Opiniepeiling wijst uit dat 27% van de Europese volwassenen waarschijnlijk vaccin zal weigeren

6
3113
Will Smith - I Am Legend © Warner Bros.

Na een moeizame start is de vaccinatiecampagne in Europa de afgelopen weken in een stroomversnelling geraakt, ondanks aanhoudende restricties op het serum van AstraZeneca (vanwege bezorgdheid over dodelijke bloedstolsels in de hersenen die een aantal patiënten hebben getroffen) en aanhoudend scepticisme bij veel jongeren, waaronder gezondheidswerkers.

Volgens de laatste cijfers van Bloomberg zijn er meer dan 1,36 miljard doses van verschillende vaccins toegediend (hoewel in dit cijfer waarschijnlijk geen rekening is gehouden met de vele miljoenen die in China zijn gevaccineerd) en daarvan hebben de EU-landen er iets meer dan 200 miljoen toegediend. Toch is slechts 12% van de Europese volwassenen volledig gevaccineerd, en dat aantal stijgt tergend langzaam, bericht infowars.com.

En terwijl de VS zich opmaakt om te beginnen met het vaccineren van kinderen vanaf 12 jaar, blijft het scepticisme over vaccins op lange termijn een belangrijk obstakel voor Europa’s groeivooruitzichten, die een steeds belangrijker onderdeel worden van de vooruitzichten van veel beleggers voor een verwachte scherpe opleving van de wereldwijde groei in het komende jaar als de ontwikkelde wereld het COVID-tijdperk te boven komt.

Vanochtend nog riep Barry Sternlicht van Starwood tijdens een interview op CNBC’s “Squawk Box” uit dat Europa nog steeds grotendeels in lockdown zit. Maar als het weer open gaat, “hou je dan vast aan je stoel”.

Welnu, uit de laatste gegevens uit Europa blijkt dat wat de Fincial Times noemt “vaccin aarzeling” noemt, nog steeds wijdverbreid is:

CNN vraagt nu publiekelijk of de mRNA-injecties de huidige golf van COVID VEROORZAAKT hebben - precies zoals wij al sinds de eerste dag zeggen

“In het EU-blok zegt 27 procent van de volwassenen ‘zeer onwaarschijnlijk’ of ’tamelijk onwaarschijnlijk’ in te stemmen met een inenting tegen het Coronavirus, zo blijkt uit het Eurofound-onderzoek”.

De terughoudendheid is het grootst in de oostelijke landen, met Bulgarije op kop, waar 61% zegt “wantrouwig” te zijn voor de prik.

“In veel Oost-Europese landen is de terughoudendheid het grootst, waarbij de Bulgaren de grootste aarzeling vertonen: 61% is zenuwachtig voor het krijgen van de prik. Elders in de regio, zo blijkt uit het rapport, is meer dan 30% huiverig in Letland, Kroatië, Slovenië, Polen en Slowakije. In sommige landen is dat zelfs 50 procent”.

Maar het meest sceptische land van de grotere EU-landen zal de lezers misschien verrassen: dat is Frankrijk – waar slechts de helft van de volwassenen zegt dat zij “waarschijnlijk” of “vrij waarschijnlijk” het vaccin zullen nemen. De cijfers voor Spanje en Italië zijn met slechts 20% veel lager.

Dit alles roept de vraag op: zal het continent ooit weer opengaan, nu de grootste economieën van Europa achter slot en grendel blijven (met de opmerkelijke uitzondering van het Verenigd Koninkrijk)?

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Dringende waarschuwing voor de Vaccinatie Apocalyps

6 REACTIES

 1. In Belgie schijnt een voortvluchtige militair met een raketwerper achter een viroloog aan te zitten.
  Nou kan ik mij voorstellen dat je het niet eens bent met iemand of een iemands mening.
  Er zelfs boos om kan worden.
  Maar om dan maar iemand achter na te zitten of op te zoeken met een raketwerper is nou ook wel weer wat overdreven.

 2. eenderde.

  “Eenderde van de Nederlanders wil gulden terug” | NOS

  Eenderde laat verstek gaan bij AstraZeneca prik: ‘Je moet …

  Eenderde beroepsbevolking hoogopgeleid – Boerderij

  Drie geneesmiddelen verantwoordelijk voor eenderde van …

  Eenderde heeft baat bij basistoeslag akkerbouw – Boerderij

  Naar schatting komt driekwart van de vrijmetselaars nooit verder dan de eerste drie graden van de blauwe vrijmetselarij. Alhoewel deze vrijmetselaars daardoor vrijwel niets weten over de ware aard van de vrijmetselarij helpen ze onbewust mee aan een duistere agenda om de maatschappij te infiltreren en verder uit te hollen

  • Leuk dat je weer even boven water bent; ik dacht dat gaat tien jaren duren .. en .. toch ergens goed voor elkaar. Drie dagen op rij: Dag 1 – Looking in my face: een winkelbeveiliger vrijmetselaar met de handen ‘gevouwen’ in freemason style. Dag 2 – deze lange, Engelstalige, aanbevelenswaardige video
   https://www.youtube.com/watch?v=Y7G5CKX0je0 (inclusief Bob Marley en Dalai Lama en de Noahide Laws). Dag 3 – een bestelbusje welke mij passeerde met het opschrift: Future Connections (internationaal bedrijf) met als logo tweemaal een double cross. I say no more ..

  • Mooi toch, nooit meer lange wacht rijen bij de kassa.
   Woningen voor het uitzoeken.
   Nooit meer uren in de file staan met een slakken gang.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here