De Europese Unie worstelt om miljoenen nieuwkomers te absorberen zonder enig vooruitziende blik over hoe het experiment eigenlijk zou moeten werken.

Het hoeft niet te verbazen dat hard-rechtse politieke partijen deel zijn gaan uitmaken van het Europese politieke landschap tegen de achtergrond van stijgende misdaadcijfers en een dalende levensstandaard, terwijl de nationale grenzen wijd open blijven, schrijft Robert Bridge.

Vorige week werden de Europese hoofdsteden er weer eens op indringende wijze aan herinnerd dat het onmogelijk is om de opkomst van anti-immigratie sentimenten voor altijd te beteugelen. Geert Wilders, leider van de Partij voor de Vrijheid (PVV), won bij de Nederlandse parlementsverkiezingen met 37 van de 150 zetels (76 zetels zijn nodig voor een meerderheid).

De overwinning komt maanden na de val van de regering van voormalig premier Mark Rutte door onenigheid over het migratiebeleid.

“Migratie is een groot en belangrijk onderwerp, zowel politiek als maatschappelijk,” zei Rutte destijds tegen verslaggevers in Den Haag. “Nu we het niet eens kunnen worden over dit onderwerp, hebben we gezamenlijk besloten dat het politieke draagvlak is verdwenen.”

Wilders, bekend door zijn handelsmerk witte bouffant, is misschien nog wel herkenbaarder door zijn felle anti-immigranten retoriek, die vooral gericht is op moslims. Als politieke volgeling van Frederik ‘Frits’ Bolkestein, een gepensioneerd politicus die leider was van de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD), roept Wilders op tot een verbod op de bouw van moskeeën in Nederland, strenge wetten tegen straatcriminaliteit en strenge beperkingen op immigratie.

Hoeveel van zijn manifest Wilders precies zal moeten schrappen om in een nieuwe coalitieregering te komen valt nog te bezien, maar nu al hebben de nieuwe hervormingsgezinde NSC-partij van Pieteer Omtzigt (20 zetels), de agrarische partij BBB (zeven zetels) en de centrumrechtse VVD-partij (24 zetels) allemaal aangegeven dat ze misschien de macht zullen delen met de PVV. Bovendien maakt Wilders een meer dan gemiddelde kans om de eerste extreemrechtse premier van Nederland te worden.

  Duitse jongeren zwenken naar rechts: Anti-immigratie AfD wordt nummer 1 partij voor Duitsers onder de 30

Als Wilders wint, betekent dat opnieuw een tegenslag voor de EU, die al te maken heeft met een steeds invloedrijker wordend anti-immigratieblok bestaande uit de Hongaarse premier Viktor Orban, de Italiaanse premier Giorgia Meloni, de Griekse premier Kyriakos Mitsotakis en de onlangs gekozen Slowaakse premier Robert Fico. Ondertussen zijn de twee politieke grootmachten van Europa, Frankrijk en Duitsland, ook getuige van de onstuitbare opkomst van anti-immigrantenpartijen, respectievelijk Marine Le Pen’s National Rally en Alternative für Deutschland.

Om de overwinning van Wilders te onderstrepen, ontplofte de Ierse hoofdstad Dublin op 23 november in een orgie van massale rellen nadat bekend werd dat een immigrant drie jonge kinderen had neergestoken, waarbij een vijfjarig meisje ernstig gewond raakte. De man, die in mei werd beschuldigd van het bezit van een mes maar nooit werd veroordeeld, stak ook een zorgassistent neer en verwondde die ernstig toen ze de kinderen probeerde te beschermen. De aanvaller werd later geïdentificeerd als een 49-jarige genaturaliseerde Ierse burger, van Algerijnse afkomst, die al 20 jaar in Ierland woonde.

Tijdens de vechtpartij werden 400 gardaí (Ierse politie) gestuurd, waaronder de grootste inzet van gardaí gewapend met oproeruitrusting in de geschiedenis van het land.

Dit was allemaal gemakkelijk te voorspellen als je bedenkt dat het kleine Ierland uit zijn voegen barst van de nieuwkomers; 141.600 migranten arriveerden in het jaar tot april 2023, waarmee de Ierse immigratie het hoogste niveau in 16 jaar bereikte. Mohammed werd vorig jaar zelfs de populairste jongensbabynaam in de Ierse stad Galway, volgens het Central Statistics Office (CSO).

  Blanke etniciteiten worden vervangen

Het is de eerste keer dat de islamitische naam de populairste babynaam is in een Ierse stad en het is een voortzetting van een trend die we de afgelopen jaren in het Verenigd Koninkrijk en andere Europese landen hebben gezien.

Te midden van een verslechterende economie en stijgende misdaadcijfers heeft het Ierse volk, net als de burgers van andere Europese landen, het internet opgezocht om zijn mening over immigratie te uiten, en niet op een manier die als positief kan worden beschouwd. Anti-immigratieberichten op social media zijn nu prominenter aanwezig dan discussies over gezondheidszorg, het conflict tussen Rusland en Oekraïne en onderwerpen die te maken hebben met LGBTQ+.

Wat de media betreft was het echter niet de roekeloosheid van de Ierse regering die er – eindelijk – voor zorgde dat de Ierse straat ontplofte in opgekropte verontwaardiging, maar eerder de samenzweringstheoretici die “angst aanjagen” op social media. Alleen al het bespreken van immigratiestatistieken is nu in de ogen van de autoriteiten hetzelfde als “aanzetten tot geweld.”

Hoewel Ierland praktisch de enige EU-lidstaat is zonder een levensvatbare anti-immigratiepartij (bij de meest recente algemene verkiezingen in 2020 haalde de best presterende extreemrechtse kandidaat slechts 2% van de stemmen), ziet het ernaar uit dat daar snel verandering in zal komen. Een mogelijke kandidaat voor verandering is Conor MacGregor, de Ierse mixed martial artist, die tijdens het bloedbad op X (voorheen Twitter) een aantal rake klappen uitdeelde aan de regering.

Hij schreef: “Onschuldige kinderen genadeloos neergestoken door een geestelijk gestoorde buitenlander in Dublin, Ierland vandaag. Er is een ernstig gevaar onder ons in Ierland dat hier nooit zou mogen zijn, en er is nul actie ondernomen om het publiek op welke manier dan ook te ondersteunen met dit beangstigende feit.”

  Deense jongen wordt gedwongen om de schoen van asielzoeker te kussen

“NIET GOED GENOEG. Verander of maak plaats. Ierland voor de overwinning. God zegene degenen die vandaag zijn aangevallen, wij bidden.”

Terwijl sommige commentatoren de MMA-vechter kastijdden voor het verspreiden van “samenzweringstheorieën” en haat, spraken anderen hun steun uit en suggereerden zelfs dat hij een carrière in de politiek nastreeft.

Helaas is dit hoe de weg voorwaarts eruit ziet voor de Europese Unie, die worstelt om miljoenen nieuwkomers te absorberen zonder enige vooruitziende blik over hoe het experiment in de eerste plaats had moeten werken – de ene pijnlijke, bloedige strijd na de andere.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OMVOLKING DOSSIER

“Donkere ochtend, een bedreiging voor de samenleving”… “Onze 9/11”: Links rouwt om verpletterende verkiezingsoverwinning voor populistische veteraan Geert WildersVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe decennialange inspanningen om de wereldbevolking terug te dringen via organisaties van de Verenigde Naties
Volgend artikelKijk: GEVACCINEERDE Montreal burgemeester Valérie Plante stort in halverwege toespraak
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

23 REACTIES

 1. Het ontwaken is begonnen, eerst voorzichtig op spitsroeden lopen door de gekochte media, Europa bezwijkt onder de enorme financiële lasten die deze migratie met zich meebrengt, Pim Fortuyn zei het al reeds in een interview met Theo van Gogh: De spoeling wordt dunner… en gelijk had hij.

  • Pim…….. een man met vooruitstrevende blik en daadkracht….toen.
   Een speciaal soort ‘Kooten en de Bie’ -blik op de toekomst
   Dit lot heeft hij alsmede zijn familie nooit verdiend.

 2. Wilders is een zionist…Geen politicus maar een “ik praat wel maar er gebeurd niks persoon!!!”Meer stemmen op FVD had ons land kunnen redden..nu zijn we verloren!!! WEF dicteert..

  • Ben het met jou eens , mijn vrouw en en ik hebben wel op FvD Thierry Baudet gestemd .
   En ik denk veel mensen , omdat het erg druk was bij de FvD festiviteiten .
   Misschien weer verkiezingsfraude .

  • @ Djennis december 6, 2023 Bij 15:02,
   Je gaat er nog steeds vanuit dat verkiezingen eerlijk verlopen. De FvD had de meeste stemmen met ruim 42% en de PVV had amper 30%. De rest v/d politieke partijen kwamen amper bij 6% van de stemmen en zie hoe nu de zetel verdeling is. Een zionist spreekt alles 180 graden gedraaid uit, zionisten en moslims zijn bloedbroeders en zullen elkaar nooit aanvallen, enkel voor de bühne. Zodat het net lijkt voor de goedgelovige blanken, alsof Wilders voor de Nederlanders op wil komen.

   De huidige impasse is doelbewust, want de Staat der Nederlanden is failliet, alle wetten zijn al sinds 2021 buitenwerking d.w.z. de grondwet, het strafrecht, het burgerrecht en het bestuursrecht. Tevens hebben alle politici/bestuurders, rechters, ambtenaren e.d. geen bevoegdheden meer over de bevolking officieel. Daarvoor in plaats is de natuurwet weer van kracht. Daar er ook al wereldwijd GESARA is uitgerold, kan er geen miljarden meer door regeringen uitgegeven worden via de centrale banken. Want geld uit het niets laten ontstaan gaat niet meer door de QSF.

   Daar het land ook onder de Amerikaanse militaire krijgsraad valt, kunnen we de borst nat maken, als ons land in 2024 gezuiverd wordt van de kwaadwillige charlatans. Waar vele nu nog denken dat zij in hun ivoren toren veilig zijn. Niet voor niets hebben vele zich niet meer verkiesbaar gesteld, om zo de dans denken te ontspringen. Of voor de vele ambtenaren die nu nog onbewust hun werk blijven uitvoeren, omdat het hun baan is. Doen wat hun opgedragen is.

   • Precies de uitslag wordt al jaren door een Ai programma bepaald, als er werkelijk geteld was had FvD dik gewonnen.

    Bij,”Bovendien maakt Wilders een meer dan gemiddelde kans om de eerste extreemrechtse premier van Nederland te worden”.
    heb ik niet verder gelezen, die snapt er niks van denk ik dan.

 3. Extreemrechts, de PVV?
  Wat wordt iedereen toch misleid door MSM.
  Dat weten we natuurlijk al jaren.
  Ik zegde mijn kranten abonnement al op in 1994.

 4. Wat bezielt de Laffe én laaghartige europese regeringen toch… het is onwaarschijnlijk, en toch gebeurt het…tot de afrekeningen komen…🤬

  • Ze maken alles tot een crisis zodat ze mensen hun oplossing kunnen gaan verkopen… de New Wold Order. Zo doen ze alles de hele tijd.

   Probleem creëren om hun agenda’s als oplossingen uit te kunnen voeren. Steeds weer, keer op keer.

   WIJ moeten heel goed beseffen dat je lokale problemen alleen lokaal kan oplossen. En we komen om in de problemen omdat ZE het landerlijk en straks globaal willen oplossen. Ze willen niks oplossen… ze willen absolute macht en hun manier om macht te krijgen en te houden is door crisissen en problemen te creëren en zichzelf dan als held en oplosser te verkopen. Elke keer hetzelfde kunstje… op alle niveaus en in alle landen. De politiek houdt ons in de problemen zodat de elites oplossingen en regels en wetten kunnen opdringen om hun agenda’s uit te kunnen rollen.

 5. Het paard van Troje staat al ruimschoots op stal.
  Stallen vol van die paarden intussen.
  Mensen hebben nooit geleerd van de geschiedenis en worden straks afgeslacht in eigen huis. De gehele operatie verloopt exact volgens schema van de door u gekozen politici.

  https://www.martinvrijland.nl/nieuws-analyses/als-de-dollar-valt-breekt-chaos-in-europa-uit-en-veranderen-de-afgetrainde-azcers-in-militairen/

  Ik ben ervan overtuigd dat ik mijn functie nooit kan neerleggen en met pensioen zal gaan.

 6. Slim. In Nederland was het plan van de progressieven in hun strijd met geloof om de islam voor hun karretje te spannen, omdat het ervan uitging dat de islam gelijkstaat aan atheïsme.

 7. Nog een hoopgevend windenergieproject de bodem ingeslagen

  Geen wind, geen elektriciteit, geen geld: kalm! Het grootste windpark van Europa dreigt failliet te gaan

  Het Markbygden windpark moet met bijna 800 windturbines het grootste onshore windpark van Europa worden. Wanneer het park volledig ontwikkeld is, zou het jaarlijks 8 procent van het totale Zweedse elektriciteitsverbruik moeten kunnen leveren. Dit plan dreigt te mislukken.

  Het moest het grootste onshore windpark van Europa worden. Zweden wilde tegen 2026 ongeveer 1.100 windenergiecentrales bouwen in het windpark “Markbygden” op een oppervlakte van 450 vierkante kilometer. Maar nu dreigt het project te mislukken. De reden: gebrek aan wind en technische problemen.

  200 nieuwe banen, 10 tot 12 terawattuur opgewekte energie, hulpbronnenbesparende energie: de belangrijkste gegevens van het gigantische windenergieproject bij Piteå in Noord-Zweden, dat in 2026 voltooid zou moeten zijn, klinken bijna magisch.

  Te magisch, zo lijkt het. Want nu pakken zich donkere wolken samen aan de groene windparkhemel.

  Het Zweedse windenergiepark kan dit niet leveren en dreigt te worden gesloten
  De Zweedse televisiezender SVT bericht over een ernstig schandaal, claims voor schadevergoeding ter hoogte van miljarden (Zweedse kronen) gaan in de lucht. De werkmaatschappij heeft een reconstructie aangevraagd (vergelijkbaar met een faillissementsplan naar Duits recht). >>>

  https://www.nius.de/Energie/kein-wind-kein-strom-kein-geld-flaute-europas-groesster-windpark-vor-der-insolvenz/a21c59bb-3404-40c2-a01d-149dff05575c

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in