Pixabay

We hebben nu genoeg bewijs om een duidelijke correlatie te zien tussen de toename van het aantal sterfgevallen door Covid en de vaccinatiecampagnes. Dit is geen toeval. Het is een ongelukkig onbedoeld effect van de vaccins. We moeten niet de andere kant opkijken en doen alsof dit niet gebeurt. We moeten onmiddellijk stoppen met het toedienen van Covid-vaccins, voordat we een echte pandemie creëren die we niet meer kunnen beheersen…” Dr. Janci Lindsay, Ph.D.

Waarom zou iemand zich laten injecteren met een stof waarvan de bijwerkingen op lange termijn totaal onbekend zijn?

Het is extreem gevaarlijk. En toch zijn miljoenen mensen over de hele wereld al ingeënt met een hybride brouwsel dat niet is goedgekeurd door de FDA, dat niet aan dezelfde strenge veiligheidsnormen voldoet als eerdere vaccins, en dat veel dodelijker is dan welk modern vaccin dan ook in de moderne tijd, schrijft Mike Whitney op unz.com.

Waarom? Waarom onderwerpen zoveel mensen zich aan dit experiment?

Het is een mysterie, is het niet?

De huidige generatie Covid-19 vaccins is niet afdoende getest, heeft geen fase 3 proeven afgesloten, en is niet veilig. En we hebben het hier ook niet over de “korte termijn” effecten. Hoe tragisch de recente sterfgevallen en kwetsuren ook mogen zijn, zij verbleken in vergelijking met de berg bloedbaden die we in de nabije toekomst zouden kunnen zien wanneer de slachtoffers van het vaccin ontdekken dat hun aangetaste immuunsysteem niet langer in staat is nieuwe infecties of wilde virusstammen te bestrijden. Hetzelfde fenomeen deed zich jaren geleden voor bij dierproeven waarbij fretten werden geïnjecteerd met een experimenteel serum dat hen hielp een “duurzame antilichaamrespons” te ontwikkelen tegen infecties. Helaas – toen de fretten enige tijd later werden blootgesteld aan het wilde viruse- stierven ze allemaal. Ieder van hen stierf.

Is dit onze toekomst? Is dit wat we mogen verwachten over een paar jaar, wanneer routinematige luchtweginfecties en de seizoensgriep het land overspoelen en miljoenen mensen ernstig ziek of dood achterlaten?

Zeker, vaccins lijken enige tijdelijke immuniteit te bieden, maar tegen welke prijs? Heeft u de rapporten over bijwerkingen doorgenomen of of de mogelijkheid overwogen dat deze injecties op lange termijn schade kunnen toebrengen aan uw bloedvatenstelsel, uw hart of uw cognitieve vermogens? Critici van de vaccins leggen meestal de nadruk op de uitpuilende lijst van verwondingen en sterfgevallen als gevolg van vaccins, maar dit is een vergissing. Het gaat niet om de doden en gewonden die reeds zijn gevallen, maar om de grote hoeveelheid ziektegevallen die ons in de toekomst te wachten kan staan, wanneer de ziekten die langer in de incubatietijd zitten, het overbelaste volksgezondheidsstelsel beginnen te overweldigen en velen aan hun lot beginnen over te laten.

Is zo’n scenario wel mogelijk?

Ja, het is mogelijk, misschien zelfs waarschijnlijk.

Heeft u enig idee wat deze vaccins doen als ze eenmaal in uw lichaam zitten? Beseft u dat de stof in uw bloedbaan komt en zich overal verspreidt, ook naar uw hersenen? Beseft u welke gevaren dit inhoudt voor uw algemene gezondheid en overleving? Professor Sucharit Bhakdi, M.D. heeft een aantal video’s gemaakt waarin de basisbiologie van inenting wordt uitgelegd in relatie tot deze nieuwe op genen gebaseerde injecties. Iedereen die overweegt zich te laten vaccineren, zou moeten overwegen wat hij te zeggen heeft:

“Het vaccin komt in je bloedbaan… Je brengt een viraal gen in je bloedbaan en dat gaat circuleren… Je bloedbaan is een gesloten systeem van leidingen. Als die pakketjes eenmaal in de bloedbaan zitten, zullen die miljoenen pakketjes van het gen er nooit meer uit komen, omdat ze opgesloten zitten. En de belangrijkste cellen waar ze in terecht komen, zijn de cellen die de bloedvaten bekleden. Deze cellen bekleden je bloedvaten over je hele lichaam en al je organen.

Die cellen nemen het gen op en beginnen het spike-eiwit te produceren (dat zijn spike in de bloedstroom zal uitbreiden-illustratie) Tegelijkertijd creëert het eiwit afval…. Dus er is nu het spike-eiwit en er is afval. …Het spike-eiwit heeft de mogelijkheid om bloedplaatjes aan te trekken die voor bloedstolling zorgen. Op het moment dat de bloedplaatjes in contact komen met het spike-eiwit, worden de bloedplaatjes geactiveerd en beginnen het bloed te stollen.

  Professor en Nobelprijswinnaar Luc Montagnier waarschuwt dat COVID-19 vaccin kan leiden tot slopende 'Neurodegeneratieve ziekten'

Helaas is er nog een ander type cel dat het afval komt bekijken. Deze cellen zijn de killer lymphocytes, en deze killer lymphocytes, zijn geprogrammeerd om het afval van virussen te zien en dan de cellen te doden die het virus aanmaken en die de wanden van je bloedvaten bekleden. Dit kan overal gebeuren (in het lichaam).

Ze gaan uitzoeken welke van je cellen langs je bloedvaten deze pakketjes opnemen en produceren (spike-eiwitten en afval) zodat ze worden aangevallen door je eigen immuunsysteem en vernietigd…

Wat is het eerste symptoom dat mensen vertonen na vaccinatie

Hoofdpijn, toch? Hoofdpijn, misselijkheid, duizeligheid, spierpijn, verlies van motorische controle enz…

Ik vroeg me af wat de gemene deler is tussen al deze symptomen?

Welnu, we voorspelden dat er zeer ernstige trombotische voorvallen zouden komen… vooral de barstende hoofdpijn wat het typische teken is dat het bloed stolt in de aderen van je hersenen… Elke stolselformatie in de hersenen is potentieel dodelijk. En, als je stolsels in de benen krijgt, worden het longembolieën die je ook kunnen doden.

…En als deze stollingsfactoren (bloedplaatjes) opgebruikt raken, kunnen mensen gaan bloeden. Waarom denken mensen hier niet over na?” (“Interview with Professor Sucharit Bhakdi, M.D on Covid Vaccine“, New American: Begin bij minuut 18)

Laten we even samenvatten: het vaccin wordt ingebracht in een spier in de arm, maar de vloeistof komt snel in de bloedbaan terecht waar het wordt opgesloten. Eenmaal in de bloedbaan, wordt het opgenomen (geabsorbeerd) door het dunne laagje cellen dat de bloedvaten omgeeft. (Endotheel) De cellen die door de stof zijn binnengedrongen, beginnen spike-eiwit en afvalstoffen te produceren. Het spike-eiwit activeert de bloedplaatjes, waardoor bloedstolsels ontstaan die de bloedstroom naar vitale organen kunnen blokkeren. Tegelijkertijd kan het overmatig gebruik van bloedplaatjes – die helpen bij het stollen van het bloed – leiden tot overmatige inwendige bloedingen. Deze schijnbaar tegenstrijdige condities – stolling en bloeding – hebben de aandacht getrokken van meer en meer onderzoekers, zoals Dr. Mike Williams, die het volgende te zeggen had in een recent artikel getiteld: “Clotting and Covid Vaccine “Science”. Hier volgt een uittreksel:

“In feite hebben we hier te maken met twee tegengestelde problemen: trombose die een stolsel vormt die een bloedvat kan blokkeren dat een orgaan van bloed voorziet; en trombocytopenie die het aantal bloedplaatjes vermindert dat nodig is om een stolsel te vormen, waardoor bloedingen ontstaan, ook wel bloedingen genoemd. Elk van deze problemen kan zeer moeilijk te behandelen zijn en uiterst gevaarlijk, zelfs dodelijk voor de patiënt – maar om beide tegelijk te hebben!

De gecombineerde trombose en trombocytopenie in verband met de Covid-vaccinatie wordt beschouwd als iets nieuws en zeldzaams, en als er stolling optreedt in een vitaal orgaan … welnu, we zien de resultaten: jonge mensen die niet zouden moeten sterven, sterven wel”. (“Clotting and Covid Vaccine “Science”” UK Column)

Inderdaad, “jonge mensen zouden niet mogen sterven”, maar ze sterven wel omdat ze werden geïnjecteerd met een stof die hen waarschijnlijk heeft gedood. Weerlegt iemand dit? En de problemen met bloedingen en bloedstolsels zijn slechts twee van de problemen met deze injecties. Er is ook het “afval” waar Bhakdi naar verwijst. Het afval trekt de killer lymphocytes aan. Dit zijn witte bloedcellen die ook een van de belangrijkste soorten immuuncellen van het lichaam zijn. Deze lymfocyten vallen de cellen in de bekleding van de bloedvaten aan en veroorzaken schade aan het bloedvatenstelsel en aan vitale organen. Dit is per definitie een teken van een auto-immuunziekte, waarbij een overgestimuleerd, hyperagressief immuunsysteem het eigen lichaam aanvalt. Hier is meer uit Dr. Williams artikel:

“Als we afgaan op het mainstream nieuws en overheidsrapporten, zouden we kunnen geloven dat stollingsproblemen met Covid vaccins volkomen onverwacht en zeldzaam waren. Toch kwamen de eerste waarschuwingen over de stollingsstoornis van Astrazeneca… Wel, meer dan tien jaar eerder, om precies te zijn… In 2007 werd het in een onderzoeksartikel heel duidelijk uiteengezet:

  Amerikaanse Privéschool eist dat leerlingen die COVID-vaccin nemen 30 dagen in quarantaine moeten

Trombocytopenie is consequent gerapporteerd na de toediening van adenovirale genoverdracht vectoren… In 2007 was bekend dat dezelfde vector die gebruikt werd voor veel van de Covid vaccins consequent trombocytopenie veroorzaakte… In september 2020 werd een ander artikel gepubliceerd dat SARS-CoV-2 bloedplaatjes ACE2 bindt om trombose te versterken in COVID-19, dat een probleem schetste met SARS-CoV-2:…(Opmerking: met andere woorden, de geneesmiddelenbedrijven weten al sinds 2007 van de stollingsproblemen en de bloedingsproblemen)

SARS-CoV-2 en zijn spike-eiwit stimuleerden bloedplaatjes rechtstreeks om het vrijkomen van stollingsfactoren, de afscheiding van ontstekingsfactoren, en de vorming van leukocyten-platelet aggregaten te vergemakkelijken…

Dit artikel identificeerde een spike-eiwit als oorzakelijke factor in de bloedstolling. En, natuurlijk, is een spike-eiwit wat geproduceerd wordt door de meeste Covid vaccins. De alarmbellen hadden moeten gaan rinkelen bij de regelgevers, maar er werd niets gedaan. Zij toonden briljant aan dat in kleine bloedvaten het spike-eiwit, op zichzelf, stolling kan induceren door zich te nestelen in verschillende weefsels…

Het belangrijkste punt in dit artikel met betrekking tot Covid-vaccins is dat het spike-eiwit, zonder viraal RNA, naar de hersenen reist en daar stolling veroorzaakt. Nogmaals, voor het geval u eraan herinnerd moest worden: Covid vaccins produceren zo’n spike-eiwit.

Een andere rapport van Nuovo et al, getiteld Endothelial cell damage is the central part of COVID-19…

Simpel gezegd, er is overweldigend bewijs dat het SARS-CoV-2 spike-eiwit (dat ook synthetisch wordt geproduceerd door de Covid vaccins) een centraal onderdeel is van de mechanismen van morbiditeit en mortaliteit van SARS-CoV-2, en daarom ook een risico is van het vaccin. Wat de stolling betreft: dat risico is groter als je een vaccin krijgt.

De gegevens tonen duidelijk aan dat het laatste wat je ooit zou willen doen, een vaccin maken dat een spike-eiwit produceert. Zoals de literatuur duidelijk aantoonde, zou het aanzienlijke schade veroorzaken, waaronder hersenstolsels en de dood. En die literatuur was, voor het grootste deel, beschikbaar voordat de Covid-19 vaccins werden vrijgegeven voor het publiek.” (“Clotting and Covid Vaccine “Science”, Dr Mike Williams, UKColumn)

Begrijpt u het plaatje?

Met andere woorden, onderzoekers weten al heel lang dat dit soort eiwitten stolling, bloedingen en auto-immuunproblemen veroorzaken, en dat zijn nu precies de problemen die we nu zien. En daarom denken wij dat we ons niet in de eerste plaats zorgen moeten maken over bijwerkingen en verwondingen op korte termijn, maar over het veiligheidsprofiel op lange termijn. Kortom, hoe groot is de kans dat de miljoenen mensen die deze injecties hebben gekregen, ergens in de toekomst ernstige kwetsuren zullen oplopen door deze aandoeningen? Dat moeten we weten.

Kijk nu eens naar deze passage uit een open brief van Doctors for Covid Ethics aan het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) van 1 april 2021:

“Onze bezorgdheid komt voort uit meerdere lijnen van bewijs, waaronder dat het SARS-CoV-2 “spike-eiwit” geen passief docking eiwit is, maar de productie ervan waarschijnlijk bloedstolling in gang zet via meerdere mechanismen… CSVT, cerebrale veneuze trombose, is altijd een levensbedreigende aandoening die onmiddellijke medische aandacht vereist. Het aantal gevallen dat u toegeeft kan slechts het topje van een enorme ijsberg zijn. Zoals u ongetwijfeld weet, zijn de meest voorkomende symptomen van CSVT doordringende hoofdpijn, wazig zien, misselijkheid en braken. In ernstige gevallen treden beroerte-achtige symptomen op, zoals spraak-, gezichts- en gehoorstoornissen, gevoelloosheid, zwakte, verminderde alertheid en verlies van motorische controle. Het zal u toch niet ontgaan zijn dat talloze mensen aan precies zulke symptomen leden direct na de “vaccinaties” met alle experimentele op genen gebaseerde middelen”.

Stolselvorming in diepe beenaderen kan leiden tot dodelijke longembolieën. U moet toch weten dat perifere veneuze tromboses herhaaldelijk zijn gemeld na “vaccinaties” met alle experimentele op genen gebaseerde middelen…

Aangezien er een mechanistisch plausibele verklaring is voor deze trombo-embolische bijwerkingen, namelijk dat de op genen gebaseerde producten menselijke cellen aanzetten tot de productie van potentieel trombotische spike-eiwitten, moet de beredeneerde en verantwoorde veronderstelling nu zijn dat dit een klasse-effect kan zijn. Met andere woorden, de gevaren moeten worden uitgesloten voor alle noodvaccins op basis van genen, en niet alleen voor het AZ-product”. (“Open Letter to the EMA from Doctors for Covid Ethics”, Doctors for Covid Ethics”)

  Boris Johnson beweerde dat COVID "de natuurlijke manier was om met oude mensen om te gaan," blijkt uit onderzoek

Waar het op neerkomt: De bloedstolling, de longembolieën, het verbruik van bloedplaatjes, de hemorragische diathese en de bloedingen zijn allemaal gekoppeld aan de productie van spike-eiwitten, hetzelfde soort eiwitten waartoe de vaccins uw cellen trainen om ze te produceren. Uiteraard zou de verantwoordelijke actie op dit moment zijn om de massale vaccinatiecampagne onmiddellijk te beëindigen totdat deze problemen kunnen worden opgelost en de veiligheid van de patiënten kan worden gegarandeerd. Maar houd je adem niet in, want dat gaat niet gebeuren.

Moleculair bioloog en toxicoloog Dr. Janci Chunn Lindsay, Ph.D., kwam tot dezelfde conclusie in een openbaar commentaar dat zij aan de CDC richtte. Hier is een uittreksel van haar verklaring:

“In het midden van de jaren negentig hielp ik bij de ontwikkeling van een tijdelijk anticonceptievaccin voor de mens, dat uiteindelijk onbedoelde auto-immuun vernietiging van de eierstokken en steriliteit veroorzaakte in dierlijke testmodellen. Ondanks inspanningen hiertegen en sequentieanalyses die dit niet voorspelden. Ik ben ervan overtuigd dat alle gentherapievaccins onmiddellijk moeten worden stopgezet wegens bezorgdheid over de veiligheid op verschillende fronten….

Ten eerste is er een geloofwaardige reden om aan te nemen dat de Covid-vaccins een kruisreactie zullen veroorzaken met de syncytin en voortplantingseiwitten in sperma, eicellen en placenta, wat zal leiden tot verminderde vruchtbaarheid en verminderde voortplantings- en zwangerschapsresultaten. …

We hebben 100 zwangerschapsverliezen gemeld bij VAERS vanaf 9 april. En er zijn [ook] meldingen van verminderde spermatogenese en placenta bevindingen van zowel de natuurlijke infectie, gevaccineerde, en syncytin knock-out diermodellen die een vergelijkbare placenta pathologie hebben, wat een syncytin-gemedieerde rol impliceert in deze uitkomsten…. Bovendien hebben we gehoord van meerdere meldingen van menstruatiestoornissen bij gevaccineerden. Deze moeten worden onderzocht.

We kunnen deze [vaccins] eenvoudigweg niet aan onze kinderen geven, die een risico van 0.002% lopen op Covid sterfte, indien besmet, of aan nog meer mensen in de vruchtbare leeftijd, zonder deze zaak grondig te onderzoeken.

Als we dat doen, kunnen we mogelijk een hele generatie steriliseren. Speculatie dat dit niet zal gebeuren en een paar anekdotische verslagen van zwangerschappen binnen de proef zijn geen voldoende bewijs dat dit geen invloed heeft op een populatiebrede schaal…

Ten tweede, alle gentherapieën [Covid vaccins] veroorzaken coagulopathie… (stolling) Dit is niet geïsoleerd tot één fabrikant. En dit is niet geïsoleerd tot één leeftijdsgroep. Aangezien we coagulopathie sterfgevallen zien bij gezonde jonge volwassenen zonder secundaire comorbiditeiten…

Er zijn voorwaartse en achterwaartse mechanistische principes voor waarom dit gebeurt. Het is bekend dat de natuurlijke infectie coagulopathie veroorzaakt door het spike-eiwit. Alle gentherapie vaccins sturen het lichaam om het spike eiwit te maken…

Spike-eiwitten geïncubeerd met menselijk bloed in vitro veroorzaakte ook bloedklontervorming die resistent was tegen fibrinolyse. Het spike-eiwit veroorzaakt trombocytische gebeurtenissen, die niet met natuurlijke middelen kunnen worden opgelost. Alle vaccins moeten worden stopgezet in de hoop dat ze kunnen worden geherformuleerd om zich tegen dit nadelige effect te beschermen…

We hebben nu genoeg bewijs om een duidelijke correlatie te zien tussen de toegenomen Covid sterfgevallen en de vaccincampagnes. Dit is geen toeval. Het is een ongelukkig onbedoeld effect van de vaccinatiecampagnes. We moeten niet de andere kant opkijken en doen alsof dit niet gebeurt. We moeten onmiddellijk stoppen met het toedienen van Covid-vaccins, voordat we een echte pandemie creëren die we niet in de hand kunnen houden…” (“Halt Covid Vaccine, Prominent Scientist Tells CDC“, jennifermargulis.ne)

Dat is een goed advies, maar luistert er wel iemand?

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Bill Gates over zijn aanstaande Covid-19 vaccinatie: “Je hebt geen keuze” – en kan nauwelijks zijn lachen inhouden

Vorig artikelOpiniepeiling wijst uit dat 27% van de Europese volwassenen waarschijnlijk vaccin zal weigeren
Volgend artikelBij de Nederlandse protestanten niet langer een geheim: “De Great Reset is in volle gang en lijkt onomkeerbaar”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

 1. Voor je verder leest. Ik noem hier een paar groepen waaronder mensen met AIDS en/of HIV. Ik wil deze mensen niet ketsen of stigmatiseren. Ik probeer alleen een punt te maken. Het is niet mijn bedoeling om iemand te kwetsen die toch al zwaar te lijden heeft onder een verschrikkelijke slopende ziekte.

  Ja waarom zou iemand dat doen? Misschien omdat ze dreigen dat anders kinderen niet meer naar school kunnen, ouders hun baan verliezen en men niet meer zonder test of groen boekje ergens naar toe kan. Wat is het volgende, krijg je geen zorg meer omdat je niet gevaccineerd bent of word je pensioen niet uitgekeerd omdat je niet gevaccineerd bent? Ik ben niet antivaccinatie. Ik weiger echter om me te laten vaccineren met een vaccin dat eerstens nog in testfase III verkeerd en waar tweedens niemand verantwoording voor wil dragen wanneer het fout gaat. Ik heb alle vaccinaties gehad behalve die hapatites vaccinaties omdat ik zelden of nooit op vakantie gaat. Dus van die vakantiedwang heb ik geen last.

  Wel ben ik boos op iedereen die zich wel laat vaccineren. Het niet laten vaccineren is een recht dat je hebt. Bij elke persoon die zich wel laat vaccineren wordt dat recht verkracht en onrecht aangedaan. Bij elke persoon die zich wel laat vaccineren krijgen de ongevaccineerden mogelijk een zwakkere positie.

  Wanneer dit vaccin op een normale manier wordt goedgekeurd en toegelaten na alle tests te hebben doorlopen met een grondige evaluatie en het meest belangrijke, iemand die het boetekleed aan trekt en voor de schade op komt die het mij, en daardoor ook mijn gezin berokkend, dan pas laat ik me vaccineren. Moeten we anders ook maar alvast een chemokuurtje gaan pakken, een HIV cocktail nemen (HIV is met 4599 doden per dag toch ook een grote killer) of ons laten inenten tegen malaria want ja het wordt wel steeds warmer en het is wachten op het moment dat de malariamug zich ook hier prima thuis voelt wellicht met hulp van een paar welbekende stichtingen.

  Hoe rechtvaardigen ze al die maatregelen. Wanneer kanker komt van ongezond eten. drinken en roken waarom worden dan alcoholishe drank (6132 doden p/d) , sigaretten (12500 Doden p/d) en processed food niet uit de rekken gehaald. Omdat de bobo’s die ons ook dit testmisbaksel willen opdringen daar nog steeds goud geld aan verdienen. Ze willen niet dat wij gezond en sterk worden. Ze willen zwakke en slaafse mensen die elk jaar om hun shotje komen vragen en straks mogen we er ook nog vet voor betalen ook. Als een halfjaarlijkse heroïnespuit. Maar wanneer wij mondkapjes moeten dragen voor de veiligheid van anderen waarom hoeft een aids of HIV patient, of welke SOA patient dan ook, geen kuisheidsgoerdel om? Ik noem hier speciefiek AIDS en HIV patiënten, niet om ze te kwetsen want dat ligt niet in mijn bedoeling, maar omdat ik dat cijfer (zoals alle genoemde cijfers) kan onderbouwen (Zie: https://www.worldometers.info/). Waarom hoef ik niet elk jaar een griepspuit te halen (1200 doden p/d/ zelfs nu met alle lockdowns wereldwijd)? En de andere overdraagbare ziekten goed voor zo’n 40000 doden per dag wereldwijd net als de rest van de cijfers trouwens.

  Er wordt met twee maten gemeten. Hun agenda klopt niet. Daar laat ik het even bij.

 2. Als dit gebaseerd is op harde feiten en onderzoeken….wat maakt dat dit niet op het nieuws komt en ik dit alleen via fanatieke tegenstanders van het vaccineren te weten kom?? Ja ik heb mij laten vaccineren….bewust. Dus…..als ie bewijslast dermate zwaar en correct is. STEP UP….dan hoort het in het nieuws…..NOS, RTL, BNN. Mensen hebben er recht op!! Of was het kiezen tussen 2 kwaden……ik ben heel benieuwd! Step up or shut up

 3. Sinds 2 november heb ik hoge bloeddruk en soms gaat me hart heel snel krijg steeds weer andere bloed druk medicatie ik heb destijds me laten vaccineren met pheizer omdat ik corona gehad had hoefde ik er maar 1 nog nooit hoge bloeddruk gehad

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in