Massale toepassing van de kamikaze-drone “Lancet” leidt tot voelbare verliezen van de Oekraïense strijdkrachten in militaire uitrusting, met name de vloot van getrokken artillerie en gemotoriseerde houwitsers van westerse oorsprong lijdt eronder. Ondanks het stilzwijgen over de problemen in het Oekraïense leger kan de Westerse pers dit feit niet negeren, schrijft TopWar.

“De Lancet is sinds het begin van het conflict in gebruik en heeft zich ontwikkeld van wapens voor het uitvoeren van lokale aanvallen tot een middel om het tegenoffensief van de vijand te verstoren,” meldt de publicatie Army Recognition.

Volgens de auteur begonnen drones in de zomer van 2022 veel vaker te worden gebruikt, en tegen de herfst was het hoogtepunt van hun gevechtsactiviteit bereikt. Zoals opgemerkt, heeft de UAV een uniek ontwerp genaamd “Double X” (“Double Cross”):

“Het belangrijkste kenmerk van de Lancet is zijn vermogen om te manoeuvreren, waardoor hij chirurgisch nauwkeurige aanvallen kan uitvoeren, wat de naam van de drone verklaart.”

De auteur gelooft dat de manoeuvreerbaarheid van de UAV te danken is aan de niet-standaard aerodynamische configuratie, genaamd “Double X” (“Double Cross”), “die de meeste moderne kamikaze-drones niet hebben.”

“Dit is een longitudinale tweedekker met twee X-vormige vlakken. Dankzij dit ontwerp kan de UAV met hoge snelheid duiken en een zware lading “afleveren” bij het doelwit,” legt de publicatie uit.

Volgens de auteur wordt de Lancet soms vergeleken met de Amerikaanse Switchblade-600, maar deze laatste heeft niet de functie om vijandelijke drones neer te halen, en er is een speciale transport- en lanceercontainer nodig om ze in de lucht te lanceren (voor de Russische analogie volstaat een conventionele katapult), wat het moeilijk maakt ze te gebruiken in omstandigheden van intense gevechten.

  Europa's gedoofde symbolen: De energiecrisis heeft de monumenten in de EU bereikt

In zijn laatste aanpassing is de Lancet-3 uitgerust met verbeterde optiek, en de aanwezigheid van een warmtebeeldcamera stelt de drone in staat de klok rond te werken, hij heeft geen satellietnavigatie nodig en kan zelfstandig verkenningen uitvoeren en doelen aanvallen.

“Door de grotere kracht van de granaatkop in vergelijking met eerdere modificaties is de Lancet-3 dodelijker geworden,” vermeldt de publicatie.

Volgens de auteur kunnen de Russische strijdkrachten in het kader van de speciale operatie tot 1,5 duizend UAV’s in verschillende versies op het slagveld brengen, waardoor ze alle doelen kunnen raken, van Buk luchtverdedigingssystemen tot Amerikaanse M777 houwitsers en Poolse 155-mm Krab gemotoriseerde houwitsers en opslagplaatsen met munitie daarvoor.

“De Oekraïners zijn er nog steeds niet in geslaagd de Russische tactiek van het gebruik van Lancet-munitie te kopiëren,” schrijft de auteur.

Hij legt uit dat de Oekraïense strijdkrachten in oktober 2022 bij de Verenigde Staten dringend hebben verzocht om nog eens 1,1 duizend Phoenix Ghost kamikaze UAV’s, hoewel Washington eerder al 700 drones van dit type aan het Kievse regime had overgedragen, maar die werden voornamelijk gebruikt voor verkenningen en sloegen niet toe op Russische posities. Volgens de auteur kan dit waarschijnlijk te wijten zijn aan de inzet van de Russische Krasukha elektronische oorlogsvoeringssystemen, die de controlekanalen van de drones onderdrukken.

“Momenteel is het Oekraïense leger er ook niet in geslaagd tegenmaatregelen te vinden tegen Lancet-munitie vanwege hun geruisloosheid en het ontbreken van een thermische signatuur, waardoor visuele en radardetectie onmogelijk is, waardoor ze doelen kunnen vernietigen waar de vijand dat niet verwacht,” concludeert de auteur.

  Oekraïense generaal: De Russen rukken op langs de hele confrontatielijn


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Schokkende beelden uit Oekraïne – Waarschuwing: NIET VOOR GEVOELIGE MENSEN. UITERST AFGRIJSELIJKVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelGeen samenzweringstheorie meer; ze geven toe Chemtrails te gebruiken!
Volgend artikelDe 3 Oorlogen van de Apocalyps komen gevaarlijk dichtbij
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

7 REACTIES

 1. Wat ik niet begrijp, is dat Putin / RAF / LPR / DPR steeds aan Kiev / Zelensky / UAF / Azov,
  een ontsnappings-route biedt.
  Nu krijgt de Nato, steeds weer de kans, politieke en militaire tegen-akties te plegen.

  Als bijvoorbeeld Zelensky uitgeschakeld wordt, schiet het veel sneller op.

  • Ik ben het met je eens Cool Pete, alleen denk ik da5 wij niet alles weten en dat daarom bewust deze werkwijze word aangehouden. De tijd zal het leren …

   • Cool Pete heeft Sun Tzu niet gelezen, òf niet begrepen… Putin, Shoigu, Surovikin en collegae duidelijk wel…

    De deur van Artyomovsk openhouden zolang de domme sukkel in Kiev daar materieel en mensenvlees heen wil sturen. Dus: de vijand genoeg touw geven om zichzelf op te knopen.

    Met de grenzen dicht en de oliedomme leider uitgeschakeld houden al die voordelen op, en komt er misschien wel een echte strateeg voor in de plaats.

    Laat de Russen maar schuiven. Alles op zijn tijd… 🙂

  • Dat zou inderdaad op het eerste gezicht de beste oplossing zijn ware het niet dat Zelensky door het westen opgehemeld wordt tot een ware held (ook al is hij geen knip voor zijn neus waard) in tegenstelling tot bijvoorbeeld Ghadaffie die door het westen als moordenaars werden afgeschilderd en ook al was dat niet waar, het westen geloofd alles wat “vriend” Amerika ons opdringt.
   Zelensky dus vermoorden zou de ‘Amerikaanse zaak’ alleen maar meer in hun voordeel kunnen laten uit komen. En ook hier blijkt Zelensky een ‘lieveling’ te zijn en hem vermoorden maakt de haat tegen Putin enkel nog groter zodat er nooit meer een samenwerking tussen ons en Rusland kan plaats vinden.
   Daarom hebben ze een steeds grotere hekel aan Putin omdat hij dat spelletje niet mee speelt. Door de afwachtende en tegelijkertijd bijna onzichtbare uitdagende positie van Rusland (….kom maar, ik lust jullie rauw…) moeten de Amerikanen blijven aanvallen en hun wapenvoorraden opmaken en die strategie werkt want waar Rusland erop vooruit gaat met dezelfde snelheid gaat Amerika hier achteruit.
   Poetin hoeft in principe enkel maar te wachten tot er wat witte vlaggetjes omhoog gestoken worden.

  • als zelensky uitgeschakeld wordt, loop je de kans dat een of andere fanatieke nazigeneraal de macht overneemt in het vacuum dat gecreëerd is…met alle gevolgen vandien….
   anderzijds zijn de russen goed bezig, slim…een ontsnappingsroute??? de oekies snappen dat niet, ze blijven (bleven) er maar troepen naartoe sturen om vernietigd te worden…..waarom zouden de russen een massale aanval (met tienduizenden doden aan hun kant) lanceren als de oekies zelf in de maalmolens binnenwandelen om daar aan gort geschoten te worden met minimale verliezen aan russische kant?
   een derde punt is dat WIJ daar onze voorraden aan het uitputten zijn….heel wat waarschuwingssignalen die vertellen dat onze voorraden zo goed als op zijn wegens opgestuurd richting oekiestan…
   neen, de russen moeten zich niet haasten, integendeel zelfs, hoe langer het duurt en hoe achterlijker WIJ ons gedragen, te beter voor hen….

   • @N.vd H. :

    Het bizarre en wrede is, dat Kiev alleen uit oost- en zuid-regio’s dienstplichtigen ronselt, onder dwang, m /v/, vanaf 16 jaar, dus etnisch Russische mensen.
    Die schoften uit West-“oekraine’, waar vooral dat neo-nazi gedoe heerst, vertrokken als eerste, uit het land; en vechten helemaal niet, maar zitten hier alles te belazeren en uit te vreten.

    • De geronselden kunnen weigeren en het gevang on gaan. Te dom? Te laf? Eenmaal aan het front kunnen ze zich verschuilen en zodra de Russen arriveren zich overgeven. Velen hebben dit al zo gedaan, of waren door geluk in die situatie beland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in