Ik wil me alvast verontschuldigen voor het feit dat ik de film Revenge of the Nerds uit 1984 gebruik als een vooruitziende blik op de verschuivende machtsverhouding die Rusland en China bevoordeelt en de Verenigde Staten in een onverwacht nadeel plaatst. Maar ik denk dat het een treffende metafoor is. De oorspronkelijke film portretteerde een groep zeer slimme, technisch begaafde studenten die werden gemeden en gekweld door de populaire studentenverenigingen – bevolkt door de knappe, zelfvoldane gouden jongens en hersendode atleten. De pogingen van de Nerds om hun eigen broederschap te organiseren werden tegengewerkt door de gevestigde studentenverenigingen, vaak met geweld en sabotage, maar uiteindelijk wonnen hun hersens en vastberadenheid het van het geprivilegieerde establishment, dat geloofde dat hun spieren en macht hun dominantie zouden behouden, schrijft Larry Johnson.

Ik denk dat het grootste verschil met de originele film is dat Rusland en China kernwapens hebben. De Nerds hadden geen kernwapens, alleen slimheid. Zij baseren hun streven om zich los te maken van de controle van het Westen dus niet alleen op hun technologische slimheid, maar hebben ook de militaire spierkracht om terug te slaan als dat nodig is. Ik denk dat het volgende filmpje een metafoor is voor de landen die in de rij staan om zich aan te sluiten bij de BRICS, met Rusland en China voorop, en een nieuwe internationale financiële orde te creëren die onafhankelijk is van de controle (en intimidatie) van Washington.

De meeste mensen in het Westen zijn zich niet bewust van de aardschokkende veranderingen die over de hele wereld plaatsvinden en die een afwijzing inhouden van de door de VS gecontroleerde en gedomineerde “Internationale Orde”, die werd gecreëerd in de nasleep van de Tweede Wereldoorlog. De Verenigde Staten hebben deze lawine ongewild in gang gezet door Rusland te verbannen uit de Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication (SWIFT), het belangrijkste systeem voor het versturen van bankoverschrijvingen. Rusland en China reageerden op deze dwangmaatregel door samen met de andere BRICS-landen hun inspanningen op te voeren om een alternatief systeem te creëren dat SWIFT en de almachtige dollar omzeilt.

  Het gruwelijke eindspel in Oekraïne

De inspanningen om zich los te maken van de Amerikaanse controle nemen toe. Al vroeg sloot Brazilië een overeenkomst met China om de Amerikaanse dollar niet langer als reservemunt te gebruiken in hun bilaterale handel. Saoedi-Arabië heeft soortgelijke overeenkomsten gesloten met andere landen en India betaalt roepies voor olie uit Rusland. De Middle East Spectator meldt vanavond dat Iran en Indonesië zijn overeengekomen de Amerikaanse dollar niet langer te gebruiken in hun onderlinge handelsbetrekkingen. Met andere woorden, veel landen staan in de rij om Russische en Chinese taart te kopen.

Een andere ironische opmerking die relevant is voor de originele film. Het succes van de Nerds bij de oprichting van hun nieuwe studentenvereniging werd mogelijk gemaakt door hun alliantie met een landelijke zwarte studentenvereniging.

De Afrikaanse naties maken er een punt van om de druk van hun voormalige Europese koloniale meesters af te wijzen en omarmen de Russische en Chinese toenaderingen om samen met hen een Nieuwe Wereldorde te smeden. En wat is het antwoord van de VS? Meer intimidatie en dreigementen. Ik denk dat we een historisch kantelpunt hebben bereikt waarop de Afrikaanse landen wat afstand gaan nemen van Washington en hun diplomatieke en economische betrekkingen met zowel Rusland als China zullen uitbreiden. Het tijdperk van de Pax Americana loopt volgens mij ten einde.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De-dollarisatie: De doodsteek voor de Amerikaanse hegemonie – Alle tekenen wijzen op oorlogVolg Frontnieuws op Telegram

  Nieuwste Europese propaganda: Rusland overspoelt Europa met illegale migranten

Lees meer over:

Vorig artikelHet bewijsstuk A van een ernstige illusie
Volgend artikelDe NAVO – verslagen door een kok en een groep veroordeelden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. China was and will be present – what the heck, the next Davos session will be in CHINA. China is 100% part of the WEF, remember that and draw your own conclusions.

 2. Het doet mij denken aan een buurjongetje van vroeger. Hij was de jongste uit een katholiek gezin (op de Veluwe) en een ongelofelijke etterbak met veel sterke verhalen. Zo een als in de films ‘Problem child’. Volgens mij probeerde hij bij zijn oudere zussen en broers aandacht te krijgen door de meest gemene grensoverschrijdende pesterijen uit te voeren. Alleen… hij had nóóit wat gedaan. Daar was hij veel te laf voor.

  Nee, hij had de gave een sterk vriendje uit te zoeken die hij veel aandacht gaf. En die moest het dan uitvoeren terwijl hij achter een boom stond aan te moedigen. Mijn moeder hoorde hem toevallig een complot smeden “en als dan de politie komt moet je zeggen dat [/me] het gedaan heeft”. Dat is later ook werkelijk gebeurd dat ik voor moest komen waar hij blijkbaar een valse naam had opgegeven. Het was vrij doorzichtig.

  Die sterke vriendjes bleven niet altijd vriendjes. Dan was het die dan weer een ander. En soms had hij er geen en dan probeerde hij het bij mij. Dan had hij niemand om zich achter te verschuilen en gedroeg hij zich minder satanisch.

  Nu, de VS is dat sterke vriendje. Die heeft zich te lang mee laten slepen en dreigt nu de consequenties te moeten gaan ervaren. De snoep is op. De slachtoffers gaan samenwerken.

  Maar let op, de katholieke schijnheilige zoekt gewoon een andere pestkop. Hij blijft op de achtergrond.

  En vergeet niet, het communisme komt uit dezelfde hoge hoed als de Franse revolutie. Het White huis is genoemd naar een jezuïet. Maryland, Virginia, Columbia, Lady Liberty 🗽 het is allemaal dezelfde cultus. Dezelfde entiteit zelfs, Semiramis, koningin des hemels. Ooit echt bestaan, nog steeds vereerd. Maar de geestelijke macht erachter is dezelfde.

  Het probleem blijft. De uitvoerende macht verandert alleen.
  Vaticaan
  The City of London
  Washington, District Columbia

  Het empire verplaatst zich, de priesters verkassen mee. Let op de verborgen hand van de magician.

 3. Dezelfde mensen die op macroniveau (globaal niveau) in de oekraine hebben gestookt, doen dit ook op mesoniveau (landelijk niveau) tegen de eigen bevolking. Die er dan weer last van hebben op micro niveau (lokaal niveau) doordat hun slippendragers de orders maar al te graag uitvoeren.
  De eigen bevolking staat voor een groot deel machteloos tegen dit slinkse gedrag. Proteststemmen tegen het partij kartel die naar FVD of PVV gaan hebben geen zin ivm grootschalige mediamanipulatie dan wel botweg een cordon sanitair.
  Dit is precies de reden dat veel niet in sprookjes gelovende westerlingen hopen dat Putin deze globalisten een oor gaat aannaaien. Ook al zullen deze westerlingen er zelf last van krijgen.
  Het westerse elitair crapule de luxe heeft hun hand overspeeld. De eigen bevolking (tenminste degene die iets beter geinformeerd is) keert zich van hun leiders af. Putin heeft de gunfactor. Hij weert zich.
  Zo simpel is het.

 4. “Het tijdperk van de Pax Americana loopt volgens mij ten einde.”

  Een variatie op Pax Romanum. Wat het nog steeds is. Vrede in Rome door het wreed onderdrukken van alles daaromheen. Kijk maar naar alle neo-klassieke bouwwerken in Amerika en alle godenbeelden. Het is in het geheim nog steeds exact hetzelfde. Ook al plak je er andere stickers op.

  Meer de vrede van de begraafplaats. Daar is het ook erg vredig. Niemand die er bij wil gaan liggen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in