Moskou zal zijn gasleveranties aan de Europese Unie volledig stopzetten als het blok een prijsplafond oplegt voor de Russische fossiele brandstof, heeft Dmitri Medvedev, die van 2008 tot 2012 president van het land was en momenteel plaatsvervangend voorzitter van de Russische Veiligheidsraad is, gewaarschuwd, schrijft Lewrockwell.com.

Vrijdag plaatste Medvedev een kort bericht op zijn Telegramkanaal, waarin hij commentaar gaf op een opmerking die eerder op de dag gemaakt was door de voorzitster van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen.

“Het zal veel zijn zoals met de olie. Er zal gewoon geen Russisch gas in Europa zijn,” schreef de politicus.

Zijn waarschuwing kwam kort nadat von der Leyen had gezegd dat zij er vast van overtuigd was “dat het nu tijd is voor een prijsplafond voor Russisch pijpleidinggas naar Europa.” De ambtenaar merkte op dat het plafond “op Europees niveau kan worden voorgesteld,” eraan toevoegend dat “er ook op Europees niveau een wettelijke basis is om de winsten tijdelijk af te romen als noodmaatregel in een tijd van crisis.”

Eveneens op vrijdag hebben de ministers van Buitenlandse Zaken van de G7 na een online-vergadering een verklaring afgelegd, waarin de “gezamenlijke politieke intentie van de landen om een prijsplafond voor Russische olie af te ronden en toe te passen” werd gesignaleerd.

Volgens het communiqué is de maatregel “specifiek bedoeld om de Russische inkomsten en het vermogen van Rusland om zijn aanvalsoorlog te financieren, te verminderen en tegelijkertijd het effect van Ruslands oorlog op de energieprijzen in de wereld te beperken.”

De Groep van Zeven sprak ook de hoop uit dat een “brede coalitie” van landen zich aan het voorgestelde prijsplafond zou houden.

  'SCHUMER-wet' zou pro-Oekraïense wetgevers verplichten in de frontlinie te dienen

Moskou heeft reeds eerder duidelijk gemaakt dat, indien een dergelijke beperking aan zijn olie zou worden opgelegd, het de verkoop van zijn ruwe olie aan die landen gewoon zou stopzetten en zich in plaats daarvan tot alternatieve kopers zou wenden.

Na het begin van het Russische offensief tegen Oekraïne eind februari, zijn de gasprijzen in Europa tot recordhoogten gestegen. Dit heeft op zijn beurt de totale inflatie ook aanzienlijk doen stijgen.

Tot overmaat van ramp heeft Rusland de gasleveranties aan de EU de afgelopen maanden steeds verder teruggebracht tot een fractie van het niveau van vóór februari. Moskou heeft technische problemen, veroorzaakt door westerse sancties, en gepland onderhoud aangevoerd als redenen voor de vermindering van de leveringen.

Het blok van zijn kant beschuldigt Rusland ervan zijn energie-export te bewapenen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Ze gaan ons uithongeren en doodvriezenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVoormalig Russisch president waarschuwt Westen voor “doomsday” als Rusland naar instorting wordt geduwd: “Schaakspel met de dood”
Volgend artikelDat is de manier waarop je het doet
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. Wat een naïve “leaders” van de G7, die denken de prijs te bepalen voor wat zij voor Russisch olie geven. Dank Putin op je blote knieën dat je nog wat krijgt.
  Waar is het verstand gebleven van alle westerse leaders, alleen Victor Orban heeft nog normaal verstand, daarom natuurlijk gehaat bij de rest

 2. Contracten Gronings gas met duitland en belgie opzeggen, nedelands gas gebruiken voor de nederlander probleem opgelost.
  wef kabinet oppakken en vervolgen, uit de EU stappen.

  • En wie gade daarvoor meebrengen om dat te realiseren?
   Vergeet het, allemaal veeeeel te laat dankzij het enorme aantal schapen. Tussen dit en 20 jaar zit ik onder de grond, het kan me allemaal gestolen worden. Ik heb moeten leven in een periode met overweldig veel domme stomme kloten die graag gedomineerd werden.
   Gegroet

 3. Hmmm, hebben we dan toch geen Global Warming? 🤔 Het wordt toch zo koud aankomende winter 🥶, althans daar waarschuwen ze ons toch zo voor. 🤣🤭

  Wat een 🤡 show ook overal he’

 4. Dit deden ze ook tijdens de grote depressie in de jaren 30…prijsplafonds…leidde ertoe dat producenten stopten met, als gevolg van prijscontrole, verliesgevend produceren. Daardoor verergerde de situatie. De professor Murray Rothbard heeft dit allemaal beschreven in zijn werk over de grote depressie. De totale economische instorting van Duitsland is nu dus een absolute zekerheid. Ze weten dit gewoon…iedereen die beslissingen neemt kent de werken van Rothbard

 5. Misschien zie ik het verkeerd, maar waar is deze paniek nu eigenlijk voor nodig? Want vorig jaar werden we ook bang gemaakt voor een extreem koude winter en die zogenaamde extreme koude winter was achteraf de warmste winter aller tijden. Daar het 5G netwerk steeds hoger gesteld wordt, wat onze landen in een magnetron verandert zal het nooit meer echt koud worden.

  Het is nu gewoon speculeren op de beurzen om de energie prijzen zo hoog mogelijk te maken voor de consumenten, door toe doen van de EU zelf. Maar indirect wel Russische energie mogen importeren via andere landen die het 3x zo duur maken. Door sancties Rusland op te leggen, omdat Rusland niet doet wat de NAVO wil. (wat vele niet weten is dat de NAVO elk land letterlijk plundert van al zijn delfstoffen en vruchtbare landbouw gronden en bossen) Want wat er nu gebeurt dit gehele scenario past precies in de planning van het WEF. Door kunstmatig de energie schaars te maken, wordt de prijs ophoog gedreven. Dit resulteert in dat alles duurder wordt in de economie. Wat we inflatie noemen. Om de inflatie nog sneller te laten escaleren, worden er steun pakketten aan de bevolkingen gegeven om de tijdelijke pijn van geld te kort op te vangen. Maar zolang het probleem waardoor dit ontstaan is niet opgelost wordt, zal de energie prijzen alleen maar hoger en hoger worden en zal er steeds meer en meer steun pakketten voor de bevolkingen moeten komen. Wat de staatsschuld alleen maar hoger maakt. Zodat de geldscheppers die het geld uit het niets maken, weer miljarden winsten behalen. En zo eigenlijk indirect hun geld uit het niets laten ontstaan om te zetten in echte waarde. Waarde van de bezittingen van de bevolkingen. Op deze manier wordt al eeuwen zo gewerkt. Niet voor niets zijn de energie bedrijven 10 à 20 jaar geleden allemaal geprivatiseerd zogenaamd om het goedkoper te maken door de concurrentie. Het werd gewoon gestolen van de gemeenschap.

  Daar er te gelijkertijd kunstmatig het weer gemanipuleerd wordt door de NAVO zodat er geen neerslag valt, verdroogt de landbouw gronden zo erg uit, hiermee vernietigen ze bewust alle oogsten en geven dan de klimaatverandering de schuld. Het uiteindelijke doel van de WEF is om iedereen afhankelijk van de staten. Zodat de leiders van de staten alles kunnen toe eigenen van hun bevolkingen in ruil voor voedsel en onderdak. Daarmee wordt iedereen indirect slaaf gemaakt. Die aan alle grillen van de staat moeten gehoorzamen tot zijn eigen dood erop volgt.

  Want dat is het ware doel om de mensheid voor 90% te ruimen. Dat kan met oorlogen, burger oorlog, energie extreem duurder maken, voedsel zeer schaars te maken, zodat er niet meer voor iedereen meer voldoende is. Water schaars te maken, extreme inflatie te creëren en de verplichte euthanasie injecties te promoten als vaccins voor je eigen zogenaamde gezondheid te beschermen. Laten we nu dit alles zo duidelijk zien gebeuren. Maar helaas 95% van de mensheid blijft het hardnekkig ontkennen en blijft de sneltrein stimuleren om nog sneller tegen de muur aan te sturen. Alsof de meeste zelfmoord neigingen hebben. Gedreven door hun eigen hebzucht en andere helemaal niets te gunnen.

 6. Die Von der Leyen leeft op een andere planeet.
  Hoe kan ze nu een “ prijsplafond “ voor Russisch “pijpleiding gas” instellen als ze eerst een BOYCOT van Russisch “pijpleiding gas” afkondigd.

  Hoe kun je nu een prijs vaststellen voor iets wat je boycot.
  Dit mens is vergiftigd door een covid vaccin of zoiets.
  Haar hersenen functioneren niet meer.

 7. Zolang de zwijgende meute hun natje en droogje hebben gebeurt er helemaal niets.
  De enkelen met spandoeken op een demonstratie worden als wappie weggezet en we gaan over tot de orde van de dag.
  Het WEF plan ontvouwt zich voor je ogen.You own nothing…
  Er zijn al bevolkingsgroepen die niks meer hebben…
  Echter de 85% vind het prima als ze nog kunnen tik-tokken,gamen, of Meilanden kunnen kijken.
  Daar ga je de oorlog niet mee winnen.
  5% die moeten het gaan doen.
  Die with your boots on

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in