En zelfs deze manier is nog misleidend (b.v. de Russische energierekening is… 40 keer lager dan de Europese, in het Russisch), maar het is in ieder geval een goed begin voor de Britse tabloids om de dynamiek van de prijzen te bekijken. The Sun klaagt:

WELKOM in het door sancties geteisterde Rusland – waar de verwarmingsrekeningen en brandstofprijzen een fractie zijn van die in Groot-Brittannië. Ook de kosten van levensmiddelen dalen elke maand en de mensen van Vladimir Poetin feesten alsof er geen oorlog is.

Vervolgens worden de dingen op een rijtje gezet die er in het echte leven wel toe doen, schrijft Smoothiex12.

De reden waarom ik een zelfvoldane glimlach op mijn gezicht heb is niet omdat ik zelfvoldaan ben, van nature ben ik dat niet, maar omdat ik graag af en toe mijn gelijk wil krijgen, want over 200 jaar, als wij als mensheid overleven, zullen heel weinig mensen zich de kapitalisatie van Apple of Facebook herinneren, als die dan nog bestaan, wat ik betwijfel, maar historici zullen zeer geïnteresseerd zijn in de prijs van dingen die er wel toe doen. Juist, energie, kool, aardappelen en dat soort dingen, waar ons beschaafde en matig comfortabele leven van afhangt.

Natuurlijk zou de Britse tabloid de Britse tabloid niet zijn, als zij niet een hoop dampende stront zou produceren van een of andere professor in de astrologie, pardon, economie, die dit verklaarde:

Uitleggend hoe Rusland erin geslaagd was de trend te breken, zei strategie-specialist professor Michael Clarke: “Hun regering heeft op dit ogenblik het geld om voedsel te subsidiëren, en zolang zij olie- en energiegeld hebben, kunnen zij blijven subsidiëren. “Maar wat de energieprijs volgend jaar zal zijn, kan niemand raden. Vanaf volgend jaar zal het een stuk moeilijker voor hen worden. “Op een gegeven moment denk ik dat hun economie er heel slecht voor zal staan, hetzij volgend jaar, hetzij het jaar daarna. “Maar dat hangt af van de prijs van energie. “De roebel doet het goed, omdat ze de mensen dwingen om alleen met de roebel te kopen en te verkopen. Dat zal de munt nog wel een tijdje sterk houden.”

In het algemeen, en ik ben hier on record, zouden economie-afdelingen in het Westen, samen met een groot deel van de “liberal arts” afdelingen, gewoon opgeheven moeten worden, terwijl “professoren” in economie, sociologie, literaire kritiek en Queer studies hun “diploma’s” zouden moeten worden ontnomen en het verboden zou moeten worden om “les te geven”, omdat zij een pseudo-academische bullshit als legitieme kennis leuren. Professor Michael Clarke van de Universiteit van Exeter komt zeker in aanmerking voor academische onteigening, omdat hij, net als zijn vroegere werkgever van RUSI, geen flauw idee heeft waar zij het over hebben. Dit geldt ook voor het Britse militaire en intel establishment, dat bevolkt is met nauwelijks opgeleide klunzen, zoals de gebeurtenissen van de laatste dagen met het VSU “tegenoffensief” en de aanvallen op de NPP kerncentrale zo dramatisch hebben aangetoond. Niet alleen hebben zij geen idee wat moderne oorlog is, zij kunnen ook hun eigen land niet besturen. Rusland bestuderen zou geholpen hebben, maar er zijn geen echte geleerden over Rusland in het gecombineerde Westen.

  BREAKING NEWS: Video bewijst dat Oekraïne chemische wapens gebruikt tegen Russische troepen

Nu we het er toch over hebben. Peskov verklaarde vandaag dat Rusland “bereid is om met Oekraïne te praten… over hoe Oekraïne aan de voorwaarden van Rusland zal voldoen” (in het Russisch). Dit is een eufemisme voor capitulatie, natuurlijk. En hier is één nieuwtje van belang. U moet niet vergeten dat ik vanaf 2014 voortdurend beweer dat Oekraïne is samengesmolten tot een politieke natie die los staat van Rusland. Dit ZIJN verschillende mensen. Poetin en anderen van de Russische politieke top werden door het politieke decorum en de publieke stemming gedwongen om voortdurend te benadrukken dat Oekraïners en Russen “broederlijke naties” zijn. Natuurlijk was dat maar ten dele waar, en er zijn een paar generaties voor nodig om elk soort land volledig te herprogrammeren in het geloven van allerlei pseudo-historische bullshit, en dat is wat er de laatste 30 jaar in Oekraïne gebeurd is. Hier is het bewijs. Van wat er nog over is van de 35e Brigade Marine Infanterie van de VSU, schreeuwt men vanuit de frontlinies:

“Dit is geen oorlog, wij worden gewoon uitgeroeid … Hoeveel tranen zullen onze moeders en echtgenotes nog vergieten? Hoeveel kinderen zullen er zonder vaders achterblijven? Hoeveel massagraven zullen er nog zijn? Broeders, die deze nacht niet overleefd hebben, jullie zijn voor altijd in onze harten… Waar zijn de gemobiliseerden? Iedereen naar het front! Allen – naar de verdediging van Oekraïne! Wij hebben alleen nog bataljons op papier, terwijl zij (in de achterhoede) feestvieren!” – melden de verslagen mariniers op hun Telegramkanaal.

U ziet, zij willen nog steeds de avatar van een land verdedigen, dat in Rusland bekend staat als land 404 en zijn nazi-marionettenregime in Kiev. Ik wil dus nogmaals benadrukken – oorlog, en SMO is oorlog, zij het een heel eigenaardige, gaat nooit over het heropvoeden van alleen de lokale burgers. Nee, oorlog, om onze goede oude vriend Carl von Clausewitz te citeren, gaat over “de vijand dwingen onze wil te doen”. Om dat te doen, vernietigt u zijn legers en dat betekent fysieke vernietiging van de oorlogsmaterieeleconomie van de vijand en, ja, uitroeiing van de militairen die nog willen vechten.

  De VS en de NAVO-bondgenoten blokkeren de Russische economie, en geven Rusland vervolgens de schuld van de wereldhonger

Ziet u hoe het werkt? Peskov verwoordt de wil van Rusland (voorwaarden), de Russische strijdkrachten doen dit spreekwoordelijke clausulewitziaanse “dwingen”. Totdat Kiev gedwongen is de wil van Rusland te doen. Maar, natuurlijk, en dat IS de hoofdzaak – veel Oekraïners zijn zo gehersenspoeld en zo verbasterd, dat zij dat nog steeds niet begrijpen en naar het slachthuis in het Oosten blijven gaan om op de meest radicale manier gedenazificeerd en gedemilitariseerd te worden – fysieke uitroeiing. Arestovitsj heeft gisteren toegegeven dat hij liegt over de werkelijke stand van zaken aan het front (in het Russisch), maar, in tegenstelling tot MI6 en de (Royal) Generale Staf, wisten wij het al die tijd al. En de cyclus van de verwijdering van de hardnekkigste gelovigen in de “geschiedenis” van Oekraïne, verzonnen en gefinancierd door het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken en de CIA (en Londen), gaat door totdat het mobilisatiepotentieel van Oekraïne volledig vernietigd is tot ontsteltenis van de militaire “planners” in het Pentagon en Londen. Ik weet het, ik weet het – echte militaire geschiedenis, Theorie van Operaties, wiskunde, natuurkunde zijn moeilijk, veel moeilijker dan “juiste” geslachtsuitspraken leren.

Wat ons, tot besluit, op het volgende brengt: de stuurboordsschacht van de HMS Prince of Wales is er geweest, en ik vraag mij af wat de oorzaak van deze grote “mislukking” is geweest? Was dit zuiver navigeren – een eufemisme voor de grond raken – of was dit een zelfstandig falen? Wij zouden het spoedig moeten weten. In ieder geval is het een blamage voor de Royal Navy en haar ongelukkige programma van vliegdekschepen. Ik zal mij voorlopig onthouden van al te veel commentaar op deze kwestie, juist omdat ik geen raketdeskundige ben:

Het Space Launch System van de NASA van de volgende generatie zal waarschijnlijk niet vliegen in september. Nadat een brandstoflek het agentschap dwong zijn tweede poging om Artemis 1 te lanceren te schrappen, was er nog enige hoop dat de missie van start zou kunnen gaan voordat het huidige lanceervenster op 6 september afliep. Dat zal niet het geval zijn. “Wij zullen niet lanceren in deze lanceerperiode,” vertelde Jim Free, NASA’s hoofdadministrateur voor de ontwikkeling van verkenningssystemen, aan een zaal vol journalisten na de gebeurtenissen van zaterdagmorgen. “Dit was geen beheersbaar lek,” voegde Artemis-missiemanager Michael Sarafin eraan toe, verwijzend naar de “quick disconnect” fitting die de NASA gisteren zoveel problemen bezorgde. Het grondpersoneel op Kennedy Space Center heeft drie keer geprobeerd het probleem op te lossen voordat het een “no go” adviseerde voor de lancering van zaterdag. Volgens Sarafin begon het lek nadat een van de brandstofleidingen naar de kernbooster van Artemis 1 een korte en “onopzettelijke” overdruk had. Een “dwalend” handmatig commando van Mission Control veroorzaakte het incident. Vanaf zaterdag zei Sarafin dat het te vroeg was om te weten of dat de oorzaak van het brandstoflek was, maar er was genoeg brandbaar waterstofgas in de buurt van de raket dat het niet veilig geweest zou zijn om te lanceren. “Wij willen weloverwogen en voorzichtig zijn met het trekken van conclusies hier, want correlatie is niet gelijk aan oorzakelijkheid,” voegde hij eraan toe.

Maar zoals velen in kringen van het Russische ruimtevaartprogramma begonnen te praten na de zoveelste vertraging, onder wie raket-systeemingenieur Dmitry Konanykhin (in het Russisch), is Artemis-1 niets meer dan same ol’ lichtjes aangepaste Shuttle Launch System dat, uiteraard, de meeste problemen erfde die dit systeem had om mee te beginnen. Een gloednieuwe orbitale module bovenop in wezen dezelfde tank plakken die verantwoordelijk was voor de vernietiging van zowel Challenger als Columbia en de dood van hun bemanningen, is niet de manier om het te doen. Dmitry is erg hoffelijk tegenover de ingenieurs van de NASA, omdat hij voortdurend benadrukt dat zij als ingenieurs goed zijn, maar dat zij voortdurend onder druk staan om “te leveren”, ook door veiligheidsprocedures te omzeilen. Dit verhaal hebben we al eerder gehoord, nietwaar? Wij weten hoe het afloopt. En dat is uw primer voor maandag.

  Fico, bin Salman, Raisi... Wie is de volgende?

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Poetins machtsvertoon met de hypersonische raket “Kinzhal” – een waarschuwing voor de NAVOVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelNu Europa implodeert, plant de EU prijsplafond voor Russisch gas: Rusland dreigt met volledige stopzetting van Russische gasleveranties
Volgend artikelWat gebeurt er als plan B gewoon meer van plan A is?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in