© European Parliament, Ursula Von der Leyen – April 2022, (CC BY 2.0)

Met de retoriek van Covid-propaganda heeft de voorzitter van de Commissie, Ursula von der Leyen, een Energie-Lockdown voor de EU aangekondigd. De elektriciteit zal waarschijnlijk worden gerantsoeneerd op “piekuren”, d.w.z. buiten de werktijden, bericht Tkp.at.

Woensdag kondigde de voorzitster van de Commissie niets minder dan een Energie-Lockdown voor de EU aan – als de Europese Commissie haar zin krijgt. Zij zei dat er een “verplichte doelstelling om het elektriciteitsverbruik tijdens de piekuren te verminderen” was voorgesteld.

“Afvlakken van de curve”

Op “piekmomenten” wil de EU de curven “afvlakken”, een sleutelterm die gebruikt wordt om de lockdown tegen Covid te legitimeren. Nu moet het elektriciteitsverbruik tijdens de piekuren worden “afgevlakt”. Typische “piektijden” in de winter zijn van zes tot negen uur ’s morgens, en van vijf tot tien uur ’s avonds. Voor von der Leyen zijn het echter de dure tijden voor de elektriciteitsmarkt.

Als men de aankondiging van von der Leyen letterlijk neemt, zou dat betekenen dat in de EU-lidstaten de elektriciteit vóór en na de werkuren gerantsoeneerd zou worden. Of het op deze manier zal worden uitgevoerd is allerminst zeker. Viktor Orban begint aan te dringen op een einde van de sancties, maar dit lijkt niet bijzonder veelbelovend.

Men zou “zeer nauw met de lidstaten samenwerken” om de vermindering van de elektriciteit – het afvlakken van de curve – te bereiken. Het was reeds te voorzien dat een elektriciteitscrisis de EU zou treffen, nog vóór de gascrisis. Het is niet noodzakelijkerwijs een gebrek aan elektriciteit dat de oorzaak is, maar wilde speculatie op de beurzen. De volatiliteit van de elektriciteitsbeurzen – mogelijk gemaakt door de deregulering van de energiemarkten rond de millenniumwisseling – is op onderstaande video te zien. Hier wordt de ontwikkeling van de elektriciteitsprijzen in het jaar 2022 in Europa gevisualiseerd.

Nu is het afwachten hoe de lidstaten op deze aankondiging zullen reageren. “Maatregelen”, rantsoenering van de elektriciteit of zelfs een “Energie-Lockdown” zijn blijkbaar de voorportalen. Om deze dichter bij de bevolking te brengen, gebruikt Ursula von der Leyen Covid-propagandaretoriek. Het is weer “flatten the curve”.

In aansluiting op de aankondiging van de EU heeft de Servische regeringsleider Aleksandar Vucic woensdag ook een boodschap naar Europa gestuurd. De “komende winter” zal “koud” zijn, en in de nacht “polair”, zei Vucic, wiens land niet deelneemt aan de sancties tegen Rusland. Aangezien Europa vaak – feitelijk volkomen onjuist – als synoniem voor de EU wordt gebruikt, is het de vraag of Vucic ook koude winters voor Servië voorspelt.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het Westen – in de vicieuze cirkel van zelfvernietigingVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelSchokkende video: Nederlandse staatsgangsters gebruiken “graai en grijp” tactiek tegen boeren die protesteren tegen Grote Reset
Volgend artikelHet bedrieglijke Westen en zijn “ontaarde” elites: Poetin beschuldigt de Westerse leiders ervan hun eigen volk door incompetentie te schaden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

32 REACTIES

  • Ambitieus, uitdaging, nooit gezien. Heb gisteren een statement (10 min) van één of andere politieker gehoord.
   Heb er niets van begrepen… hij heeft niets gezegd, alleen een opsomming en herhaling van begrippen.
   Ben ik dom? Ben ik het plebs?

   • Beste Grikke,
    Twijfel nooit aan jezelf.
    Sommige dingen zijn niet te begrijpen, maar weinigen willen toegeven dat ze iets niet begrijpen.
    Je moet dom zijn om dat te snappen.
    Slim en dom zijn complexe begrippen en zeker geen tegengestelden.
    Filosofisch vraagstuk.

    • Neen, die hebben dat niet door, want hun hoofd wordt volgestoken met nieuwe propaganda, zodat ze zich nooit iets kunnen herinneren.

     Wat een leven moet dat zijn?

     Als een speelbal de ene na de andere ‘crisis’ gezogen worden, en de verbanden niet kunnen zien?

     Als een sneltrein, stevenen ze af naar de slachtbank, en wanneer ze ervoor staan, (de covid prikstraten) zullen ze het nog niet herkennen.
     Doordat hun hoofd vol met rotzooi zit.

     Wanneer ik beelden uit zo’n prikstraat zie, dan roept dat bij mij herinneringen op aan de Tweede Wereldoorlog, waar de ‘genocide’ ditmaal veel ‘orderlijker’ verloopt.

     Ik kan altijd verkeerd zijn, en hou daar rekening mee, maar dit is wat ik zie.

     Dat zal komen doorsat ik zelf beslis wat ik in mijn hoifd laat, en een ingebouwde instinctieve ‘rotzooi-filter’ heb, waardoor ik objectief kan kijken.

  • Off topic..
   Ik wil niet betuttelend doen maar ipv hier( achter je toetsenbord) te gaan zitten schelden, kon je je beter verdiepen in bijv. Voedsel drogen, bewaren, fermenteren, opslaan, etc.
   En zoeken naar alternatieven voor gas en elektra. Over 3 maand begint de winter.
   Tuinders en bakkers stoppen al omdat het niet meer uitkan met de hoge gasprijs.
   Verse groente gaat schaars en dus onbetaalbaar worden.
   Sla zaden in en ga op je zolder groente verbouwen met een “grow”lamp.
   Verdiep je in zelf brood bakken.
   DOE IETS!

   • Om op enige houdbare schaal groente te verbouwen met een “grow” lamp, zul je toch aardig wat “energie” nodig moet hebben voor die lamp.

    De elite heeft ons bij de ballen en het is dus te laat om allerlei kanten op te springen zonder dat het pijn gaat doen.

 1. Volgens mij houden de media ‘het koude winter onderwerp’ kunstmatig hoog.
  Ik denk dat het merendeel van de burgers, er helemaal niet zoveel moeite mee hebben dat de verwarming iets lager gaat. Vanuit de media vele vele berichten dat mensen zielig zouden zijn, en gaan bibberen.
  Maar dit is wel het land waar Nederlanders massaal het natuurijs opgaan, en de kou trotseren.
  Waar is de opwarming van de aarde trouwens? Hier en daar wordt toch over horrorwinters geschreven?

  Als mensen problemen hebben met hoge energienota’s, dan moe(s)ten ze maar eens de moeite nemen om aangifte van oplichting te doen. Niet naar bedrijven als Rattenval, maar naar de personen zelf, die daar op de troon zitten. Als meer mensen dat zouden doen, dan zouden eerdere aangiftes van ‘enkelen’ ook niet afgewezen worden. Bedankt hè?!

  Kom maar op met die energie-lockdowns. Velen verdienen gewoon zoiets. En dan heb ik het vooral over de rijkere klassen (geen jaloezie), met hun vele kubieke meters (ongebruikte) leefruimte en vele vele luxeproducten.
  Ook in de armere klassen mogen mensen weleens wat bewuster leven, want velen denken dat
  ze net zo rijk moeten zijn als de rijke klasse.
  In hun sociale levens en voor werk, heulen ze vaak ook hypocriet mee richting rijkeren die hoger op de financiële ladder staan, terwijl ze middels smalltalk vaak kankeren op dezen.

  Eeuwige loonsverhogingen en loonverschillen zullen altijd blijven.

  Ik heb het al eens eerder geschreven. Laat die tweedeling maar lekker komen, en zo duidelijk mogelijk zijn, zonder hypocriete meelopers/overlopers.

  Zelfde als met het corona-verhaal. Hoe kun je nu vrienden worden/blijven met die volwassenen die totaal aan de hele corona-scam hebben meegewerkt?

  • Bemoei je verdomme niet met welke temperatuur voor een individu noodzakelijk is om niet tot op het bot kou te lijden. Zo ziek van bemoeienissen over privézaken.

  • Ape: zols vroegere buren, met hun kinderbijslag, huurtoeslag, uitkering, en weet ik wat nog meer (opgeteld meer dan 2200 netto) met de ramen wijd open, de verwarming dag en nacht op 25, en de wiet walm de tuin in. Daar gaat mijn belasting.

   • Mijn hele leven doe ik al zuinig, heb geen kinderen genomen, rij geen auto, recycle alles, gooi nooit eten weg, eet weinig vlees, ga nooit naar de dokter enz enz en dan moet zo’n blonde corrupte snol als Uschi die zeven koters bij elkaar heeft geneukt en dus een wereld vol stront en verspilling heeft geproduceerd mij vertellen wat ik doen en laten moet? Laat die hoer met haar colonne hoerenlopers lekker opsodemieteren.
    Ze kunnen van mij allemaal aan het gas of een gekatapulteerd steentje in hun oog krijgen.

 2. Geinig: tussen 5 en 10 uur ’s midsags/’s avonds legt niet alleen het gehele sociale leven plat, maar is bijv. ook: party-time voor inbrekers (lekker donker) | geen aanvulling van voorraden meer in winkels voor & na sluitingstijd | überhaupt niets meer open na 17.00 uur | problemen bij politie/brandweer/ambulance/ziekenhuizen | geen treinverkeer voor forenzen die om 17 00 naar huis willen | en (lol) geen televisie meer – daar gaat hun propagandakanaal….

 3. Begrijp je het al. Alles moet uitgeschakeld.
  Opgeruimd etc.
  Alvorens het nwe wil komen.
  Hou elkaar vast. Deel wat je hebt.
  Koop flessengas en campingbrandertjes om te kunnen koken.

   • En kook veel in één keer.

    Als je geen koelkast heb maak dan eentje van twee grote poreuze aardewerken(!) bloempotten in elkaar. Waartussen je nat zand doet. Deksel op de binnenste pot, vochtige doek over de bovenkant van de potten. In de schaduw zetten, in de wind. De binnenste pot wordt wel 10 graden koeler.

  • Ik schrok ook al.. En dan die waanzinnige blik in haar ogen. Daaraan kan je zien dat die tot alles in staat is. Een verward en verrot brein. En dat is de dan ‘baas’ van de eu. Brrr..

 4. Ursula Strohkopf / Ursula Unbenüll. *) Mevrouw heeft als Minister van Defensie een spoor van ellende in de Bondsrepubliek achtergelaten en Merkel is destijds van haar verlost door die lepe Macron die daarmee Christine Onbenul in Frankfurt wist te parachuteren. Een en ander van harte toegejuicht door onze Mark R. ( Dr Goebbels 2.0 ).

  Wie verlost ons of moeten we dat zelf doen…

  *) toegegeven: ze spreekt voortreffelijk haar talen ( evenals onze zo bejubelde klimaat-Raspoetin in Brussel)

 5. Mevrouw v. d. Leyen mag dan aan de virocraten gaan uitleggen dat we tijdens de piekuren na het werk gezellig samenzitten dicht bij elkaar bij de houtkachel.
  Overigens lockdowns kennen we nog, middagdutje van 6 tot 9 en slaaptijd van 17 tot 22 uur. Helemaal lockdown!
  Mevrouw de commissievoorzitter bewijst hier hoe wereldvreemd politici wel zijn. Alweer wordt er geen rekening gehouden met de flexibiliteit van het vrijdenkende volk.

 6. …maar van Herr Hitler had ze een groot huis engoed inkomen geregen voor het produceren van zoveel kanonnenvlees.
  Nu mag ze aan de 10 pk 3 phase vibrator….

 7. Het doel is natuurlijk ellende veroorzaken. Niet om de boel te redden.

  Als het vanaf 17.00 uur donker en stil moet zijn, dan gaat men zich vervelen. Er is geen TV, Netflix, radio, PC meer om zich te vermaken.

  Dus dan gaat men zich maar tegen elkaar aanschurken. Geloof me, over 9 maanden wil je geen nieuwe ontploffing van baby’s hebben.

  De jeugd zal zich kapot ergeren aan het op de lippen van hun ouders/voogden zitten. Als het er al meer dan 1 is. Naar buiten kunnen ze niet, want de lantaarns zijn uit en de elektrische huurscooter werkt ook niet meer.

  Dus dan maar bij (k)aarslicht suffe spelletjes spelen zoals “Slangen & Ladders”, “Mens erger je maar kapot”, “Domme ganzenbord” en de Marxistische versie van Monopoly.

 8. Gelukkig heb ik geen slimme meters….deze weiger ik…tot nu toe accepteren ze het en hebben ze het los gelaten. Wel kwamen ze met een of ander verhaal dat de keuring van gasmeter was verlopen, maar ze hebben gewoon weer een eenvoudige gasmeter met draaiwerk (geen digitale) opgehangen. Bij een vriend van mij zijn ze wat hardnekkiger, maar tot nu toe zijn ze bij hem nog steeds niet vervangen. Stroom verbruik meter is wel digitaal, maar een simpele en al een jaar of 15 oud, kan niet slim of op afstand gebruikt worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in