Via Telegram

Russische raketten hebben maandagochtend meerdere doelen in het centrum van Kiev getroffen, schreef burgemeester Vitaly Klitschko op zijn Telegram-kanaal. Hij drong er bij de inwoners op aan om beschutting te zoeken en niet naar de hoofdstad te reizen. Klitschko zei dat de “kritieke infrastructuur” van de stad is getroffen, bericht RT.

Anton Gerashchenko, een adviseur van de minister van Binnenlandse Zaken, zei dat een raket de Vladimirskaya-straat heeft getroffen, waar het hoofdkantoor van de Veiligheidsdienst van Oekraïne (SBU) is gevestigd.

Gerashchenko deelde op Telegram video’s waarop rookwolken boven de skyline te zien zijn, en zei dat verschillende civiele voertuigen zijn vernietigd.

De adviseur voegde eraan toe dat de metrodienst in Kiev gedeeltelijk is opgeschort en dat alle metrostations nu als schuilkelder dienen.

Gerashchenko zei later dat in de hoofdstad vijf burgers waren gedood en twaalf gewond.

Er werden ook inslagen gemeld in de oostelijke stad Dnepr, en explosies in Lviv, in het westen van Oekraïne. De nationale spoorwegmaatschappij waarschuwde dat sommige treinen vertraging konden oplopen door de schade aan de sporen.

In een bericht op zijn Telegram-kanaal bevestigde president Vladimir Zelensky dat er raketaanvallen waren geweest in heel Oekraïne. “Helaas zijn er doden en gewonden”, schreef hij.

De gemelde aanvallen komen nadat Moskou de Oekraïense veiligheidsdiensten beschuldigde van het orkestreren van de bomaanslag op vrachtwagens die zaterdag de Krimbrug beschadigde, die het schiereiland met het Russische vasteland verbindt. Bij de aanslag kwamen ten minste drie mensen om het leven, aldus de autoriteiten.

Oekraïne heeft betrokkenheid bevestigd noch ontkend. Verschillende hooggeplaatste ambtenaren en overheidsinstanties hebben de bomaanslag echter openlijk toegejuicht.

Massale golf van raketaanvallen in heel Oekraïne gemeld

  Russische Lancet kamikazedrones vernietigen meer Oekrainse artilleriesystemen (Video's)

President Zelensky bevestigde dat meerdere steden in het hele land het doelwit waren van Russische aanvallen.

Meerdere raketaanvallen waren maandagochtend gericht op Oekraïense steden in het hele land, volgens lokale functionarissen en media, die de aanvallen toeschrijven aan Rusland. Dit komt twee dagen nadat een bom de strategische Krimbrug beschadigde – wat Moskou een Oekraïense terroristische aanval noemde.

Het kantoor van Valery Zaluzhny, de opperbevelhebber van de Oekraïense strijdkrachten, meldde dat ze minstens 75 raketten hadden gedetecteerd en beweerde er 41 te hebben onderschept.

President Vladimir Zelensky bevestigde de aanvallen in het hele land in een videotoespraak. Hij zei dat talrijke delen van Oekraïne onder vuur waren komen te liggen en beweerde dat Rusland het gemunt had op de energie-infrastructuur. “Ze willen paniek en chaos,” zei hij.

Ook lokale functionarissen in Lviv, Charkov en Odessa meldden dat hun steden onder vuur lagen.

In Kiev werd schade gemeld bij het hoofdkwartier van de Veiligheidsdienst van Oekraïne (SBU), dat gevestigd is in de regeringswijk van de hoofdstad. Ambtenaren van de stad hebben het metrosysteem stilgelegd en de stations worden nu gebruikt als schuilplaats voor burgers.

Het hoofd van de regio Lviv, Maksim Kozitsky, meldde dat elementen van de energie-infrastructuur van de westelijke provincie zijn aangevallen.

Boris Filatov, de burgemeester van Dnepr, een grote stad in centraal Oekraïne, bevestigde de aanvallen en zei dat hij alleen maar “haat en de wens om te vechten” kon voelen, terwijl hij de inwoners opriep om te schuilen.

Vitaly Kim, die aan het hoofd staat van de zuidelijke regio Nikolaev, die grenst aan de Russische regio Kherson, maakte melding van tientallen projectielen en een aantal kamikaze-drones afkomstig van Russische troepen. Hij beweerde dat Moskou het gemunt heeft op “kritieke infrastructuur” in het hele land.

  De Russisch-Oekraïense oorlog: Een terugblik van zes maanden

Nu soortgelijke berichten uit vele delen van het land binnenkomen, hebben hoge Oekraïense functionarissen verklaard vastbesloten te zijn Rusland te bestrijden. “Onze moed zal nooit worden vernietigd door raketten van terroristen, zelfs niet als ze het hart van onze hoofdstad raken”, twitterde minister van Defensie Aleksej Reznikov, die ook beweerde dat de toekomst van Rusland die is van “een wereldwijd verachte schurkenstaat”.

De aanvallen van maandag werden uitgevoerd twee dagen nadat de Russische Krimbrug werd beschadigd door een krachtige explosie, die Moskou wijt aan de Oekraïense speciale diensten. Hoge Russische functionarissen omschreven het complot – waarbij kennelijk explosieven in een vrachtauto werden gestopt en tot ontploffing gebracht toen deze de brug tussen de Krim en het vasteland van Rusland overstak – als een terroristische aanval op kritieke civiele infrastructuur.

Ambtenaren in Kiev beweerden eerder dat de brug een legitiem militair doel was en hebben opgeroepen tot de vernietiging ervan.

“Het regime in Kiev maakt al lange tijd gebruik van terroristische methoden. Als de pogingen om terroristische aanvallen op ons grondgebied uit te voeren doorgaan, zullen de reacties van Rusland hard en gelijkwaardig zijn, daar mag niemand aan twijfelen,” zei de Russische president Vladimir Poetin.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Over de kwestie van de KrimbrugVolg Frontnieuws op Telegram

  Verslagen NAVO en Kiev zullen binnenkort zeggen: "Een bevroren conflict iemand?"

Lees meer over:

Vorig artikelKrimbrug: Vrachtwagenbom of raket? (Video)
Volgend artikelHoofd van Tsjetsjenië: Zelensky, we hebben je gewaarschuwd dat Rusland nog niet echt begonnen is
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

21 REACTIES

 1. Eerste close-up van die beelden vanuit Oekraine zetten meteen alle rode vlaggen der fake weer op. Ga mij niet wijs maken dat ze een 100000 euro(dan in roebels) kostende raketten gaat schieten op een verkeersplein en alleen wat auto’s in de brand zetten. Of zo ding op een speeltuin afschieten. Oekraine heeft een geschiedenis van fake-beelden van speeltuinen met gedecoreerde rioolpijpen schuin in de grond). Waarbij de raket in de keuken, zonder het plafond te beschadigen, wel het toppunt van fakenieuws was. Of dat flight-simulator spelletje dat de media op alle kanalen uitzonden.

 2. Zeer emotioneel dit, geweldig nieuws dit, nu dit Elke dag en het 100 voudige president Poetin, elke morgen wakker worden met dit nieuws🥲 vernietig de Navo en aanhangers president Poetin.

 3. Ietsje off topic, maar kotsmisselijk makend, in het AD over het “huisjesfeest” in NederKutland. Zodra een woning is toegewezen kappen de vluchtelingen plotseling met werken. Ze krijgen wel geld uit de zak van de burgers, dus waarom zouden ze werken. De woning etc is ook gratis, kost alles geen drol. Alle sociale huurwoningen die vrij kwamen waren meteen onder de vluchtelingen verdeeld. Daar gaat je belasting geld heen. Voor dat “feel-good” gevoel.

  • En met deze raketaanvallen zal het aantal Oekraïense vluchtelingen naar Nederland en Duitsland wel weer toenemen. Maar hebben we straks wel voldoende gas en eten voor miljoenen extra kostgangers??

   • Jij en ik trakteren toch? Komen er vast wel meer met die rakketten shit…De shit houdt niet op. Ik begin het spuugzat te worden in dit NederKutLand met die gestoorde gemeente ambtenaren. Wat die gasten allemaal besluiten op kosten van de belastingbetaler, echt belachelijk. En ik hoorde dat er nog 600 komen in dit gehucht waar ik zit. Waar gaan ze zitten? Er komen steeds meer gloednieuwe huisjes bij op die vakantieparken waar je niet permanent mag wonen, zo eentje wil ik er ook wel. Gratis! En met alles er op en er aan. Gratis! En met Leefgeld in mijn zak. Gratis! Alles gratis op kosten van de debiele belastingbetaler in NederKUTland.

   • emile oktober 10, 2022 at 13:04

    Wet van verplaatsing bevolking wordt dan uitgerold, lag in de lijn der verwachtingen, een wet die uit 1952 stamt onlangs goedgekeurd en zonder problemen door de 1e Kamer geloodst de 1e Kamer heeft de VDD géén meerderheid, mogelijk gemaakt door de oppositie die géén oppositie meer is. Stemmen helpt niet meer, nu niet en nooit meer.

    Dus wij burgers kunnen zonder opgaaf van redenen uit onze huizen gezet worden, misschien mogen we een paar schone pendekken en een tandenborstel meenemen.

    • Als ik en mijn gezinnetje uit huis gezet wordt , gaat de fik er in , incl de zogenaamde vluchtelingen. Wat denken ze gdvme wel niet?

 4. Wat de USA van Rusland niet pikte in Cuba, pikt Poetin niet van de USA in de Oekraïne. Geen raketten in je achtertuin. En dus zijn de rapen gaar. Dat kan zelfs een kind bedenken. Nu nog hopen dat er ergens iemand zijn hersens weer laat werken voordat er werkelijk een rode knop wordt ingedrukt.

  • Oh het heeft goed gewerkt hoor! ik hoor net dat de “aanvallen scherp veroordeeld worden”. Ze zijn weer lekker aan het flippen. Er staat weer iets op “rood”. Schijtziek word ik van dit geouwehoer tussen Trutsula en haar lunchclubje. Betalen zij voor die wapenhandel??? Wat zijn het toch allemaal een stelletje ongelooflijke klootzakken bij elkaar. Het heeft helemaal niks meer te maken met de bevolking, maar gewoon met al die flikkers die zich in top posities hebben geneukt en geforceerd en bij elkaar de ballen en reten likken, en nu hun persoonlijke belangen zitten te bevechten. Ze zitten elkaar allemaal dwars, of ze delen beuken uit aan deze of gene die niet mee wilt doen. Vandaar dat ze blauwe ogen hebben zoals Hugo Klootzak De Jonge. Gewoon een stelletje smeerlappen die elkaar ook nog eens zitten te belazeren en uit te moorden. De hele kudde teringschapen boeit het niets, en ze vreten alle stront die ze in hun troggen krijgen toegeworpen. Haal nog maar een boester, gemeente-lafbek, en doe maar net of je niet ziet wie er allemaal genaaid worden door jullie en die smeerlappen waar je een paar kwartjes van krijgt voor je zielige baantje. Om van te kotsen, van jullie en de leugens waar je mee naar bed gaat elke nacht.

   • Het is begrijpelijk uw reactie, we worden door die Navo in een drama gebracht, wat een zooitje is het toch en alles komt door Rusland, ja hoor, 66 landen pleiten o.a. voor dialoog in de VN maar die USA he die gaat maar door, tenkoste van alles, hoe zou het allemaal gaan eindigen en hoe lang nog, veel vragen maar effe je afreageren en dat kan hier, ik doe het vaak via muziek, meeblerren helpt mij weer, prima toch, als je maar voorkomt dat je in de Bavo komt zeg ik altijd, groet aan U .

 5. Frontnieuws:
  Reactie verwijderd en ban. Als u de mainstream media volgt, vind ik dat best, zolang u hun onzin maar niet in de commentaarsectie gaat papegaaien, wat ik beschouw als opzettelijke vervuiling van de commentaarsectie. Dat zal u een ban opleveren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in