Duitse gemeenten worden serieus en bereiden zich voor op de concrete gevolgen van een grootschalige stroomstoring. Het Hessische district Rheingau-Taunus is het eerste van 401 Duitse districten en stadsdelen dat een gespecialiseerd bedrijf in Berlijn heeft laten onderzoeken en simuleren wat er dreigt bij een stroomstoring, om voorbereid te zijn op de steeds waarschijnlijker wordende gebeurtenis, bericht Freewestmedia.com.

Hieruit bleek dat binnen 96 uur 400 doden konden worden verwacht. Na 24 uur zou het vee sterven, zouden onderstations uitvallen en watertanks drooglopen. Dan zouden er plunderingen, branden en economische schade van honderden miljoenen zijn. In tegenstelling tot minister van Economische Zaken Robert Habeck, acht districtsbrandweercommissaris Christian Rossel het risico van een black-out momenteel veel waarschijnlijker dan een gebrek aan gas, dat niet zulke dramatische gevolgen zou hebben, zelfs als men zich er niet op zou voorbereiden.

Autoriteiten geven toe dat het gevaar reëel is

De black-out, een wijdverspreide stroomstoring, is helaas niet langer een horrorsprookje van sinistere complottheoretici, aangezien de autoriteiten het gevaar nu als reëel beschouwen (maar verzwijgen dat het een zelf veroorzaakt gevaar is en een gevolg van hun eigen catastrofale beleid).

De Duitse vereniging van steden en gemeenten (DStGB) luidde de noodklok en waarschuwde voor een mogelijke overbelasting van het Duitse elektriciteitsnet. Erger nog: steden en gemeenten zijn in de verste verte niet voorbereid op een dergelijk scenario.

“Er is een risico op een black-out”, zei DStGB hoofddirecteur Gerd Landsberg tegen het Duitse weekblad Welt am Sonntag, dat realistische scenario’s zowel hackeraanvallen zijn als “een overbelasting van het elektriciteitsnet – bijvoorbeeld als de 650.000 dit jaar verkochte ventilatorverwarmingen op het net worden aangesloten als de gastoevoer uitvalt”. In dat geval wil Landsberg een grootschalige stroomstoring uitdrukkelijk niet uitsluiten.

  Washington Post verdoezelt nog steeds Amerikaanse oorlogsmisdaden en gebruik van biologische wapens

Het hoofd van de DStGB is nog duidelijker: de Duitse overheid heeft de situatie weliswaar erkend, maar reageert niet zoals het hoort. Elke burger moet weten wat er gebeurt als er geen elektriciteit is: “Dan is er geen water, kun je niet tanken, kun je na twee dagen je gsm niet meer opladen. We zijn op geen enkele manier voorbereid op een dergelijk scenario!”.

De “black-out” zou slechts een bijzonder drastisch scenario zijn. Minder drastische scenario’s zoals een tekort aan elektriciteit of gas werpen al lang hun schaduw vooruit. De Paritätischer Wohlfahrtsverband, een in Berlijn gevestigde overkoepelende organisatie voor zelfstandig welzijn in Duitsland, waarschuwde onlangs dat als gevolg van de exploderende energiekosten “de bestaansmiddelen van sociale instellingen en diensten in ongekende mate worden bedreigd”.

Bejaardentehuizen en verpleeghuizen komen bijvoorbeeld onder druk te staan door de snel stijgende kosten. De Federale Vereniging van Particuliere Sociale Dienstverleners (BPA) voorspelde dat “deze crisis sommige dienstverleners hun bestaan zal kosten omdat de lasten van de stijgende energiekosten, de algemene inflatie en het alomtegenwoordige tekort aan geschoold personeel niet langer kunnen worden gedragen”. En dit alles is nog maar het begin, aldus Bloomberg. Het financiële steunpakket van 65 miljard euro van de federale regering zal de dreigende recessie niet kunnen voorkomen.

Commerzbank-econoom Jörg Krämer waarschuwde ondertussen dat de aangekondigde maatregelen slechts “de illusie wekken dat grote delen van de bevolking kunnen worden beschermd tegen de gevolgen van de stijgende energieprijzen”.

Wat gebeurt er als het licht uitgaat?

Bij een grootschalige stroomstoring werkt niets meer. Internet, vaste telefonie en verwarmingssystemen zouden als eerste uitvallen, op de voet gevolgd door mobiele communicatie en digitale radio. Tankstations zouden zonder benzine komen te zitten, elektronisch geld en betaalsystemen zouden uitvallen, voedsel zou niet meer gekoeld kunnen worden. Klinieken, zorginstellingen en waterleveranciers en -afvoerbedrijven zijn afhankelijk van hun respectieve apparatuur om de black-out te overleven. Rossel maakte duidelijk dat het district de stroomvoorziening niet kon garanderen. Net als Landsberg adviseerde hij de burgers om voor 14 dagen voedsel en drinkwater in te slaan.

  Nog een stap in de richting van een Derde Wereldoorlog

Het district zal ervoor zorgen dat administratie en civiele bescherming samenwerken zodat de noodhulp gecoördineerd kan worden. Hiervoor moet de “apparatuurbeveiliging” zorgen voor elektriciteit voor servers en satellietondersteunde communicatiesystemen voor de crisisbeheersingsteams. Het huidige noodaggregaat kan 16 uur onafgebroken draaien. Aangezien de politie, brandweer en reddingswerkers echter ook meerdere 10.000 liter per dag nodig hebben, wordt er onderhandeld met leveranciers van stookolie.

Al deze scenario’s laten een land zien dat in geval van nood op de rand van de afgrond staat als gevolg van ideologisch gedreven politiek en decennialange verwaarlozing van belangrijke infrastructuur.

Bovendien dreigt er een “load undersupply” als gevolg van de geplande sluiting van de laatste drie kerncentrales, zodat in bepaalde gebieden niet meer in de volledige elektriciteitsbehoefte van Duitsland kan worden voorzien. Dan zouden grote elektriciteitsverbruikers zoals industriële bedrijven vrijwillig of gedwongen moeten worden uitgeschakeld.

Daarnaast volgt de bevolking de aanbevelingen van het Bundesamt für Schutz und Katastrophenschutz (BBK) nauwelijks op. Nog in juli verklaarde de slecht geïnformeerde Duitse minister van Economie Robert Habeck: “Feit is: we hebben momenteel een gasprobleem, geen elektriciteitsprobleem.” Deze verklaring maakte destijds deel uit van zijn propagandastrategie om te voorkomen dat de drie resterende Duitse kerncentrales in bedrijf zouden blijven.

Zo zette Habeck honderdduizenden burgers aan tot de aanschaf van verwarmingstoestellen, waarvan DStGB-baas Landsberg nu vreest dat ze het Duitse elektriciteitsnet zullen platleggen. De landelijke “Waarschuwingsdag”, waarop de werking van de civiele beschermingsmaatregelen moet worden getest door middel van een testalarm, vindt dit jaar plaats op 8 december – hoewel deze eigenlijk elk jaar op de tweede donderdag van september is gepland.

  De Amerikanen simuleerden de crash van de MQ-9 Reaper drone voor de kust van de Krim

Civiele bescherming faalt

De laatste poging twee jaar geleden, op 10 september 2020, mislukte jammerlijk omdat zelfs de waarschuwingsapps niet werkten. Bij een daadwerkelijke ramp worden veel burgers helemaal niet gewaarschuwd (vergelijkbaar met wat driekwart jaar later gebeurde in het Ahrdal en in het zuiden van Noordrijn-Westfalen tijdens de overstroming van de eeuw).

Het ministerie van Binnenlandse Zaken had het testalarm omschreven als “mislukt”. Een woordvoerder van de brandweer van München zei destijds dat er al jaren geen sirenes meer waren in de stad, omdat ze na het einde van de Koude Oorlog waren verwijderd. Hetzelfde geldt voor grote delen van Berlijn.

In 2021 werd de Waarschuwingsdag geheel achterwege gelaten omdat de BBK vooraf een “uitgebreid testlandschap” moest inrichten . Dit jaar is de Waarschuwingsdag verplaatst naar december om de Cell Broadcast-tests mogelijk te maken. Dit is een systeem waarbij alle gebruikers van mobiele telefoons die zich op een bepaald tijdstip in de buurt van een radiocel bevinden, een bericht ontvangen dat lijkt op een SMS. In tegenstelling tot de waarschuwingsapps “Nina” en “Katwarn”, die in 2020 mislukten, worden ook mensen zonder smartphone bereikt.

Gezien de huidige situatie in Duitsland kan men alleen maar hopen dat dit systeem tenminste zal werken.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

EU will Energie-Lockdown – Von der Leyen: „Flatten the curve“Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe ineenstorting van Europa zal het begin zijn van de Grote Reset
Volgend artikelEuropese leiders blijven voorrang geven aan de belangen van de VS boven het welzijn van de burgers
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

 1. what a bullshit, allemaal gecreëerde situaties, bewust aangestuurd en van afstand lachend bekeken wat er met het goyim gaat gebeuren, om vervolgens als reddende engeltjes met de oplossing aan te komen, exact volgens plan, helaas is de meute weer afgeleid met het overlijden van een fossiel….

  • Ja! Je zou eens moeten weten hoeveel liter 1 koe drinkt per dag. Als een boer zich niet heeft voorbereid op geen water hebben dan zal hun vee binnen een paar dagen dood zijn.

  • ventilatie van de stallen , verwarming wat voor warmte bron ook daar is waarschijnlijk elektrische circulatie bij
   en al heeft de boer zonnepanelen op het dak heeft hij dan ook een voorziening om deze energie op te slaan?

  • Ja dat zou kunnen maar zolang de schaapjes hun boosters hebben dan is water niet zo belangrijk en GroenLinks zal blij zijn met he sterven van koeien en varkens is goed voor het klimaat, aldus Klaver.

 2. Wanneer de Duitse overheid een mix van sociaal democraten en groene psychopaten de uit gebruik genomen kerncentrales weer online brengen is er niets aan het handje, onlangs werd een van de 3 laatste kerncentrale offline gehaald.

  Het is beoogd beleid waarmee het Duitse WEF regime mee bezig is, het afschalen van kernenergie, kolen en gas gestookte centrales door ‘duurzame’ groene energie. De Duitsers moeten tevreden zijn met hun “democratisch” gekozen regering.

 3. Ze drijven de gevolgen van de crisis alsmaar ten top, om dan net voor de burgers in woede ontploffen, een klein beetje te zakken. Oef, opluchting. En dat gaat zomaar door. Terugkijkend ziet ge dat sedert de beginfase de toestand niet afgenomen is maar toegenomen.
  De processie van Echternach. En zo mennen ze de mens, gewenning en beloning.

 4. Nogmaals, geen stroom dan is er ook geen controle, geen data verzameling, geen cameras, geen controle, geen betalingen via computer of winkel=geen geld verdienen. Geen quantum computers…geen data centrums…bullshit, geen stroom dan lezen ze ook niet mee af met je nieuwe dect electro meter wat je gebruikt en voor wat je het gebruikt.
  Geen cameras betekend ook dat jij kan doen laten wat je wilt………maar dat is niet de chaos die ze willen.
  En aangezien de elite psychopaten verslaafd zijn aan controle…………..
  zullen ALS ze het doen, de blackouts niet lang duren

  • Beste mensen

   Er bestaan een stuk of 4 of misschien nu wel veel meer hoeveelheden van soorten stroom

   De stroom welk door de Burgers worden gebruikt buiten het lichaam om
   Die zijn van de laagste kwaliteit

   Als deze uitvalt
   Dan zijn de Schapen nog steeds te trasseren

   Misschien herinneren sommigen nog een reclame uit de jaren 75
   Beginnend met de woorden
   Is dat een dubbelje
   Is dat een kwartje
   Is dat een stuiver
   Is dat een gulden
   Is dat een rijksdaalder
   Nee het is een vuilnisbak deksel

   Met die stroom techniek kan alles maar dan ook echt alles en iedereen worden getraceerd waar wanneer dan ook
   Aangezien deze aliën technologie is verfijnd

   Zo zijn er meerdere electronische technologieën

   Mensen mogen ook zelf een kleinbeetje nadenken

   Dank U

 5. Na dez “ oefening ….” Nu nog een “ oefening” in het “ verwerken” van de komende vaccinatie doden.
  Alweer een prik nu met nog meer van hetzelfde en nieuw toegevoegd mRNA , kan dodelijk zijn. Zeker voor mensen die nu al met complicaties rond lopen! Het vaccin is slechts getest op 8 muizen! En jawel hoor miljoenen mensen stropen hun mouwtje weer op! Collectieve zelfmoord met de kennis van nu‼️

  Wat mij opviel was dat W.A. Vanwege een nog niet voldoende herstelde longontsteking, niet meeging op statie bezoek naar de U S A. Soms ook een vaccinatie complicatie❓De tijd zal het leren❗️

 6. Jullie volk van verraders de dood zal ook bij jullie aan de deur staan want zonder stroom kunnen wij over leven maar zonder schoonwater zal het moeilijk worden maar het volk is ziek doodziek en zullen straks sterven van de dorst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in