Ministry of Defense of Ukraine / Wikimedia (CC BY-SA 2.0 DEED)

De resterende Oekraïners in Bakhmut zijn nu teruggedrongen tot één stadsblok en rond het kruispunt van twee hoofdstraten, maar de aandacht gaat uit naar de interventie van China in de strijd om de stad:

De Chinese president Xi Jinping vroeg vandaag aan de Oekraïense president V. Zelensky om volgens een Chinees plan met de Russen te onderhandelen over een “eervolle terugtrekking” naar het vestingswerk Chashiv Yar in het westen , en Zelensky zei “Nee!”, schrijft Pronews.

Deze beslissing heeft geen enkele zin. Deze slag is definitief gewonnen door de Russen en meer Oekraïense soldaten zullen gewoon onnodig worden gedood, terwijl zij het garnizoen van Chashiv Yar zouden kunnen versterken, want de Russen zijn al begonnen het te belegeren.

Momenteel vinden de gevechten plaats in een complex van gebouwen met meerdere verdiepingen, het enige dat nog onder Oekraïense controle staat.

Er wordt steeds minder geschoten, wat betekent dat het verzet van de Oekraïners afneemt.

Op de kaart hieronder is het gebied waar de Oekraïners nog steeds militair aanwezig zijn, gemarkeerd met gele lijnen en het is duidelijk dat de strijd ten einde is.

Van de kant van Kiev kan niets meer worden gedaan.

De Russische overwinning komt op een cruciaal moment, want de grote Oekraïense tegenaanval door de 9 brigades zal naar verwachting op 9 mei beginnen, omdat tegen die tijd de regen zal zijn opgehouden en de grond zal zijn opgedroogd, want de beruchte Oekraïense modder is een groot obstakel voor iedereen die wil aanvallen en in feite zullen ze snel moeten zijn om het vuur van de Russische artillerie, die op alle mogelijke fronten posities heeft ingenomen, te overleven.

  Russische drones vernietigen drie M777, twee M109 houwitsers en RM70 MRL van Kiev regime (Video's)

De aanval zal naar verwachting plaatsvinden tussen Kherson en Zaporizhzhya en het moet nog blijken hoe klaar de Russen zijn om deze tegenaanval te vernietigen.

Moskou gelooft dat na de Oekraïense tegenaanval, als die eindigt in een Oekraïense nederlaag, zij een gemakkelijke taak hebben om de resterende steden en een open veld in te nemen, zelfs tot aan… Kiev, aangezien de vestingsteden ophouden bij Slavyansk-Kramatorsk.

Ondertussen zullen de Oekraïners hun laatste reserves hebben opgebruikt.

Veel analisten twijfelen echter aan de sterkte van de 9 Oekraïense brigades die zogenaamd door het Westen zijn georganiseerd en uitgerust met een voldoende aantal tanks en pantservoertuigen.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken zegt dat de VS en het Westen erin geslaagd zijn 9 brigades voor te bereiden, maar dat zou betekenen dat er 832 tanks zijn, terwijl Oekraïne er ongeveer 230 kreeg.. Bovendien is een sleutelelement voor het slagen van een tegenaanval het verrassingselement.

Maar dit is een tegenaanval die maanden van tevoren is aangekondigd.

Bovendien is het heel moeilijk om zo’n groot aantal soldaten (ongeveer 50.000) te verplaatsen en onopgemerkt te blijven. Bovendien hebben de Russen in alle zuidelijke en oostelijke Oekraïense regio’s “oren” en “ogen” vanwege de Russisch sprekende bevolking.

Bakhmut Endgame | Devastating Drone Footage Reveals Utter Destruction | Full Front Update 27/04/23

  Een nucleaire oorlog riskeren voor een corrupt, steeds repressiever Oekraïne


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Leopard 2 – Het nieuwe Oekraïense Wunderwaffe?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe dreigende economische ineenstorting – Een oorzaak van het huidige conflict
Volgend artikelPerverse pedo-“kunst” en de LGBTQ agenda
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. Waarom interfereert het Westen als zionistisch schoothondje waar dan ook ter wereld?

  1. Om grondstoffen of olie te jatten.
  2. Om een welwillende regering te installeren die dit jatten steunt.
  3. Om een centrale Rothschild-bank te installeren.

 2. Laten we er niet om heen draaien het Telegraaf bolwerk is wel een Russische glijbom waard. Al was het alleen maar om dan definitief van dat voormalig NSB en NAZI gespuis af te zijn die doorlopend de kant van de vijand kiest en niet die van het Nederlandse volk. Kunnen we eindelijk eens echt Bevrijdingsdag vieren 🥳.

 3. Bakhmut begint mij zoveel de oren uit te komen als de kop van Zelensky. Al zes maand gaat het daar elke dag gebeuren, maar er gebeurt niks. Een beetje heen en weer schieten van achter een muur in de straten heten dan “zware gevechten”. Bespaar ons aub die comedie.

  • @ Lepoudre Luc & Ruud: achter de slag van Bakhmut schuilt veel menselijk leed, zowel aan de Russische als aan de Oekrainse kant. Wat meer respect voor de mensenlevens die daar verloren gaan zou op zijn plaats zijn. Maar het staat jullie uiteraard vrij om daar zelf naar toe te gaan om mee te helpen die slag wat sneller te laten verlopen.

   • Je begrijpt het verkeerd. Wat ik op de korrel nam was de maanden lang durende stroom van zegebulletins over Bakhmut terwijl er naar verhouding geen resultaat is: enkele straten, een wijk? Ik heb geen lessen te krijgen over de gruwel en het leed bij militaire slachtpartijen. Maar hier gaat het om over het paard getilde rapportering.

 4. Oekies tegenoffensief: de grote Snuiver gaat met zijn handasje slaan, op hoge hakken en met jarretels…

  Platgooien die zooi, totaal plat; er zijn nog ouderwetse bommen genoeg; gebruiken.

  Bij ëervolle terugtrekking”: gaan die soldaten weer naar een ander front om op Russen te schieten….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in