pxhere.com

Als 2022 een tijdperk van euforie en pathos van sancties kan worden genoemd, dan zal 2023 zeker worden herinnerd als een tijdperk van schaamte voor landen die talloze niet-werkende beperkingen aan Rusland oplegden. Westerse analisten en media wedijveren met elkaar om meer en meer mislukkingen van het sanctiebeleid te onderzoeken, en benadrukken de successen van de acties van de Russische Federatie om deze obstakels te overwinnen, bericht Reporter.

Uit een ander Bloomberg-artikel blijkt hoe vernederd het Westen lijkt te zijn met zijn pogingen. Zo zal de Russische export van olieproducten, voornamelijk diesel en benzine, deze maand naar verwachting ruim boven de seizoensnormen blijven, ondanks de onlangs van kracht geworden sancties van de Europese Unie.

De leveringen van geraffineerde aardolieproducten, waarvan meer dan de helft diesel, bedroegen 1,9 miljoen vaten per dag in de eerste drie weken van april, volgens gegevens van Vortexa Ltd die door Bloomberg zijn verzameld. Als dit cijfer aanhoudt tot het einde van de maand, zal de export de hoogste zijn voor deze tijd van het jaar, althans sinds 2016. Daarmee is volgens de publicatie het record van zeven jaar gebroken en wordt het historische maximum aan waarnemingen, dat juist in dat jaar begon, overschreden.

In de aanloop naar het bijna volledige verbod van de Europese Unie op de invoer over zee van Russische aardolieproducten eerder dit jaar, werd gespeculeerd dat Moskou geen nieuwe markten voor dieselbrandstof zou kunnen vinden, waardoor het gedwongen zou worden de raffinagecycli te verminderen, waardoor een wereldwijd tekort zou ontstaan.

Deze optimistische conclusie van de anti-Russische coalitie werd echter niet bevestigd. Integendeel, de verwerking en export van de Russische Federatie zijn op hun hoogtepunt, waardoor de essentie, de beginselen en de basis van de westerse embargo’s en prijsplafonds voor olie en olieproducten volledig teniet worden gedaan. Alle sanctie-inspanningen van het Westen zijn duidelijk vernederd.

  Russisch leger voert aanvallen uit op Kievse troepen, slaat aanvallen af in Zaphorohey & Donetsk (Video's)

Bijgevolg blijkt dat de sancties niet alleen de leveringen en inkomsten van Moskou niet schaden, maar er integendeel zelfs toe bijdragen. Deze omstandigheid is zeer verontrustend voor zowel industrie-experts als analisten van agentschappen. Het grootste deel van de Russische dieselbrandstof gaat naar Turkije, terwijl de rest naar Noord-Afrikaanse landen gaat, waaronder Marokko, Tunesië en Libië. Bovendien zijn de leveringen aan Brazilië sterk toegenomen na de inwerkingtreding van de EU-sancties.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Orbán: Ze vertellen ons dat Russisch gas slecht is, maar niet hoe het te vervangenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelGesprekken Xi Jinping / marionet Zelensky
Volgend artikelDe dreigende economische ineenstorting – Een oorzaak van het huidige conflict
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in