Su-57 / Anna Zvereva from Tallinn, Estonia / Wikimedia / (CC BY-SA 2.0 DEED)

De Russische president Vladimir Poetin, die meer dan 87% van de stemmen kreeg, heeft nu groen licht van de bevolking van zijn land om naar eigen goeddunken verder te gaan met de oorlog in Oekraïne en, het allerbelangrijkste, deze te “beëindigen” door Kharkiv en Odessa in te nemen, bericht Pronews.

De Russische troepen staan klaar voor het slotoffensief in de lente.
De Russen, nu met een nieuw verkiezingsmandaat, definiëren de oorlog als een bevrijdingsoorlog en willen daarom dat de twee grote steden terugkeren naar Russisch grondgebied omdat ze die als volledig Russisch beschouwen.

Op dit moment beschouwt Moskou dit als de juiste gelegenheid voor beslissende overwinningen, aangezien het grootste deel van de Oekraïense strijdkrachten is vernietigd en er geen grote hoeveelheden wapensystemen en munitie kunnen worden aangevoerd, zodat ze een serieus obstakel zouden vormen voor een Russische opmars.

Ook is de belangrijkste Oekraïense verdedigingslinie ontwricht door de zeer zware nederlagen bij Buckmuth en Avdiivka.

De Oekraïners hebben niet de tijd om dergelijke stedelijke “forten” te herbouwen.

Merk op dat kleine steden veel gemakkelijker onneembare forten worden juist vanwege hun kleine omvang.

Hetzelfde geldt niet voor Kharkiv en Odessa, die uitgestrekt zijn en een grote Russischtalige bevolking hebben.

Dit betekent dat Oekraïense eenheden in deze steden niet alleen te maken zullen krijgen met Russische aanvallen, maar ook met aanvallen van binnenstedelijke saboteurs.

Iets wat al is gedaan in het geval van Odessa en met groot succes, want er wordt aangenomen dat de grote aanval tegen Fransen en Britten (volgens berichten werden minstens 550 westerlingen gedood) die de Russen een paar dagen geleden uitvoerden in de stad, plaatsvond nadat het doelwit was aangewezen door Russischtaligen.

  De EU heeft zich gesovjetiseerd

Er wordt aangenomen dat iets soortgelijks al wordt georganiseerd in Kharkiv.

Een andere belangrijke factor is dat het lang geleden is dat de nieuwe regio’s werden opgenomen in de Russische Federatie en dat de Russische strijdkrachten hun infrastructuur daarheen hebben kunnen verplaatsen.

Dit betekent dat het Russische leger niet langer op “vreemde bodem” vecht en de steun heeft die het nodig heeft om te vechten en te winnen.

Kiev en het Westen wisten hoe belangrijk de inzet van de Russische presidentsverkiezingen was en probeerden deze dagen zelfmoordaanslagen te plegen om het beeld te creëren van een serieus probleem in het Russische Belgorod.

De Russen waren echter minstens twee weken eerder op de hoogte van deze aanslagen en konden er dus gemakkelijk op reageren, waardoor de Oekraïners zware verliezen leden.

De Russen hadden de afgelopen dagen de grenswacht vervangen door speciale GRU-eenheden (misschien wel de best getrainde eenheden ter wereld) en vrijwilligers van speciale militaire korpsen.

Ze verwachtten ze en “oogstten” ze.

Het dorp Rabotino in Zaporizja werd door de Russen veroverd en was de enige nederzetting die nog een minimale territoriale winst vertegenwoordigde na de bloedige (voor de Oekraïners) Oekraïense tegenaanval.

Het staat vast dat er een hevig Russisch offensief komt dat volgens de regels van de logica waarschijnlijk eerst in Kharkiv zal plaatsvinden, maar sommige gebeurtenissen van de afgelopen dagen suggereren dat het ook in Odessa zou kunnen zijn.

In Kharkiv willen ze zeker aanvallen om gebieden die ze verloren hebben, zoals Izium en Kupiansk, terug te veroveren en ook omdat het hen vooral zal helpen bij de latere verovering van de tweelingsteden Slavyansk en Kramatorsk.

  Het einde van de Kabinetsoorlog - Poetin en Moltke worstelen met de limieten

Maar de guerrillaoorlog die door Russischtaligen in Odessa is begonnen, de vernietiging van de radars van de stad, de vernietiging van de productielijn van zeedrones en de vernietiging van het centrum waar tactische en westerse huurlingen zich bevonden, laten zien dat de Russen ook plannen hebben met de stad aan de Zwarte Zee.

Bovendien, als Odessa wordt ingenomen, zal de Russische Zwarte Zeevloot nu vrij zijn om op te treden, zowel door deel te nemen aan raketaanvallen als door landingsoperaties uit te voeren ter ondersteuning van Russische troepen.

Een andere belangrijke factor die een bezetting van de stad op korte termijn dicteert, is Transnistrië.

Transnistrië heeft hulp nodig en heeft daarom gevraagd. Deze hulp kan moeilijk effectief zijn als Odessa tussen de regio en de Russische troepen staat.

Het blijkt ook dat er een serieus probleem is met de Oekraïense F-16’s omdat de operationele prestaties van de piloten als slecht worden beschouwd en daarom is het Westen terughoudend om ze de lucht in te sturen.

Ze denken dat ze zullen worden vernietigd tegen de Russische gevechtsvliegtuigen, waarvan de piloten veel gevechtservaring hebben opgedaan.

De westerse eis dat de Oekraïense piloten binnen 10 maanden een buitenlands vliegtuig moeten leren besturen, alsof het een soort fiets is, was echter erg ambitieus.

Opgemerkt moet worden dat gepantserde verkenningsvoertuigen M1117, zoals door Griekenland zijn gegeven, aan de Oekraïners zijn geleverd, maar het is een substantieel gepantserde wagen die geen rol van betekenis kan spelen op de slagvelden.

Er is ook een zeer kleine kans dat we in de komende maanden wat gevechten zullen zien tussen Amerikaanse F-35’s tegen Russische Su-57’s.

  Oekraïne begint eindelijk verdedigingslinies te bouwen

Het wordt als vanzelfsprekend beschouwd dat het Russische vijfde-generatie gevechtsvliegtuig in de nabije toekomst veel actiever zal worden (het was waarschijnlijk degene die het westerse militaire centrum in Odessa vernietigde) en het is al bekend dat Amerikaanse vliegtuigen hun krachtige elektronische systemen gebruiken om Russische luchtafweerbatterijen te detecteren.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Het walgelijke immorele verhaal van Amerikaanse militaire leiders die beweren dat ze het Russische leger “degraderen” met Oekraïense levensVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet is gewoon de griep
Volgend artikelReminder: Frontnieuws “Under Attack”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

  • Beetje langdurig Maar zeer informatief:

   SCOTT RITTER AND ANDREI MARTYANOV ON NATO’S …
   20 feb 2024 — SCOTT RITTER AND ANDREI MARTYANOV ON NATO’S RUSSIA-UKRAINE CATASTROPHE, NAVALNY’S DEMISE, PLUS MORE! ·
   https://www.youtube.com/watch?v=dQCVNd38qsc

   O.a. : 100 terreur aanslagen in rusland per jaar
   Met blitzkrieg in ukraine worden dat er nog veel meer.
   Dus denk dat het heel langzaam doorknaagd.
   Kunnen dus nog veel oud schroot lozen daar.

 1. Afgevaardigde van de Doema van de Russische Federatie Alexey Zhuravlev noemde de uitrusting die Russische troepen nodig hebben om Odessa te bevrijden. Volgens de functionaris zullen de Russische strijdkrachten moeten worden uitgerust met mijnopruimingsmachines. Tegelijkertijd benadrukte hij dat het noodzakelijk is om de Russische industrie vooraf aan de productie aan te passen.

  “Voor zover ik weet zijn al deze draken tanden ook omgeven zijn door mijnenvelden, wat betekent dat er mijnen opruimingsmachines nodig zullen zijn. Dit is een heel andere techniek, heel anders dan degene die geschikt is voor verdediging-offensief”,
  citeert de plaatsvervanger van NEWS.ru
  Bovendien zei Zhuravlev dat het noodzakelijk is om zo te handelen dat de verliezen onder Russische soldaten tot een minimum worden beperkt. Met andere woorden: je kunt de vijand niet frontaal aanvallen.

  Aan het einde herinnerde de plaatsvervanger zich dat het Russische leger al meer dan een jaar bezig was met het opbouwen van zijn verdedigingslinies, die nooit door Oekraïense eenheden werden overwonnen.

 2. Nou dan, allez les Blues.

  Nos vies pour Macron,
  pour les banquiers,
  pour les USA,
  pour les actionnaires de l’industrie de guerre,
  pour le libre marché,
  pour la démocratie et
  pour notre guerre en Ukraine !!!

  Bon voyage !

 3. Ik heb hier twee boekenkasten vol met boeken over de tweede wereldoorlog die zich bijna vier jaar lang uitsluitend in de Oekraïne heeft afgespeeld. Nergens kom je Kharkiv tegen, onbestaande. Wel is het de moeite om de drie veldslagen rond Charkov te bestuderen – o.a. Wikipedia. Het was toch direct logisch en duidelijk dat waarom de Russen zo hevig gevochten hebben en geleden (25 miljoen doden!), en dat de Navo eens in 2014 met een flamboyante staatsgreep in 2014 gingen inpikken dit tot gevolg ging hebben. De gluiperts noemen het de niet-uitgelokte oorlog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in