Volgens een beoordeling van de gepensioneerde Amerikaanse kolonel Douglas Macgregor hebben de neoconservatieven in de regering Biden “verschrikkelijke” schade aangericht in Oekraïne, hebben ze het Russische leger sterker gemaakt dan de kracht van de VS, brengen ze de wereld in gevaar met een mogelijke nucleaire uitwisseling en hebben ze “de vernietiging van onze hele Amerikaanse republiek bevorderd.”

“Wat we gedaan hebben, heeft een terugslag veroorzaakt,” vertelde de gedecoreerde gevechtsveteraan aan Tucker Carlson over de Amerikaanse proxy-oorlog tegen Rusland in Oekraïne, schrijft Lifesitenews.

Op maandagavond introduceerde Carlson een nieuwe aflevering van Tucker op Twitter waarin hij benadrukte dat “zo’n beetje alles” wat de mainstream media hebben gemeld “over de oorlog in Oekraïne een leugen is”. Hieronder vallen ook berichten die suggereren dat het Russische leger zwak is en de oorlog aan het verliezen is van Oekraïne, dat een “democratie” is.

“Niets daarvan is waar. Elke bewering is vals,” vervolgde hij. “Het Oekraïense leger is niet aan het winnen. Sterker nog, het is zwaar aan het verliezen. Oekraïne wordt vernietigd. De bevolking wordt afgeslacht in ongelijke gevechten met een technologisch superieure vijand of met miljoenen verspreid over de rest van de wereld als vluchtelingen. Oekraïne heeft bijna geen soldaten meer.

Hij concludeert dan ook dat het Amerikaanse leger onder druk zal komen te staan om in te grijpen en rechtstreeks tegen Rusland te vechten in Oost-Europa, een oorlog die de VS volgens Macgregor niet kan winnen.

“Oekraïense strijdkrachten worden ten overstaan van de Russen weggevaagd.”

Toen hij de huidige staat van de oorlog in Oekraïne beschreef, meldde de militaire wetenschapper en auteur dat de “leugens die de afgelopen 18 maanden verteld zijn” door de regering en de media “aan het instorten zijn omdat wat er op het slagveld gebeurt afschuwelijk is.” Het gaat waarschijnlijk om “400.000 Oekraïense mannen die in de strijd zijn gedood”, waaronder “minstens 40.000 doden” in het “veronderstelde tegenoffensief dat het slagveld moest schoonvegen.”

Zonder te kunnen vaststellen hoeveel mannen er gewond raakten, schat Macgregor met enige zekerheid dat “40 tot 50 duizend soldaten geamputeerd zijn.”

Bovendien “geven Oekraïense soldaten op pelotonsniveau zich over aan de Russen, niet omdat ze niet willen vechten [maar] omdat ze niet meer kunnen vechten” vanwege het grote aantal gewonden. En “de Russen hebben de Oekraïense soldaten vanaf het begin altijd heel eerlijk en heel voorzichtig behandeld,” zei hij. “Dus ze weten dat ze niet mishandeld of misbruikt zullen worden.”

Hoewel hij toegaf dat het aantal Russische slachtoffers moeilijker te bepalen was, schatte de gepensioneerde kolonel “40 tot 50 duizend doden, [en] misschien nog eens 40 tot 50 duizend gewonden”. Carlson noemde de significante 1-op-8 verhouding “grotesk.”

Westerse interventie zou “verwoestende” gevolgen hebben voor de VS en de NAVO “omdat we niet klaar zijn om tegen de Russen te vechten”

“In plaats van toe te geven dat dit een verschrikkelijke tragedie is die op humanitaire gronden als geen ander moet worden beëindigd … gaan we door,” zei hij. “En dit brengt de Russen in de ongelukkige positie om verder naar het westen op te rukken,” zelfs uiteindelijk naar de grens met Polen.

Macgregor legde verder uit dat “[President Vladimir] Poetin en zijn adviseurs nooit geïnteresseerd waren in een oorlog met de NAVO of de Verenigde Staten. Daarom heb je zo’n incrementalisme gehad, dit langzame vermalen in voorwaarts bewegen, defensieve operaties voor een lange periode om de troepenmacht op te bouwen, en dan voortdurende offensieve operaties.”

De legerkolonel die promoveerde op een onderwerp dat te maken heeft met het Russische leger, legde uit dat Poetin heeft geanticipeerd op de mogelijkheid dat de VS en de NAVO zullen ingrijpen in het westen van Oekraïne.

  Maak kennis met de nieuwe baas... Hij is niet dezelfde als de oude baas

Als dit gebeurt, “zullen de Russen er klaar voor zijn,” zei Macgregor. “En de gevolgen voor ons en voor de NAVO zullen verwoestend zijn, omdat we niet klaar zijn om tegen de Russen te vechten” door wat hij omschreef als een “gestage, ononderbroken afname van de discipline die soldaten aanzet tot vechten”.

Ook het beleid van “het verdelen van de strijdkrachten op raciale gronden” en het bevorderen van personen “die duidelijk niet gekwalificeerd zijn” op basis van criteria die niets te maken hebben met competentie en karakter, “zijn demotiverend en destructief voor militaire instellingen.” Ze ondermijnen de cohesie die “op dit moment slechts barsten zijn, maar reusachtige scheuren zullen worden als je ten strijde trekt.”

Verder was Macgregor van mening “dat we wat betreft moreel en discipline dicht in de buurt komen van waar we eind jaren ’70 waren”, omdat we “het gevoel voor wat goed is kwijt zijn”. En “sinds 2001 zijn de meeste gevechten kleinschalig geweest tegen een vergankelijke vijand”. Het huidige Amerikaanse leger is niet “gewend om tegen iemand te vechten die terug kan vechten.”

“Het slimste wat we kunnen doen is deze oorlog beëindigen”

Bovendien sprak de voormalige tankcommandant, die een bronzen ster kreeg voor zijn moed onder vuur in de eerste Irak-oorlog, ook in detail over hoe gedateerd Amerikaanse tanks zijn en dus erg kwetsbaar voor moderne wapens. De motoren draaien zo heet dat ze gemakkelijk door satellieten gevolgd kunnen worden. “Dus als je denkt dat je je kunt verstoppen of iemand voor kunt blijven, ben je gewoon een gloeiend doelwit vanuit de ruimte.”

In moderne oorlogvoering is munitie de “enige beperking” voor een leger om “de vijand aan te vallen en te vernietigen,” en “de Russen hebben daar geen enkel tekort aan” omdat verschillende fabrieken ze in zeer grote hoeveelheden produceren. De VS daarentegen heeft “geen piekcapaciteit” om aan dergelijke productievereisten te voldoen.

Macgregor verduidelijkte dat “de wereld en oorlogvoering veranderd is. Geïntegreerde luchtverdediging zal vrijwel alles wat vliegt uit de lucht blazen,” en hij en vele anderen maken zich dan zorgen dat de VS en de NAVO “dan zullen terugvallen op een nucleaire afschrikking” die tot een snelle catastrofale escalatie zou kunnen leiden.

“Dus we leven nu in een verschrikkelijk dilemma. Het slimste wat we kunnen doen is deze oorlog beëindigen,” zei hij.

Neocons zijn “net als de bolsjewieken” en “hebben een permanent appeltje te schillen met de Russen”

In antwoord op een vraag van Carlson beschreef de voormalige legerkolonel waarnemend vice-minister van Buitenlandse Zaken Victoria Nuland als “een langdurig toegewijde neocon”, net als haar man Robert Kagan en zwager Fred Kagan, van wie Macgregor zei dat hij de laatste persoonlijk kende. “Waar zij ook gaat, meestal is er conflict, crisis en strijd. En ze is een groot voorstander van vechten tot de laatste Oekraïner.”

Volgens gepensioneerd congreslid en voormalig presidentskandidaat Ron Paul zijn de neo-conservatieven ideologische erfgenamen van de vroege bolsjewistische terrorist Leon Trotski door te geloven in “permanente revolutie, zowel gewelddadig als intellectueel,” in het bevorderen van een Amerikaans Imperium door middel van “harde politiek” en dat “liegen noodzakelijk is voor de staat om te overleven.” Ze steunen ook agressief “imperialisme” om een “progressieve” (d.w.z. LGBTQ) agenda op te leggen aan andere naties en “het gebruik van Amerikaanse macht om de implementatie van deze doelstellingen af te dwingen.”

Elders zei Macgregor dat de neocons “me erg doen denken aan de bolsjewieken” die in 1917 met geweld de tsaar in Rusland omver wierpen om de Sovjet-Unie op te richten. “Ze waren onverzettelijk, compromisloos. En dat is wat we in Washington hebben. Deze mensen zijn volledig compromisloos.”

  Douglas McGregor: De neoliberale kruistocht van het Westen tegen Rusland met Oekraïne als bruggenhoofd blijkt een catastrofe

Tot diezelfde groep neocons in de regering behoren Staatssecretaris Antony Blinken en Nationaal Veiligheidsadviseur Jake Sullivan. De gepensioneerde kolonel vertelde Carlson verder dat “Rusland een speciale aantrekkingskracht heeft op neocons omdat ik denk dat deze mensen voorouders hebben die uit die regio van de wereld kwamen en een permanent appeltje te schillen hebben met de Russen.”

De meeste Amerikanen, meent Macgregor, delen een dergelijke vijandigheid tegen Rusland niet, en hij suggereerde dat het onethisch is voor een dergelijke groep mensen om de macht te grijpen en vervolgens “het beleid vorm te geven op basis van wat voor ongeluk hun voorouders dan ook ervaren hebben in een plaats als Rusland.”

Beleidsmakers van de VS moeten “begrijpen dat wat we hebben gedaan averechts heeft gewerkt,” Rusland bereidt zich voor op strijd tegen de NAVO

Terwijl Sullivan voortdurend zal voorstellen dat “de Russen zwak zijn” en “we alleen maar druk hoeven te blijven uitoefenen en ze zullen instorten,” zei Macgregor, “is dat een vreselijke strategie geweest. En het heeft grote aantallen mensen gedood en miljoenen vluchtelingen gecreëerd en het land verwoest, maar het heeft Rusland geen kwaad gedaan.” Vandaag de dag is Rusland “sterker dan het in 30 of 40 jaar is geweest. Het Russische leger is nu krachtiger en capabeler dan in het midden van de jaren tachtig.

Door de “onverzettelijkheid” van de Amerikaanse regering en de “getoonde haat en vijandigheid jegens Moskou en Rusland,” zijn zowel het Russische volk als de leiders ervan overtuigd geraakt “dat ze tegen ons zullen moeten vechten, en tegen iedereen die met ons geallieerd is. Dus bereiden ze zich voor op die mogelijkheid.”

Met op dit moment 750.000 Russische troepen in en rond Oekraïne, en dat aantal zal volgend jaar naar verwachting stijgen tot 1,2 miljoen, zei Macgregor “het is zo belangrijk dat we wakker worden en begrijpen dat wat we gedaan hebben averechts heeft gewerkt. Wat we wilden bereiken is mislukt. Wat we nu moeten doen is dit stoppen en tot een vergelijk komen” voordat deze situatie “uit de hand loopt.”

“Uiteindelijk, als je hiermee doorgaat, zul je binnen de komende zes of acht maanden honderdduizenden Russische troepen aan de Poolse grens zien. Dat is niet wat we willen verwezenlijken,” zei hij.

Zelensky “een komiek” die vaak een “travestiet” speelt, gezegend door Nuland en US State Dept

Gevraagd naar de Oekraïense president Volodymyr Zelensky, beschreef Macgregor hem als “een komiek die zijn brood verdiende met acteren op het podium en vaak deed alsof hij een travestiet was, door dingen te doen met verschillende lichaamsdelen waar ik niet op in zal gaan”. Hij werd gesteund door de miljardair-oligarch Ihor Kolomoisky – die volgens de kolonel waarschijnlijk het meest verantwoordelijk was voor de financiering van het neonazistische Azov Bataljon – en werd “door Victoria Nuland en het State Department gezegend als hun man,” Zelensky stelde zich oorspronkelijk verkiesbaar op een platform van vrede sluiten met Rusland en werd met een grote meerderheid in het ambt gekozen.

“Toen hij eenmaal in functie was, sloeg hij natuurlijk een andere weg in. En ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat die weg voor hem bepaald werd door de Amerikaanse regering,” zei Macgregor.

Rapporten in juni onthulden dat de Oekraïners en de Russen in april 2022 een vredesakkoord bereikten, en in een klaarblijkelijke reactie bracht de Britse premier Boris Johnson een dramatisch bezoek aan Kiev, waarna het Zelensky-regime het vredesakkoord schrapte en in plaats daarvan een grootschalig plan voor oorlog tegen hun reusachtige buurman omarmde.

  Oekraïne begint eindelijk verdedigingslinies te bouwen

Nu gelooft Macgregor dat “steeds meer Oekraïners dit conflict gewoon willen overleven”, terwijl “Zelensky en de radicalen om hem heen vastbesloten zijn om deze oorlog tot de laatste Oekraïner uit te vechten”. En daarnaast stelt de kolonel: “Ik weet zeker dat meneer Zelensky en zijn vrienden op een gegeven moment met pensioen willen gaan naar hun landgoederen in Florida of Venetië of Cyprus om de miljarden te innen die ze hebben weten te stelen of over te hevelen van alle hulp die wij hebben gegeven. Vergeet niet dat Oekraïne waarschijnlijk een van de meest corrupte plaatsen ter wereld is.”

Oekraïense travestiet-woordvoerder in contrast met Poetins werk om “Rusland als orthodox-christelijke staat” te herstellen

Carlson liet later een videoclip zien van de nieuwe woordvoerder van het Oekraïense leger die hij omschreef als “een Amerikaanse vent, links, verkleed als een vrouw die nu een Oekraïens legeruniform draagt en praat over het vermoorden van Poetin.”

In reactie op de clip zei Carlson: “Dat heeft iets pervers,” en stelde dat de video van deze “man met nepborsten” “de samenkomst van elke lelijke anti-menselijke trend in het moderne leven” vertegenwoordigde.

Macgregor zei dat Rusland daarentegen heel anders is dan onder de Sovjet-Unie, en stelde dat Poetin eraan heeft gewerkt om “Rusland te herstellen als een orthodox-christelijke staat met een echte nationale identiteit en een sterke nationale cultuur”.

“Dat is waarschijnlijk nog een reden waarom zoveel mensen Rusland willen vernietigen, omdat het de laatste Europese staat is die niet overspoeld is met buitenlanders en veranderd is in een soort polyglot experiment dat ernstig mislukt,” zei hij.

Hoewel Poetin na de door de VS gesteunde staatsgreep van de Oekraïense regering in 2014 alle mogelijke middelen heeft ingezet om een militaire confrontatie in deze crisis te vermijden, waaronder het garanderen van gelijke rechten voor de wet voor Russen, Oekraïense neutraliteit en het beëindigen van de oorlog van de regering in Kiev tegen de etnisch Russische oostelijke provincies, zegt Macgregor dat deze doelen nu natuurlijk zijn veranderd.

De doelen van Moskou zijn veranderd en deze oorlog kan “ons hier in de Verenigde Staten bereiken”

Wat er overblijft van Oekraïne zal neutraal moeten blijven, en geen lid van de NAVO. “De Russen zullen nooit NAVO-troepen op Oekraïens grondgebied tolereren, omdat de VS onomstotelijk heeft aangetoond dat wij Rusland fundamenteel vijandig gezind zijn.”

De kolonel noemde bijvoorbeeld de natuurlijke angst van het Kremlin dat NAVO-raketten in Oost-Oekraïne gestationeerd zouden kunnen worden, waardoor ze “een paar minuten verwijderd zouden zijn van alle Russische steden en alle Russische nucleaire afschrikkingsmiddelen,” wat absoluut onverdraaglijk was.

Tot slot is hij van mening dat Moskou een manier zal moeten vinden om inspraak te krijgen in wie het nieuwe “romp-Oekraïne” gaat besturen, om “ervoor te zorgen dat ze achter de schermen niet opnieuw worden onderworpen aan de behandeling die we ze in de Minsk-akkoorden hebben gegeven” (meer hier).

Tot slot gaf Macgregor een grimmige waarschuwing dat omdat de VS geen “erg goede luchtverdediging” heeft omdat “we tegen niemand gevochten hebben die ons dwong om ons tegen raket- en luchtaanvallen te verdedigen,” het Amerikaanse thuisland erg kwetsbaar is voor moderne wapens.

“Met andere woorden, als je deze oorlog met Rusland in Centraal Oost Europa doorzet, zal het ons hier in de Verenigde Staten bereiken,” zei hij. En “daar denken de mensen niet aan.”

Deze berekening kunt u aanvragen vanaf 1 april 2026
U kunt deze pensioenaanvraag binnen 8 maanden van de pensioendatum aanvragen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Waarom, oh waaromVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRaketcrisis 2.0: Nicaragua staat Rusland toe om militaire bases te bouwen
Volgend artikelIn Nederland vordert de “Grote Reset” gestaag – Camera’s melden voertuigen die niet in de stad thuishoren!
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. Tsja, dat krijg je als ‘the big guy’ overal 10% vangt van elke deal. Oorlog is goed voor business. Dat is het enige wat telt in het “land of the free, home of the brave”. Ik hoop dat die hele biden administration een hypersonische kinzhal in hun reet gedouwd krijgen. Of dat er nog wat officieren wakker worden en een echte coup tegen die demente pedo plegen.

   • Daar zijn we al lange tijd overheen. Het probleem is dat het voor sommigen lijkt te wennen, dat de huidige waanzin de normaalste zaak van de wereld is Petterik… 😉

    • Inderdaad, volgens de regimepers en de politici blijkt de huidige waanzin de normaalste zaak van de wereld te zijn. Een oorlog die Oekraïne nooit kon winnen, met 400 000 dode en 50 000 “geamputeerde” Oekraïeners als gevolg is echter pure waanzin. En het is nog niet gedaan.
     Biden en co zijn echter “puppets on a string” die orders uitvoeren.
     https://m.youtube.com/watch?v=QfD8flxmH00
     In dit filmpje van 1u en 3 minuten wordt een en ander goed uitgelegd, betreft wie de echte machthebbers zijn en welke bedrijven hun machtsbastions zijn.

 2. Col. Douglas McGregor is, volgens mij, de man met het beste inzicht in deze ‘proxy oorlog’ door de V.S. / NATO tegen de Russische Federatie.

 3. Ik volg dagelijks military summary Ukraine van Dima op you tube en het enige wat ik zie is dat mensen vechten tegen vanuit satellieten aangestuurde drones en artillerie. Dit is de moderne oorlogsvoering waarin een gewone voetsoldaat slechts enkele dagen overleeft. Ondertussen zijn er onomstotelijk zeker al honderdduizenden Oekrainers overleden. Rusland zou deze oorlog zelfs zonder soldaten kunnen voeren. De Drone besturingscentra en bunkers van de NAVO in Oekraïne die soms ook gewoon tussen burgers in woonwijken bewust geplaatst zijn worden door Rusland getroffen met hypersonische raketten. Dat zijn de enige slachtoffers die de NAVO maakt (plus natuurlijk dat Rusland elke maand meer bekwaam wordt in het tegengaan van Amerikaanse ISR (Reconnaissance) en drones). De toevoeging van Oekraïense soldaten aan deze oorlog is discutabel… ook de impact van de moderne tank is discutabel. De meeste zijn al uitgeschakeld door Lancet drones of artillerie voordat ze de plaats bestemming bereikt hebben.
  Rusland heeft kunnen trainen in moderne AI gebaseerde oorlogsvoering, Nederland denkt nog in troepen en materieel. Op het moderne slagveld (behoudens urban warfare) zijn soldaten niet meer nodig, dit alles ruikt naar geplande bewuste genocide van het Oekraïense volk.

 4. Een perfecte analyse van de realiteit.
  Echter, de figuren aan de knoppen zullen het anders zien en ernaar handelen naar ik vrees.

  Dit, onder aan het artikel kon ik niet duiden:

  “Deze berekening kunt u aanvragen vanaf 1 april 2026
  U kunt deze pensioenaanvraag binnen 8 maanden van de pensioendatum aanvragen.”

  • Dat zat waarschijnlijk nog in de cache van Rommel. Met veel copy paste acties komt er soms wel eens wat eerder gekopieerd (privé) spul mee wat niet direct opvalt of waar je overheen kijkt.

 5. Is het nu wachten op het moment dat A t/m Z bommen ons om de oren vliegen omdat een stelletje volstrekte idioten in het Witte Huis en Pentagon maar blijven weigeren in te zien dat hun Rusland avontuur op de klippen is gelopen (en dat hun avontuur tegen China op dezelfde wijze zal eindigen)?
  De US of A is nu op z’n gevaarlijkst omdat ze weten dat hun einde als imperium nabij is.
  Ik ben er derhalve van overtuigd dat het de Amerikanen zullen zijn die (weer) als eerste nucleaire wapens zullen inzetten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in