The Road

We zien nu het whiplash-effect van al het waanzinnige geld drukken dat plaatsvond tijdens de covid lockdowns, die de centrale banken van de wereld een excuus gaven om hun Ponzi-markten nog een laatste keer overeind te houden. De stortvloed aan geld en schuld werd in de economie gestoken als een adrenalinenaald in het hart van een code blauw junk drugsjunk, en reanimeerde het lijk van de economie tot iets wat op economische “activiteit” leek. Maar de stimuleringsgolf heeft, zoals we allemaal dachten dat zou gebeuren, een reeks onvermijdelijke nawerkingen in gang gezet die wel eens erger zouden kunnen zijn dan het lijk gewoon te laten vergaan, schrijft Mike Adams.

Nu wordt de wereld geconfronteerd met een torenhoge inflatie (d.w.z. devaluatie van de munt) die tot uiting komt in de prijzen van voedsel (ten minste 40% gestegen in de supermarkt en bijna 80% in restaurants, mocht u het nog niet gemerkt hebben), energie (800% – 1000% gestegen in een groot deel van Europa), kleding, huisvesting en bijna alles wat u maar kunt bedenken. Nu consumenten aan het einde van hun financiële mogelijkheden zijn, bezuinigen ze drastisch op de aankoop van discretionaire artikelen zoals huishoudelijke apparaten, vakanties en dure cosmetica. Dit doet de alarmbellen rinkelen in de industrie, waar bedrijven als Electrolux (de op één na grootste huishoudelijke apparatenfabrikant ter wereld) productieverlagingen hebben aangekondigd in zowel Europa als de Verenigde Staten.

Nu de consumentenvraag instort, worden ook fabrieken gedwongen te sluiten vanwege de hoge energieprijzen en de verstoring van de toeleveringsketen. Gisteren hebben we bijvoorbeeld vernomen dat Toyota de productie van de Sienna (hun minibusje) voor de komende twee jaar heeft stopgezet. De beloofde modellen voor 2023 van Dodge, Nissan, Honda, GMC, Ford en Chevy zijn ernstig in gebreke gebleven, en ons is verteld dat veel van dit probleem terug te voeren is op een gebrek aan vervoer (vervoer per spoor, geloof het of niet) en onderdelen die niet kunnen worden geleverd vanwege de ineenstorting van de toeleveringsketen.

Europa wordt nu geconfronteerd met “permanente de-industrialisatie”, wat het einde betekent van de zware industrie voor een decennium of langer

In heel West-Europa storten staalfabrieken en smelterijen voor zink, koper, aluminium, mangaan en andere industriële metalen met de dag in. De situatie is zo nijpend dat een handelsgroep die bekend staat als “Eurometaux” een dringende waarschuwing heeft doen uitgaan, waarin wordt gewaarschuwd dat als er geen “noodmaatregelen van de EU” worden genomen, het hele continent zal worden geconfronteerd met een crisis van “permanente de-industrialisatie”.

  Scott Ritter: F-16 naar Oekraïne sturen zal een terugslag veroorzaken

Dit betekent het einde van de industrie voor Europa.

“Europa’s verergerende energiecrisis”, aldus de brief, “vormt een existentiële bedreiging voor onze toekomst”.

De EU-leiders moeten “noodmaatregelen nemen om hun strategische elektriciteitsintensieve industrieën te behouden en permanent banenverlies te voorkomen”, gaat de waarschuwing verder.

Verder staat er dat 50% van de productiecapaciteit van aluminium en zink al offline is. Koper en nikkel liggen niet ver daarachter. “Producenten worden geconfronteerd met elektriciteits- en gaskosten die meer dan tien keer zo hoog zijn als vorig jaar en die de verkoopprijs van hun producten ver overschrijden”, waarschuwt de brief.

In wezen eist de hele Europese metaalindustrie een reddingsoperatie van de overheid. “Ingrijpen” betekent overheidsgeld gebruiken om deze zombie-industrieën in leven te houden door hen toe te staan energie te gebruiken die gewoonweg niet beschikbaar is. De energiecrisis is momenteel in heel Europa zo ernstig dat, als er geen strenge beperkingen worden opgelegd, veel landen vóór de lente van 2023 geconfronteerd zullen worden met een totale uitputting van energie en elektriciteit. Metaalsmelters betalen om hun energieverslindende fabrieken te laten draaien is dus geen haalbare kaart. In plaats daarvan zullen de Europese regeringen de metaalbedrijven waarschijnlijk betalen om hun fabrieken stil te leggen en hun werknemers te betalen om niets te produceren.

Als dit veel op communisme begint te lijken, is dat geen toeval. In heel Europa moeten landen ervoor kiezen om ofwel de industrie te betalen om niets te produceren, ofwel die industrie permanent tot een ruïne ineen te laten storten, waarvan niet gemakkelijk herstel mogelijk is. Je kunt grootschalige industriële activiteiten niet zomaar weer opstarten nadat faillissementen eenmaal zijn uitgesproken, werkapparatuur is geveild en werknemers hebben ergens anders werk gezocht. Het faillissement van industriële metaalfabrieken zou het einde betekenen van de industrie in Europa voor ten minste het komende decennium. Zonder metalen kun je natuurlijk niet veel anders bouwen, ook geen auto’s.

  Canadese sluipschutter "vreselijk teleurgesteld" over militaire realiteit in Oekraïne

Iedereen die dit leest en een Audio, Volvo, Volkswagen of ander Duits of Europees voertuig bezit, zou lang en diep moeten nadenken over waar zijn vervangingsonderdelen vandaan moeten komen zodra Europa zijn industriële activiteiten staakt.

De economische verwoesting die Europa deze winter te wachten staat, zal waarschijnlijk erger zijn dan de Tweede Wereldoorlog.

Denver, Colorado deelt gratis bugout bags uit aan inwoners

Ook in de Verenigde Staten is er een gevoel van naderend onheil, met overheidsfunctionarissen in Denver, Colorado die bugout-bags [een tas met daarin spullen waarmee je in een noodsituatie ongeveer 72 uur kan overleven] uitdelen aan inwoners. Denver, zo blijkt, heeft zijn eigen “paraatheids”-programma genaamd DenverReady.

Het paraatheidsprogramma maakt de mensen natuurlijk niet echt klaar om iets anders te doen behalve sterven, aangezien de bugout-bags niets nuttigs lijken te bevatten om te overleven voor wat komen gaat. De tassen bevatten wel toiletpapier, flessen water, zaklantaarns en dergelijke, maar helemaal geen Glocks, munitie, jodium, nachtkijkers, overlevingsmessen, ballistische wapens en andere zaken die iedereen die hoopt te ontsnappen aan de zombie-apocalyps die de meeste Amerikaanse steden zal treffen, hard nodig zal hebben. (Wij gebruiken de term “zombie-apocalyps” voor wanhopige, onvoorbereide, uitgehongerde massa’s die het meeste cognitieve vermogen en elk overgebleven gevoel van beschaving hebben verloren, terwijl ze iedereen die voedsel of water lijkt te hebben, met geweld aanvallen).

Hier ziet u de DenverReady “Build a Kit Training Class” promo, die blijkbaar mensen leert hoe te sterven met extra toiletpapier bij de hand. Misschien moet het DenverReadyToDie heten:

Terwijl de zombies uw vlees verslinden, kunt u erop vertrouwen dat de stad Denver u “voorbereid” heeft met een rol toiletpapier, wat crackers, een enkel blik soep, een stuk zeep, een zaklamp, een handontsmettingsspray en wat tissues. Is dit paraatheidstheater voor soja-jongens?

DenverReady heeft ook een cursus financiële paraatheid, waarin u ongetwijfeld leert hoe u al uw geld kunt verliezen. Tijdens de hele cursus wordt waarschijnlijk niet één keer gesproken over goud of zilver. (Ik heb trouwens publiekelijk aangeboden om op afstand instructeur te zijn voor hun financiële voorbereidingscursus, gewoon om mijn steentje bij te dragen. Mijn eerste les zou zijn “dump de dollar”, gevolgd door “vertrouw de overheid niet met geld of valuta…”).

  Europa's gedoofde symbolen: De energiecrisis heeft de monumenten in de EU bereikt

Denver, meestal geleid door Democratische bureaucraten die echte paraatheid verachten, zal een dodelijke val worden bij elke significante instorting. Maar het zal niet de slechtste stad in Amerika zijn, dus Denver is te overleven voor degenen die bedreven zijn in vuurwapens, navigatie en waterfiltratie, naast andere belangrijke vaardigheden die zeker niet door de stad Denver zelf worden aangeleerd.

Veel andere liberale steden zullen het lang niet zo goed doen als Denver. Los Angeles, in het bijzonder, biedt niemand gratis bugout-tassen aan. Dat is waarschijnlijk omdat de vooruitzichten om tijdens een grote crisis LA te ontvluchten zo goed als nul zijn. Als LA een “Ready” klas zou aanbieden, zou die “ReadyToDie” heten.

De beste manier om Los Angeles te overleven is te vertrekken nu het nog kan. Blijf uit de buurt van instortende liberale steden als LA, San Francisco, Portland, Seattle, Miami, Houston, Chicago, NYC, enz. Als u vastzit in zo’n stad, kunt u er zeker van zijn dat u waarschijnlijk bij lange na niet genoeg munitie hebt opgeslagen voor wat er komen gaat.

Voor wie echt wil leren hoe te overleven wat komen gaat, download mijn gratis audioboek “Resilient Prepping” van ResilientPrepping.com.

Het leert u hoe u alles wat ineenstort kunt overleven, inclusief het elektriciteitsnet, verbrandingsmotoren, de rechtsstaat, wereldwijde ineenstorting van gewassen en meer. Dit is het boek waarin ik uiteenzet waarom ik een handbediende Singer naaimachine uit 1959 heb gekocht (en waarom u dat ook zou moeten doen).

Krijg de rest van de update in de krachtige podcast van vandaag

Als u de volledige, ongecensureerde analyse wilt van de werkelijke situatie waarmee de mensheid nu wordt geconfronteerd, luister dan naar de Situation Update van vandaag:


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

HONGERSNOOD DOSSIER

Vertrouw op uzelf: De voorbereidingsacties die u nu onderneemt, zullen u redden van de gruwelijke ineenstorting die er aan zit te komen


Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEU staat op het punt de “realiteit” van de sancties tegen Rusland onder ogen te zien – Hongarije
Volgend artikelIs oorlog waar u om vroeg?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

   • Waarom wordt er zo denigrerend gedaan over Mike Adams? In deze podcast kan ik geen foute interpretatie horen van wat er momenteel gaande is. Ook in Nederland zijn de schappen bij AH minder goed gevuld dan normaal. En dat is bij alle grootgrutters zo.
    Er is bijna geen hout meer te verkrijgen of het moet aan exorbitante prijzen zijn. Probeer maar eens een nieuwe schutting te laten zetten. Zonder een extra hypotheek lukt dat niet meer. Benzine en diesel zijn, net zoals in de USA niet meer te betalen.
    Dat alles volgens Wilfriedt Martens nog normaal draait zal dan ook niet lang meer duren. Geniet er van zolang het nog duurt!

    • omdat Mike Adams niet meer is als een andere smaak Alex Jones.
     Is alles wat hij zegt fout of overdreven waanzin? neen, anders verkoopt hij zijn rommel niet zo lang als dat hij doet.
     Maar zijn woord is niet te vertrouwen, hij is een verkoper, geen journalist en al zeker niet onafhankelijk.
     Net als Jones tiert hij op angst, alles stort morgen in, koop vandaag mijn pakket.

 1. Niet vergeten dat in Nederland voor deze hype nog een paar hypermoderne kolencentrales zijn gebouwd toen het nog mocht. Twee jaar later werden ze door groene gekkies gesloten. Maar je zou ze zo maar weer kunnen opstarten. En dan als een gek kerncentrales bouwen. Even een investering maar dan heb je ook wat. Gelukkig is olie onuitputtelijk, dus molens (2% energievoorziening) in de Noordzee omhakken en boren maar. Ik zie de toekomst oliezwart (98% energievoorziening) en positief tegemoet. Geen buurland voor nodig.

  • Al die zogenaamde alternatieve energie van windmolens en zonnepanelen kunnen maximaal maar 20% van de energie voorziening deel van uitmaken. Komt dit percentage boven deze, dan moeten we rekening houden dat er dan regelmatig black-outs zullen mee maken. Want dan zijn de hoge pieken en dalen in het stroom voorziening niet meer te compenseren met de fossiele koolwaterstoffen centrales. Gasturbines waren de ideale back-ups. Maar deze worden nu door bewuste politieke beslissingen uitgefaseerd. Te gelijker tijd wil de politiek dat iedereen overstapt op elektrisch vervoer, maar dit is een onhaalbare kaart. Als de energie markt door de politiek de nek omgedraaid wordt. 1 elektrische auto vraagt net zoveel stroom als 10 huishoudens. Als iedereen een elektrische auto wil rijden, moet het elektrische net met factor 10.000 uitgebreid worden, in deze bewust gecreëerde energie crisis is dat niet meer dan wensdenken.

  • En zo is het. Alles ligt volgens plan op schema. Decuitgemergelde burger zal straks op zijn knieën de NWO van Schwabber aanbidden als de verlossende engel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in