kunnen maken uit meer beschikbare vaccins of wijzen ze überhaupt af. Dit veroorzaakt hoofdbrekens voor de EU.

Het is noodzakelijk om vertrouwen in de vaccins te creëren met meer informatie en transparantie, aldus een EU-woordvoerder. Er wordt ook gesproken over een mogelijkheid voor burgers om te kiezen welk Covid-19 vaccin ze willen. Het risico bestaat dan dat de EU met haar nieuwe, dure mRNA-preparaten blijft zitten, omdat mensen juist die wantrouwen.

mRNA-preparaten niet populair

Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA), dat verantwoordelijk is voor de certificering van de door Brussel – centraal – aangekochte vaccins voor zijn 27 leden, zal naar verwachting op 29 december een Covid-19 mRNA-vaccin van BioNTech en Pfizer goedkeuren. De aanvaarding van Moderna’s vaccin wordt op 12 januari verwacht. Verdere goedkeuringen moeten in de loop van 2021 worden gegeven. Omdat er dan verschillende vaccins op de markt komen, wordt momenteel besproken of de EU-burgers daaruit kunnen kiezen of in ieder geval geïnformeerd kunnen worden over wat ze kunnen krijgen en door welke fabrikant. Als burger heeft u in principe het recht om te weten met welke medicatie u wordt behandeld.

Staten geven de voorkeur aan “blanco-vaccinatie”

Er zijn verschillende benaderingen in EU-landen. Er is bijvoorbeeld geen keuze in Griekenland of Finland. De burgers zijn daar ook niet op de hoogte van de fabrikant van de vaccins. In Spanje pas kort voor de vaccinatie. In België is er nog steeds onzekerheid. Als alle vaccins een geschatte efficiëntie van 90 procent hebben, zou dat toch genoeg zijn, beweert men. Burgers in de Tsjechische Republiek hebben geen keuze, maar ze mogen de fabrikant wel kennen. De Hongaarse minister van Volksgezondheid Cäcilia Müller hoopt dat in het voorjaar alle in het buitenland bestelde vaccins – “waaruit we kunnen kiezen” – beschikbaar zullen zijn en dat een aantal ervan door de autoriteiten zal worden goedgekeurd . Hongarije vertrouwt – tot ergernis van Brussel – ook op het Russische vectorvaccin “Sputnik V” dat al in gebruik is – en op Chinese preparaten – die ook niet in de gekochte EU-portefeuille zitten.

Europese Commissie wil “Corona-desinformanten” bestraffen

  EU trekt zijn keutel in: Betaling voor Russisch gas kan zonder schending van sancties
Vorig artikelTrump’s advocaat: “Dit is de rechtszaak die alles zal beslissen!”
Volgend artikelPCR-bedrog: na Cola is nu ook ijsthee en appelmoes positief getest voor Corona
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. Stel dat ik voor een prik zou gaan, heb ik er dan verstand welke van de 10 de beste is?
  Allemaal hebben ze bijwerking en een wazige inhoud die bij niemand bekend is.
  Of dat ik de info krijg van een arts, wanneer iemand dezelfde dag nog overlijd, welke prik en merk dat was.
  Mensen noteren ook niet met welke merk ze zijn geënt.
  En hoe weet ik wie er en wanneer een prik gehaald hebben om dat in de gaten te houden.
  En al zit er een hele lijst bij met alles wat er in zit, kan ik dat dan beoordelen als leek.
  Ik weet niet eens wat er in paracetamol zit en hoeveel merken daar van bestaan.

 2. Wees geen idioot en weiger alle vaccinaties!
  Ja tenzij u levens moe bent natuurlijk dan moet u het vooral doen.
  Je bent gek om het bloed plasma van andere mensen van allerlei allooi
  in je lijf te laten spuiten.Moet er niet aan denken zeg om allochtonen en
  gay plasma ingespoten te krijgen gedver.Of u wilt ziek worden nou dan succes ermee!
  Een ieder die gevaccineerd is ga ik als vies en besmettelijk beschouwen.
  Dus blijf dan maar uit mijn buurt.Want dan kan het wel is zijn dat ik agressief
  reageert.Want in mij word deze shit niet ingespoten wat er ook voor ellende er
  uit voor komt.Dus blijf uit mijn buurt want u kunt mij mogelijk dus besmetten met
  wat dan ook of met wat ze u ingespoten hebben etc.En niet andersom.
  Wees niet dom en doe het niet.
  Beslis wijs en denk aan u nazaten etc.

 3. De prominente Franse infectioloog Eric Caumes is zich een hoedje geschrokken van het aantal bijwerkingen dat het coronavaccin van Pfizer veroorzaakt. Dit vaccin is, als alles goed gaat, vanaf begin januari in Nederland beschikbaar. Het hoofd van de afdeling epidemiologie van het ziekenhuis Pitie-Salpetriere in Parijs zei over dit vaccin: “Ik heb nog nooit zo’n groot aantal bijwerkingen gezien.”
  https://www.ninefornews.nl/prominente-infectioloog-over-coronavaccin-pfizer-nog-nooit-zon-groot-aantal-bijwerkingen-gezien/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in