Plan A. De Russische economie is volledig afhankelijk van de verkoop van energie aan Europa om aan echt geld te komen. Poetin is een schurk die de andere schurken moet afkopen om aan de top te blijven. Heeft u het begrepen? Wij kopen geen Russisch gas meer, de Russische economie zal instorten en de schurken van het tweede niveau zullen Poetin uitschakelen en Alles Komt Goed. Over een paar maanden. Max. Onze beste en slimste denktankers verzekeren ons in februari en maart dat dit Het Ding Is Om Te Doen. Alles sanctioneren! Nog meer sanctioneren! Deugdsignalering sancties! Balletdansers! Tsjaikovski is waardeloos! Dostojevski is vervelend! Netrebko zingt vals! Gemakkelijk. Leuk. En, vooral, trendy. Voel u deugdzaam en zelfvoldaan zonder kosten, want Poetin zal spoedig verdwenen zijn, schrijft Helmholz Smith.

(Persoonlijke noot – Ik ben dol op Internet, omdat al deze onzin zo gemakkelijk te vinden is. Ik herinner me dat al die onzin er is, maar ik vergeet de details. Maar het Net onthoudt het en ik kan het snel vinden. Herinnert iemand zich nog toen Poetin stierf en zijn dubbelganger het overnam?)

Spoel zes maanden vooruit en wat zien we nu? Een strenge winter voor de Britten. Zware winter voor Europa. Tien verschrikkelijke winters op komst. Toeleveringsketens storten in. Record inflatie in de eurozone. Duitslands energieopties slinken. De voedselprijzen stijgen snel. “Sitting On A Tinderbox“. Maar kop op – het kan ons niet schelen wat u denkt en zuig het maar op!

Wie had dit kunnen voorzien? Wie had kunnen bedenken dat het sanctioneren van de nummer één exporteur van tarwe, twee van de grootste exporteurs van potas, de nummer één gasexporteur, de nummer twee olie-exporteur en een grote exporteur van dingen waar u nog nooit van gehoord had, zou kunnen terugkaatsen op de goeden?

Vladimir Poetin vraag & antwoord gesprek met Russische oorlogscorrespondenten

Wat zou een of andere door Poetin betaalde samenzweringstheorie-desinformant gezegd hebben in die leuke tijden die nu zo ver weg zijn? Wat dacht u van twee fouten die westerse Rusland-“deskundigen” de hele tijd maken? Nah, nog meer desinformatie van een pseudo-expert – echte deskundigen zeggen dat de Russische economie implodeert. De neergang is begonnen. Op de rand van de afgrond. Instortend. Instortend. Maar dat was toen – een miljoen jaar geleden. Wie zit er nu te grijnzen? In maart vroeg de NYT zich nog af of Poetin wel rationeel was; nu staat er dat hij “geduldig en zelfverzekerd” is. (Dragen de lezers van de NYT halskragen als bescherming tegen whiplash?)

Iedereen met een IQ boven – wat? Absolute Nul? Idiocratie niveau? – kan beginnen te vermoeden dat Onze Meesters de kluts kwijt zijn. Zij blijven ons maar vertellen dat de Russische economie aan het instorten is, dat Poetin zo gek is als een bedwants en op het punt staat om omvergeworpen te worden, dat het Oekraïense leger op het punt staat om de Russische orcs terug naar Mordor te sturen en dat Westerse superwapens de Russen zullen verpletteren (weet u nog dat de Bayraktar drone het “geheime wapen” was?) Maar zij zeggen dit nu al maanden en Generaal Steiner is er nog steeds niet.

Dus, tenzij u dommer bent dan het woordenboek in zijn definitie toestaat, moet u toegeven dat Plan A niet gewerkt heeft. Tijd om Plan B uit te voeren.

Ah… Plan B… we weten dat het er is… kijk eens rond… heeft iemand het gezien?… kom op jongens… het moet er zijn… onder dat bureau?… wat dacht u van die lade? … niemand maakt een plan A zonder een plan B… kijk beter… ah! Daar is het!

Hah hah! Wij zijn geen idioten… natuurlijk hadden wij een Plan B. En – tah dah – hier is het!

De wereld wil bedrogen worden

“de levering van dergelijke diensten zou alleen worden toegestaan indien de olie en de aardolieproducten worden aangekocht tegen of onder een prijs (“het prijsplafond”) die wordt vastgesteld door de brede coalitie van landen die zich bij het prijsplafond aansluiten en het toepassen.”

Eat that Poetin!!!

Zelfs de journalisten-typisten zien hier het probleem van in – Het is onduidelijk of belangrijke kopers van Russische vaten, waaronder China en India, zullen meedoen.” Onduidelijk voor hen, maar niet voor mij.

Ladees en Gennelmen! Zet uw geld in op de vraag of China en India meedoen!

Wat zijn de kansen? Nul? Minus honderd? Minder? Zet uw weddenschap in!

Er is geen Plan B.

Nou, eigenlijk is er wel een Plan B, maar dat is niet voor ons.

Tot ziens sukkels!


 

16 REACTIES

  • Beste Mensen

   Dat is kijken in de Toekomst
   Dat moet nog gebeuren dus !!

   Wie helpt een handje ?!
   Snel een beetje immers de Tijd dringt

   WereldOorlog barst bijna los
   Ieder dier genaamd mens zal het lootje leggen

   Het Kruid is al behoorlijk heet gestookt door de U.S.A. Mede dankzij de In de val van Amerika gelopen
   Dommer dan domme Europapa’s en Euromama’s
   De zogenaamde Slimme Parlementariërs en Slimme Kabinetsleden

   Dank U

  • Druif ik kan niet wachten totdat die daar hangt en rot hij verdient geen lagere straf.
   De verrader van het Nederlandse volk met nog een paar rotte appels in Den Haag

 1. Heerlijk dit verhaal. En ja ik hoop dat poetin de kraan dichtdraait. En de hele economie hier naar de kloten gaat . En dat als eerste de wokemensjes een verschrikkelijke hongersdood tegemoet gaan. Dan gaan ze misschien eens wakker worden . Ik begin die mensen ondertussen enorm te haten . De afgelopen 2 nieuwe generaties kunnen niet meer zelf denken . Nemen alles maar aan. Zijn opgegroeid met alles wat ze hebben .zijn helemaal autistisch in hun mobieltje ingeleefd . Een partner wordt. Op internet gevonden . Gadverdamme. Ach het is misschien wel beter dat de helft van de wereld uitsterft.alle voorbeelden zijn er inmiddels en toch blijven ze achter rutten en die andere nsb ers staan. Dus voor mij ik ben klaar met die schapen .en zeg niet heb geduld dit willen ze juist chaos. Nou kom maar op . Laat de wokemensjes maar niet meer rondkomen en uit hun huis gezet worden voor een parasiet . Ze zullen niet wakker worden .

 2. Uranium voor onze kerncentrales komt deels ook uit Rusland, allerlei zeldzame aardmetalen, diamant (luxeprodukt maar alweer een bedrijfstak die naar India verhuist), en plan B blijkt Russisch gas kopen in China waardoor het gezien de transportkosten per schip nog duurder wordt. Overigens wordt op de inhoud van die schepen geboden terwijl ze varen. Vrije markt heet dat. Prijsplafond voor gas of wat dan ook is dus onzin, het produkt gaat naar de hoogste bieder en aan wie te laag biedt wegens een illusoir plafond wordt niet verkocht en niets geleverd.
  Het enige wat Europa kan en moet doen is het “marginal pricing system” waardoor we alle elektriciteit, ook die uit wind, waterkracht of nucleair, aan de duurste prijs van elektriciteit uit gasgestookte centrales moeten kopen gewoon afschaffen zodat we tenminste nog betaalbare elektriciteit hebben. Gas is hopeloos zonder Nordstream 2 en zolang de sancties voortwoekeren dus reken maar op een leger werkelozen als de hele van gas afhankelijke industrie moet sluiten. Koop elektrische bijverwarming, reinig uw schouw als u die heeft, installeer een kachel en sprokkel hout nu het nog droog is. Koop dan ook kolen hoewel ook dat erg duur wordt en zorg eventueel ook voor een petroleumkachel. Ook duur, petroleum, maar allicht beter dan gasverwarming want dat is niet alleen het allerduurste, het gas voor gezinnen zal ook gerantsoeneerd worden. En dan zit je in de kou.

 3. Sinds 2014 voert west-Ukraïne oorlog met het oosten. Geen hond die er wat van zegt. En nu gaan we Zelenski nog helpen ook? Sturen wapens en geld? Mark zei het al:”we zijn in oorlog “. Alle politici in de schuilkelder en het volk dat geen oorlog wil staat aan het front.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here