Ministry of Defense of Ukraine / Wikimedia (CC BY-SA 2.0 DEED)

Verrassend genoeg is er een aankondiging van de Turkse inlichtingendienst die een telling hebben gemaakt van de Oekraïense verliezen aan het front in Zaporizhzhia en daaruit blijkt dat ze 41 Leopard 2 tanks hebben verloren, bericht Pronews.

Ze hebben ook 31 Bradley infanteriegevechtsvoertuigen, 7 Marder infanteriegevechtsvoertuigen, 19 M-777 artilleriestukken, 4 PzH 2000 gemotoriseerde artilleriestukken, 49 T-72 tanks, 32 M113 infanteriegevechtsvoertuigen, 3 MiG 29 gevechtsvliegtuigen en vele andere wapensystemen verloren, en dit alles in 3 weken tijd.

Maar ze houden nog steeds het bruggenhoofd vast dat een paar dagen geleden is gecreëerd door de Oekraïners op de zuidelijke oever van de Dnjepr, bij de Antonovskibrug, waar ze een totale troepenmacht van 100 mariniers erdoor hebben weten te krijgen en tot nu toe hebben de Russen niet laten zien dat ze in staat zijn om hen te neutraliseren of hebben ze weinig geneigdheid getoond om dat te doen.

Dit heeft een verklaring, want zelfs als de Oekraïners erin slagen om grotere troepen en zwaarder materieel over te brengen, zullen ze door de grote moerassen voor de stad Olensky moeten.

Het is nu echter duidelijk dat zelfs deze kleine landing werd uitgevoerd volgens een methodisch plan dat begon met het opblazen van de Kachkovka-dam, omdat na deze gebeurtenis het waterpeil van de rivier de Dnjepr erg daalde, waardoor het veel gemakkelijker werd om over te steken naar de tegenoverliggende oever.

De Oekraïense mariniers gebruikten de overblijfselen van de Antonovskibrug als dekking.

  V.N. zegt: "Voedseltekorten zijn essentieel voor het creëren van goedkope slavenarbeid"

Vervolgens bombardeerden de Oekraïners de Choncharbrug, waarlangs de Russen aanzienlijke hoeveelheden materiaal en versterkingen van Mariupol naar de Krim en Kherson vervoerden.

Op dit moment doet de Russische logistiek er 50% langer over om haar bestemming te bereiken.

Een andere belangrijke factor waarom de Oekraïners voor de afleidingsoperatie in Kherson kozen, is omdat de Russen een deel van hun troepen hadden teruggetrokken en als versterkingen aan het Zaporizhzhya front hadden geplaatst, waar ze wisten dat het grootste deel van de Oekraïners zou aanvallen.

Uiteindelijk is het resultaat zorgwekkend voor de Russen, omdat de Oekraïners voet aan de grond hebben gekregen op de zuidelijke oever en de overstromingen die het gevolg waren van het opblazen van de dam, al hun verdedigingswerken, die ze negen maanden lang hadden opgebouwd, hebben vernietigd.

Dit betekent niet dat ze op dit moment bijzonder bedreigd worden door de Oekraïners. Maar ze moeten voorzichtig zijn en ervoor zorgen dat dit bruggenhoofd niet veel groter wordt dan het is.

Helson vee drinkt water uit een rivier die op het punt staat op te drogen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Ruslands leger, ooit krakkemikkig, is modern en dodelijkVolg Frontnieuws op Telegram

  WO3 ALERT - Oekraïne gebruikt NAVO-wapens om burgers in Belgorod aan te vallen - Abrams zijn naar verluidt de grens met Rusland overgestoken!

Lees meer over:

Vorig artikelKunnen Zelensky, de Klitschkos & MI5 Ruslands Maskirovka overwinnen waar Napoleon en Hitler faalden?
Volgend artikelHoe Oekraïense martelkamers de nieuwe norm werden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

17 REACTIES

 1. Ik snap niet zo goed waarom een brug nog zo belangrijk is. Zelfs het Nederlandse leger had in 1980 (of nog eerder) opklabbruggen die werkelijk overal opgebouwd kunnen worden, en werkelijk al het materiaal overheen kan.

  En nu met al dat hypermoderne oorlogstuig is een brugje ineens een halszaak?

  Hmm…..

  • Mogelijks verwar je die op een aanhanger aangevoerd worden om over een sloot te geraken. In de streken waar het hier om gaat zijn er bruggen van meerder honderden meters. Misschien is dat een verklaring.

  • Kijk voor de lol eens op internet hoe lang deze brug is Erwin en dan heb je denk ik het antwoord al gevonden waarom er geen opklapbrug word gebruikt.

  • Ooit al eens gehoord van artillerie, Erwin? Of mss TOS2? zijn heel effectief op een klein stukje beton. Dus wat maken die paar Oekies daar nou uit.

  • maximale overspanning van een brugleggertank brug is +/- 26M … dit gat is ietsie groter … dus als de Uki’s groot naar de overkant willen moeten ze bootjes gebruiken of een pontonbrug bouwen … Artillerie voer …

 2. Oh, dat is niet erg hoor. Nederland financiert de volgende 14 stuks al weer bij rheinmetal voor een paar honderd miljoen euro’s.
  Nergens geen geld voor hier, maar voor hoerkraïne wordt het vetgemeste kalf geslacht.

 3. “De Oekraïners hebben 41 Leopard 2 tanks verloren in Zaporizhzhia”

  De Angelo Amerikaanse zionisten sparen hun Challengers en gas guzzlers Abrahamtanks ze laten in mijn opinie Duitsland de trouwe slaaf en rentmeester van het protectoraat gefaseerd kapot gaan door hun freaking donaties aan de nazi-staat Oekraïne.

  Durf erom te wedden waneer deze twee zionist merken tanks ingezet worden datze hetzelfde lot beschoren als de Duitse katten die door de Russiche anti-tank geschut/commando’s aan flarden worden geschoten, zou die zgn. ervaren sociaal “democraat” (Duitse PvdA) Boris Pistorius er niet van wakker liggen door die geëxplodeerde Euro’s?

 4. Wie nu nog geloofd dat Rusland die brug heeft opgeblazen is helemaal het padje kwijt, nu duidelijk is dat dit zwaar in het nadeel van Rusland uitpakt.
  Juist daarom is het muisstil bij de MSM wat dit betreft.

 5. De genie kan snel een noodbrug maken; lastig, maar niet onmogelijk.

  Maar wat iedereen ons wil; laten geloven, is dat Putin de oorlog begon in 2022.
  Dat is niet waar; al in 2015/16 voerde de Oekies oorlog tegen de Russische burgerij; en dat kostte toen al 8 millioen dollardjes per dag.
  Zoveel, dat IMF adviseerde tegen investeren in Banderastan.

  Een USA soldaat, waarom hij in Banderstan was: voor de grondstoffen…..
  Schijnt dat Amerikanen de helft van Banderastan opgekocht hebben; hoop dat ze een goed afschrijf regiem hebben…

  Maar nu: de grote snuiver heeft regeltje gemaakt: ze kunnen iedere woning binnen gaan op zoek naar deserteurs;
  Hij maakte cannabis legaal, om het lijden van Oekies te verzachten.
  (net als de Jappen, die zeiden na de “pandemie”dat er te weinig alcohol gezopen werd….

  Hele gemechaniseerde eenheden zijn “verdwenen”; die reden russisch bezet gebied binnen om zich over te geven….geef ze eens ongelijk!

  De Leopards: probleemje: Oekies kunnen de teksten boven de knopjes niet begrijpen; zijn in Duits.
  Hadden stickertjes overheen gemoeten…

  Schijnt dat Putin nu massief tanks gaat inzetten voor het uitschonen….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in