https://twitter.com/mmeeuw/status/1314252483447918592

Voordat je besluit iets aan te horen of te lezen weet je al of je het gelooft of niet. En maar zeer zelden zul je tijdens het aanhoren of lezen jouw denken de kans geven van mening te veranderen. Of je dit gelooft hangt af van de mate waarin je mij (Niccos) en dit medium (internetwebsite Frontnieuws) vertrouwt. Waarbij het vertrouwen niet voortkomt uit het denken, maar uit het instinctief voelen. Het dier in jou beslist ver voordat je kunt denken, schrijft gastauteur Niccos.

Marketeers en verkopers zijn al heel lang van dit principe op de hoogte en maken daar handig gebruik van. Zij weten dat mensen in bijna alle gevallen eerst onbewust besluiten tot een aankoop en dan daarna pas bewust nadenken over de argumenten die de aankoop ondersteunen. Zelfs wanneer ik aangeef dat dit wetenschappelijk is aangetoond, zullen er mensen zijn die mij niet geloven. Grappig is dat daarmee mijn artikel wordt bevestigd, maar dat zullen ze niet meer lezen.

Heb je iets van mij gelezen wat jou niet bevalt, dan zullen al mijn andere artikelen door jou met argusogen worden bekeken. Een in jouw ogen tweede of derde omissie zal leiden tot het overslaan van mijn artikelen. Het woord ‘omissie’ kan al aanleiding daartoe zijn. Ieder mens heeft ook zo zijn allergieën. Ik ben een man, dus penisnijd kan meespelen. Frontnieuws kan associaties opleveren waardoor mensen afhaken. Al zou de Paus hier schrijven, men zal het niet geloven.

Groepsdruk is ook van toepassing, want niemand kijkt naar Goede Tijden Slechte Tijden, niemand stemt op de PVV en niemand masturbeert. Wanneer al jouw kennissen een mening hebben over iets, dan heb jij diezelfde mening hoogstwaarschijnlijk ook. Dat zagen we heel goed bij corona en dat zien we dus ook bijvoorbeeld op Twitter als het gaat om artikelen van Frontnieuws. ‘Dat nepnieuws lees je toch niet!’ Want dan ben je een lul…

  Provinciale Statenverkiezing 2023 - Forum voor Democratie is de grote winnaar

Terwijl degenen die hier wel graag komen dit juist een verademing vinden met kwalitatief inhoudelijke artikelen geplukt van gedegen journalistieke mondiale websites. Ja, het is een heel ander geluid dan de reguliere nieuwskanalen die allemaal hetzelfde napraten. Maar als je ‘tegen’ bent, dan zul je niet eens beginnen om het te lezen. Tenzij het voor je werk is of er genoegen in schept om langs te komen trollen. Inhoudelijk weerwoord geven heb ik nog niet meegemaakt.

Het is de vraag of het kan veranderen, of je kan veranderen. Omdat je wordt geboren met een beschrijving en daarin staan de mate van nieuwsgierigheid, openheid en veranderbereidheid. Je instinct slaat er op aan evenals daarna je denken. Tijdens je leven, zeker ongeveer halverwege, krijg je een paar maal de kans je beschrijving een beetje aan te passen. Maar zelden kun je 180 graden draaien. Toch lukt het enkelen en die mensen verzetten dus hun bakens.

Mijn ervaring is dat ondanks ik vertrouwen geniet en meerdere keren aantoonbaar het juiste inzicht heb gehad, naasten toch niet kan bewegen naar nieuwe inzichten te willen luisteren. Laat staan als mensen mij niet kennen. Of dat mijn artikel staat op Frontnieuws. Nou, ik ben er trots op dat mijn artikelen tussen de schrijfsels van topjournalisten kunnen staan. Ik wens dat veel meer mensen hier komen buurten en inhoudelijk kennis nemen van andere geluiden.

Wat meespeelt is ook dat niet alleen de reguliere media zich schuldig maken aan nepnieuws, propaganda en lokkertjes om te klikken. Ook alternatieve media staan helaas regelmatig vol met onzin. Sommige alternatieve media zijn net zo afhankelijk van advertenties of drijven graag op donaties. Het is dan gemakkelijk alles over één kam te scheren. Maar iemand die zoekt en zelfstandig nadenkt, die vindt de pareltjes waar ze liggen. Soms hier, soms daar.

  Heksenjagers in het klimaatkarretje

Je hoeft niet alles te geloven, maar bewustzijn begint met zelfonderzoek. De mens mag leren zijn instincten (en emoties) niet leidend te laten zijn. Je kunt even stil staan bij een besluit om iets niet te willen zien. Is dat ingegeven vanuit een dierlijke afkeer of heb je een goed doordacht innerlijk weten laten spreken. Dit is natuurlijk geschreven voor degenen die ‘gewoon’ een afkeer hebben van Frontnieuws. Alsof zij deze zin zullen lezen. Maar toch. Wie weet.


Copyright © 2023 Niccos. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

NICCOS DOSSIER

Sluitend bewijs: Covid-19 was gepland om de Nieuwe Wereldorde te lancerenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe wereld haalt uit naar Analmerika: Olieproductie verlaagd! Energieprijzen exploderen!
Volgend artikelInsider waarschuwt dat HAARP ‘Bijbelse rampen’ zal veroorzaken om een ‘Nieuwe Wereldorde’ in te luiden.
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

41 REACTIES

 1. Mijn ervaring is net als die van Niccos, dat het niveau van bewust bepalend is voor de mate waarin iemand makkelijk gestuurd/bepaald kan worden d.m.v. slimme beïnvloeding/marketing/leugens. Alhoewel ook bewustere mensen nog ten prooi kunnen vallen als de misleiding geraffineerd genoeg is.

  Uit die misleide overtuiging stappen gebeurt niet vanzelf: er is meestal een schok voor nodig om de aanzet tot bewuster-denken te geven. Die schok kan zijn de confrontatie met de gevolgen van…
  Ik vermoed dat er momenteel een heleboel mensen bewust(er) worden nu ze geconfronteerd zijn met de gevolgen van de inentingen. Andere mensen waarschuwden hen, maar ze wilden/konden het nog niet geloven. Want ze hebben de inentingen eerst fel verdedigd…
  Dat is ook nogal een stap om te zetten: toegeven dat je fout zat. Alle bewijzen zijn er en toch willen ze om te beginnen niet geloven dat ze een fout gemaakt hebben.

  Daarom heb ik groot respect voor hen die deze stap zetten: dat ze eindelijk in staat zijn toe te geven dat ze een fout gemaakt hebben. We komen daar niet allemaal vandaan? Korter of langer geleden maakten we dezelfde fout. We doorzagen de misleiding hooguit iets eerder, misschien hadden we dezelfde fout al eerder gemaakt, wijzer geworden door ervaring.

  Vergelijk het met kinderen op school: Als je in de 6e groep zit… Verwijt je dan andere leerlingen dat ze dom zijn omdat ze ‘nog maar’ in de 2e groep zitten?

 2. Inderdaad, Frontnieuws is en blijft een lifesaver met zijn constante stroom van inhoudelijk zeer goede artikelen waar je anders zelf veel tijd in had moeten steken om ze te vinden. Geen reclames in de side bar. De informatie die hier aangereikt wordt is uitstekend en leerzaam. De waardering voor deze moeite mag af en toe uitgesproken worden, en ik beveel FN steeds overal en iedereen aan als centrale bron voor goede info. Jammer dat ik ook die kneejerk reacties tegenkom van ‘oh maar FN is toch conspiracy?’ om de site dan maar nooit meer te lezen. Wie of wat de drijvende krachten achter FN zijn, blijft me een raadsel. Maar ik ben een dankbare lezer.

 3. je hoeft de waarheid niet te weten om de leugen te herkennen.

  websites als deze geven op zijn minst informatie op basis waarvan je zelf naar de feiten kan kijken.

 4. Ik vind het een verademing om de artkelen te lezen van Frontnieuws. Het gewouwel van de mailstrain media lees ik niet. Frontnieuws, geeft veel onderbouwd nieuws. Hier kan ik voor mij zelf een prima mening mee opbouwen.

 5. Precies zo werkt het. Rationaliteit of rationaliseren achteraf.
  Ik werd zelfs psychologisch geanalyseerd op dingen die ik van Frontnieuws stuurde naar mensen die ik al langer kende. Naar aanleiding van dr. Marina. “Mysterieuze Twitterdokter” (NRC) /Rotterdammer/Psycholoog /Stadsfotograaf/Media-pedagoog/Alma Maters.

  • Ik stuurde ruim van tevoren een manuscript van 3 tot 400 bladzijden rond in de omgeving. Omdat ik de ellende aan zag komen. Vervolgens had iemand met een site van een ondernemersvereniging ervan gehoord. Omdat er een paar alinea’s met kritische kanttekeningen in stonden over (de stichting) Share en over Maitreya werd ik vastgezet als een ‘sektelid’ (Share). Ze krijgen dan beelden van Jonestown, dat gebeurde me zelfs, weliswaar onschuldiger, met iemand die ik al 5 jaar kende. Het was een beetje geschreven in de trant van ‘stream of consciousness’, maar dan over de concrete dagelijkse ’toevalligheden’ waar je vrienden en zelfs sommige familie beginnen weg te kijken of de deur voor je dicht doen. Veel tijd had ik er toen niet voor. Ik heb ze achteraf nog wel geschreven dat het geen sekte is, zoals de plaatselijke supermarkt, de ondernemersvereniging en de voetbalclub, en dat ik er ook geen lid van ben. Maar de schade was al gedaan. Het is eerder gebeurd op andere zaken, vooral als je je eigen naam ergens bij zet. Ik kom de criminelen nog tegen, inbraak, diefstal, intimidatie. De politie deed er een beetje aan mee, Nederland. Het sluipt dichterbij: ‘als je zo’n kritiek hebt op dit land, waarom vertrek je dan niet?’ Vreemde dingen vielen me hier op die niet deugen zoals de Chileense burgerjournalist, Gonzalo Lira in Oekraïne in het begin, voor de aanvang van die oorlog. Ik kende al mensen uit Chili die met hun kroost voor Pinochet waren gevlucht. De oudere was parlementariër geweest. Ze waren vrijdenkers, en ze wisten van Maitreya. Ze waren alert op dagelijks vlak, waar het begint. Zelfs de schrijfster Isabel Allende (familie van de gematigde staatsman Allende) legde het verband tussen 9/11 van de staatsgreep in Chili en New York. Zo vreemd is het dus niet om verbanden te leggen. Ik heb die mensen ook geschreven.

  • Ik kende een Tupamaro, een vluchteling uit Uruguay, die bewijzen had overlegd aan de VN van massamoord door de Argentijnse junta, na zijn infiltratie in een concentratiekamp, die achteraf in Nederland onrustig werd toen Máxima eraan kwam. In zijn tijd kreeg hij asiel speciaal door bemiddeling van de minister van buitenlandse zaken, Max van der Stoel. (Ze kwamen toen niet zomaar met een miljoen de grens overlopen. Hij vertelde me trouwens dat er ook ‘van de andere kant’ waren die asiel hadden gekregen.) Hij had een goede baan. Daniel Rey Piuma. Hij demonstreerde op de Dam in Amsterdam even voor het koninklijk huwelijk, er waren een paar man maar het stond in de krant, en werd gearresteerd. Hij stond jaren voor de rechter voor ‘belediging’ van het koningshuis. Je kunt nooit winnen van het koningshuis, want dat is onschendbaar. Niettemin, hij won de zaak. Zijn vrouw werkte voor de minister van Justitie, los daarvan. Er is een arrest van de zaak gemaakt, zijn probleem ging over geschiedvervalsing.

 6. Intuitie werkt menselijker en dieper en spiritueler. . Tenzij je in een constante overlevingsmodus zit komt instinckt beter uit.

  • Beter degelijk getrainde reacties, reflexen en muscle-memory voor het onmiddelijke, daarna de tijd nemen om de zaken goed te onderzoeken en af te wegen.

   Heerlijk Niccos te lezen en het onderweg op vele punten eens te zijn, maar ook enige omissies en punten van discussie te zien.

   Niccos, ik beschouw je als een goede vriend!

   Groeten uit kikkeretersland

   • Hallo Casse, wanneer ik een vrolijke lach krijg als ik je lees en de energie voel stromen, dan is er verbinding en een zekere vriendschap. Hmm, waar eten ze kikkers? Lol. Groetjes, Niccos.

 7. Ik lees hier vaak en graag net als voorheen op Xandernieuws maar die is ter ziele helaas.
  Ik reageer niet vaak maar vind het wel leuk om reacties van anderen te lezen.
  Ik zou zeggen tegen Rommel; ga zo door, waardering alom.

  • Op Twan: niet verrassend want xandernieuws heeft zich door een woedeuitbarsting in de kaart laten kijken dat hij een heleboel mensen bewust misleid heeft. Mensen dachten met hem te spreken maar het was zijn moderator die de redelijkheid probeerde te bewaren.

   Er kwamen heel veel christenen (echte of slechts in naam), onderzoekenden en zoekenden die heel veel tijd in gesprekken investeerden om hem vooruit te helpen. Niet alleen de site maar ook spiritueel omdat hij zich voordeed als bekeerd christen. Wat telkens weer opviel was dat hij steeds Jezus en de bijbel ging uitleggen op een geheel eigen manier zoals hij het zag. Wat echter pijnlijk is dat hij steeds maar weer oprechte zgn charismatische christenen en gemeentes blijft ‘bashen’ als zweverige domoren. En de traditionele kerken natuurlijk ook. Maar niet met die felheid. Dat hem schade is aangedaan in deze traditionele kerk is duidelijk. Dat valt niet te excuseren. Maar die felheid tegen ‘evangelischen’ is opvallend. Die weerstand ligt op een heel ander, geestelijk vlak.

   Nu kom ik op mijn punt, de reden waarom ik reageer. Niccos schrijft over 2 delen van ‘de mens’ ; het instinct en de rede. Het gevoel en het verstand. Het hart en het hoofd. Daar is al veel over geschreven in literatuur en liefdesliedjes. Maar wat volgens de bijbel (Basic Instructions Before Leaving Earth) de mens onderscheid is, naast ziel en lichaam, is de geest.

   Elk mens heeft een bewustzijn van een hogere geestelijke dimensie(s). A God shaped hole. Een soort afgeknipte antenne voor het kunnen meedoen op het geestelijk vlak. Bij veel mensen zijn ze erg kort afgeknipt of afgestompt, bij sommigen zijn ze wat langer maar zijn ze toch niet goed afgestemd. Maar wie goed oplet ziet dat er iets onverklaarbaars werkt in zijn leven, omgeving of persoonlijkheid.

   Dat deze verbinding niet werkt zoals bedoeld noemt de bijbel ‘zonde’ (een zeer beladen woord dat meestal verkeerd wordt uitgelegd). De oorzaak wordt bijna als eerste, na de schepping, verteld in de bijbel als de ‘zondeval’ waardoor de hele schepping leeft onder de ‘erfzonde’ (Original sin). Zie erfzonde niet als schuld maar als genetische consequentie. We zijn genetisch niet meer in staat uit te groeien tot een mens zoals deze origineel geschapen is. De geestelijke band met de Schepper is verbroken. Dat is dood, afgestorven. Genesis zegt dat Eva verleid werd te eten van de boom van de kennis van goed en kwaad, het enige gebod (verbod) met als straf of consequentie; op de dag dat je daarvan eet zul je zeker sterven. Zonder vrij keuze geen liefde. De Glanzende (nachash, ook vertaald als slang); Lucifer had haar beloofd dat ze zou worden als God. Dat ze Kennis kreeg om zelf te beslissen. Om zelf God te worden. En Adam ging erin mee. Hij offerde zijn eigen leven op, nam de schuld op zich om haar niet alleen te laten in een gevallen, platte (dimensies verloren) wereld in verval.

   Net als de laatste Adam, Yeshua, God zelf als mens geschapen, zonder erfzonde maar toch op de gevallen aarde om de schuld te betalen. Om de mens te redden, herstellen en zijn erfenis terug te geven (bekering, heiliging en verheerlijking). Daarom zei Jezus tegen de leidende farizeeer: jij zou dit toch moeten weten? Maar ik zeg: je moet opnieuw geboren worden. Met een nieuwgeboren geest. Dat betekend dus ‘wedergeboren’ of ‘bornagain’ christen. Christen betekend niets meer dan dat je een volgeling bent van de Christus (Grieks), Messias (hebreeuws) of gezalfde (zelfde woord), kroonprins, rechtmatige wettige troonopvolger van niet alleen Israël maar de hele schepping.

   Die geestelijke dimensie is niet plat. Die is groter dan 3D+tijd. Die heeft meerdere lagen. Die is ook niet leeg. En voor de goede orde: God de Vader troont daar wel maar Hij staat daar nog weer buiten (niet aan ruimte of tijd gebonden). Maar er zijn wel een heleboel verschillende wezens. Vaak aangeduid als engelen. Maar dat is een kleine specifieke functie, die van boodschappers. Het woord engel wordt gebruikt als overkoepelend begrip. In de bijbel wordt deze verzameling van diverse wezens aangeduid als elohim oftewel goden (kleine letter). Dit in tegenstelling tot El Elohim (God der goden) of yhwh (FYI hebreeuws gebruikt geen hoofdletters of klinkers maar wel sluitletters). Naast engelen met diverse soorten lichamen, die dus kunnen handelen als mensen, of zelfs zo verschijnen, zijn er ook nog geesten zonder lichaam. Deze zijn niet zo bedoeld of geschapen en staan bekend als demonen (Jd trad: geesten van overleden reuzen of nephilim voor de zondvloed). Er zijn dus diverse geestelijke levensvormen.

   En afgescheiden gebieden. Mensen met wat langere afgebroken antennes denken dan wel dat ze contact hebben met ‘engelen’, of ‘opgestegen meesters’ en krijgen ‘kennis’ door. Ze kunnen je vanalles op de mouw spelden want jouw antennes werken toch niet goed. Je ziet wat zij willen dat je ziet. En oh ja, ze weten heel veel. Over oma, en over jou. En hoe ze je moeten manipuleren. Ze zijn super intelligent maar hebben geen geweten. Of originaliteit. Ze hebben geen creativiteit zoals mensen dat wel hebben. Daarom zijn ze jaloers op mensen en haten ze mensen. Maar ze kunnen wel macht uitoefenen in de wereld om ons heen. En hoe! En dan word jij ook zo machtig (zie eerste leugen: jij word God). Maar altijd tegen een prijs. De rekening krijg je achteraf. Als je muurvast zit. In angst en ellende. Of angst en succes als je braaf bent. En dan denken ze dat ze macht kunnen uitoefenen over die machten. Sukkels. Elke trap op de ladder hoger veracht alles onder hen en is bevreesd voor alles boven hen.

   Waar zij geen rekening mee houden is dat God nog steeds van een andere orde is. En dat hij met Zijn (Heilige) Geest ook werkt en soeverein is. Soeverein wil zeggen macht en zeggenschap heeft over alles wat Hij gemaakt heeft. Hij schrijft de spelregels, of de code van de matrix (baarmoeder) zo je wilt. Mensen die opnieuw, dwz geestelijk, geboren worden geeft Hij Zijn Heilige Geest. ‘Wedergeboren’ mensen spelen met nieuwe spelregels op een ander bord. Met een ander paspoort ambassadeur voor een hoger hemels Koninkrijk.

   Met autoriteit in de geestelijke wereld waar je maar net komt kijken. Letterlijk. Of met je nieuwe ogen stijf dicht in een hoekje blijft zitten. Die nieuwe antennes doen het wel maar je moet wel het juist afstemmen nog leren. En de rest van je lichaam moet nog komen. Maar er veranderen wel dingen. Ook mensen met autoriteit laten zich overdonderen als ze zich daar niet van bewust zijn. Of het nooit uitoefenen. Maar als je daar blijk van geeft… Dan veranderen situaties. Gevaarlijke situaties. Of omdat je om hulp vraagt (gebed heet dat) of omdat je het nodig hebt ook al vroeg je er niet specifiek om. Of om je op weg te helpen. Meestal met een gewone natuurlijke oorzaak maar altijd exact getimed. En soms dat je denk ‘hoe dan?’.

   Het lijkt dan soms net of je een onzichtbare bubbel om je heen hebt. Alsof mensen het ruiken zonder te snappen. Mensen met zwarte kleding en make-up en symbolen op hun lichaam (tattoos of sierraden) die ineens allemaal weglopen. Electronische dingen die het ineens weer doen. Of mensen (genezen heet dat ook wel). Of een onbekende beller die direct ophangt op het moment dat je wakker moet worden. Op de minuut exact. Of een plaat die naar beneden valt. Ik heb het allemaal meegemaakt. Helaas valt daar ook onder dat je wel eens ineens wordt aangevallen zonder reden.

   Wat veel christenen niet beseffen is dat het effect van hun geestelijke activiteit vele malen sterker is dan de occulte demonische invloed. Die gebruiken ze namelijk, en daar doen ze heel erg veel moeite voor. En dan komt er één christen die gaat uitzenden (bidden) en dan loopt zo hun hele uitgebreide plan in het honderd.

   Fyi, ik hou niet van de term ‘bidden’ omdat dat vragen betekent. God is geen sinterklaas, hij is mijn Vader waar ik mee praat. Hij is ook geen sinterklaas die de hele dag dezelfde slechte standaard gedichten aan wil horen. Demonen zijn dol op mantra’s, weesgegroetjes en rozenkransen. Die komen erop af alsof je hun naam roept. Zeg jij nou maar gewoon wat je op je hart hebt.

   Om af te ronden. En weer terug naar mijn herhaalde kritiek op xandernieuws (waarvoor ik meermalen geband ben); de voelsprieten waarmee christenen elkaar van afstand mee herkennen gingen bij xander niet tintelen. Er was geen herkenning. Wel het knagende gevoel steeds dat er iets niet klopte. Als je iets wilt veranderen aan al die ellende ga dan bidden met een aantal gelijkgezinden zei ik herhaaldelijk. Het antwoord bleef stil.
   Wat helemaal niet goed viel: hij nam autoriteit als christen. Hij zal wel even voor God spreken en de bijbel uitleggen. Maar zonder inzicht van de Heilige Geest kun je de bijbel niet begrijpen, laat staan uitleggen. Als echte christenen herken je de juiste golflengte. En als een andere Christen iets uitlegt resoneert het ook met je eigen geest. Bij xander staat staat het er vaak loodrecht op. Het klopt niet!
   En dan kom ik bij de tien geboden: je zult de naam des Heeren niet ijdel gebruiken. Oftewel: er staat de doodstraf op als jij je uitgeeft als ambassadeur van het koninkrijk van God maar niet bent. De ‘Bond tegen het vloeken’ heeft het nooit gesnapt. Het gaat om misbruik van authoritet.

   Xander is een dwaallicht, geen lichtwerker. Als Christen heb je de opdracht om het licht door te geven. Niet voor eigen gewin maar als ambassadeur. Diplomatiek maar wel eerlijk en betrouwbaar. Dat is een paar trappen hoger dan alleen ‘dier’.

   • Sorry voor de lengte. Ik hoop dat het toch gelezen wordt. Het heeft ook wel wat tijd gekost.

    Ook ben ik vergeten mijn waardering te uiten voor Niccos. We denken misschien soms wat anders maar kunnen toch van elkaar leren.

   • Hallo Disciplus Simplex, dank voor jouw uitgebreide reactie en waardering. Altijd fijn om terug te lezen. Zoveel aanknopingspunten lees ik voor nieuwe inzichten en artikelen. De verhalen zijn inderdaad vaak anekdotisch bedoeld, niet letterlijk en dus vraagt het zelfkennis en loutering om ze te doorgronden. Wat ik nog wil teruggeven aan jou is mededogen voor ‘dwaallichten’, niet voor hen maar voor in jouw hart. Heb jezelf lief, begrijp je. Hug van mij, Niccos.

    • Mijn verhaal was al zo lang.

     Ja, vergeven is een goed principe. Maar het is geen plicht! Het wordt christenen vaak verplicht dat ze moeten vergeven. Dat is de bijbel omkeren. Die zegt namelijk dat je het moet goedmaken als je je broer iets aangedaan hebt en hem om vergeving VRAGEN.

     Dat geeft een opening om samen verder te kunnen. Om het in rechtvaardigheid los te kunnen laten. Het vraagt vooral zelfonderzoek en zelfkritiek.

     Oordelen is goed, daar heb je je verstand voor. VER-oordelen is niet aan mij.

     En natuurlijk staat het een ieder vrij om te vergeven ook al wordt er niet om gevraagd. Het is loslaten en bevrijdend. Het lost echter niets op in het slechte gedrag van de dader. Gerechtigheid wordt opgeschort. Daar moet je wel tegen kunnen en is niet makkelijk. Daaruit blijkt je karakter, wie je werkelijk bent. Je wordt er wel voorzichtiger van.

     Blijf bij de Waarheid en blijf het vertellen. En de Waarheid zelf zal je vrijmaken.

 8. ‘Het dier in jou beslist ver voordat je kunt denken’

  Het dier? Of is het de intelligentie die wij zijn die beslist? Denken is slimheid, weten is intelligentie. Wij weten het eigenlijk allemaal wel. Er is een ZELF in ons allemaal die WEET ipv denkt. Je weet wel wat gezond is en ongezond. Je weet wel wat normaal is en wat niet. Maar ons DENKEN (ego) heeft verlangens en eisen en een eigen wil en die wil vaak niet toegeven aan het weten, omdat het ego ziin/haar zin wil hebben. Onze ziel weet dingen gewoon, maar onze ego’s (de geprogrammeerd gedachtenpatronen) hebben een eigen wil en die is niet akkoord met wat we eigenlijk wel weten.

  Je weet wel dat bepaald gedrag schadelijk of ongezond is, maar het ego wil ze dus lul je het recht om te krijgen/doen/gedragen zoals je wil. De apocalypse die aanstaande is, is de apocalypse van het ego (denken). Als we onze gedachten even loslaten, weten we eigenlijk wel hoe het zit. Maar doordat iedereen vooral zn gedachten (ego) is, lullen we alles recht wat krom is. We zijn volledig in ons ego-bewustzijn (denken) gedouwd en van ons ziels-bewustzijn (wete) ontkoppeld.

  Ons ziels-bewustzijn weet dingen, die beslist al voordat we kunnen denken omdat de ziel WEET. Het ego is als een junkie die zijn zin wil en dus gaat DENKEN hoe die zin kan krijgen. De apocalypse van het ego (denken, fantaseren) is aanstaande en na de dood van het ego, komt de wederopstanding van het weten (de ziel, de realiteit). We transformeren van ego-bewustzijn (ego, angst, denken, duivel) naar ziels-bewustzijn (ziel, liefde, weten, God).

  Wie de mensheid wil helpen, gaat voor in de transformatie door zijn/haar ego los te laten.

  • Het is maar hoe je ego ziet/beschouwd. Men heeft juist een groot ego nodig om zijn fouten te zien en toe te geven, en een nog groter ego om er iets aan te doen en goeds en liefde uit te dragen.

   Het zijn de kleine egos die de boel verpesten.

   • Wij zijn de ziel en we hebben een ego.

    Mensen zijn ontkoppeld van de ziel en opgesloten in hun ego. Ego is angst, ziel is liefde. We worden geregeerd met angst en we zijn ontkoppeld van de liefde. Angst verdeeld ons en liefde verenigt ons. Verdeel en heers doen ze door ons angstig te houden. En dat doen ze door onze ego’s te verruimen en onze liefde te vernauwen. Het omgekeerde is nodig. We moeten het ego verkleinen en de liefde vergroten. Als je weet hoe je de bijbel moet lezen (als handleiding van jezelf), dan snap je dat de hele bijbel draait om de 10 geboden en dat die draaien om het verkleinen van het ego en het voeden van de liefde. Het ego is een gereedschap voor als er nood is, liefde is wat wij zijn. Dat is net als alles omgedraaid, zodat wij altijd in angst zijn ipv dat we liefde zijn. Ego is niet goed of slecht, maar ego = angst. We zijn dat ego niet. Wij zijn van nature liefde. Dat is omgedraaid.

  • Hallo Naam:* en Frans, in dit artikel heb ik geen nadere uitleg gegeven aan mijn visie op ons instinct, omdat ik bij een essentie wil blijven en er niet teveel bij wil halen. In mijn artikel ‘U bent een vieze oude man (of vrouw)’ heb ik een opening gemaakt naar onze zoogdierenhersenen. We hebben ook reptielenhersenen en een buikbrein. Er is een verschil tussen emoties en gevoelens. Wat is intelligentie is een leuke vraag en wat hebben we aan ons ego. Is instinct hetzelfde als intuïtie, er is veel om over na te denken en op in te voelen. Ik zal er een artikel overschrijven want het is uiterst interessante materie. Het is al lang onderdeel van mijn zoektocht naar de zin van het leven, de evolutie van God. Heh heh. Groetjes, Niccos.

   • @Niccos… reptielenbrein vs zoogdierenbrein is een interessante. Vwb intelligentie. Mijns inziens komt het neer op… in de ziel huist intelligentie (bewustZIJN), in het ego huist slimheid (kennis, programmering).

    Intelligentie kan slimheid gebruiken/inzetten. Slimheid wil ingelligentie niet erkennen omdat het zichzelf als autoriteit ziet. Intelligentie zonder slimheid is een baby die observerend leert. Slimheid zonder intelligentie is een robot die alles buiten zijn programmering afwijst.

    Anyway… dat is wat ik tot nu toe aan elkaar puzzel in mijn zoektocht. Geweldig dat FN en jij (Niccos) ruimte bieden om deze inzichten, zoektocht en puzzel met elkaar uit te wisselen. Dankzij FN en de reageerders hier heb ik echt wel wat puzzelstukken aan elkaar gelegd. Zoals we hier praten, zo is het bedoelt… open, vrij en alles mag er zijn. Bedankt aan iedereen hier. Ennuh Rommel… je doet het goed man… deze site. Dankjewel voor de verbindingen die er hier ontstaan. Ik stuur je liefde en energie Rommel en Niccos en ook aan alle lezers en reageerders.

 9. Frontnieuws brengt het, of het nu 100% waar is, of deze ergens in het midden ligt, op een wijze die je zelf de keuze laat.

  Bij propaganda werkt dat heel anders. Dat verschil alleen al maakt Frontnieuws voor mij een blijver. Vrije journalistiek is belangrijk voor een open mind.

  Verder zei een wijs man ooit tegen mij:

  “Het leven is een grote illlusie waarvan jij je eigen uitkomst bepaald, en datgeen dat je voor je voeten krijgt je voor keuzes stelt die je helpen de uitkomst te bepalen”

  De vraag is, laat je jouw eigen illusie leiden, of leid jij deze? En ik denk dat vol overtuigd in de waarneming van een ander leven (nieuwsgeil zijn) een vorm van “geleid worden” is.

  Ik heb dus nog werk genoeg aan mijzelf

 10. Lees dit allemaal met een geannuceerd belijd.
  Ga meerde kanten op zoeken en dan kan je het geloven of niet.
  Het meeste is dichtbij de WAARHEID.
  Denk ik hoor!
  Niet iedereen mee eens.
  Hoef geen reacties hoor.
  Fijne dag

 11. Extreem rechts: het etiket voor iedereen die niet blind volgt. Vroeger was je ook NAZI sympathisant, maar tegenwoordig is dat stukje niet echt haalbaar meer…..

  Mijns inziens zijn mensen die zelfstandig kunnen nadenken en niet blind volgen niet extreem maar juist mens.
  Extreem zijn de lui die kinderen van 4 op school boekjes geven met seksuele handelingen en hen die dat goedkeuren. Ik heb ooit gesteld dat iedere 2e PVDA aanhanger een pedofiel is en dat 1 op de 2 Groen terroristisch links volgers een poging tot zelfdoding overweegt of al wegens ernstige mentale problemen onder psychiatrische behandeling is. Dat zijn de hardste vingerwijzers….wie….? o ja , de trouwe zakenpartners van de regering, dus daar mag je op alle vlakken ook je vraagtekens bij zetten….

  • We zitten in een spirituele oorlog. ‘Ze’ willen ons bewustZIJN vernauwd houden zodat ‘zij’ hun macht over ons houden. Het bewustZIJN mag vooral niet verruimen/groeien, want dan verliezen ‘zij’ al hun macht over ons. Ze proberen wat ze kunnen om het bewustZIJN vernauwd/klein te houden, maar het is een natuurkracht en het wordt onhoudbaar. Het is een kwestie van tijd en dat weten ‘ze’, maar het is ALLES of niks voor ‘hen’ of voor ons.

   Ze gaan verliezen, ze handelen uit totale paniek. Alleen als ze 90% van ons voor 2030 uitroeien kunnen ze winnen, maar het gaat ze niet lukken en dat beginnen ze te beseffen. De apocalypse van het ego is aanstaande. Het wordt nog een hobbelige rit en als het ego sterft komt er een periode van chaos en dan wederopstanding van de LIEFDE/ziel/God in ons.

 12. Het mooie van Frontnieuws en een paar andere gelijkwaardige websites dat er bij de artikelen bijna altijd een verwijzing naar de bron vermeld is, zodat je zelf ook kan checken of iets waar of onwaar is. Het is echter jammer, dat je zodra je afwijkende mening hebt, mensen je niet serieus nemen of je gaan cancelen. Gelijk gestemde vind ik nauwelijks in mijn directe omgeving.

  Ga zo door met deze uitstekende nieuwsvoorziening.

 13. Die “dr. Marina” is een smerig links kutwijf, een vuile ophitser die mensen lukraak beschuldigt van zaken omdat de mening haar niet aanstaat. Ze is een sterke kracht in het demoniseren van personen die tijdens corona vragen stelden die elke dokter of wetenschapper had moeten stellen, maar dat niet deden omdat het laffe corrupte honden zijn. “Dr. Marina” (marina meeuw) is experimenteel psycholoog, fotograaf en media pedagoog en pvda/gl ideoloog. Dan weet je het dus wel. Deze meeuw fladdert graag krijsend in het rond om de boel onder te schijten om vervolgens weg te vliegen naar het volgende slachtoffer. 80 jaar geleden zou ze ss-kampbewaakster zijn geweest maar heden ten dage is ze gewoon een groenlinkse fascist die vanachter haar twitter accountje aan het opruien is en (vnl. rechtse) mensen met verstand kapot probeert te maken. Zij kan dit blijkbaar allemaal straffeloos doen, een ander krijgt meteen politie aan de deur.

  • Goede reactie. Bestrijd die duivelse leugengeest net zo onvermoeibaar als ze zelf is met haar fascistische nep-nieuws mantra’s. Verbaast me niet dat ze gl-ideoloog is. Dat zijn de grootste mensen- en leven-haters die er zijn. Abortus-massamoordenaars, om maar een ding te noemen. Ze zullen eindigen in de hel.

  • @Bas… Roos Vonk is ook zo’n slinkschmens. Walgelijk dom en ipv op inhoud te praten, alles op de man spelen. Er zijn momenteel mensen en er zijn ego’s. Ego’s zitten gevangen in hun gehersenspoelde brein en gedrag. Ego’s zijn gestoord gemaakt en losgeweekt van de realiteit en de waarheden. Mensen willen gewoon samen in liefde en vrede de wereld verzorgen en het leven delen.

 14. Inderdaad, jaloezie droppelt uit die Tweet. Front Nieuws is een top journalistiek waar kan niet over de riool journalistiek van reguliere kranten of media zeggen. Bedankt voor jullie inzet om ons op de hoogte van nieuws te voorzien ❤️

 15. Als de schapies Frontnieuws “nepnieuws” noemen dan zitten we hier bij de juiste website!

  Net als het stigma “complot-theorist” is dit het teken dat de tegenstanders in hun broek schijten omdat hier de werkelijke FEITEN worden afgedrukt. Lekker zo doorgaan zou ik zeggen!1 LMAO

 16. Door schade en schande wordt men wijs zegt het spreekwoord.
  Ik heb ook de harde manier geleerd dat het beter is wat tijd te nemen. Ik heb niks tegen verkopers, ze mogen hun praatje doen. En dan neem ik rustig een paar dagen (of weken) de tijd om de zaak eens te overdenken en zelf wat research te doen voordat ik een beslissing neem. Echter, zodra een verkoper begint met ‘we hebben nu een beslissing nodig’ of ‘u moet binnen 24 uur beslissen’ etc dan is mijn antwoord standaard ‘nee’. Er is altijd tijd en er zijn altijd andere aanbieders, dus er is geen haast bij, zeker niet als het een grote aankoop betreft.
  Zelfde geldt voor auteurs. Neem de tijd. En soms ben je het op sommige punten oneens. Dat wil niet per definitie zeggen dat alle standpunten of argumenten ongeldig zijn.

 17. FN is my morning “paper”. Through FN I have found some very interesting channels that give me the “other stories”. Please carry on.

 18. Mooi compliment voor Niccos! Blijkbaar is Frontnieuws zo belangrijk cq bedreigend voor de doorgewinterde leugenaars, waardoor het door hen moet worden aangevallen.
  En dat Frontnieuws tot haat zaaien leidt toont m.n de haatdragende, zieke geest van Marina aan dan van Niccos en reageerders.
  Geen enkele site bepaalt mijn emoties en dit zal ongetwijfeld voor iedereen gelden die hier komt.
  Vrijheid van meningsuiting geldt blijkbaar bij Marina m.n voor haar en haar soortgenoten, maar niet voor anderen.
  ” Get a life, ” i.p.v dagelijks in je eigen drek-leugens te wentelen Marina!

 19. Ik sta voor waarheid. En let op: je gaat nu meer krijgen dan je wilt weten.

  1: ik kijk geen Ned 123, RTL 4/5, SBS6 rotzooi, alleen wat films.
  2: ik heb wel PVV gestemd. Heel lang trouw CU/RPF gestemd maar nooit meer op die slappe, venijnige, nietszeggende, corrupte gristenen. Als zout zijn smaak verliest… FvD is de enige nu die het echt snapt en die ik daarom vertrouw met mijn mandaat. Alles wat waardevol is wordt geïnfiltreerd of bevochten!
  3: alle mensen masturberen. Ik dus ook. Van Rutte en aanverwanten weet ik het niet zeker. Reptielen eten toch kinderen? Of iets dergelijks. In ieder geval iets met kinderen. En iets wat wel levens verwoest. Appel, val, boom… En ineens moet ik weer aan een slangdenken 💭

  • Ik mag hopen dat Rommel ons niet op een zondagochtend verrast met een foto van een rukkende Rutte, die grijzende kop laatst was al erg genoeg. Hé, geintje hè.

 20. Personen zoals dr.Marina hebben als enigste functie om de rest van de kudde dom en volgzaam te houden. Een schaap dat denkt een herdershond te zijn.
  Dit komt waarschijnlijk door een (onbewust?) onzekerheidsgevoel en de angst om door anderen niet meer geaccepteerd te worden , angst voor verlies van positie , status en inkomen.
  Haar ego vertaald dit als een gevoel dat ze ‘het juiste doet’ een soort kruistocht tegen gevaarlijke andersgelovigen.
  In plaats van andere meningen en vooral de redenen waarom deze mensen een andere mening hebben OBJECTIEF te onderzoeken en ,laat staan, te moeten toegeven dat ze wel eens (grotendeels) gelijk kunnen hebben. net zoals een politicus het eerste de beste flut-studie aangrijpt om te roepen “zie je wel dat ik gelijk heb , de ‘wetenschap’ bewijst het” en daarbij een berg aan betere studies die het tegendeel , iets anders, aantonen negeert.

  Dat zo iemand zich dokter mag noemen geeft ook aan dat deze titel weinig meer waard is.

  Maar ja , ik heb geen dokterstitel dus ik klets maar wat uit m’n nek.

 21. Ik heb meerdere factcheckers en hoaxwijzers ( etc ) die iets schreven over feniks / frontnieuws uitgedaagd dat voor elk nepnieuws artikel zij vonden op feniks / frontnieuws ik er 10 zou vinden op mainstream media. Er is nooit iemand op in gegaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in