Daarom kan de tweede vaccin injectie het gevaarlijkst zijn

2
© Marco Verch Professional / Flickr (CC BY 2.0)

Een chemische stof in Pfizer’s nieuwe Covidvaccin wordt verdacht van het veroorzaken van levensbedreigende allergische reacties bij sommige mensen. Het vaccin wordt in twee doses op verschillende tijdstippen toegediend en het risico op een ernstige allergische reactie kan groter zijn met de tweede vaccinatie, denken wetenschappers.

Het nieuwe Covidvaccin van Pfizer, dat op 8 januari aan Nederland wordt gegeven, heeft onverwacht veel anafylactische reacties veroorzaakt – een bijzonder ernstige vorm van een allergische reactie die levensbedreigend kan zijn.

In een samenvatting van 19 december stelt de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) vast dat zes van de 272.001 mensen die het vaccin kregen, anafylactische reacties hadden. Dergelijke reacties treden soms op tijdens de vaccinatie, maar meestal slechts in één geval per miljoen vaccinaties. De cijfers van de CDC geven dus aan dat anafylactische reacties meer dan 20 keer zo vaak voorkomen bij vaccinatie met het nieuwe Covidvaccin.

De reden voor het grotere aantal anafylactische reacties is vermoedelijk dat het nieuwe vaccin polyethyleenglycol bevat, een chemische stof die wordt gebruikt in remvloeistoffen, impregneermiddelen en bepaalde geneesmiddelen, maar die nog nooit eerder in een vaccin is gebruikt, schrijft het tijdschrift Science.

Volgens een Amerikaanse studie uit 2016 heeft 7% van de bevolking zulke grote hoeveelheden antilichamen tegen polyethyleenglycol opgebouwd dat ze een groter risico lopen op allergische reacties bij blootstelling aan de chemische stof. Het risico op een anafylactische reactie kan groter zijn wanneer de tweede dosis van het vaccin wordt gegeven, omdat de ontvangers van het vaccin na de eerste vaccinatie mogelijk nog meer antilichamen tegen polyethyleenglycol hebben opgebouwd.

Tommy Robinson confronteert tuig dat op oude mensen hoest en spuugt tijdens de Covid-19 uitbraak

Vorig artikelProfessor toxicologie: gedwongen Coronavaccinatie is “opzettelijk lichamelijk letsel” toebrengen
Volgend artikelHorrorrisico’s: na Coronavaccinatie bestrijdt het lichaam zijn eigen cellen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

  1. Daarom wil de Belgische overheid de tweede vaccinatie na een half jaar na de ‘primer’ geven, ze zinspelen natuurlijk op de vergeetachtigheid (en de afgenomen angst voor de Convid 19 plandemie) van de gevaccineerde burgers die na de eerste injectie meer privileges krijgen, en zo de vaak 2e ‘letale’ of met ernstige bijwerkingen, de injectie met vertrouwen tegemoet zien, de hersenloze feiten ontkenners.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in